Autor Wątek: Konsole VS PC! Rozpocznijmy sieke!;P  (Przeczytany 50380 razy)

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Konsole VS PC! Rozpocznijmy sieke!;P
« Odpowiedź #220 dnia: Lutego 11, 2005, 04:21:22 pm »
eee a niechcielibyści mi powiedzieć gdzie ten filmik tam jest? w którym dniu? bo mi sie tam żaden dzień niechce włączyć, mozilla mi mówi ze połączenia nie moge znaleźć to powiedzcie mi ktory dzień żebym szukał do oporu...

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline GamePlay

• General
    • http://gunzbibo.neostrada.pl
« Odpowiedź #221 dnia: Lutego 11, 2005, 04:26:19 pm »
wczorajszy
« Ostatnia zmiana: Lutego 11, 2005, 04:27:49 pm wysłana przez GamePlay »
I got my head checked by a jumbo jet. It wasn't easy but nothing is, no... [Whoo hoo!] Well I feel heavy metal [Whoo hoo!] And I'm pins and I'm needles [Whoo hoo!] Well I lie and I'm easy, all of the time and I'm never sure why I need you... Pleased to meet ya!

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
« Odpowiedź #222 dnia: Lutego 11, 2005, 05:02:02 pm »
no wreszcie mi stronka zadziałała...

japierd**e X-Box to jest pieprzony kloc, przeca jak ona na niego żuciła ten cięzarek to ten ciężarek się tylko odbił od eXa... później akcja z młotem GameCube oleciał daaaaleko a eX tylko troszke się tam gdzieś dogrzebał... jest ieprzonym klocem... eh amerykańce lubią chyba takie duże rzeczy... no cóż poraz kolejny okazało się że małe jest piękne, ale do tego jeszcze może być trwałe ^^

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
    • http://www.audioscrobbler.com/user/Morchol
« Odpowiedź #223 dnia: Lutego 11, 2005, 07:26:53 pm »
to jest podstawowa roznica kultur amerykanskiej i japonskiej, japonia dazy do miniatuyzacji, a amerykanie kochaja wszytko co wielkie(dupy tez :P )

Offline White_wizard

• Keyblade Master
  • Weapon Master
  • A way to the Dawn
« Odpowiedź #224 dnia: Lutego 11, 2005, 11:37:55 pm »
o jaaaa.... ten filmik wymiata...... tylko w sumie jak dla mnie to jednak trochę przekombinowane robili te "testy". Zresztą co za różnica... W końcu każdy robi to co lubi
You were born from nothing, you will turn into nothing. What have you lost? Nothing!

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #225 dnia: Lutego 12, 2005, 01:03:27 am »
Dobre to było..... ale pod tym względem to by wygrała moja stara Amiga 500.... Eksperyment z odważnikiem nie pozostawił by śladu, młotek by się na tym połamał, a spadając z wysokości Amiga zrobiła by dziórę w podłodze.... to był sprzęt... albo takie Atari XE.... przecież to by wytrzymało jeszcze więcej niż Amiga... nim starsza konsola, tym więcej zniesie, zaufajcie mi..... nawet PSX by przebił te Next Geny w takich sprawdzianach...

Offline Tamaya

• Wanderer
    • http://www.tamaya.escarp.net
« Odpowiedź #226 dnia: Lutego 12, 2005, 10:52:08 am »
:lol:  :lol:  :lol:
Uroczy filmik. Bardzo kształcący.  

Offline Dark M

• General
    • http://
« Odpowiedź #227 dnia: Lutego 12, 2005, 10:02:31 pm »

Disgaea ... jedna z najpiękniejszych gier, kocham ją.

UWAGA!! Nie znam i nie kożystam z żadnych zasad dotyczących ortografi i składni języka polskiego

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
« Odpowiedź #228 dnia: Lutego 12, 2005, 10:34:12 pm »
heh filmiku nie da się włączyć bamboszu... ale jeśli jest to ten filmik co mi dawałeś co rozwalają PSP z bejsbola to rzeczywiścien ie fajny... mogli by mi go przesłać do polski do bym im dał nagie zdjęcią Zella w zamian to by i oni i ja mieli pożytek...

Offline White_wizard

• Keyblade Master
  • Weapon Master
  • A way to the Dawn
« Odpowiedź #229 dnia: Lutego 12, 2005, 11:37:09 pm »

Czego to ci ludzie nie wymyslą, zeby wzmocniś sprzedaż -_-'
You were born from nothing, you will turn into nothing. What have you lost? Nothing!

