Ej mam takie pytanko...jeśli przejdę Shazarazade i nie mam wszystkich postaci(zabrakło mi dwóch T^T)to nie ma szansy by je potem dołączyć?Nie mam Leona i jednego z kowali tego ostatniego,a Sonye zdobywa się po niej....dokładniej mówiąc,że gdy już pokonam Sonye to nie ma żadnej możliwości by zdobyć Leona tak?
A i pytam z uprzedzeniem...jeśli już będę musiała grę zaczynać od nowa...jaki jest najlepszy moment w by zdobyć Leona?
Leon Jest w mieście Kalekka w domie na wprost, po zrekrutowaniu wszystkich postaci (oprócz gremio bo nieżyje) idź porozmawiać z Leon'em a powie że twoja armia urosła w siłę i przekaże pozdrowienia dla Manthiu'a , idź do twojego zamku na rozmowę a otrzymasz od Manthiu'a list który jak zaniesiesz do Leon'a to się przyłączy.
najlepszy moment, a ogólnie jedyny moment w którym można go zrekrutować to przez ostateczną bitwą, po zrekrutowaniu Sonya (trzeba porozmawiać z nią w lohach zamku) masz wszystkie postacie oprócz Gremia i wtedy Leon przekarze pozdrowienia dla Manthiu.
jesli chodzi o ostatniego kowala (Mace) to jest w Seek Valley, przyłączy się jeśli będziesz miała w drużynie Maas, Mose, Meese i Moose. jest dostepny od momentu zdobycia pozostałych kowali, ale teraz nie wiem czy zrekrutowanie go jest ograniczone, to znaczy nie wiem czy przed końcową bitwą da się go jeszcze rekrutować.
bo ponoć pojawia się Leknath po tym zajściu i wtedy ma wskrzesić Gremio.
o ile dobrze pamietam Leknath pojawia się dopiero przed samym wyjściem na bitwę finałową (w tym systemie wojennym a nie końcowy boss) ale po zrekrutowaniu Sonya'i dopiero idzie rekrutować Leona, bo warunkiem rekrutacji jego było posiadanie wszystkich pozostałych postaci