Autor Wątek: Świństwo!  (Przeczytany 12552 razy)

MarvelliX

• Gość
Świństwo!
« Odpowiedź #20 dnia: Lutego 09, 2004, 04:31:54 pm »
Historia tego wszystkiego jest taka że typek na sklinał na gliniarza na jakiejś stronie. Tak się składało że strona była na podglądzie policji. Po kilku dniach gość dostał pozew do sądu. Sprawę rzecz jasna przegrał (z policją się nie  :evil: zadziera), ostał karę grzywny (kilku cyfrowej) i zakaz urzywania kompa (typowa kara dla hakerów). Moja rada:uważajcie co piszecie na jednostki władzy bo mogą was udupić. A jak już mówiłem nie wiadomo która strona jest pod obserwacją.

PS.
To wszystko widziałem w wiadomościach. Myślę że nic nie schrzaniłem :D                            

Offline Solidus

• This is no Zaku boy... NO ZAKU!
  • SuperMod
Świństwo!
« Odpowiedź #21 dnia: Lutego 09, 2004, 04:47:14 pm »
Czyli cała sytuacja ma się tak samo jak CHowajWindowsaDoPiwnicy...                            
One little, two little, three little furries
Four little, five little, six little furries
Seven little, eight little, nine little furries
Ten little furry fags.
KILL EM!
Ten little, nine little, eight little furries
Seven little, six little, five little furries
Four little, three little, two little furries
One little furry fag.
ANYONE WANT TO DO THE HONORS?

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
    • http://www.audioscrobbler.com/user/Morchol
Świństwo!
« Odpowiedź #22 dnia: Lutego 09, 2004, 05:01:18 pm »
cos mi tu nie gra :D...prokurator z nimi :?: ...ktoremu chcialoby sie chodzic...pewnie woli grzac dupsko na cieplym stolku...a ty skad tyle wiesz Morchol :?: ...z policji jestes czy jak :?:  :P

Zapomniałem dodać że moje informacje nie są w 100% pewne, tylko pozbierane z dyskusji na innym forum :)                            

Offline Ard

• Wanderer
  • Vi Veri Veniversum Vivus Vici
Świństwo!
« Odpowiedź #23 dnia: Lutego 09, 2004, 05:06:10 pm »
juz myslalem ze jestes z policji i zbierasz informacje o nowych ofiarach :D

te \"naloty\" i tak niczego nie zmienia, bo nasz narod jest biedny i nikogo nie stac na kupno oryginalnego oprogramowania do kompa...no chyba ze ktos spi na pieniadzach i jest mu obojetne czy wyda 20 zl czy 200 zl...ja do nich niestety nie naleze :-?                            

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
Świństwo!
« Odpowiedź #24 dnia: Lutego 09, 2004, 05:45:26 pm »
juz myslalem ze jestes z policji i zbierasz informacje o nowych ofiarach :D

te \"naloty\" i tak niczego nie zmienia, bo nasz narod jest biedny i nikogo nie stac na kupno oryginalnego oprogramowania do kompa...no chyba ze ktos spi na pieniadzach i jest mu obojetne czy wyda 20 zl czy 200 zl...ja do nich niestety nie naleze :-?

Z policji nie jestem, tylko z CBŚ :D Ale przecież się nie będe przyznawał  :wink:

A co do cen to najgorzej jest z grami na konsole. O ile w grach na PC zrobiła się bardzo fajna i miła sytuacja w której prawie wszystkie gry są poniżej 130 zł, to ceny gier na konsole się z reguły od 130 zł zaczynają  :cry:                            

