Autor Wątek: Soul Blade / Edge, Soul Calibur 1, 2, 3 i 4  (Przeczytany 50059 razy)

Offline GLenn

• AvEx3 Master
  • Weapon Master
  • Hollow Kon
    • http://nudenaru.deviantart.com/
Soul Blade / Edge Soul Calibur 1, 2 i 3
« Odpowiedź #140 dnia: Listopada 05, 2005, 06:54:02 pm »
OŻ no to to to ... OŻ zrobie se zella w grze XD i tanta i hisoke :D:D tylko wpierw muszem miec gre i konsolke :/
tym razem twórcy gry sie postarali jak nie wiem jesli wyjdzie sc4 to juz nie wiem co tam dadza moze mozliwosc robienia aren i wlasnej kampani ;]

Offline tendi

• Adventurer
  • *
    • http://
« Odpowiedź #141 dnia: Listopada 12, 2005, 06:38:07 pm »
nie gralem jeszcze w te gry ale slysze ze wymiataja :D musze sobie je zalatwic i puscic na emulatorze ( oczywiscie nie bede gral na klawiaturze bo to beznadzieja :P ) musze sobie to zalatwic jak tak o tym piszecie :D

Offline Solidus

• This is no Zaku boy... NO ZAKU!
  • SuperMod
« Odpowiedź #142 dnia: Listopada 23, 2005, 10:54:27 pm »
Jestem świeżo po pierwszej seryjce Soul Calibura 3. Wnioski : Gra jest trudna...bardzo trudna...Przeciwnik stosuje mnóstwo nieczystych ruchów, czasem wręcz "n00buje". Robi kilka rzutów pod rząd, lubi powtarzać jeden, ten sam atak. Dodano możliwość bloku od tyłu co jest jednak niemiłym dodatkiem i czynie takiego Voldo trochę przesadzoną postacią. Nightmare...hm...mam mieszane uczucia do do niego...głos ma troszkę śmieszny. Brzmi jak połączenie głosu Cervantesa i Astarotha. Styl walki jest trochę podobny do tego z SC2. Tylko trochę. Naszczęście jest Siegfried, który ma chyba wszytskie ze swoich ataków z całej serii gry.
Co do trybów gry. Arcade stało się kompletnie podrzędnym trybem i tylko w nim obowiązuje poziom trudności ustawiony w opcjach. Tales of Souls (czy jakoś tak) jest właściwie głównym trybem gry. Wybieramy postać i rozgrywamy coś na sposób story mode (każda postać ma swoją własną historię). Zaczynamy od banalnie prostego przeciwnika aby na samym końcu stoczyć walkę z prawie niemożliwym (póki co ;) ) do pokonania Abyss'em. Nareszcie są animowane zakończenia. Narazie gram tylko w tym trybie, ponieważ w nim odblokowujemy przedmioty do tworzenia postaci i kasę, żeby je kupić.
Nowe postacie...hm...Zasalamel jest ładnym wymiataczem. Szybki i silny. Tira...ładnie wrzeszczy jak umiera. Setsuka...nie wiem...nawet z nią nie walczyłem. Bardzo przypadł mi do gustu pomysł z dodaniem wszystkich postaci z Soul Blade'a. Jakby kogoś interesowało to nie, Arthur nie jest nową postacią. W korei mieli zakaz na umieszczenie japońskiego samuraja w Soul Caliburze na DC i musieli umieścić rycerza (ma zbliżony styl walki do Mitsurugiego).
Grafika. Stoi na chyba maksymalnym poziomie konsoli. Jest piękna. Plansz jest pełno. W nietórych z nich możemy rozpoznać utwory z poprzednich wersji SC. Dość ciekawym dodatkiem jest także pękanie (tymczasowe) podłoża jak wbijemy przeciwnika w ziemię.
Dodali do gry również moce "projectile'owe". Nightmare może np. wytworzyć wokół siebie małe pole energii, które odepchnie przeciwnika, a Abyss natiomast może przyciągnąć przeciwnika do siebie.
Ogólnie gra stoi na bardzo wysokim poziomie. Można ją polecić fanom serii. "Nowi" mogą się jednak zawieść.
One little, two little, three little furries
Four little, five little, six little furries
Seven little, eight little, nine little furries
Ten little furry fags.
KILL EM!
Ten little, nine little, eight little furries
Seven little, six little, five little furries
Four little, three little, two little furries
One little furry fag.
ANYONE WANT TO DO THE HONORS?

