Autor Wątek: Książki  (Przeczytany 24856 razy)

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
Książki
« Odpowiedź #20 dnia: Kwietnia 20, 2004, 11:03:49 am »

chodzi ci o przygody z winkiem Herkules Clasic Poinsk Apiritiv(dokładniejszej pisowni nie znam  )
To się nazywa "Heracles Classic Płońsk Aperifit
 Kubuś Puchatek rulez
 Oprócz tego czytałem Sapkowskiego Wiedźmina i Narenturm, Pilipiuka cyklo o Jakubie Wędrowyczu ( 'Weźmisz Czarno Kure' i reszta)
oraz wszystko co sam napiszę - ulubione dzieło Banda Krecika, czyli parodia wspomnianego Kubusia Puchatka, oraz Fafarafa Rilms - parodia FF7 i BG.(dawno temu na forum sprezentowałem nawet pierwszy rozdział)
Kame Hame Ha

Offline Solidus

• This is no Zaku boy... NO ZAKU!
  • SuperMod
Książki
« Odpowiedź #21 dnia: Kwietnia 20, 2004, 02:05:09 pm »
Jedyne książki jakie przeczytałem to lektury oraz "Magiczne Przygody Kubusia Puchatka"(znacie to :D ?)
chodzi ci o przygody z winkiem Herkules Clasic Poinsk Apiritiv(dokładniejszej pisowni nie znam :D )
Tak! Dokładnie o to! Szczególnie ten odcinek gdzie Kubuś i paczka rozwalają Radio MaRyja :lol:  
One little, two little, three little furries
Four little, five little, six little furries
Seven little, eight little, nine little furries
Ten little furry fags.
KILL EM!
Ten little, nine little, eight little furries
Seven little, six little, five little furries
Four little, three little, two little furries
One little furry fag.
ANYONE WANT TO DO THE HONORS?

Offline little

• Wanderer
Książki
« Odpowiedź #22 dnia: Kwietnia 20, 2004, 02:47:22 pm »
A ja se ostatnio kupiłem "Inne Pieśnie" Jacka Dukaja i jak narazie są wyrąbane.

Offline elfik_mog

• Daredevil
  • **
  • ばか ばか ばか !!!
Książki
« Odpowiedź #23 dnia: Maja 09, 2004, 03:05:32 pm »
Ja lubie "Potop" bo dzięki niemu dostałam już trzy razy cztery z polskiego :) .

A tak na poważnie to wszystko co Sapkowskiego, Paragraf 22, Rok 1984", no i dużo opowiadań których autorów niekoniecznie pamiętam.

MATURA TO BEZEDURA^^'

Offline little

• Wanderer
Książki
« Odpowiedź #24 dnia: Maja 10, 2004, 08:09:30 pm »
A czytał ktoś z  was Achaje Ziemiańskiego ??
Jeżeli nie to polecam. Totalny wypas. Jak dla mnie lepsze od seri Wiedźmina.

Offline White_wizard

• Keyblade Master
  • Weapon Master
  • A way to the Dawn
Książki
« Odpowiedź #25 dnia: Maja 10, 2004, 08:50:01 pm »
Ja generalnie lubię bardzo Tolkiena. Narazie mam za sobo 4 jego książki: Władca pierścieni 1,2,3 i Hobbit...... ale trzebaby się było zabrać za następne.
« Ostatnia zmiana: Maja 10, 2004, 08:51:00 pm wysłana przez White_wizard »
You were born from nothing, you will turn into nothing. What have you lost? Nothing!

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
Książki
« Odpowiedź #26 dnia: Maja 31, 2004, 02:47:55 pm »
gra Endera rula na calej linii. Tolkienow nie czytujem podobnie jak innych ksiazkow fantasy. Fajni sa jeszce Krzyzacy (Rozpyta sie o droge a jak nie to pojdzie gdzie go oczy ponisa :devil: )

Offline little

• Wanderer
Książki
« Odpowiedź #27 dnia: Maja 31, 2004, 02:56:58 pm »
Ja wam mówie przeczytajcie se Achaje (jak na razie są 2 tomy, ale z tego co wiem bedom 3). Władca Pierścieni sie przy niej chowa. To jest najlepsza książka fantasy jaką kiedykolwiek czytałem.

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
Książki
« Odpowiedź #28 dnia: Czerwca 22, 2004, 12:19:31 pm »
Hmm... nie wiem jak to powiedzieć... Dolina Lodowego Wichru zdetronizowała u mnie Sapkowskiego.... otóż przeczytałem Trylogię Mrocznego Elfa... Ojczyzna, Wygnanie i Nowy Dom..... arcydzieło, perełka... wciągnąłem przez 10 godzin niemal 1000 stron. Przygody Drizzta Do"urden w Podmroku i na powierzchni zapomnianych krain wciągnęły mnie bez pamięci... teraz zbieram kasę na Dziedzictwo mrocznego Elfa - cykl czterech kolejnych książek o przygodach Drizztra i jego drużyny.... Podmrok... całkiem ciekawe miejsce, nie myślałem, że aż tak mi się spodoba. Pan Salvatore to MISTRZ... nie żałuję kasy wręcz przeciwnie (choć mogłem kupić sobie "Przewodnik MG" AD&D) teraz oszczędzę tylko stówkę i poznam dalsze losy Drizzta. A póki co kujemy do egzaminów na studia.

