Ja gósowałam na Tuska. Ogólnie bardzo nie podobała mi się kampania wyborcza kaczora...pełno chwytów poniżej pasa i odwoływanie sie do instytucji katolickich .Jak można obgadywać zmarłych rywala? Nawet jeśli rzeczywiście dziadek Tuska byłby u niemców,to przecież nie znaczy,że jego zstępni mają wieczyście pomosić za to odpowiedzialnośc.
Poza tym wydania typu "Głosujesz na Tuska, krzyżujesz Crystusa" były totalnie denne. Nie mówiąc już o tym,że Kaczyńsk zgadał się z Lepperem i jego "wyznawcy" dlateo głosowali na kaczora.
Moja droga, a podobała ci się kampania pana Donalda z gumy? Człowiek z gumy to wręcz idealne określenie na pana D- on do wszystkiego potrafi się dopasować, raz jest za, jakze liberalnym i locke'owym rozdzieleniem państwa i kleru, a przed wyborami staje się pokornym katolikem. Ba, nawet ślub kościelny bierze(po, być moze pomyle określenie, drewnianej rocznicy), tylko akurat, tej imprezie, pomimo ze to zyciowe wydarzenie, choć nieco spóźnione, nie towarzyszy charakterystyczna dla Człowieka z Zasadami, pompa. Kolejna sprawa, to wywalenie z obiegu politycznego Carexa-Cimoszewicza. W sumie, gwóźdź do trumny Donalda, bo z Wołodią poradziłby sobie w drugiej turze bez zadnych chwytów ponizej pasa. Ale jak się ma takich asów wywiadu jak Konstanty, to czegóż chcieć.
A tuksmana załatwili Wehrmachtem, zresztą, mam dla wszystkich jego fanów, ciekawy filmik, którego raz fakty nie puściły.
http://dl8.rapidshare.de/files/6469770/129..._wiedzial...aviZresztą, chyba nie jest tajemnicą (ewentualnie, poliszynela), ze donald miał wielkie wsparcie mediów i gdyby nie wielka afera wehrmachtu, to dalej zostałby prezydentem.
W sumie miałby mój głos, gdyby nie niemieckie sympatie, zdrada ideałów, udawany liberalizm, poparcie mediów oraz wieczna kłamliwość. A co do kampanii Tuska wracając. Wierze ze ci się podobała, bo pracowały nad nią wszystkie, "prywatne" telewizje. Od jedynki, przez polsaty (z lisem na czele) na tvn-ach kończąc. Wiadomo, dawni koledzy (prezesi TVP i TVN) no i jak wygra Donald to sobie pozyją jeszcze w dobroci. Kaczor przylazł, i juz dupami trzęsą.
Tusk, to liberał - jak sobie nie poradzisz teraz, to nie poradzisz sobie później. Ot, jak płatne studia. Jak nie potrafiłeś uzbierać sobie pieniędzy na potrzeby i wogóle, by za to płacić, to jaka jest gwarancja, że będziesz się sumiennie uczył? Gdybyś sam zarobił, sam wydawal itd, to po prostu nawet szkoda by bylo to wszystko zmarnować.
Ahahaha, dobre sobie. Z niego taki liberał, jak z Wałęsy działacz solidarności.
Co do platnych studiów to nie do końca chyba rozumiesz. Albo w ogóle. Płatne studia- płacisz 4-5 lat, ile się uczysz. "Darmowe"- i tak płacisz z własnej kieszeni, no i co najwazniejsze, całe zycie doisz własnymi podatkami. Niby nie jest tego duzo, w skali rocznej, ale jak całe zycie podliczyć, to wyjdzie niezła kasa. No, w sytuacji gdy ktoś nie idzie na studia, a mimo wszystko sporo ludzi kończy na szkołach zawodowych itp, to oni fundują innym "darmowe" studia, z własnych podatków. Socjal, panie kolego, socjal.
ejj a czy ksieża nie mieli miec zabronione wpływanie na polityke?
Jako osoba prywatna, wyrazająca własne zdanie, lub występująca w partii jako Jan Kolwaksi. owszem. Ale jako reprezentant kościoła niech schowa się do ambony i tam głosi swoje zacofane hasła. Juz kościół przez całą historię nabroił i namordował wystarczająco.
choćby Tusk i jego historyjka o następcy Aleksandra Wielkiego... Aleksander Kwaśniewski? Kaczyński też ma na drugie imię Aleksander heh>.
Tuskman sobie to sprytnie obmyślił, ale widze, ze mało kto załapał.
Chodziło tam o to- Aleksander Wielki- Kwaśniewski
Jeden z następców- Oczywiście Lech Kaczyński
Nie mam dla ciebie czasu- spieprzaj dziadu
To nie bądź królem. Bardzo słabe moim zdaniem, biorąc pod uwagę to, ze było zbyt ukryte, no ale pan wiecznie uśmiechnięty Donald- łagodny jak baranek, nie mógł sobie pozwolić na otwarty atak. Chociaz podejrzewam, ze i tak wyprałyby go media. Powtarzam, dla tych co ostrzą na mnie języki. Nie głosowałem na Kaczora
(jednego ani drugiego)
Niestety głos na Mikke to pusty głos...koleś mimo,że chciałabym żeby wygrał nie ma żadnych szans:
Ano, ja tez go szczerze popieram. Ale on sam mówi, ze nie chce wygrać i to nasz biznes w tym zeby wygrał:D.
-kandyduje co roku przez długi vczas i nikt już w niego nie wierzy
Wierzą, w niego wciąż ci sami ludzie. Co roku przybywa mu tak z 0,1%
-olał kampanię reklamową
Jego skromna partia- a właściwie porozumienie ponadpartyjne- nie ma po prostu zadnych funduszy, w porównaniu do tego, co natrzepali się przez te wszystkie lata lewicowcy i "prawicowcy".
-media o nim zapomniały
Ongiś czwartga, dzis juz raczej pierwsza władza, która dyktuje "wyborcom", na kogo oddadzą głos. Nie olewały go, wręcz miejscami oczerniały. Durczok robił debilne podśmiechujki, Gawryluk starała się ripostować [Korwin-Przepraszam ze wymagam od kobiety, by myślała logicznie
Gawryluk po 10-sekundowym fochu-namyśle- No, na pana to chyba kobiety nie głosują ) i ogóle, olewano go przez większość czasu w debatach, ewentualnie zapraszano z Bublem. Mozna sobie porównać chociazby z promowaniem dupokraci.pl , których windowano w kazdym sondazu, a bochniarzową nawet kubuś zaprosił. (Korwina co prawda tez, ale mało kto pamięta juz i to w innej sytuacji)
-ludzie są za bardzo zaangarzowani w walkę Kaczor vs. Donald
No i przyczyna tych nieszczęśc. Bismarck powiedział kiedyś, ze Polaka pokonać mozna tylko, dając mu władzę w jego ręce. I wychodzi najlepiej ta nasza nieudolna demokracja, w której wciąz maczają palce posowieccy okrągłostołowicze oraz ludzie, którzy wybierają doktorów Andrzejów i inny margines.
Macie co chcecie. (niekoniecznie do wszystkich tutaj
) Pozdrawiam wszystkich, co "zmarnowali" głos na Janusza. Zegnam was januszowym pozdrowieniem NCZAS!