Offline The_Reaver

• Heartless Engineer
  • Redaktor
  • Dark Keyblade Master
« Odpowiedź #143 dnia: Listopada 24, 2005, 11:45:59 am »
Ja SC3 mam od tygodnia i mogę powiedzieć, że zrobili dobrą grę. Ja sam nie lubię bijatyk, ponieważ w większości trzeba mieć nieludzki refleks i pamięc, by móc blokować cios, zanim przeciwnik go wykona, lub samemu przebić obejść blokadę. Jedna Soul Calibur ma to coś, co mnie przyciąga.
Jednak z poziomem trudności trochę przesadzili. Zwykły taki arcade po zmniejszeniu poziomu trudności zajmuje mało czasu, jeśli się odpowiednio opanuje postać. Jedna Tales of Soul - główny tryb - mimo iż jest ciekawie wykonany (odmienna historia dla każdej postaci), to po 5, lub 6 walce walka z każdym kolejnym oponentem, to istna lawina niecenzuralnych wyrażeń (najwięcej prób wzieła mi Setsuka). Najbardziej pochwale możliwość wykonania swojego bohatera, a ilość odzieży daje ogromne możliwości (już zgodnie z opisem na Gamefaqs walczę w Chronicles of Sword (czy jakoś tak) kolesiem podobnym do Clouda (jedynie potrzebuję odblokować fryzurę, tóra chociarz trochę charakterystyczny fryz Clouda)). Ogółem mogę postawić jej ocenę 9/10, ale jeśli wziąć pod uwagę poziom trudności to raczej spada do 8/10.  Mogli ludzie z Namco pomyśleć o takich jak ja, co refleks mają przeciętny i dać możliwość zniżenia pozimu trudności w Tales of Souls.
« Ostatnia zmiana: Listopada 24, 2005, 11:47:23 am wysłana przez The_Reaver »
I'm in Space!

Offline Solidus

• SuperMod
« Odpowiedź #144 dnia: Listopada 25, 2005, 04:01:31 pm »
Dowiedziałem się, że Soul Calibur III ma poważnego bug'a. Gdy mamy zapisaną grę w Chronicles of Sword i będziemy chcieli skasować jakiś plik z naszej karty pamięci save ten zostaje uszkodzony. Sprawdziłem to i jest to prawdą. Na szczęscie długo nie grałem w CoS i mogę zacząć od nowa (chyba nie tracimy zdobytych przedmiotów).
Ten little furry fags.
KILL EM!
One little furry fag.

Offline tobiasty

• Soldier
    • http://www.offtopic.klikaj.net
« Odpowiedź #145 dnia: Grudnia 05, 2005, 08:09:47 pm »
ja niegralm w SC III i chyba niezagram bo posiadam X'a i tylko SC II :/  ale mam nadzieje ze ktorys z kumpli bedzie mial to sie wiecej wypowiem :D

Offline Yuzuriha

• Dead Shadow
  • SemiRedaktor
  • Let's go together ... in to the darkness
    • http://www.deadshadow666.deviantart.com/
« Odpowiedź #146 dnia: Grudnia 05, 2005, 09:36:45 pm »
Wczoraj miałam okazję zagrać w SC3 i muszę stwierdzić,że bardzo mi się spodobał nawet bardziej niż 2.Jest strasznie dużo trybów i sama nie wiedziałąm w co grać XD.Bardzo ciekawą sprawą są misje(nie pamiętam teraz w jakim trybie XD),gdzie mamy walkę np.z Colosusem,lub rzucanie w przeciwnika duszyczkami czy wysypywanie z niego monet.Świetnie wykonane są animacje i bardzo fajnym pomysłem jest to,że podczas niektórych możemy wklepać kombinację by zmienić coś w historii danej postaci,lub uniknąć czegoś(za pierwszym razem gdy grałam Taki rozjechała mnie zembatka XD).Najbardziej jednak cieszy mnie fakt,że można towrzyć własną postać^^,można ją ubrać jak się chce,zmienić kolor włosów,oczu,stroju,wybrać rangę itp.^^.Szkoda jednak,że zarabia się tak mało kasy(najwięcej za przejśce postacią Tales of Souls),bo itemów jest w brud,a zawsze jej brakuje....ale to chyba jednak wychodzi na plus,bo ma się większą ochotę zdobyć kolejne itemy.

