Autor Wątek: Sentymenty  (Przeczytany 15393 razy)

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
Sentymenty
« dnia: Lutego 29, 2004, 12:28:39 pm »
W tym temacie piszcie do jakich gier macie największe sentymenty (i to wyjaśniajcie).
Ja mam do Tomb Raidera 1 OGROMNY sentyment bo była to pierwsz gra na playa, w którą grałem jak napaleniec, a było to tak...... Byłem sobiem małym i głupim bachorem. który nie odróżniał badziewia od wypasionej gry, więc poprosiłem mamusię o kupienie mi gry \"Hercules\", jednak nie było Herculesa w sklepie z grami i mama kupiła Tomba bo jej powiedzieli że to jest zupełnie bezkrwawa gra.                            

Offline FaLa

• Knight
Sentymenty
« Odpowiedź #1 dnia: Lutego 29, 2004, 01:04:01 pm »
straszny sentymen do gry Half-Life mam ja, moze teraz nie zachwyca tak grafika jak kiedys ale ale urzeka nadal mnie :) byla to gra ktora pierwsza przeszedlem i w ktora godzinami grac moglem. Jest w mej 10 najlepszych gier  :)                            
Posting and You
... Każdy człowiek chce znać przyszłość...
Aż zobaczy jak okrutne przeznaczenie szykuje mu los! Niektórzy wariują ze strachu...
Inni umierają gdy pozostaną pozbawieni nadziei na ocalenie !
Uważaj, bo cena nieograniczonej wiedzy jest wysoka...

Offline Solidus

• This is no Zaku boy... NO ZAKU!
  • SuperMod
Sentymenty
« Odpowiedź #2 dnia: Lutego 29, 2004, 01:10:55 pm »
Ja największy sentyment mam do Soul Blade\'a.Grałem w tą grę na automacie w wakacje kiedy miałem 8 lat,wywalałem na nia setki jedno-złotówek i jako pierwszy przeszłem tą grę.Potem stanął przede mną wybór Playstation lub Nintendo 64.Oczywiście po zobaczeniu,że na PSX\'a jest SB to odrazu chciałem tą konsolę.Po jakimś czasie mój tata znalazł tą grę w sklepie(używaną ale co tam)i kupił mi ją(wiedział,że na nią poluję).Edge Master Mode przechodziłem z 8 razy wszystkimi postaciami i 8 razy zdobywałem wszystkie postacie(specjalnie kasowałem save\'y).Tej gry nigdy nikomu jeszcze nie pożyczyłem i nie wiem czy ją komukolwiek pożyczę :P .                            
One little, two little, three little furries
Four little, five little, six little furries
Seven little, eight little, nine little furries
Ten little furry fags.
KILL EM!
Ten little, nine little, eight little furries
Seven little, six little, five little furries
Four little, three little, two little furries
One little furry fag.
ANYONE WANT TO DO THE HONORS?

Offline White_wizard

• Keyblade Master
  • Weapon Master
  • A way to the Dawn
Sentymenty
« Odpowiedź #3 dnia: Lutego 29, 2004, 02:43:29 pm »
Ja mam największy sentyment do starego dobrego Final Fantasy VI.....tak......to był mój pierwszy RPG, w jaki grałem i który przeszedłem na 100%.......To właśnie dzięki tej grze zrozumiałem potęgę jRPG.......(stare dobre czasy :D )                            
You were born from nothing, you will turn into nothing. What have you lost? Nothing!

Offline Ard

• Wanderer
  • Vi Veri Veniversum Vivus Vici
Sentymenty
« Odpowiedź #4 dnia: Lutego 29, 2004, 05:45:23 pm »
jest duzo gier do ktorych czuje sentyment, ale jesli jush mam wybrac jedna to bedzie to Dune 2...matka wszystkich RTS-ow...bylo to jeszcze za czasow Amigi, zainstalowalem ja na twardy dysk (20 MB :D ) i gralem z kumplem az nie przeszlismy calej wszystkimi rodami :D ...wspaniala gra o swietnym klimacie, bardzo nowatorska (w swoich czasach)...uwielbiam ja :wink:                            

Offline Shmatan

• Adventurer
  • *
    • http://neojsite.cal.pl
Sentymenty
« Odpowiedź #5 dnia: Lutego 29, 2004, 05:53:25 pm »
silnet hill - pierwsza gra w ktoora gralem i dalej kocgam ta gre :D
suikoden 2 - pierwszy RPG od niego sie zaczelo ... :P                            
NEO JSITE - duchowy następca jrpg.pl

W hołdzie kreatywności  *.*

<-mój design ^^''

