To jedna z moich ulubionych serii. Uwielbiam ją choć już mnie nie straszy, podobnie jak inne horrorki. W każdym razie Sh wciąż uważam za pioniera gier strasznych. I mówię tu o starszych częściach. Od 1-3. Czwórki nie znam. Tak samo jak Homecoming. W Origins bardzo podoba mi się soundtrack. W osobistym rankingu mieści się gdzieś w pierwszych pozycjach. Szkoda tylko że wyszła jedynie japońska edycja. Wczoraj miałem okazję zobaczyć większość Shattered Memories na Wii i powiem jedno. Gra jest dobra. Ale nic więcej. Ucieczki przed potworami, ogólnie cała interakcja z nimi jest słabo zrealizowana. No i przecież zawsze się je zabijało. Soundtrack? Cóż, trochę słychać że mistrz już się wyczerpuje. Sama gra nie oferuje nic wiele poza dobrą i zaskakującą fabułą z dość mocnym zakończeniem. Denerwuje mnie to że pozmieniali całkowicie profile bohaterów. I liczyłem że kiedyś zobaczę remake SH ale miałem nadzieję że koncept i główne założenia pozostaną tymczasem ktoś wcisnął reset i wszystko się zamroziło. Ja wolałem krew, rdzę, pulsujące ściany. To co było w 1,2 i 3 części.
Drugą część uważam za najlepszą. Jest po prostu piękna, arcydzieło w każdym calu.
Teraz nadchodzi Downpour i wygląda mało "silentowo". No i Akira już muzyki nie tworzy. w związku z tą częścią nastawiam się negatywnie. Może wtedy się nie zawiodę.
Btw, wie ktoś jak to dokładnie jest ze strojem strażaka? Podchodziłem do tego kilka razy i niby miałem mniej niż 80sekund ale wciąż nie otrzymałem stroju. To dość denerwujące bo tylko on mi został. Szukałem informacji w necie ale nie ma tego dokładnie opisanego. Niby że czas zaczyna się liczyć od razu po wejściu do domu inni mówią że dopiero jak weźmie się dziewczynkę na ręce. Ja myślę że jednak od razu po wejściu do domu. Anyway, i need help
.