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #147 dnia: Grudnia 20, 2005, 10:50:21 pm »
Wahahaha.. fajny ten Soul Calibur 3... zrobiłem sobie fajnego Power Rangers'a w edytorze postaci i przeszedłem nim grę, tą w której się pokolei 8 typów rozwala. Grafika poprawiona, ale jak dla mnie nie aż tak bardzo, ale za to wykonanie plansz jest w deche.... zdecydowanie dużo ładniejsze są.

Offline Yuzuriha

• Dead Shadow
  • SemiRedaktor
  • Let's go together ... in to the darkness
    • http://www.deadshadow666.deviantart.com/
« Odpowiedź #148 dnia: Grudnia 22, 2005, 09:54:42 pm »
Heh mogę stwierdzić,że namco przekracza już wszelkie granice jeśli chodzi o wygląd bossów i ich power....myśleliście,że Abbys jest trudny?A co powiecie o Night Terrorze?Ten to jest cholernie trudny,nie dość,że jego ciosy zabierają strasznie wielkie ilości hp,laser sięga cię przawie z każdej strony to jeszcze nie da się go wywalić z planszy...masakra...ale ile się za niego kasy dostaje kiedy wygra się w tych mini gierkach^^ to,aż miło.

Offline Solidus

• SuperMod
« Odpowiedź #149 dnia: Grudnia 23, 2005, 12:54:35 am »
Wole walczyć z Night Terrorem niż z Olcadanem...
Ten little furry fags.
KILL EM!
One little furry fag.

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #150 dnia: Grudnia 26, 2005, 02:50:35 am »
No dobra.. na poważnie zabrałem się za SC3 i naprawde coraz bardziej mi się podoba. Pojawia się ciemna strona mojego Tekkenowego geniuszu.. to, że w SC jestem cieńki jak nie wiem co.... chociaż zaczynam się wprawiać i nawet czasami mi Guard Impact wyjdzie, nie powiem. Do tego postanowiłem najpierw grać jedną postacią, żeby wyćwiczyć się nią, dojść do jakiegoś poziomu i dopiero później bawić się innymi. Wybór mój padł na Seong Mi-na, bo mi się jej broń chyba najbardziej ze wszystkich podoba, ma dobry zasięg i wydaje się być dość dobrze wyważoną postacią (gdyby jeszcze nie było jej tak łatwo przejść Side Stepem, to byłoby super, bo prawie horyntalnych ataków nie ma =_=). Ogólnie poziom Easy już rozpykuje na luzie, ale jeszcze jestem troche za cieńki na Medium... bawię się też w Chronicles of the Sword i stwierdzam, że Saint ze swoim śmierdzącym Staff'em jest cieńki jak nie wiem co... mogłem kurcze Ninje wziąść albo barbarzyńce jakiegoś =_=.... w tym wątku fabularnym ciągle gram Seong Mi-na i staram się tam wszystkie postacie zdobyć (na razie tylko Rock'a, Sophitie i Yoshimitsu zdobylem.. no i Greed'a z postaci specjalnych)... przeszedłem to już 4 razy i jeszcze mi się nie udało tego końcowego sparingu z Yun-seong'iem wygrać heh... (no i nie udało mi się jeszcze wygrać z Doppelgangerem, ani z Will-o-Wisp'em... banda mutantów popromiennych, robiących mi Guard Impact przy każdym ciosie i wpuszczających mi comba ze wszystkich stron na raz =_=)

System mi się podoba bardziej niż w Soul Calibur, głownie ze względu na to, że jest tyle dodatków, bajerów, dupereli i innych rzeczy, w które można się bawić... napewno jeszcze długo w to grać będę..

