Autor Wątek: Konsole VS PC! Rozpocznijmy sieke!;P  (Przeczytany 50372 razy)

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Konsole VS PC! Rozpocznijmy sieke!;P
« Odpowiedź #240 dnia: Lutego 27, 2005, 09:14:46 am »
No ale PS2 nie tylko na piratach jest wrażliwa, z tego co pamiętam to kilka osob z branży najeżdżało na Sony że dali ciała... napewno Shinji Mikami(koleś od residenta chyba) najeżdżał na nich w jakimś radoiu japońskim że są cieciami i 2 razy musiał już zmieniać konsole bo jakość ich laserów jest lipna...

PS: Te mietki co rozyebały PSP potem wystawili je na aukcje na kturej spżedali za bodajże 4000 yenuf (albo 40000) wkażdym razie na polskie wyszło coś koło 1500zł ;/.
ato to z tym laserem nie była ściema? Ja myślałem że ty wkrętke mi waliłeś przez GG, a co to za dałny kupiły takieo rozwalonego psp? japońce na serio są chore...

ja na allegro nowke z najnowsza przerobka ripper 3 gold + 2 pady kupilem za 829 zeta a memorka 100 zeta.... to jak za 929 zl kupisz jakiegos kompa niewraka to daj mi znac
no to nawet lajtowa okazja ci się trafiła... a za tysiąc złotych to ja już fajnego kompa na luzaka będę miał :)  
« Ostatnia zmiana: Lutego 27, 2005, 09:16:17 am wysłana przez Gipsi »

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline Tamaya

• Wanderer
    • http://www.tamaya.escarp.net
« Odpowiedź #241 dnia: Lutego 27, 2005, 09:29:15 am »
komp jest wydaje mi sie mimo wsyztsko bardziej wadliwy a do tego drozszy od ps2
Nie miałam jeszcze okazji zetknąć się z PS2, ale już zdążył się spalić mi w domu jeden komputer z monitorem (stary, bo stary, ale szczegół) nie mówiąc o ciagłym zawirusowaniu i formatowaniu.
Ale osobiście wszystko ma wady i zalety. Konsola mi się nigdy nie zepsuła, gdy jeszcze była, ale komputer też daje mi mnóstwo możliwości jeżeli moje zajęcia nie ograniczają się wyłącznie do gier.
Chyba najlepiej wygrać w totka i sprawić sobie wszystko.  :)  

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
« Odpowiedź #242 dnia: Lutego 27, 2005, 02:46:06 pm »
no to nawet lajtowa okazja ci się trafiła... a za tysiąc złotych to ja już fajnego kompa na luzaka będę miał
to musisz miec jakies dobre zrodla bo ja jakies 2-3 lata temu kupilem kompa za +/- 2500 zl (bez monitora) i teraz juz mi najnowsze gry nawet na najnizszych detalach przycina zajebiscie :-/
"Zapewne, ponieważ jesteśmy tak stworzeni, że porównywamy wszystko ze sobą i siebie ze wszystkim, więc szczęście i nieszczęście zależy od przedmiotów, z którymi się porównywamy, i przeto nie ma nic niebezpieczniejszego nad samotność. Wyobraźnia nasza, z natury swej skłonna do wzlotów, żywiona fantastycznymi obrazami poezji, stwarza sobie tłum istot stojących na różnych szczeblach, wśród których my stoimy na najniższym i wszystko prócz nas wydaje się wspaniałe, każdy inny jest doskonalszy. A dzieje się to w sposób zgoła naturalny. Czujemy często, że nam czegoś brak - i zda się nam, iż własnie to, czego nam brak, posiada ktoś inny, któremu też przydajemy i to wszystko, co my mamy, i nadto jeszcze pewne idealne zadowolenie. I oto szczęśliwiec jest zupełnie gotów - nasz własny twór!"