_____EDIT______
Okazuje się , że będe musiał oszczędzić ciut więcej kasiory... dochodzi jeszcze Trylogia doliny lodowego Wichru... kolejne trzy książki...
a więc to teraz nakresle pełny spis książek o Drizzcie(jak ktoś cuśjeszcze wie to niech pisze)
 TrylogiaMrocznegoElfa
1Ojczyzna
2Wygnanie
3NowyDom
 TrylogiaDolinyLodowegoWichry
1KryształowyRelikt
2StrumienieSrebra
3KlejnotHalflinga
 TetralogiaDziedzictwaMrocznegoElfa
1Dziedzictwo
2BezgwiezdnaNoc
3MroczneOblężenie
4DrogaDoŚwitu....
  trochę czytania jest.. ja to chce mieć wszystko raaghr, albo poczujecie gniew mego chomika!!! (szkubaniec ma już prawie miesiąc, a żre sałatę jak odkurzacz)
« Ostatnia zmiana: Czerwca 22, 2004, 02:36:04 pm wysłana przez _dark_cloud_ »
Kame Hame Ha

Offline Milguś

• Soldier
    • http://
Książki
« Odpowiedź #29 dnia: Czerwca 22, 2004, 08:49:49 pm »
ja czytam wszystko co wpadnie mi w rece jak mam czas i akurat krew mi ustami nie wyplywa od walenia glowa w sciane :blink: , i co nie ma okladki w kolorystyce przewazajaco-rozowej(nie od krwi tylko z nadruku {z brudnymi lapami do ksiazek nie siadam} bo to trudno nazwac ksiazkami. Lektory mi schodza bokiem, costam czytam, ale sadze ze i tak sa zle dobrane i maja nas zniechecac!
nie wiem co ostatnio czytalam bo mi sie kolejnosc pomerdala i nie moge sie polapac.
najbardziej smakuja mi horrory i oparte na faktach...
to tyle :w00t:  

Offline little

• Wanderer
Książki
« Odpowiedź #30 dnia: Czerwca 22, 2004, 09:27:15 pm »
Hmm... nie wiem jak to powiedzieć... Dolina Lodowego Wichru zdetronizowała u mnie Sapkowskiego.... otóż przeczytałem Trylogię Mrocznego Elfa... Ojczyzna, Wygnanie i Nowy Dom..... arcydzieło, perełka... wciągnąłem przez 10 godzin niemal 1000 stron. Przygody Drizzta Do"urden w Podmroku i na powierzchni zapomnianych krain wciągnęły mnie bez pamięci... teraz zbieram kasę na Dziedzictwo mrocznego Elfa - cykl czterech kolejnych książek o przygodach Drizztra i jego drużyny.... Podmrok... całkiem ciekawe miejsce, nie myślałem, że aż tak mi się spodoba. Pan Salvatore to MISTRZ... nie żałuję kasy wręcz przeciwnie (choć mogłem kupić sobie "Przewodnik MG" AD&D) teraz oszczędzę tylko stówkę i poznam dalsze losy Drizzta. A póki co kujemy do egzaminów na studia.

_____EDIT______
Okazuje się , że będe musiał oszczędzić ciut więcej kasiory... dochodzi jeszcze Trylogia doliny lodowego Wichru... kolejne trzy książki...
a więc to teraz nakresle pełny spis książek o Drizzcie(jak ktoś cuśjeszcze wie to niech pisze)
 TrylogiaMrocznegoElfa
1Ojczyzna
2Wygnanie
3NowyDom
 TrylogiaDolinyLodowegoWichry
1KryształowyRelikt
2StrumienieSrebra
3KlejnotHalflinga
 TetralogiaDziedzictwaMrocznegoElfa
1Dziedzictwo
2BezgwiezdnaNoc
3MroczneOblężenie
4DrogaDoŚwitu....
  trochę czytania jest.. ja to chce mieć wszystko raaghr, albo poczujecie gniew mego chomika!!! (szkubaniec ma już prawie miesiąc, a żre sałatę jak odkurzacz)
Drizzt to niezły kozak. Seria jest zarypiasta (przy Achaji sie chowa ale to normalka bo przy tej książce to nawet Władca Pierścieni to pikuś). Niestety nie czytaem jeszcze Dziedzictwa Mrocznego Elfa :( .

