Autor Wątek: Książki  (Przeczytany 24862 razy)

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
    • http://www.audioscrobbler.com/user/Morchol
Książki
« Odpowiedź #60 dnia: Sierpnia 30, 2004, 03:15:21 pm »
ja zaczynałem od pottera - jak to sie mowi trzeba zacząć od zera :P a potem byl wiedzmin

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
Książki
« Odpowiedź #61 dnia: Sierpnia 30, 2004, 03:37:24 pm »
a to jest wogole fantasy Ppotter ?? Jesli tak to ja juz przeczytalem 5 ksizek fantasy :P

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
    • http://www.audioscrobbler.com/user/Morchol
Książki
« Odpowiedź #62 dnia: Sierpnia 30, 2004, 03:59:08 pm »
to jest takie fantazy jak mezo-aniele - hiphop :P

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
Książki
« Odpowiedź #63 dnia: Sierpnia 30, 2004, 04:01:22 pm »
ja to czytalem :o az sie wstydze :o toz to bajka nie zadne fantasy
"Zapewne, ponieważ jesteśmy tak stworzeni, że porównywamy wszystko ze sobą i siebie ze wszystkim, więc szczęście i nieszczęście zależy od przedmiotów, z którymi się porównywamy, i przeto nie ma nic niebezpieczniejszego nad samotność. Wyobraźnia nasza, z natury swej skłonna do wzlotów, żywiona fantastycznymi obrazami poezji, stwarza sobie tłum istot stojących na różnych szczeblach, wśród których my stoimy na najniższym i wszystko prócz nas wydaje się wspaniałe, każdy inny jest doskonalszy. A dzieje się to w sposób zgoła naturalny. Czujemy często, że nam czegoś brak - i zda się nam, iż własnie to, czego nam brak, posiada ktoś inny, któremu też przydajemy i to wszystko, co my mamy, i nadto jeszcze pewne idealne zadowolenie. I oto szczęśliwiec jest zupełnie gotów - nasz własny twór!"

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
Książki
« Odpowiedź #64 dnia: Listopada 10, 2004, 09:43:00 pm »
Od dziś z całą odpowiedzialnością i czystym sumieniem polecam Terrego Prachetta. Świat Dysku jest ZAJEBISTY!!!! Czytałem Piramidy, teraz dorwałem dwie pierwsze części. Zajebisty humor, ocierające się o absurd akcje i sytuacje, oraz ten klimatyczny angolski humor.... POLECAM FANTASTOM STARYM I MŁODYM - jeśli ktoś lubi angielski humor to to jest książka w sam raz by wejść w świat literatury fantasy
Kame Hame Ha

Offline little

• Wanderer
Książki
« Odpowiedź #65 dnia: Listopada 10, 2004, 10:29:25 pm »
Ja niestety nie czytałem żadnej książki z ten serii :( ......
A szkoda. Bede musiał to nadrobić, bo dużo dobrego słyszałem o tej serii.

A teraz se czytam 2 tom wiedźmina. Fajna książka. Film jest tragiczny, do "d", ale książka 1 klasa.

Offline Ard

• Wanderer
  • Vi Veri Veniversum Vivus Vici
Książki
« Odpowiedź #66 dnia: Listopada 11, 2004, 01:15:11 am »
ja teraz czytam "Bozych Wojownikow"...druga czesc z zapowiedzianej trylogii Spakowskiego...polecam...bardzo dobra ksiazka

A teraz se czytam 2 tom wiedźmina. Fajna książka. Film jest tragiczny, do "d", ale książka 1 klasa

fajna  ke? ...fajna O_o ... :/ ..."Wiedzmin" jest boski  :spoko:
« Ostatnia zmiana: Listopada 11, 2004, 01:15:30 am wysłana przez ARD »

Offline Tamaya

• Wanderer
    • http://www.tamaya.escarp.net
Książki
« Odpowiedź #67 dnia: Listopada 11, 2004, 10:39:42 am »
To ja lubię:
- powieści Tolkiena
- Sapkowski "Wiedźmin"
- G. Cook  - "Czarna Kompania"
- A. Noton - "Świat CZarownic"
- powieści Frank Peretti
- powieci Paulo Coelho
- Margit Sandemo "Sagi..."
- Seria "Gwiezdne Wojny"
- powieści  A. Rice  
No tyle przychodzi mi na myśl.