Offline Tamaya

• Wanderer
    • http://www.tamaya.escarp.net
« Odpowiedź #230 dnia: Lutego 13, 2005, 09:33:55 am »
heh filmiku nie da się włączyć bamboszu... ale jeśli jest to ten filmik co mi dawałeś co rozwalają PSP z bejsbola to rzeczywiścien ie fajny...
Da się go obejrzeć jak ściągniesz go na dysk zamiast otwierać.
To coś takiego jak piszesz, ale jak dla mnie poprzedni był lepszy.  

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
« Odpowiedź #231 dnia: Lutego 13, 2005, 10:01:37 am »
Kurde nadal nie moge ściągnąć -__-' ale to przez to że mam problemy z internet download managerem....
ale jeśli to to co takie typy bejzbolem nawalaja PSP i mają taką zajebistą fure srebrną, to pewnie jacyś fanboye Nintendo kochający PSP... albo poprostu chcieli zrobić żarta koledze i powiedzieli że mu kupią na urodziny PSP i wsadzili to rozwalone cuś zpowrotem do pudełka, koleś się ucieszył a jak zobaczył co jest w środku to sie lekko żdziwił...
ale czy oni nie wiedzą jaki jest popyt na tę maszynke? tak mało psp wyprodukowali a oni jeszcze takie akcje robią -__-' rzeczywiście nie fajny filmik ;(  

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
« Odpowiedź #232 dnia: Lutego 26, 2005, 04:22:54 pm »
ej aa mozna ten pierwszy filmik jeszce sciagnac? bo mi wyskakuje file not found -_- a potem pokazuje ze sie czeba zalogowac czy cus...nie wiem nie czytalem napisow :P

Offline Ashley Riot

• Riskbreaker
  • Admin
    • http://vagrant-story.webpark.pl/
« Odpowiedź #233 dnia: Lutego 26, 2005, 06:55:11 pm »
A ja lubie PC i konsole i myślałem nawet, że bardziej lubię konsole, bo kompa zawsze używałem do pracy. Ale powoli ta sytuacja się zmienia. Nie tyle, że zaczynam grać w gry na kompie, bo tak pewnie nigdy nie będzie (wystarczy, że gram już na konsolach), ale używam kompa do emulacji konsoli. Najlepszy przykład to epsxe i granie sobie z podłączonym padem, i takie tam. Jak dla mnie jest tak samo jak na konsoli, a nie zużywam mojegho wysłużonego PSX'a.

Otóż chodzi, o to że moje PS2 padło. Chodziło około 3 lat, więc  zaniosłem do serwisu. Pan elektronik powiedział po 5 minutach, że padł laser, znaczy 130 złotych w plecy :( Po tygodniu mówi, że wymiana lasera nic nie poradziła więc przeróbka się musiała zepsuć. Więc, co dalej pytam. A on na to, że nic nie poradzi bo to stary model i oni tego nie naprawią bo coś tam  :evil: NO TO MNIE CHYBA CH.. STRZELI ALBO KREW ZALEJE !! bo w moim 70 tys miasteczku zrobili mi tę przerobkę bez gadania, a w 10 krotnie większym Krakowie nie potrafią !! Mogą mi zrobić, żeby czytało oryginały (że niby co na demo ma sobie grać). Muszę jeszcze jechać odebrać to żelazo zwane PS2. I co dalej jesteście za konsolami. Nie wątpię, że takich przypadków można mnożyć nie tylko setki i tysiące, ale pewnie też miliony. Mam zaufanie do SONY, bo wszystko co mam to japońszczyzna, ale jak ktoś wypuszcza na rynek sprzęt to niech to będzie warte tak wysokiej ceny. Najpopularniejsza konsola i najbardziej wadliwa. Czemu nigdy nie słyszałem, że komuś popsuł się Game Cube !! I niech mi tylko nikt nie mówi, że miałem wadliwy sprzęt albo jeszcze bardziej, że dużo grałem, bo wtedy, znajde go na końcu świata :evil: i marny jego los. W tym momencie jestem jak najbardziej za PC i nawet nie pytajcie dlaczego, bo sprawa jest tak jasna jak słońce o poranku.

