Nauka jest przyszłością. Bardzo lubię matematykę, w tym roku szkolnym będziemy dopiero robić "ułamki" a ostatnio zaczeli pytać się mnie, co to jest? Niektórym powiedziałem co to jest, a po tym jak powiedziałem to mieli oni różne nastroje. Teraz będą mnie potrzebowali, a wcześniej mnie odrzucali, teram im powiem: get lost. BTW: Zmieniam blizaie na inne, może gorsze, ale fajnie narysowane wanzery.
To prawda nauka jest przyszłością i co ja bym dał rzebym mógł się uczyć takich rzeczy jak Matematyka czy inne Fizyki... ale nie ja poszedłem do Gastronomika i mam się uczyć nikomu potrzebnych reguł :shu: Fizyke i inne Matematyki bez problemu się moge uczyć ale nie głópiej Technologii gastronomicznej. Co mnei obchodzi że:
Żółtko ma większą wartość odżywczą niż białko
jajko to przedewszystkim źródło pełonowartościowego białka, tłuszcz występuje w jajku w postaci emulsji co sprawia że jest lekko strawny,
wit.występujące w jajku to:Retinol,kalcyferol tokeferol występujące głównie w żółtku oraz Karoten i witaminy z grupy B
Jajko nie zawiera kwasu askorbinowego,czyli witaminy C
Skł.Mineralne w jajku to:Fosfor żelazo,wapn,potas,sod,magnez,cynk,miedz,mangan,kobat,jod
Jajko ma znikomą ilość cukrowców
Wartość energetyczna jaj jest niska ponieważ zawierają one mały procent węglowodanów a dużą ilość wody... nic mnie to nieobchodzi i niewiedziałem że takiego gó**a się będe uczyć tak Więc GP zanim pójdziesz do jakejś szkoły zastanów się poważnie..ale ty jesteś rozsądny chłopak więc pewnie dobrze wybierzesz
BTW: Zmieniam blizaie na inne, może gorsze, ale fajnie narysowane wanzery.
Co to są blizaie?
Fajna ta nowa sygnaturka