Hehehe na początku (mówimy o jedynce
) proponuje przypakować naszego głównego heroka
do tego celu użyjemy potworków o nazwie Bon Bon (albo siakos tak, takie brązowe cóś futrzaste) dostaniemy na początek dość wysoki level
(\"zasejwuj\"
i teraz możesz kroić dowolne stworki na planszy
) możemy tak popakować do 11 levca a później na górską ścieżke jest taka za mostem
(jeszcze broń naostrzyć w wiosce i troche kasy zdobyć u Marco {Rockland coś takiego się ta wieś nazywa
tam znajdziesz marko i zagrasz z nią trzy kubeczki i monete, na początku graj za małe kwoty[100 np] i zapisuj jak rozmieściła monetę, kiedy już sobie zapiszesz mówisz jej dziękuje i jeszcze raz zaczynasz grać z tym że teraz za maxymalna stawkę [10000] i używasz karteczki ponieważ rozmieszczenie monet się nie zmienia
} ) jeżeli jesteś już napakowany przechodzisz przez górską ścieżke do wioski w dolinie (nie pamiętam nazwy
) i chodzisz po chatkach gadając z ludkami któryś wreszcie da Ci o ile dobrze pamiętam Fortune & prosperity crystal (albe jeszcze jeden możesz dostać , też nazwy nie pamiętam ale za to działanie tak
dostajesz dwa razy więcej expów) [także szukaj] mając tak napakowanego herosa nie ma problemów na początku, co do bitew bo później takowe się zdarzają pamiętaj że szarże piechoty możesz zatrzemac magią, magie łukami, a łuki szarżą
to tyle na początek przyłączalnych postaci jest 108 zbieraj je a bedzie Ci dane obejrzeć dobre zakończenie
no to tyle co Ci jest potrzebne do suikodena jedynki narazie
.
Jeżeli jeszcze jakieś problemy będziesz miał np. z postaciami to słuze pomocą
Jeżeli zaś o Rowda chodzi to o ile wiem mozna mu wtłuc w czasie odwiedzin naszego miasteczka ale po uprzednich zabiegach używając Matilda Border trick
(robimy wcześniej sejva w naszej wiosce w tavernie przed walką z Rowdem i zbieramy po ryju, kiedy tylko uzyska dostęp na tereny muss używamy tej sztuczki
) czyli poprostu przesunięcia dzwi granicznych tak jak skrzynki
później przyłączamy humpreya i futcha (nie zapisujemy) i pakujemy jak juz napakujemy się na maxa dajemy się zabić a później continue po tych zabiegach nasz hero będzie wystarczająco silny żeby złoić Rowda nie testowałem
(za to w matildzie byłem jeszcze przed tym jak do Muss wszedłem więc ta część na pewno działa
) no to tyle narzie bo mi palce drętwieją