no tak ja pokonalem lavosa elementem chrono cross. A te postacie mam przywolac w domku sprigg jak bede lynxem? bo jak gram w new game + to nie mam tego elementu tylko relief charm, time egg i time shifter, ktorego nie wiem po co i jak uzyc. Prosze o pomoc
Jesli grasz new game plus to znaczy ze gre przeszles wiec teraz przechodzisz tak samo tylko jak juz bedziesz z powrotem Sergem i zrobisz sobie przedmiot Chrono Cross tak jak za pierwszym razem, to powroc do domku Sprigg Sergem i przy takim kociołku uzyj Chrono Crossa... wtedy postaciep owroca do ciebie z poprzedniej gry... tym sposobem za 3 przejsciem bedziesz mogl miec wszystkie postacie (Pierra, Guila i Mikkiego ktorych na raz sie nie da uzbierac trzeba za kazdym przejsciem gry wybierac inna droge przed atakiem na Viper Manor)
jeszcze jedno jak sprawic aby Pip zmienil sie w devila bo caly czas zamienia mi sie w angel z gory dzieki
Nie jestem pewien ale to chyba zalezy od tego jakimi atakami uderzasz... jezeli podczas walk uzywasz bardziej czarnych elemntow to wtedy on sie przemieni w Devila, a jak wiadoo jego techniki standardowe sa bialego innate i ty pewnie je stosujesz dlatego zawsze przemienia ci sie w angela (mi tez tak sie przemienial) pozniej gdzies przeczytalem ze chyba trzeba walic wlasnie ciemnymi elementami powinno pomoc ^^'
:::::::::EDIT::::::::::time shifter, ktorego nie wiem po co i jak uzyc. Prosze o pomoc
Time shifter to przedmiot ktory przyspiesza lub zwalnia czas... przydatna rzecz ;]
Jak biegniesz przez dlugi korytarz i ci sie nie chce tak powli biec to naciskasz R@ i czas sie przyspiesza ;] tak samo podczas walk gdy puscisz dlugi czar i niechce ci sie czekac na jego animacji... a jak trzymasz L2 to czas sie zwalnia... np. puscisz egfektowny czar i chcesz go zobaczyc w zwolnionym tempie to puszczasz czar i trzymasz L2 ;]