A wiecie, co jest w tym wszystkim najśmieszniejsze, że pewnie za 2 lata kupię kolejną konsolę SONY, będę miał jedną grę oryginalną albo żadnej i bedę postrzegany przez społeczeństwo jako rozpieszczony gówniarz, który ma konsole do grania, za 1000-2000 złotych. Gdzie za taką sumę statystyczna polska rodzina przeżywa 2 miesiące albo i więcej. A jeszcze bardziej śmieszniejsze będzie to, że na te pieniądze będe harował ciężką pracą, a ich wydanie nie przyjdzie łatwo.

Teraz prosty wniosek, który możecie sobie rozważyć w wolnym czasie. Czy warto kupić konsolę, bo ja jestem prawie pewien, że NIE !! kategorycznie NIE.

PS. pewnie i tak kupię PS3, ale dokładnie się zastanowię...

PS2. ... i po cholerę oni rozje... to PSP, ten kraj jest co najmniej... dziwny :/ żal mi tych panów z filmiku
« Ostatnia zmiana: Lutego 26, 2005, 07:03:18 pm wysłana przez Ashley Riot »

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
« Odpowiedź #234 dnia: Lutego 26, 2005, 07:06:47 pm »
Najpopularniejsza konsola i najbardziej wadliwa. Czemu nigdy nie słyszałem, że komuś popsuł się Game Cube
może dlatego że na GCN nie ma piratów?... Playe 2 padają głównie przez to że piraty ci wyniszczają ją.. to już nie jest tak jak z PSone było że sobie happy grałeś na piratach i nich*ja... chociaż to i tak nie dokońca prawda bo poprostu Sony dało ciała i PS2 jest wadliwe ale jednak piracenie sporo do tej wadliwości dodaje... też bym się załamał w ciul jakby mi konsola padła, niewiem jak to będzie jak będe miał konsole, pogram ro ki mi padnie po piratacj to się chyba załamie, ale co tam i tak chce mieć konsole bo poprostu kocham gry na nie... uż się nie moge doczekać kiedy zagram w Serie Metal Gear Solid ...ehh trójka na horyzoncie, Devilm May Cry czy inne.. bo już od około pol roku nie gram wogóle, a na PC grac na pewno nie będę i dalej mi służyc będzie jako odtwarzacz anime i Filmów...

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
    • http://www.audioscrobbler.com/user/Morchol
« Odpowiedź #235 dnia: Lutego 26, 2005, 07:12:30 pm »
jedno, małe, głupie, banalne pytanie od wiesia z rumuni do Ashleya:
komp ci sie oczywiscie nigdy nie zepsuł? ;)
ok ok wiadomo ze PS2 sie zjeżdża ale tak jak gipson powiedział, dziwnym trafem nieprzerobione żyją owile dłużej, pozatym sam napisałeś ze wkoncu wychodzi na to ze to wina przerobki wiec niewiem oco chodzi, spażyłeś się bądź co bądź łamiąc prawo i masz wąty do sony..coż shit happens ;)

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
« Odpowiedź #236 dnia: Lutego 26, 2005, 07:42:11 pm »
komp ci sie oczywiscie nigdy nie zepsuł?
o to samo kcialoem sie spytac

komp jest wydaje mi sie mimo wsyztsko bardziej wadliwy a do tego drozszy od ps2

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
« Odpowiedź #237 dnia: Lutego 26, 2005, 08:48:56 pm »
PS2. ... i po cholerę oni rozje... to PSP, ten kraj jest co najmniej... dziwny  żal mi tych panów z filmiku
wcześniej tego nie było jak pisałem więc napisze teraz... zniszczyli go bo to pewnie są Nintendo fanboye z japonii... pewnie są wkurzeni że Sony wchodzi na rynek konsol przenośnych więc se PSPeka dla jaj rozwalili... mi tam tych panów nie jest żal... widziałeś jakie oni mieli auto? Widziałeś że chłopaki w garniakach sobie byli o ile pamiętam.. kasu troche mają wiec i ja chciałbym być taki fajny żebym mógł sobie pspeka zniszczyć.... a co do kraju? Heh lepsze to niż z tym bejsbolem by chodzili po ulicach i napieprzali kolesi w szalikach Piasta czy Górnika czy Legii w zależności z jakiego miasta są....

komp jest wydaje mi sie mimo wsyztsko bardziej wadliwy a do tego drozszy od ps2
no tutaj to się będe kłocił.. mi się wydaje że konsola jest jednak większym wydatkiem...
Zakładam żej estemśmy w normalnym rozwinietym kraju euopejskim:
Konsola to około 1/3 wydatku na PC, gry są 2 razy droższe... dodatkowo kupuje karte pamięci która wcale nie jest tania, i raczej na bank musze kupić dodatkowego pada... po kupnie około 5 gier ta suma się wyrównuje... to jest mniej więcej ten sam koszt (ofkoz mówie o przeciętnym PC...)

