Autor Wątek: kwiz jRPG  (Przeczytany 37306 razy)

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
kwiz jRPG
« dnia: Lipca 07, 2004, 09:56:41 pm »
Jest szansa zorganizowania kwizu jRPG. uwazam ze to bardzo ciekawy pomysl. ale musza byc osoby chetne do startu. Nie ma co sie bac ani wstydzic. Potrzebujemy ludzi chetnych do wymyslania pytan. Obstawione sa juz pytania z CC, CT FF8 (oczywiscie do ikladania pytan do nich mozna sie zglaszac). Potrzebujemy jeeszce ff9 i ff7. jesli ktos jest chetny to moga byc do FF10, 10-2 FF6, FF 5 i FF4. oczywiscie wazne jest ile osob sie zglosi. wazniejsze jest zglaszanie. Nie boj sie1 Jesli chcesz sie zglosic Pisz w tym temacie. Podobnie tu pisz jesli chcesz wymyslac pytania. To czy wielki QUIZ jRPG SQUAREZONE odbedzie sie zalezy od ilosci chetnych! WIEC WALCIE DRZWIAMI I OKNAMI  

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
    • http://www.audioscrobbler.com/user/Morchol
kwiz jRPG
« Odpowiedź #1 dnia: Lipca 07, 2004, 09:59:56 pm »
hmm oczywiście jak się wymysla pytania to potem nie można wziąć udziału? :P (tak wiem głupie pytanie)
to narazie się wstrzymam, bo wolałbym przetestować swoją wiedze, ale jeśli nie będzie innych chętnych to pisze się na IX i X ;)

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
kwiz jRPG
« Odpowiedź #2 dnia: Lipca 07, 2004, 10:06:50 pm »
hmm no ja tylko o ffx wiem wszystko ale sie zglaszam :D mam nadzieje ze pytania beda bardzo hardcorowe i nie takie ktore mozna sprawdzic na gamefaqs tylko jakies filozoficzne :D  
"Zapewne, ponieważ jesteśmy tak stworzeni, że porównywamy wszystko ze sobą i siebie ze wszystkim, więc szczęście i nieszczęście zależy od przedmiotów, z którymi się porównywamy, i przeto nie ma nic niebezpieczniejszego nad samotność. Wyobraźnia nasza, z natury swej skłonna do wzlotów, żywiona fantastycznymi obrazami poezji, stwarza sobie tłum istot stojących na różnych szczeblach, wśród których my stoimy na najniższym i wszystko prócz nas wydaje się wspaniałe, każdy inny jest doskonalszy. A dzieje się to w sposób zgoła naturalny. Czujemy często, że nam czegoś brak - i zda się nam, iż własnie to, czego nam brak, posiada ktoś inny, któremu też przydajemy i to wszystko, co my mamy, i nadto jeszcze pewne idealne zadowolenie. I oto szczęśliwiec jest zupełnie gotów - nasz własny twór!"

Offline Mortus

• Wanderer
    • http://
kwiz jRPG
« Odpowiedź #3 dnia: Lipca 07, 2004, 10:16:34 pm »
Ja chętnie powymyślam pytania.... jeśli dodacie XG (bo skoro CC i CT obstawione :P)
Mortus łoz hir
"Lepiej jest nie odzywać się i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości" - by unknown artist

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
kwiz jRPG
« Odpowiedź #4 dnia: Lipca 07, 2004, 10:44:28 pm »
Ja chętnie powymyślam pytania.... jeśli dodacie XG (bo skoro CC i CT obstawione )
Co to to nie....Ty i pytania?? HEHEHEH......murowany faworyt do zwyciestwa i siem za pytania bierze......no dobra.....jak ladnie poprosisz to oddam ci CC lub CT.........ale tylko jedno!  

Offline Dark M

• General
kwiz jRPG
« Odpowiedź #5 dnia: Lipca 08, 2004, 12:13:26 am »
Ja moge wymyślić pytania do Onimushy :P ... no i FFX ale to już hyba pozajmowane.

Disgaea ... jedna z najpiękniejszych gier, kocham ją.

UWAGA!! Nie znam i nie kożystam z żadnych zasad dotyczących ortografi i składni języka polskiego

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
kwiz jRPG
« Odpowiedź #6 dnia: Lipca 08, 2004, 12:36:51 am »
nie wiem może wszystkiego o ffVII ale jeżeli na coś się moge przydać to dajcie znać...
]

Offline Solidus

• This is no Zaku boy... NO ZAKU!
  • SuperMod
kwiz jRPG
« Odpowiedź #7 dnia: Lipca 08, 2004, 11:09:13 am »
Ja wiem dużo o FFV.
One little, two little, three little furries
Four little, five little, six little furries
Seven little, eight little, nine little furries
Ten little furry fags.
KILL EM!
Ten little, nine little, eight little furries
Seven little, six little, five little furries
Four little, three little, two little furries
One little furry fag.
ANYONE WANT TO DO THE HONORS?