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
Sentymenty
« Odpowiedź #6 dnia: Lutego 29, 2004, 05:59:40 pm »
Jak wyżej Suikoden 2 oraz Suikoden 1 sporo się namordowałem żeby zdobyć tę drugą w wersji NTSC :D                            
]

Offline Yuzuriha

• Dead Shadow
  • SemiRedaktor
  • Let's go together ... in to the darkness
    • http://www.deadshadow666.deviantart.com/
Sentymenty
« Odpowiedź #7 dnia: Lutego 29, 2004, 08:43:35 pm »
Ja to mam sentyment do mojego pierwszego rpg a mianowicie The Legend of Dragoon za samą grafikę,fabułę i ogulnie za to że sony wydało tą grę :D                            

Offline K4m!k423

• Soldier
Sentymenty
« Odpowiedź #8 dnia: Marca 01, 2004, 07:23:17 pm »
a Ja kocham ... nie smiejcie sie Sapera zawsze sobie w nia gram jak np: zaciolem sie w jakiejs grze i dla uprzejemnienia czasu zanim cos wymysle to gram w Sapera :PPP                            
Jak tu sie nie pociac jak cie dziewczyna rzuci;(((

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
Sentymenty
« Odpowiedź #9 dnia: Marca 02, 2004, 10:03:15 am »
Starcraft.... to na pewno, pozatym FF6, i ... nic więcej do głowy mi nie przychodzi. Jak przyjdzie, to post zedytuję.
_______EDIT_______
 Dobra, na infie było mało czasu by to zmotywować.
STARCRAFT:
- gra, w którą gram do dziś i mi się nie nudzi
- gra, w której dzięki edytoromiStarEdit można zrobić niemal wszystko- grałem już w zerg Soocer, rajdy Vultów, kupę RPG(ff7 tysz), FinalFantasyTactics, oglądałem niby-filmy, reklamy, słowem wszystko. Były też Starcraftowe Tomb Raidery, przeróbka na Red Alert (tos za USA, zerg za ruskich:)
- najlepszy motyw Starcraft wyjął mi z życia  ok-350h. Nie chce mi się tego na tygodnie przeliczać:)
FF6
- pierwszy mój jRPG
- 5 razy ukończyłem
- wyżyłowałem bohaterom statystyki na maxa
- z kalendaża wypadło drugie tyle godzin co w przypadku Starcrafta, trzeci w kolejce jest FF7, z 300, potem BG1&2, też ok 300. Kurde, jak się zastanowić, to wiele życia straciłem slęcząc przed kompem/konsolą :)
 To nie są motywy w stylu grafa, albo fabuła. Ja w tej kwesti patrzę raczej na to ile gra dostarczyła mi radości.                            
Kame Hame Ha

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
Sentymenty
« Odpowiedź #10 dnia: Marca 04, 2004, 01:39:04 pm »
neverhood - moja pierwsza gierka :D                            
"Zapewne, ponieważ jesteśmy tak stworzeni, że porównywamy wszystko ze sobą i siebie ze wszystkim, więc szczęście i nieszczęście zależy od przedmiotów, z którymi się porównywamy, i przeto nie ma nic niebezpieczniejszego nad samotność. Wyobraźnia nasza, z natury swej skłonna do wzlotów, żywiona fantastycznymi obrazami poezji, stwarza sobie tłum istot stojących na różnych szczeblach, wśród których my stoimy na najniższym i wszystko prócz nas wydaje się wspaniałe, każdy inny jest doskonalszy. A dzieje się to w sposób zgoła naturalny. Czujemy często, że nam czegoś brak - i zda się nam, iż własnie to, czego nam brak, posiada ktoś inny, któremu też przydajemy i to wszystko, co my mamy, i nadto jeszcze pewne idealne zadowolenie. I oto szczęśliwiec jest zupełnie gotów - nasz własny twór!"

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Sentymenty
« Odpowiedź #11 dnia: Marca 04, 2004, 03:18:52 pm »
Widze ze wiele osob najbardziej polubilo te gry ktore byly ich pierwszymi i Ja nie bede tu wyjatkiem najbardziej w pamieci pozostal mi CC bo to pierwszy JRPG w ktorego gralem i pokochalem go od razu gdy na GameOne prezentowalo bylo intro tej gry... ale oczywiscie to ze to byla moja pierwsza gra nie jest najwazniejsze poprostu dla mnie ta gra ma  bajeczna oprawa(ktora nawet i na te czasy jest zjadliwa) Przepiekna muzyke(najlepsz jaka slyszalem w grach-Nobue Uematsu wymieka przy tym co pokazal koles od CC i Xenogears), konkretny system walki, wiele wspanialych postaci ktorych mimo iz bylo wiele to i takich historia byla ladnie opowiedziana i tylko niektore postacie zostaly zaniedbane(tylko te superzdefrormowane nedzne stworki w ktorych sie lubuja japonce)                            

