no i gdzie mógłbym legalnie posiadać kolekcje sprawnej broni :-) Ech, czasami tak sobie marze, ze wyjade do Texasu i kupie sobie wszystkie warianty AR-15 oraz Jericho i zapas nieprodukowanej juz dziś amunicji .41 Action Express.
M4A1 jakoś ładniejszy mi się wydaje. Szczególnie jak ma podczepiony M203 i celownik optyczny. Choć nic nie pobije VSS Vintorez, PSG-1, Dragunova czy Springfield '03 Sniper.
Ale m4 to wariant AR15
Ja właśnie chciałbym mieć wszystkie modele, począwszy od ar15 (lub, jak ktoś by się mógł doczepić, ar10
) przez wszystkie xm177 i m4, na hk416 kończąc
Ofkors, nie jest to najlepsza broń na świecie, ale ładna
. Ale najseksowniejsze jest mgs90 i g36
PSG1 jest ohydne, głównie przez te stalowe barwy, ale jego młodszy brat nadrabia wszystkie zaległości
Dragunov jest ohydny i jakoś za nim nie przepadam. Celownik do tego ma śmieszny i dziwny. VSS Vintories i VAL to genialna broń i dowód na niekonwencjonalną myśl rosyjską. Vintories do tego, z tłumikiem jest całkiem seksi i myśle, ze nosiłbym go pod płaszczem, obok dwóch USP. Tak w ogóle to kocham takze stare modele, jak m14, który w najnowszej wersji sopmod, wygląda całkiem całkiem. Do tego ta pałerna amunicja 7,62 która powali kazdego
Ech, szkoda, ze nie mieszkam w stanach.
btw. o co chodzilo z usmiechajacym wieszakiem? czy tylko ja tego nie sczailem?
Nie do końca juz pamętam kontektsu, ale chciała zdystantować się od innych modelek, zarazem obrazając je i ukazując swoją odmiennosć. Cóż, oszałamiająco piękna to ona nie była. Na dodatek taka przemądrzała, a wiadomo, ze "mądralinskość" mozna znieść tylko w moim wydaniu
btw2. masz dalna z tymi broniami
Wiem. Ostatnio byłem na pokazach w szkole policji i właściwie nic mnie nie pochłaniało tak jak wystawa broni. Chwyciłem za ćwiczebnego kałacha i męczyłem się z składaną kolbą, podszedł koleś i mówi "troche cięzko chodzi ":F no to ja za chwile się pytam, w ile pan rozkłada. Wziął go i rozłozył w chwile i tak sobie troche pogwarzyliśmy. Mieli tam mossberga, kilka pistoletów- IIRC cz75, p83 (ale złom
) glocka, waltherap99 i makarona (:F), no i kałacha, dwa glauberyty i uzi. Szkoda ze nie mieli mp5, bo bym zaryzykował kradzieżą
ale w końcu droga broń - 12,5 tys złotych za sztukę [dla porównania, glauberyt 2100 złotych o ile dobrze pamiętam]. Ostatnio zobaczyłem u szturmanów z AT kbk g36e i kusi mnie wstąpienie do policji
Takie moje małe zboczenie
Czy tez fetysz.