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
    • http://www.audioscrobbler.com/user/Morchol
Książki
« Odpowiedź #31 dnia: Czerwca 22, 2004, 11:22:58 pm »
darc_cloud jest jeszcze jedna seria :D  na stronie polskiego wydawcy (ISA)znajdziesz dokładne opisy, bo ja nawet nie pamiętam tytułów. Ja narazie jestem po Trylogi Mrocznego Elfa i Trylogi Doliny Lodowego Wichru, no i pierwszej książce z Dziedzictwa Mrocznego Elfa(oczywiście wszystko swoje, tyle że ostatnią kupowałem jakiś ponad rok temu, musze sie wziąć w graść i dokompletować) :)

Offline elfik_mog

• Daredevil
  • **
  • ばか ばか ばか !!!
Książki
« Odpowiedź #32 dnia: Czerwca 23, 2004, 05:16:02 pm »
Ja wam mówie przeczytajcie se Achaje (jak na razie są 2 tomy, ale z tego co wiem bedom 3). Władca Pierścieni sie przy niej chowa. To jest najlepsza książka fantasy jaką kiedykolwiek czytałem.
Skorzystam z twojej rady przez przypadek :) . Dziś zwolnili nas ze szkoły wcześniej, gdyż i tak nas było trzy sztuki. Z braku ciekawego zajęcia w bursie zaczełyśmy z Milguśką łazić po księgarniach. Gdy weszłyśmy do jednej i zaczynałyśmy zachwycać się książkami i mówić coś w stylu "jak bym miała kase to bym się obkupiła" za nami odezwał się głos "wybierz sobie jedną książke". Odwracam się a tu.....facet z polaka :blink:  SZOK. Kopara w dół. Chyba się przesłyszałyśmy, lecz on powtórzył. Pomyślałyśmy sobie że to jakieś zwidy. Okazało się że przyszedł kupić mi nagrodę za frekfencje (jednak dobrze chodzić do szkoły ;) ), a że mnie spotkał to sama niech se wybiore :D . Po długim wertowaniu półek z książkami znalazłam Achaje, tom 1, no i przypomniał mi się post little polecający książkę. Facet ją kupił i powiedział nam, abyśmy to zachowały w tajemnicy, a tak w ogóle to my nic nie wiemy :rolleyes: . Poszedł sobie a my byłyśmy w szoku. Jak to stwierdziłyśmy "głupi ma zawsze szczęście"

MATURA TO BEZEDURA^^'

Offline little

• Wanderer
Książki
« Odpowiedź #33 dnia: Czerwca 23, 2004, 05:34:29 pm »
A ja kupiłem Achaje w Empiku. Przeglądałem se książki patrze Achaja no to zaczełem przeglądać i gdy to robiłem to 4 osoby (nieznajome) mi ją chwaliły. No to kupiłem. Jak zaczełem czytać to sie od niej nie mogłem oderwać. Boska książka.

Offline elfik_mog

• Daredevil
  • **
  • ばか ばか ばか !!!
Książki
« Odpowiedź #34 dnia: Czerwca 23, 2004, 05:50:21 pm »
W przyszłym roku musze mieć znów dobrą frekfencje, to dostane 2-gi tom Achaji  :lol: .

MATURA TO BEZEDURA^^'

Offline little

• Wanderer
Książki
« Odpowiedź #35 dnia: Czerwca 23, 2004, 05:59:54 pm »
Ja 2 tom w dwa dni przeczytałem (558 stron). Tera czekam na 3. Już mam nawet na nigo kase odłożoną.
I jeszcze jedno. Radził bym 2 tom kupić jak najszybciej.

Offline Milguś

• Soldier
    • http://
Książki
« Odpowiedź #36 dnia: Czerwca 24, 2004, 06:42:05 am »
:D jak by mi Moglesik pozycyl Achaje we wrzesniu to bym byla szczesliwa! ja pewnie dostane na wakacje Koziolka Matolka i bede musiala wertowac biblioteki. :(  :(
ale nic to! Dam rade! zawsze znajdzie sie cos ciekawego. :)  

Offline elfik_mog

• Daredevil
  • **
  • ばか ばか ばか !!!
Książki
« Odpowiedź #37 dnia: Czerwca 24, 2004, 07:03:59 am »
Radził bym 2 tom kupić jak najszybciej.
Jak będe miała pieniądze to z pewnością kupie. Nie trzeba mnie do tego specjalnie namawiać, bo jeśli książka jest tak dobra jak mówisz to z pewnością warto ją mieć. Puki co jestem biedna :(  i nie mogę pozwolić sobie na taki rarytas.

MATURA TO BEZEDURA^^'

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
Książki
« Odpowiedź #38 dnia: Czerwca 25, 2004, 01:40:39 pm »
Fajna sprawa wyszła gdy zacząłem sobie odświeżać Baldura dwójeczkę już po przeczytaniu Trylogi Mrocznego Elfa..... Viconia kapłanka Shar i ,jak każdy kto w BG grał wie, jest drowem.... a teraz uświadomiłem sobie, że nosi nazwisko ...de'Vir, który to dom zostaje zmasakrowany już w pierwszej części trylogii przez dom Do'Urden... Viconia w czasie wędrówek napomina coś, że jej dom stracił łaskę Lloth przez nią i jej brata... i robi się ciekawie... BioWare to mistrzowie, nie ma co...  
Kame Hame Ha

MarvelliX

• Gość
Książki
« Odpowiedź #39 dnia: Czerwca 25, 2004, 08:19:33 pm »
A ja nie mam ssskąd wziąść Buldurka  ;(  ;(  ;(

Sssry za offtop ale musiałem sssię wypłakać