Nasz kraj:
Konsola 1/3 PC, Przeróbka droga w ciul, Pad dodatkowy i memorka.... za tyle kasy to juz napewno sobie skołujesz PC na jakiejś giełdzie albo od jakiegoś mietka... no ale jakbyś chciał kupować nowy PC to ofkoz konsola tańsza...

a co do wadliwości.. nie porównuje i tu i tu może ci coś jebnąć... tu ci się spali karta graficzna tu ci padnie laser.. różnie bywa i nie ma regóły ale Sony ze Swoim PS2 dało ciała strasnzie i wielu ludzi zażuca im wadliwość...

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
« Odpowiedź #238 dnia: Lutego 26, 2005, 11:10:07 pm »
Konsola 1/3 PC, Przeróbka droga w ciul, Pad dodatkowy i memorka.... za tyle kasy to juz napewno sobie skołujesz PC na jakiejś giełdzie albo od jakiegoś mietka...
ja na allegro nowke z najnowsza przerobka ripper 3 gold + 2 pady kupilem za 829 zeta a memorka 100 zeta.... to jak za 929 zl kupisz jakiegos kompa niewraka to daj mi znac :F
"Zapewne, ponieważ jesteśmy tak stworzeni, że porównywamy wszystko ze sobą i siebie ze wszystkim, więc szczęście i nieszczęście zależy od przedmiotów, z którymi się porównywamy, i przeto nie ma nic niebezpieczniejszego nad samotność. Wyobraźnia nasza, z natury swej skłonna do wzlotów, żywiona fantastycznymi obrazami poezji, stwarza sobie tłum istot stojących na różnych szczeblach, wśród których my stoimy na najniższym i wszystko prócz nas wydaje się wspaniałe, każdy inny jest doskonalszy. A dzieje się to w sposób zgoła naturalny. Czujemy często, że nam czegoś brak - i zda się nam, iż własnie to, czego nam brak, posiada ktoś inny, któremu też przydajemy i to wszystko, co my mamy, i nadto jeszcze pewne idealne zadowolenie. I oto szczęśliwiec jest zupełnie gotów - nasz własny twór!"

Offline Dark M

• General
    • http://
« Odpowiedź #239 dnia: Lutego 27, 2005, 01:50:50 am »
Ja za swoją konsoel ponad rok temu dałem hyba 1200zł ostatnio mi padł laser, i zapłaciłem 200zł za nowy laser + zastawke jakąś magiczną co pżekierowywuje jakieś tam napięcie ;/, i gdzie w tym wydatek jedyene co kupiłem do mojej konsoli to Eye Toy (bo miałęm już memorke, pada i 2 gry z popżedniej ;D) ale czy wydanie 200zł na rok to taka tragedia ? gdybym grał na oryginałah to 2 gry by mnie więcej wyniosły ;/. Komputer to hujnia, żeby myślaeć o graniu w cos ciekawszego musze mieć kompa za mw. 1500zł (a jedynka mi już działa :D), mojego kompa mam hyba ze 4 lata już i służy mi do neta i jako odtważacz anime i muzyki ;].

A to żę sony leje na użytkowników piratów to każdy hyba wie, i nierozumiem jak ktoś kto jedzie na piratah ma jakies "wonty" do sony że mu konsola szybko padła ? Oile wiem to sony na "grubym" PS2 traciło kilka dolarów. A co udowodnili kiedys mietki ze strony ripper cośtam, oryginalne gry powodują mniejsze zagrożenie o 70% na spalenie lasera ;/.

PS: Te mietki co rozyebały PSP potem wystawili je na aukcje na kturej spżedali za bodajże 4000 yenuf (albo 40000) wkażdym razie na polskie wyszło coś koło 1500zł ;/.

Disgaea ... jedna z najpiękniejszych gier, kocham ją.

UWAGA!! Nie znam i nie kożystam z żadnych zasad dotyczących ortografi i składni języka polskiego