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
Świństwo!
« Odpowiedź #25 dnia: Lutego 10, 2004, 04:06:54 pm »
i pozostaje allegro - wprawdzie z drugiej reki ale oryginaly i tanio :D                            
"Zapewne, ponieważ jesteśmy tak stworzeni, że porównywamy wszystko ze sobą i siebie ze wszystkim, więc szczęście i nieszczęście zależy od przedmiotów, z którymi się porównywamy, i przeto nie ma nic niebezpieczniejszego nad samotność. Wyobraźnia nasza, z natury swej skłonna do wzlotów, żywiona fantastycznymi obrazami poezji, stwarza sobie tłum istot stojących na różnych szczeblach, wśród których my stoimy na najniższym i wszystko prócz nas wydaje się wspaniałe, każdy inny jest doskonalszy. A dzieje się to w sposób zgoła naturalny. Czujemy często, że nam czegoś brak - i zda się nam, iż własnie to, czego nam brak, posiada ktoś inny, któremu też przydajemy i to wszystko, co my mamy, i nadto jeszcze pewne idealne zadowolenie. I oto szczęśliwiec jest zupełnie gotów - nasz własny twór!"

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
Świństwo!
« Odpowiedź #26 dnia: Lutego 10, 2004, 04:48:14 pm »
I właśnie z allegro korzystam :)
Przysali mi właśnie dziś FF IX, a ja nie moge grać bo mam 5 wypracowań na piątek zadanych >_<
Musiałem poprosić matke żeby mi schowała finala, bo by za bardzo kusiło :D
Qrde co ja tu jeszcze robie, spadam pissac :cry:                            

Offline lateralus

• Soldier
    • http://www.maynard.er.pl
Świństwo!
« Odpowiedź #27 dnia: Marca 07, 2004, 04:41:48 pm »
czyli uzytkownicy Dc++ musza zaczac sie bac...

no sweat                            
and you will come to find...

that we are all one mind...

so let the light touch you...

Offline Quezacotl

• Soldier
    • http://
Świństwo!
« Odpowiedź #28 dnia: Marca 08, 2004, 07:28:04 am »
Tu też o tym. W moim mieście ktoś puścił plotke ze niebiescy robią najazdy na chaty i kilku ludzi tak gacie narobiło że pokasowali wszystkie filmy, mp3 z twardzieli i pozbyli się swoich \"kopi zapasowych\" (nie ma to jak być debilem :) ).Pózniej okazało  że niebyło żadnych nalotów :) , nawet pały same poinformowały że nie przeprowadzano żadnych działań tego typu w moim mieście.

Według mnie jest tak jak napisał Morchol że są to akcje skierwane przeciw ludziom którzy biją kase na \"piratach\"                            
"Jest widok ogromniejszy od widoku morza - niebo. Jest widok ogromniejszy od widoku nieba - wnętrze ludzkiej duszy."

Offline White_wizard

• Keyblade Master
  • Weapon Master
  • A way to the Dawn
Świństwo!
« Odpowiedź #29 dnia: Marca 09, 2004, 09:46:13 am »
A ja słyszałem, że policja sprawdza ludzi, którzy kupili kompa w przeciągu ostatnich dwu lat i sprawdzają, czy gość zakupiłrazem z nim orginalne oprogramowanie (czytaj: Windows) Ale jak wiadomo mogą być to tylko plotki.......chociaż może nie.....(ojciec mojego kumpla jestkomendantem, więc nigdy nic nie wiadomo :D )                            
You were born from nothing, you will turn into nothing. What have you lost? Nothing!

MarvelliX

• Gość
Świństwo!
« Odpowiedź #30 dnia: Marca 09, 2004, 01:41:50 pm »
Oj nie wiem mnie ostatnio FastRed wystraszył, że na nasze miasto ma być nalot niebieskich (UFO :D ). Strach się bać co tu by sie działo 8) . A może policja puściła plotkę żeby \"debile\" pokasowały właśnie te nie legalne oprogramowania itp.                            

Offline White_wizard

• Keyblade Master
  • Weapon Master
  • A way to the Dawn
Świństwo!
« Odpowiedź #31 dnia: Marca 09, 2004, 07:29:54 pm »
Ale teraz tak na serio.Policja nie ma czasu, ani pieniędzy (ani specjalistów :) ), żeby zajmować się takimi pierdołami jak dziecko (młodzież też) mające nielegalne oprogramowanie. A plotke puścili, żeby zastraszyć takich mało inteligentnych osobników.......( to nie była aluzja :D )                            
You were born from nothing, you will turn into nothing. What have you lost? Nothing!