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
Książki
« Odpowiedź #68 dnia: Listopada 11, 2004, 07:05:45 pm »
a ja ponownie czytam Krzyzakow tym razem jako lekure.
Ja wiem ze uznacie mnie za wariata ale ta xiazka jest swietna. Moge ja czytac wiecznie ahhhhhhh

Offline Selphie

• Daredevil
  • **
  • Yes, I'm your god.
    • There's no need to fear, Underdog is here!
Książki
« Odpowiedź #69 dnia: Listopada 11, 2004, 08:43:26 pm »
blee.. lektoory... ja bede w grudniu przerabiac ogniem i mieczem.. dobcie ze mam fil na DVD :D a teraz mam szzatana z siodmej klasy, nie taki zly .. no a prtzynajmniej mam nadzieje ze nie taki zly, jeszcze nei zaczelam czytac :)

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
Książki
« Odpowiedź #70 dnia: Listopada 11, 2004, 09:24:38 pm »
Szatan jest spox nie martw sie :P
tak detektywistyczna xiazka i ma fajny klimacik jam sie w nocy 3ta :P
ale nie ma co liczyc na d3 ofkrs :P

Offline ANARKY

• Soldier
    • http://
Książki
« Odpowiedź #71 dnia: Listopada 12, 2004, 09:50:05 pm »
fiiiiiiiirst plaaaaace iiiiiiiiiiiiiis: Neil Gaiman "Nigdziebądź" i inne jego książki ale lubie też pratcheta (to sie chyba tak pisze, a z resztą on mojego nazwiska pewnie nie umiał by nawet przeczytać:P), wiecie że napisał ksążkę "Dobry Omen" wspólnie z Gaimanem, ale ta jest bardziej praczetowa
Od Twojej ostatniej wizyty...
Było 9089 nowych posty(ów).( Zobacz )
żaden z nich to odpowiedzi na tematy rozpoczęte przez Ciebie.

fajnie, nie?

Offline Mr.X

• Soldier
    • http://
Książki
« Odpowiedź #72 dnia: Listopada 13, 2004, 01:18:12 pm »
fiiiiiiiirst plaaaaace iiiiiiiiiiiiiis: Neil Gaiman "Nigdziebądź"
Popieram!!!

Od dziś z całą odpowiedzialnością i czystym sumieniem polecam Terrego Prachetta. Świat Dysku jest ZAJEBISTY!!!! Czytałem Piramidy, teraz dorwałem dwie pierwsze części. Zajebisty humor, ocierające się o absurd akcje i sytuacje, oraz ten klimatyczny angolski humor.... POLECAM FANTASTOM STARYM I MŁODYM - jeśli ktoś lubi angielski humor to to jest książka w sam raz by wejść w świat literatury fantasy

Też popieram. Przeczytałem wszystki książki ze Świata Dysku , poza "Na glinianych nogach" i "Wiedźmikołajem"

A teraz se czytam 2 tom wiedźmina. Fajna książka. Film jest tragiczny, do "d", ale książka 1 klasa.
A tu z kolei gromkim dgłosem "Veto!!!!!!" zakrzyknę. Mi nie podobała się i książka i film. Ksiązka jest nuudna, fabuła zbyt zawiła, a film po prostu marny. Niewarte nawet przegądania . Skończyłem na II tomie.
It's so good to be back!

Offline Ard

• Wanderer
  • Vi Veri Veniversum Vivus Vici
Książki
« Odpowiedź #73 dnia: Listopada 13, 2004, 02:35:16 pm »
A tu z kolei gromkim dgłosem "Veto!!!!!!" zakrzyknę. Mi nie podobała się i książka i film. Ksiązka jest nuudna, fabuła zbyt zawiła, a film po prostu marny. Niewarte nawet przegądania . Skończyłem na II tomie

moze ty po rostu nie rozumiesz "Wiedźmina" Mr. X i dlatego wydaje ci się zawily...ksuażka nudna?? O_o ...o czym tu mowisz...w "Wiedźminie" jest pelno akcji, wiele watków jest ze sobą połączonych...dojzejesz, przeczytaj, zrozum...dopiero wtedy sie wypowiadaj...staneles na srodku sagi i twierdzisz ze lipa... :prr:  

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
Książki
« Odpowiedź #74 dnia: Listopada 13, 2004, 02:58:51 pm »
ej no panwoie kazdy ma swoj gust :P

az sie dziwie ze za to ze uwielbiam Krzyzakow nikt po mnie nie pojechal. Przeca to chyba najbardziej nienawidzona lektura wsrod mlodziezy O_o

