Przyznam się, że nie wiedziałem, że WoM wyjdzie na PS2... myślałem ciągle, że planują go na NDSa. Muszę powiedzieć, że jestem bardzo bardzo zadowolony, bo uwielbiam poprostu całą serię Seiken Densetsu, przeszedłem conajmniej raz każdą część (oprócz oryginalnej wersji SD1) i czekam teraz na zapowiadaną od dawna kontynuację. Mam tylko nadzieję, że SE niczego nie schrzani przy niej.... najnowsza część, czyli Sword of Mana (remake pierwszej części), którą jakieś 2 lata temu wydano na GBA to najgorsza część serii i całkowicie straciła klimat... mam nadzieję, że powrócą do konwencji SD3 albo LoMa, bo to są części, na których można się wzorować. Najważniejszy w całej serii SD był klimat i tylko klimat. Fabuła schodziła na drugi plan... w SD gra się, żeby poczuć magię świata Fa'Diel... mam nadzieję, że Yoko Shimomura znowu zajmie się muzyką, a grafikiem będzie ta sama osoba, co w częściach poprzednich... mam nadzieję, bo muzyka w LoM'ie, skomponowana przez Yoko jest poprostu cudowna, grafika........ chyba nie trzeba jej komentować. Czekam więc, aż wydadzą wersję amerykańską, a jak wyjdzie w Europie to pewnie sobie kupie oryginała.... a co... raz się żyje, a jeżeli WoM będzie chociaż w połowie tak dobry jak LoM, to będzie to gra warta każdych pieniędzy.