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
Świństwo!
« Odpowiedź #32 dnia: Marca 09, 2004, 07:34:11 pm »
Że tak powiem <rotFFl> teraz pytanie retoryczne:D kogo łatwiej złapac złodzieja czy małolata który ma w domku komputer i piracką winde ??Tak też myślałem :D ale gdyby rzeczywiscie zaczęła policja sprawdzać to spokojnie mogłaby chodzić od drzwi do drzwi i w 98% przypadków znajduja piracką muzyke lub oprogramowanie:D a po co nam to ??                            
]

Offline White_wizard

• Keyblade Master
  • Weapon Master
  • A way to the Dawn
Świństwo!
« Odpowiedź #33 dnia: Marca 09, 2004, 07:48:28 pm »
nie no dajmy sobie spokój....przecież policjanci też ludzie (no może nie wszyscy... :D). Nikt nie miałby tyle zdrowia, żeby chodzić po domach i kasować nielegalny sprzęt...po co to komu ?                            

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
Świństwo!
« Odpowiedź #34 dnia: Marca 09, 2004, 07:52:16 pm »
hehehe a ty myślisz, że skąd oni posiadają sprzęt w domu <rotfl> ale daje przykład jeżeli by chcieli udupili by każdego(prawie)...                            
]

Offline White_wizard

• Keyblade Master
  • Weapon Master
  • A way to the Dawn
Świństwo!
« Odpowiedź #35 dnia: Marca 09, 2004, 08:00:48 pm »
no to akurat jest fakt (niestety) jakby chcieli to by skasowali każdego.......no bo przecież wszyscy mamy swoje \"mroczne sekrety\"  :lol: No ale dzięki bogu policja łapie kryminalistów, a nie posiadaczy sprzętu legalnego inaczej :D                            

Offline FaLa

• Knight
Świństwo!
« Odpowiedź #36 dnia: Marca 09, 2004, 08:19:03 pm »
jeszcze raz mowie ze policja nie ma czasu na takie bzdety jak lapanie piratow wiec chyba nie ma co sie martwic ale niech ludzie jak chce to usowaja piraty  :D                            
Posting and You
... Każdy człowiek chce znać przyszłość...
Aż zobaczy jak okrutne przeznaczenie szykuje mu los! Niektórzy wariują ze strachu...
Inni umierają gdy pozostaną pozbawieni nadziei na ocalenie !
Uważaj, bo cena nieograniczonej wiedzy jest wysoka...

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
Świństwo!
« Odpowiedź #37 dnia: Marca 09, 2004, 08:55:23 pm »
hehehe policja ma czas na rózne bzdety ale nie łapanie bandytów bo nasi politycy daje bandytą większe prawa nizili uczciwych obywateli więc po co ta gadka :D                            
]

Offline White_wizard

• Keyblade Master
  • Weapon Master
  • A way to the Dawn
Świństwo!
« Odpowiedź #38 dnia: Marca 09, 2004, 09:11:34 pm »
hehehe...słyszałem kiedyś, że jakiś złodziej potknął się i złamał nogę, w domu swej ofiary. później wytoczył proces temu, którego okradł.....i wygrał :D .....a nasza policja faktycznie ma dużo czasu......na szczęście nie spożytkowuje go na tępienie hakerów                            

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
Świństwo!
« Odpowiedź #39 dnia: Marca 09, 2004, 09:17:06 pm »
No cóż polska jest taką kolebką absurdów, bandyci oskarżaja uczciwych ludzi i wygrywają... Więźniowie zamiast zapier****ć przy budowie autostrado opierd****ą się, można wyskrobać tego bardzo wiele... przykład internetu drożej tylko w ...Japoni a i jeszcze chory pomysł z Vat-em 22% na internet... podobnież ma nie przejść ale na rządach SLD strasznie się zawiądłem tym bardziej że jestem z miasta Leszka M. i zawsze sympatyzowałęm z lewą stroną... a teraz co ?? D**a SLD niczym nie różnie się od AWS... żeby SLD znowu było lewicowe wrócić musi Mazowiecki :D (ale wylałęm całą frustracje :D )                            
]