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline Yuzuriha

• Dead Shadow
  • SemiRedaktor
  • Let's go together ... in to the darkness
    • http://www.deadshadow666.deviantart.com/
Sentymenty
« Odpowiedź #12 dnia: Marca 27, 2004, 06:24:26 pm »
No to ja mam jeszcze sentyment do..............TADAM :!:  :!:  :!:   Tekkena3 i Soul Blade.Te gierki najbardziej lubie z bijatyk,bo można się na nich wyżyć nie uszkadzając młodszego rodzeństwa. ;)
« Ostatnia zmiana: Marca 27, 2004, 06:24:55 pm wysłana przez YUzuriha »

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
Sentymenty
« Odpowiedź #13 dnia: Marca 27, 2004, 07:29:40 pm »
o tak odpalalo sie tekkena 10 sekund i wygrana alez to bylo wyladowanie, ale tez mam do niego sentyment ale nie tak wielki bo siadywalem i cioopalem po 2 godzinki

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
Sentymenty
« Odpowiedź #14 dnia: Marca 27, 2004, 07:53:54 pm »
hehe to ja waszaskocze bo mam sentyment do... tetrisa :D pamiętam że godzinami go katowałem :)
]

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
Sentymenty
« Odpowiedź #15 dnia: Marca 27, 2004, 08:04:17 pm »
a ja siedzialem od rana do wieczora przy robin hoodzie na pegasusa

Offline Quezacotl

• Soldier
    • http://
Sentymenty
« Odpowiedź #16 dnia: Marca 28, 2004, 09:57:02 am »
Jest wiele gierek do których mam sentyment, wymienie tylko kilka z nich:

Amiga:
- Sierra Soccer
- Sensible World Of Soccer
- Civilzation
- Colonization
- Mortal Kombat 2 (fatality rulzz  :devil: )

PSX:
- FFVIII (pierwszy jrpg w jakiego grałem)
- ISS (przy żadnej innej grze nie spędziłem tyle czasu co przy tej genialnej gierce) :D )

Co do kompa to mało na nim gram (chyba że na emulatorach  :) ) i na razie nie ma gry do której miałbym większy sentyment.
"Jest widok ogromniejszy od widoku morza - niebo. Jest widok ogromniejszy od widoku nieba - wnętrze ludzkiej duszy."

Offline FaLa

• Knight
Sentymenty
« Odpowiedź #17 dnia: Marca 28, 2004, 12:32:47 pm »
przypomiala mi sie jeszcze jedna gra ktora pokochalem i gralem wiele razy jest to gra pod tytulem "Silver" klimacik genialny, grafika do dzis jest bardzo dobra system rozgrywki cos w stylu Secret of Mana i gier w tym stylu tylko ze jeszcze w czasie wali rozne kombinacje wprowadzac tylko miala bardzo wielka wade ... nie wiem cy to wina pirata ( orginala nie mogle dostac  ;( ) czy programistow ale do pewnego mmentu dochodzilem i koniec pewne drzwi sie nie otwieraly. Ale zdobyle savy i jakos dogralem do konca ale. Gdyby nie ten szczegol to bym mogl zabic za to gre  :D  :devil:    
Posting and You
... Każdy człowiek chce znać przyszłość...
Aż zobaczy jak okrutne przeznaczenie szykuje mu los! Niektórzy wariują ze strachu...
Inni umierają gdy pozostaną pozbawieni nadziei na ocalenie !
Uważaj, bo cena nieograniczonej wiedzy jest wysoka...

Offline Gesten

• Adventurer
  • *
Sentymenty
« Odpowiedź #18 dnia: Kwietnia 15, 2004, 10:23:17 am »
Final Fantasy 8- pierwszy rpg z prawdziwego zdarzenia. Ukończyłem ją 3 razy i cały czas gram. Mam nawet ustanowione święto przypadające na dzień w którym ją dostałem :devil:  

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
Sentymenty
« Odpowiedź #19 dnia: Kwietnia 22, 2004, 10:42:59 am »
Tak samo jak mój przedmówca sentyment mam do FFVIII, chociaż będąc teraz starym fajnalowym wyjadaczem, nie uważam tej cześci za najlepszą. Skończyłem ją cztery razy (3 na PSX'ie, raz na PC) i ciągle do tej gry powracam, mimo że wszystko w niej opcykałem.