Offline Tamaya

• Wanderer
Książki
« Odpowiedź #75 dnia: Listopada 14, 2004, 09:04:21 am »
Mi nie podobała się i książka i film. Ksiązka jest nuudna, fabuła zbyt zawiła, a film po prostu marny. Niewarte nawet przegądania . Skończyłem na II tomie.
Film im wyszedł kiepsko tylko serial był jako taki, ale książkę uważam podobnie jak ARD za bardzo ciekawą. Akcja naprawdę się posuwa. Może intrygi są nieco zawiłe, ale ja bym tego nudną raczej nie nazwała.
az sie dziwie ze za to ze uwielbiam Krzyzakow nikt po mnie nie pojechal. Przeca to chyba najbardziej nienawidzona lektura wsrod mlodziezy O_o
Sienkiewicz to jeszcze nie jest taki zły ja tam bardziej nietrawiłam biograficznej literatury wojennej. :(  

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
Książki
« Odpowiedź #76 dnia: Listopada 14, 2004, 11:05:06 am »
Sienkiewicz to jeszcze nie jest taki zły ja tam bardziej nietrawiłam biograficznej literatury wojennej. 
ekhem....czego? O_o

czy Wy tez macie tak ze niedlugo po przeczytaniu xiazki duzo z niej zapominacie? bo ja nie wiem czy to jest naturalne czy tylko ja mam takie odchyly O_o

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Książki
« Odpowiedź #77 dnia: Listopada 14, 2004, 12:13:33 pm »
Sergeykens krzyżacy to była fana ksiązka więc nie ma cię o co pojechać... co prawda całej jej nie rzeczytałem ale chyba nawet przeczytałem pierwszy tom a ja nigdy nie czytam książek fajnie się ją czytało i sobie wyobrażałem zamiast bohaterów zwykłych to wstawiałem w miejsce tych jurandów i innych Ewelin bohaterów Zeldy (gry którą wtedy kochałem) wogóle to dobry pomysł zeby podczas czytanai lektur szkolny podkładać pod postacie ulubieńców z danych gier... uw Krzyżakach to ta cała kobitka co kochała Zbysia to Zelda u mnie była, z Zbysiu czyli główny amant to u mnie był Link i sobie ich tak wyobrazałem i doszedłem daleko... ale później był sprawdzian z tego a por sprawdzianie już mi się neichciało wrócić do czytania :P  ale nie było wcale takie złe... jak naprzykład dennny "Tadzio" aka "Pan duże T"

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
Książki
« Odpowiedź #78 dnia: Listopada 14, 2004, 02:38:26 pm »
Pan Tadeusza miale czytac  w wieku 8 lat ale po pierwszy 2 stronach zamiecha;em tegp szczytnego celu ;)
Sergeykens krzyżacy to była fana ksiązka więc nie ma cię o co pojechać... co prawda całej jej nie rzeczytałem ale chyba nawet przeczytałem pierwszy tom a ja nigdy nie czytam książek fajnie się ją czytało i sobie wyobrażałem zamiast bohaterów zwykłych to wstawiałem w miejsce tych jurandów i innych Ewelin bohaterów Zeldy (gry którą wtedy kochałem) wogóle to dobry pomysł zeby podczas czytanai lektur szkolny podkładać pod postacie ulubieńców z danych gier... uw Krzyżakach to ta cała kobitka co kochała Zbysia to Zelda u mnie była, z Zbysiu czyli główny amant to u mnie był Link i sobie ich tak wyobrazałem i doszedłem daleko... ale później był sprawdzian z tego a por sprawdzianie już mi się neichciało wrócić do czytania  ale nie było wcale takie złe... jak naprzykład dennny "Tadzio" aka "Pan duże T
nieglupie ale ja nie potrafil bym za Danuske albo za Jagienke wstawic Kid, albo Tife ;)

Offline Tamaya

• Wanderer
Książki
« Odpowiedź #79 dnia: Listopada 15, 2004, 12:32:25 pm »
Sienkiewicz to jeszcze nie jest taki zły ja tam bardziej nietrawiłam biograficznej literatury wojennej. 
ekhem....czego? O_o
Chodziło o te całe opowieści z obozów koncentracyjnych itp. Mieliśmy trochę tych lektur.
czy Wy tez macie tak ze niedlugo po przeczytaniu xiazki duzo z niej zapominacie? bo ja nie wiem czy to jest naturalne czy tylko ja mam takie odchyly O_o
Właściwie to u mnie kwestia tego jaki mam stosunek do książki. Czasem pamiętam, więcej czasem mniej.