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
« Odpowiedź #243 dnia: Lutego 27, 2005, 06:10:45 pm »
to musisz miec jakies dobre zrodla bo ja jakies 2-3 lata temu kupilem kompa za +/- 2500 zl (bez monitora) i teraz juz mi najnowsze gry nawet na najnizszych detalach przycina zajebiscie :-/
no tak tylko że o ile się nie myle to PS2 to maszyna która ma 5 lat... czy tam ponad 4... a za 1000zł. to ja już sobie kompa znajde lajtowego i co z tego żenie pogram w nowości ale będe miał GForca 64 mb, 196 ramów, procek 900 i lajt mi starxczy... ofkoz bez monitora... ale jak liczymy monitor to policzmy też TV, za TV zapłacić również trzeba zapłacić... z tym że różnica jest ta że mimo iż PS2 ma 5 lat to nowe gry na nim działają... na PC już nie bardzo... no ale mnie to wali bo powiem to co mówiłem od dawna PC nie jest do gier...

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
« Odpowiedź #244 dnia: Lutego 27, 2005, 06:29:44 pm »
To chybaś w hipermarkecie teco qpował :> to co u mnie stoi ma rok i wszystko odpala na full :> poprzedni komp miałem 5 lat i odpalał nowe gry, nawet KOTORA na niskich detalach i dało się w to grać :> kwestia doboru części i znalezienia okazji :>

Co do gier na pieca to ja na prawde nie narzekam :> no dobra narzekam :> ale ja sie zestarzałem :> przynajmniej tak moja niunia stwierdziła :/ czekałem na kotora 2, pół roku i co :> łyknąłem w 3 dni a później lipa dwa razy nie chce mi sięgo przechodzić :>
« Ostatnia zmiana: Lutego 27, 2005, 06:32:28 pm wysłana przez De6v6il6 »
]

Offline Ashley Riot

• Riskbreaker
  • Admin
    • http://vagrant-story.webpark.pl/
« Odpowiedź #245 dnia: Lutego 27, 2005, 09:58:51 pm »
A jak konsole kupisz za 1000 złotych to już bedziesz na niej grał, bo jest tansza od PC. Jeśli już rostrzygamy sprawę w ten sposób to jak każę doliczyć jeszcze 1000 złotych na telewizor. Bo bez telewizora nie pograsz, a tłumaczenie, że każdy ma w domu telewizor odpada  :>

Zgadzam się, że komputery są drogie i szybko się starzeją, ale są również bardziej uniwersalne.

Co do konsol PS2 to mam tylko tyle, że OK: piraty niszczą konsole, a oryhginały mniej. To, że mnie nie stać na gre za 250 złotych, którą przejdę w kilka dni, a potem postawię na półce to inna sprawa.

Napewno wiem jedno, że wykonanie konsoli i jej elementów mogłobyć lepsze, a wtedy gracze byliby bardziej tolerancyjni.

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
« Odpowiedź #246 dnia: Lutego 27, 2005, 11:14:21 pm »
Ja bym nie zachodził w stwierdzeniach że piraty niszczą konsole bardziej niż oryginały zbyt daleko... stwierdzone jest że piraty lepiej odbijają światło lasera... w każdym razie ilu ludzi tyle opinii co do piractwa i jego wpływu na sprzęt...
]

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
« Odpowiedź #247 dnia: Lutego 27, 2005, 11:23:13 pm »
Ja jestem praktycznie pewien że piraty niszczą konsole... jeszcze za czasów jak PS2 kosztowała u nas 2100 złotych, a Sony oficjalnie głosiło cene 2699zł (czyli podczas premiery) 2 typów zrobiło sobie od razu przeróbke i im coś nie poszło bo po pół roku konsola im poszła się jeb*ć...  wtedy jeszcze czipy nie były za dobre chyba...

tak samo jest teraz z PStwo czyli nową z miniaturyzowaną konsolą, kilka osób kupiło PStwo i grało na piratach i po pół godzinie padł laser... to już jednak nie jest przykład z mojego osiedla a gdzieś tam wyczytane na necie na siakichś stronach... moim zdaniem piraty niszczą konsole i o ile w przypadku PSone nie było to jakieś wielkie niszczenie to w przypadku Playstation 2 jednak już mocno rozp**** konsole...

zresztą co ja się tam znam... Bambi eM powinien się wypowiedzieć na ten temat bo on tam z tymi cipami dobry jest...