PS. DAMN... ten Cervantes z 5 misji Chronicles jest straszny... pięć razy próbowałem go dwoma postaciami rozwalić, to gdzieś połowę HP mu odebrałem... dopiero z nim wygrałem, jak trzech na raz na niego poszło... co za potwór...

Offline Solidus

• SuperMod
« Odpowiedź #151 dnia: Grudnia 26, 2005, 01:31:59 pm »
PS. DAMN... ten Cervantes z 5 misji Chronicles jest straszny... pięć razy próbowałem go dwoma postaciami rozwalić, to gdzieś połowę HP mu odebrałem... dopiero z nim wygrałem, jak trzech na raz na niego poszło... co za potwór...
Zrób Barbariana i podczas walki spamuj na niego A+B. 2 cios jest anti-AI i praktycznie zawsze trafia. Ja tak przeszedłem całego Chronicles of The Sword, bo był nudny a chciałem odblokować tylko ubrania i postacie.

BTW. Mam nadzieję, że wiesz, że teraz masz zonka i nie możesz skasować nic z memorki jeśli chcesz mieć całego sejwa z SCIII ?
Ten little furry fags.
KILL EM!
One little furry fag.

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #152 dnia: Grudnia 26, 2005, 01:40:33 pm »
Zrób Barbariana i podczas walki spamuj na niego A+B. 2 cios jest anti-AI i praktycznie zawsze trafia. Ja tak przeszedłem całego Chronicles of The Sword, bo był nudny a chciałem odblokować tylko ubrania i postacie.

Hahaha... tak Ivy zabiłem.. tą Adele, czy jak tam się ta dziewoja z mieczem nazywała... a Cervantesa załatwiłem samurajem w końcu..

BTW. Mam nadzieję, że wiesz, że teraz masz zonka i nie możesz skasować nic z memorki jeśli chcesz mieć całego sejwa z SCIII ?

Taa.. wiem wiem...

Offline Musiol

• kiedyś byłem tutaj popularny
  • SuperMod
    • pssite.com
« Odpowiedź #153 dnia: Grudnia 29, 2005, 12:35:11 am »
http://www.freewebs.com/radicasagacas/vide...echaracters.htm
screeny z postaciami z SC3 z trybu Create a Soul.....troche mało widać ;/

Offline Hisoka

• SS-Obersturmbannführer
  • Blade Dancer
  • Cute Cynic
    • http://smellofwhitecat.blogspot.com/
« Odpowiedź #154 dnia: Grudnia 29, 2005, 07:17:00 pm »
w końcu obejrzałam sobie Soul Calibura 3 XD Jak na razie gram moim ulubionym gejowsim Raphaelem [troche mu wizerunek spaprali...nie podoba mi się strój z maską, a i ten pierwszy też jest średni]...jakoś na razienajlepiej mi się nim gra i Kirą [czy Tirą...już nie pamiętam]. Też jest fajniutka i chyba stała się jedyną kobietą w bijatykach do, której czuję prawdziwą sympatę [nie licząc Ivy, która mnie uwiodła :blush:]. Nawet raczej kiepski zasięg mnie nie zraża...szczególnie ,że uwielbiam jej kompinacje z podrzucaniem przeciwnika kółkiem XD ...A! zapomniałam dodać,że wczoraj Kilik wsadził jej kija w kółko...how cute :F . I teksty ma świetne.