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
kwiz jRPG
« Odpowiedź #8 dnia: Lipca 08, 2004, 11:13:44 am »
dobra to Solidus ff5, ff7 Devil. Onimushy nie bedzie wiec Dark Master (Zorro XD) ff10 (sorka Morchol ale mowiles jak sie nikt nie znajdzie czyli chcesz sie sprobowac). Ale ludziska zglaszajcie siem do udzialu! Naarzie tylko Morchol i Zell sie zglosili.
« Ostatnia zmiana: Lipca 08, 2004, 11:15:46 am wysłana przez S&S »

Offline Shirley

• Adventurer
  • *
kwiz jRPG
« Odpowiedź #9 dnia: Lipca 08, 2004, 11:23:00 am »
Czyli mielibyśmy juz pytania z CC, CT, FFV, FFVII, FFVIII, FFIX, FFX I Xeno. To praktycznie wszystko, nawet mogłoby wystarczyć. Tylko trzeba by było trudne pytania wymyslic ;) I oczywiście znaleźć chętnych do wzięcia udziału :)
Don't worry be happy :)

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
kwiz jRPG
« Odpowiedź #10 dnia: Lipca 08, 2004, 11:43:46 am »
pytania tak jak mowil Zell niech beda filozoficzne......bo co to za zabawa jak ktos looknie na gamefaqs....brawo Zell....wodki mu dac

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
kwiz jRPG
« Odpowiedź #11 dnia: Lipca 09, 2004, 12:08:05 am »
hohoho aż przejde raz kolejny FF7 :D tak żeby pamięć sobie odświeżyć :D
]

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
kwiz jRPG
« Odpowiedź #12 dnia: Lipca 09, 2004, 12:23:39 am »
a może kwiz powinien być na stronce, nie na forum, ażeby każdy chętny po szybkiej rejestracji i zalogowaniu mógł wziąć udział ? :>

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
kwiz jRPG
« Odpowiedź #13 dnia: Lipca 09, 2004, 12:33:53 am »
morchol wydaje mi sie ze jednak na forum - najpierw w odpowiednim temacie by sie ludzie zglaszali a potem pytania by byly na stronie/forum i slalo by sie odpowiedzi na pm do pomyslodawcy (chyba s&s?)
devil - no w sumie jestem pelnoletni...za jakies 3 lata B) s&s na twoim miejscu bym sie bal :D
"Zapewne, ponieważ jesteśmy tak stworzeni, że porównywamy wszystko ze sobą i siebie ze wszystkim, więc szczęście i nieszczęście zależy od przedmiotów, z którymi się porównywamy, i przeto nie ma nic niebezpieczniejszego nad samotność. Wyobraźnia nasza, z natury swej skłonna do wzlotów, żywiona fantastycznymi obrazami poezji, stwarza sobie tłum istot stojących na różnych szczeblach, wśród których my stoimy na najniższym i wszystko prócz nas wydaje się wspaniałe, każdy inny jest doskonalszy. A dzieje się to w sposób zgoła naturalny. Czujemy często, że nam czegoś brak - i zda się nam, iż własnie to, czego nam brak, posiada ktoś inny, któremu też przydajemy i to wszystko, co my mamy, i nadto jeszcze pewne idealne zadowolenie. I oto szczęśliwiec jest zupełnie gotów - nasz własny twór!"

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
kwiz jRPG
« Odpowiedź #14 dnia: Lipca 09, 2004, 12:37:07 am »
Poinformowałem już odpowiednie władzę... a co do pytań to gdzie je mamy słać ??
]

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
kwiz jRPG
« Odpowiedź #15 dnia: Lipca 09, 2004, 12:37:20 am »
hmm to taki troche "underground" będzie, bo polowa forumowiczów robi pytania, druga połowa odpowiada - przydałoby się więcej ludzi :P

ej sprawa jedna - przeca S&S sam nie jest pełnoletni, więc "demoralizacji młodzieży" nie będzie :P

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
kwiz jRPG
« Odpowiedź #16 dnia: Lipca 09, 2004, 12:41:39 am »
devil - na pm do kogostam sie jeszcze zobaczy :D
morchol - moze kiedys sie zrobi cos na wieksza skale :D ja bym proponowal 2 tury. najpierw wymyslaja jedni a drudzy odpowiadaja, a w 2 turze odpowiadajacy wymyslaja a pytajacy odpowiadaja tak zeby kazdy mial szanse sie wykazac. troche sie zakrecilem :D  

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
kwiz jRPG
« Odpowiedź #17 dnia: Lipca 09, 2004, 12:53:09 am »
błąd był celowy ;)
to ja w takim razie zakładam topic ze zgloszeniami skoro nie ma innego odważnego, mężnego, bojowego, dzielnego, szlachetnego męża gotowego podiąć się zadania :P

Offline Shirley

• Adventurer
  • *
kwiz jRPG
« Odpowiedź #18 dnia: Lipca 09, 2004, 02:51:31 am »
Chcemy dać ogłoszenie na stronce żeby ewentualnie ktoś nieczytający forum też mógł wziąc udział w tym quizie. Jeśli będzie więcej chętnych to można zrobić dwa etapy. A S&S wyjechal teraz na wakacje ;)
Don't worry be happy :)

Offline GLenn

• AvEx3 Master
  • Weapon Master
  • Hollow Kon
    • http://nudenaru.deviantart.com/
kwiz jRPG
« Odpowiedź #19 dnia: Lipca 09, 2004, 09:10:25 pm »
co do udziału to ja bym na ochotnika ale by trza byłó rzeby wszystko było już perfect ; data; ilość luda itd. itp.