Offline GamePlay

• General
    • http://gunzbibo.neostrada.pl
« Odpowiedź #248 dnia: Marca 03, 2005, 09:28:20 am »
Backup dyski nie niszczą konsol ani lasera, niszczą je odtwarzane na konsoli EU gry z US i JAP. Otóż konsola EU posiada częstotliwość wyświetlania obrazu 50Hz i odtworzenie gry z innym systemem kolorów oraz częstotliwośćią 60Hz jest dla takiej konsoli ryzykowne. Nie laser, ale układ przetwarzania informacji (procesor, pamięć itp.) i/lub układ zasilający przegrzewają się i czasem konsoli nie możemy włączyć albo możemy tylko korzystać z biosu.
I got my head checked by a jumbo jet. It wasn't easy but nothing is, no... [Whoo hoo!] Well I feel heavy metal [Whoo hoo!] And I'm pins and I'm needles [Whoo hoo!] Well I lie and I'm easy, all of the time and I'm never sure why I need you... Pleased to meet ya!

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
« Odpowiedź #249 dnia: Marca 03, 2005, 05:31:28 pm »
Backup dyski nie niszczą konsol ani lasera, niszczą je odtwarzane na konsoli EU gry z US i JAP. Otóż konsola EU posiada częstotliwość wyświetlania obrazu 50Hz i odtworzenie gry z innym systemem kolorów oraz częstotliwośćią 60Hz jest dla takiej konsoli ryzykowne. Nie laser, ale układ przetwarzania informacji (procesor, pamięć itp.) i/lub układ zasilający przegrzewają się i czasem konsoli nie możemy włączyć albo możemy tylko korzystać z biosu.
pewny jesteś? Bo mi się zabardzo nie wydaje... te 60hz to stare telewizory nie mogły unieść a nie konsole... przecież w nowych grach PALowskich (głównie bijatykach) masz w opcjach normalną "przejściówke" z 50 na 60 hz...

Offline Dark M

• General
    • http://
« Odpowiedź #250 dnia: Marca 03, 2005, 05:39:55 pm »
W Ps2kah sie pżegżewają jakieś tam "zwieracze" pżez które sie cewki w laserah palą, a nie procesory czy coś ty tam jeszcze wymyślił, Jeszcze niewdiziałem konsoli której są inne poważne wady poza nieczytaniem DVD ;/, a 60/50Hz nierobi większej różnicy, bo by tża było układ graficzny ruszać żeby Palowe i NTScowe konsole sie aż tak różniły. Tak jak powyższy kadłubek załuważył gdyby konsoel sie bały 60Hz to sony by nie pozwoliło na wprowadzanie "zmieniaczy" w bijatykah.

Disgaea ... jedna z najpiękniejszych gier, kocham ją.

UWAGA!! Nie znam i nie kożystam z żadnych zasad dotyczących ortografi i składni języka polskiego

Offline GamePlay

• General
« Odpowiedź #251 dnia: Marca 03, 2005, 05:43:26 pm »
pewny jesteś? Bo mi się zabardzo nie wydaje... te 60hz to stare telewizory nie mogły unieść a nie konsole... przecież w nowych grach PALowskich (głównie bijatykach) masz w opcjach normalną "przejściówke" z 50 na 60 hz...
Trust me, nie przyspiesz tylko zaufaj. Instalując dobrego chipmoda i grając w backupy PALowskie nic ci się z konsolą nie stanie. Włóż grę z Japonii albo z USA na kilka godzin do konsoli to możliwe, że jej nie włączysz następnego dnia. Telewizor natomiast będzie czarno biały (chyba, że masz odpowiedni kabel) i będą skoki ekranu, dla ciebie niewidoczne.
I got my head checked by a jumbo jet. It wasn't easy but nothing is, no... [Whoo hoo!] Well I feel heavy metal [Whoo hoo!] And I'm pins and I'm needles [Whoo hoo!] Well I lie and I'm easy, all of the time and I'm never sure why I need you... Pleased to meet ya!