Offline Solidus

• SuperMod
« Odpowiedź #155 dnia: Grudnia 29, 2005, 08:05:15 pm »
Dżizas, jak ja nienawidzę walczyć z button masherami i spamerami. Brat kumpla mi pada rozwala jak gra Voldo (jakbym mu nie dal zagrać to by się poskarżył jego mamie...18-to latek i skarży się mamie...fpyte) i robi mi padakę na ziemi albo wyrzuca za ring(a ja z kumplami ring-out'ów nie toleruję). A zdupili w SCIII Voldo o tyle, że dali mu możliwość blokowania (z wszystkimi przywilejami typu GI czy GB) stojąc tyłem.
"Nowych" też nie lubię, w szczególności dziewczyn, które znajdują sobie tą jedną jedyną kombinację przycisków typu AA, BB czy AB i spamują. Ja im zazwyczaj schodzę z toru ataku i wprowadzam rzut. Wygrywam, ale strasznie to irytuje. Nie toleruję jeszcze ludzi, którzy myślą tylko o tym żeby cię pokonać. 0 taktyki, czysta napieprzanka. Zupełnie jakbym walczył z kompem.
Niedawno zauważyłem, że Lizardman jest bardzo fpyte postacią. Zaczynam grać nim prawie tak dobrze jak Siegfriedem czy Nightym.
Ten little furry fags.
KILL EM!
One little furry fag.

Offline Musiol

• SuperMod
    • pssite.com
« Odpowiedź #156 dnia: Grudnia 29, 2005, 08:15:12 pm »
normalka, jak sie potrafi grać to nie toleruje się tego, ja też tego nie toleruje, to nic, że gram podobnie, znaczy się nie gram jakośmistrzowsko, jakimiś mega kombinacjami, tylko tak podstawowymi i na farta niekiedy...no cóż SC2 mam 2 dzień, a plejaka kupuje po nowym roku dopiero ;]

Offline Solidus

• SuperMod
« Odpowiedź #157 dnia: Grudnia 29, 2005, 08:23:53 pm »
Ja też nie stosuję żadnych ciężkich kombinacji a wygrywam. Jak mam zacząć grać w jakąś bijatykę to zawsze na początek włączam Practice i UCZĘ się grać.
Ten little furry fags.
KILL EM!
One little furry fag.

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #158 dnia: Grudnia 29, 2005, 08:34:49 pm »
Dżizas, jak ja nienawidzę walczyć z button masherami i spamerami. Brat kumpla mi pada rozwala jak gra Voldo (jakbym mu nie dal zagrać to by się poskarżył jego mamie...18-to latek i skarży się mamie...fpyte) i robi mi padakę na ziemi albo wyrzuca za ring(a ja z kumplami ring-out'ów nie toleruję). A zdupili w SCIII Voldo o tyle, że dali mu możliwość blokowania (z wszystkimi przywilejami typu GI czy GB) stojąc tyłem.
"Nowych" też nie lubię, w szczególności dziewczyn, które znajdują sobie tą jedną jedyną kombinację przycisków typu AA, BB czy AB i spamują. Ja im zazwyczaj schodzę z toru ataku i wprowadzam rzut. Wygrywam, ale strasznie to irytuje. Nie toleruję jeszcze ludzi, którzy myślą tylko o tym żeby cię pokonać. 0 taktyki, czysta napieprzanka. Zupełnie jakbym walczył z kompem.

Właśnie dlatego wolę Tekkena. Bez względu na to co będzie gość mashował albo jakimi lamerskimi kombinacjami będzie atakował, ja go i tak pokonam, bo tam się liczy głównie strategia i lamowanie na niewiele się zda przeciwko doświadczonemu graczowi.

A w SC3 odblokowałem w końcu Cervantesa (Seong Mi-Na nie mogłego tego zrobić, to zagrałem Yun-seong'iem)... chyba nim zacznę grać, bo on mi na niezłego rzeżnika wygląda... a Lizardman mnie denerwuje, bo z nim się lałem w Sudden Death na Hardzie i pół godziny mi to zajęło...

Offline Musiol

• SuperMod
    • pssite.com
« Odpowiedź #159 dnia: Grudnia 30, 2005, 03:06:07 am »
dziś się utwierdziłem w przekonaniu, że nie potrafie walczyćprzeciwko Sophitii/Cassandrze....poprostu killną mnie nawet jak gram Heishiro, Maxi'm lub Kilikiem ;] btw patent kumpla...zamiast grać normalni skacze Taki  i ogląda jak jej piersi falują XD