W sumie to nie chce mi się przytaczać tych kilku milionów kłotów z poprzednich wypowiedzi, ale mianem takiej małejdygresji powiem, ze rozpaczanie i wkurzanie się na przeszłość też nie jest secjalnie fajne, bo jak to się mówi, nie można płakać nad rozlanym mlekiem...... Swoją drogą "gdybanie" też jest aczej bez sensu. Co by bylo gdyby to, co by było gdyby tamto..... ku**a..... co by było, gdyby Jezusa nie ukrzyżowali? ;/
Historia się lubi powtarzać, takie stare mądre przysłowie. Istniał kiedyś ZSRR obecnie istnieje Eurokołchoz -Unia Europejska, która początkowo miała byś wspólnotą czysto gospodarczą, obecnie dyktuje państwom członkowskim jakie mają rozmiarowo byc ogórki i czy oscypek będzie do jedzenia czy nie. Znowu pojawia sie twór, który będzie decydował za obywateli co jest dla nich najlepsze. To tak jak ja bym któremuś z was wybierał z kim macie chodzić na randki albo o której godzinie możecie się wysrać. I nikogo nie obchodzi czy macie akurat za przeproszeniem, parcie, czy też jesteście świeżo po wypróżnieniu. To jest wyjątkowo głupie- zresztą pamiętacie to forum młodzisocjaliści, do którego niedawno rzuciłem linka. Większość państw UE ma właśnie ustrój socjaldemokratyczny! UE przekształca się w ZSRR.
A gdzie narodził się komunizm? W Rosji? W europejskiej francji...
No ale, jeśli chcemy, żeby było lepiej, to nie można rozpamiętywać francuzo, czy niemcom co nam zrobili w ii wojnie światowej, bo ci ludzie, którzy są "be", już od jakiegoś czasu nie żyją, a nie można obwiniać nowego pokolenia, za to, czego nie zrobili..... oczywiście są wyjątki, ale one tylko potwierdzają regułę.
Historia zatacza kręgi, a druga wojna to wciąż ten sam krąg, wciąż cierpimy za głupich polityków w czasie drugiej wojny. I nie pisze tutaj tego, żeby się popisać jaki mądry jestem i też zbytnio mnie to nie ciekawi. Ale po prostu trzeba wziąć się do roboty, nie obrażać na Polskę, tylko postarać się nieco, aby się lepiej żyło. Wygonić złodziei i hochsztaplerów z polityki, tych których kreuje się na "Prezydentów z zasadami", "wybierających konkrety" czy też "premierów z krakowa", ale na tych ludzi, którzych media nazywają wariatami, bo wszędzie widzą WSI, czy też nazywają SB sługusem Kremla...
Odnośnie tych procntów podanych przez Chieffa, to nie są słuszne z prawdą bo spory procent, ma świadomość tego co się dzieje i ciągle trąbi na lewo i prawo jak jest źle, ale na słowach się kończy ;]
Nie wiem co odpisać na taki zarzut. Ludzie się tym nie interesują, a jak już to kończy się na ogladaniu dzienników ziejących jadem np. do Macierewicza. Owszem, facet jest gorącokrwisty, ale niegłupi, natomiast w każdej stacji telewizyjnej słyszę jaki z niego idiota i baran. Nawet Leszek Miller się wypowiadał, że to co się dzieje w Polsce to kabaret. Ten sam Leszek Miller, który miał nieskończone afery gospodarcze ( o większości których dowiedziałem się nie z wiadomości) oraz ten sam, który powiedział, "że męzczyznę poznaje się po tym jak kończy", i ten sam LM z PZPR. Oglądam czasami taki program "Szkło kontaktowe" w którym słyszę jacy są z ludzi ignoranci. I załamuje się. Oglądam dzienniki i najchętniej walnąłbym w ten telewizor bo nie mogę słuchać tych bzdur. Gdy ogladam sondaże wyborcze- którymi steruje się wynikiem wyborów- to ręcę opadają. Połowa ludzi ma w dupie, a z reszty tych co głosują, bije po prostu ignorancja.
Polityka to nie tylko obejrzenie tendencyjnego Dziennika, czy pięknej p. Smoktunowicz. Pewnie ktoś odniesie wrażenie, że kreuje siebie na przywódce duchowego :F Ale prawda nigdy nie leży na ulicy, najczęsciej trzeba się do niej ciężko przebić.
Dajcie mi telewizję, aparat państwowy, kilkadziesiąt milionów dolarów, a ja z małpy zrobię prezydenta Rosj tak kiedyś powiedzieli gdzieś w ruskiej szkole.
f-16
Nie będę się wypowiadał na temat złomu, ale powiedzcie mi dlaczego kupujemy samolot, skoro o wiele bardziej przydałby się nam helikopter do służby cywilnej, do pomocy w przypadku powodzi lub innej klęski terytorialnej lub terrorystycznej. Obecnie nie mamy żadnej ochrony przed powodzią, o ataku terrorystycznym nie wspominając. Jesteśmy bezbronni a kupujemy jakieś głupie samoloty, które do niczego się nie przydadzą. Kupiśmy niedawno helikoptery do których nic się nie mieści, cywilnym służbom kończą się fundusze, a politycy kupują sobie nowe samoloty i helikoptery (te z najwyższej półki), jeżdzą dwoma samochodami na raz (w jednym BOR, w drugim politycy) M7 security...
A co do tego co pisał W_w, o świadomości obywateli jeszcze wrócę. Był sobie taki v-ce minister obrony, Szeremetiew się nazywał. Były działacz KPN, bardzo miły i sędziwy pan. Pracował z kilkoma specjalistami od spraw wojskowości (m.in. gen. Petelicki) i miał zreformować polskie wojsko. Rozplanował reformy, zakupy samolotów, haubic itp, ale w pewnym momencie wybuchła wielka afera korupcyjna, w którą na 100% był zamieszany. Zniknął z polityki i do dziś toczą się wobec niego procesy. Miał brać 200 tysięcy dolarów łapówki itp itd, obecnie już ciązy na nim wejście w posiadanie samochodu- łapówki - starej używanej Lancii(!). Miał kupić sprzęt wojskowy i zapewne zrobiłby to uczciwie, ale zamiast niego zrobili to panowie Szmajdziński (SLD) i Komorowski (PO), którzy kupili taki złom, do którego nic się nie nadaje. Zapewne obaj, przy pomocy WSI umiejętnie pozbyli się Szeremietiewa i kupili sprzęt, który krajowi się nie będzie opłacał, ale na pewno ich kieszenie zostaną zasilone. Jest takie stare rzymskie przysłowie- przestępstwo popełnił ten, który na nim najbardziej skorzystał.