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
« Odpowiedź #252 dnia: Marca 03, 2005, 05:45:14 pm »
Wyjaśnijmy jeżeli przeróbka jest źle zrobiona/na kolanie/na giełdzie w 15 minut/ można się spodziewać że konsola szybko żywotu dokona, jeżeli robi to pro. to konsola ma szanse działać duuuużo dłużej...
]

Offline Dark M

• General
« Odpowiedź #253 dnia: Marca 03, 2005, 06:55:12 pm »
GP... instalując dobrego czipa... i grając w palowe wersje.. to gówno zmieni, jak żywotnośc lasera zależy tylko od tego jakih nośników używasz, i to tyle, żadne bajki o jakiś hercah domnie nietrafiają bo w życiu niewidziałem konsoli w której padło "coś" innego niż laser i to hyba sam układ czy cośtam odpowiedzialne za czytanie DVD, a ja gram w NTSCowe gry po 20 godzin bez pżerwy na palowej konsoli i jakoś kolory były wszedzie normalne, no czasem niemiałem kolorów bo pżełączyłem na AV2 ;/, a spalił mi sie ostatnie laser żeczwiście, ale raczej dlatego że laser już był zmęczony, zresztą te cośe co sie pżegżewają w konsolah V10, V11 padające lasery często w c***j padają, kupiłem laser i pan "edzio" co mieszka 200 metrów odemnie zna sie na wszytskim zmienił mi laser i założył "czarodziejskie" lampki które robią tak że sie "zwieracz" niepżegżewa tak szybko.  

UWAGA!! Nie znam i nie kożystam z żadnych zasad dotyczących ortografi i składni języka polskiego

Offline GamePlay

• General
« Odpowiedź #254 dnia: Marca 04, 2005, 08:54:36 am »
lasery lasery...
A jak grę uruchamiasz na komputerze i nie udaje Ci się to zaraz biegniesz do sklepu i kupujesz nowy CD-ROM? Laser psuje się wtedy jak porysujesz na nim cyrklem albo jak włożysz płytę z przyczepioną kolczatką.

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
« Odpowiedź #255 dnia: Marca 04, 2005, 02:51:29 pm »
albo kiedy jest nazbyt obciążony i soczewka matowieje wiem bo rozbierałem laser od sonki...
]

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
    • http://www.audioscrobbler.com/user/Morchol
« Odpowiedź #256 dnia: Marca 04, 2005, 02:53:54 pm »
GPM - o mesjaszu narodów dzieki ci za oświecenie o wielki, a więc przez te 5 lat od wypuszczenia PS2 ONI wszyscy sie myili, ale niebójcie sie owieczki, przyszedł ON i wyjawił nam prawde :D

Offline Dark M

• General
« Odpowiedź #257 dnia: Marca 04, 2005, 02:55:50 pm »
GP.. ja nieuruhamiam gier na komputeże... a juz napewno nie z CD...  w PS2 psują się układy które palą soczewke bo sie nagżewają nazbyt, bo laser musi sie bardziej wysilić. Hmmm pozatym jak mi sie Cd rom by popsuł w komputeże to bym kupił nowy, ;/
« Ostatnia zmiana: Marca 04, 2005, 02:56:55 pm wysłana przez Dark M »

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #258 dnia: Marca 04, 2005, 05:40:50 pm »
Rozwiążcie to w honorowy sposób chłopaki... proponuję pojedynek na katany, ale jak wolicie, to możecie pograć w bierki...

Offline Ashley Riot

• Riskbreaker
  • Admin
    • http://vagrant-story.webpark.pl/
« Odpowiedź #259 dnia: Marca 05, 2005, 12:20:56 pm »
Ja proponuje rzut monetą, jeśli wypadnie na kancie to wtedy nowa konsola SONY będzie całkowicie wolna od wad  :lol:  A to czy psuje laser czy nie to nie ma żadnego znaczenia, skoro już i tak się popsuł.

PS. chętnie bym poznał pana "edzia", bo mi trzeba w konsolce tez coś naprawić :(

PS. A skoro laser nie działa to zamiast go wymienić, czy nie dało by się podłączyć konsoli do PC i grać w grę z dysku ? Jeśli takie coś byłoby możliwe to pewnie i tak jest potrzebny dysk dla konsoli i jakieś połączenie z PC ?? może Network Adaptor ? Czy słyszeliście coś o takich rzeczach?