Autor Wątek: Fallout  (Przeczytany 36064 razy)

Offline Mortus

• Wanderer
    • http://
Fallout
« Odpowiedź #100 dnia: Kwietnia 28, 2004, 06:23:57 pm »
Chętnie bym coś załącył, ale już od dawna nie mam Fallout'a na dysku, a postaci nie kolekcjonuje ;-)

PS - A jak mówiłem że giera wypaśna to nie wszyscy mi wierzyli ;-)
Mortus łoz hir
"Lepiej jest nie odzywać się i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości" - by unknown artist

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
    • http://www.audioscrobbler.com/user/Morchol
Fallout
« Odpowiedź #101 dnia: Kwietnia 28, 2004, 06:29:19 pm »
oj niewierni - nie wiedzą co tracą :)
Ja w przeciwieństwie do Mortusa sejwy z gier zbieram, tylko że ostatniego formata moja kolekcja nie przeżyła :(

Offline Mortus

• Wanderer
Fallout
« Odpowiedź #102 dnia: Kwietnia 28, 2004, 07:02:41 pm »
tylko że ostatniego formata moja kolekcja nie przeżyła
Też kiedyś kolekcjonowałem wszystkie swoje savy, ale też na formacie się skonczyło ;)
Mortus łoz hir
"Lepiej jest nie odzywać się i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości" - by unknown artist

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
Fallout
« Odpowiedź #103 dnia: Maja 04, 2004, 03:33:55 pm »
BTW, ARD całkiem niezła postać... jak znajdę znowu czas na wizytę na squarezone to podrzucę postać z F1 i kolekcję 6 postaci z F2 mam całkiem ładną kolekcję.
P.S. o co chodzi z tym brakiem czasu? - otóż nie myślałem, że przed maturą nie będe miał czaasu... od dwóch tugodni wałkuję książki i nie mam naawet czasu iść do kafei....
Kame Hame Ha

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
Fallout
« Odpowiedź #104 dnia: Maja 04, 2004, 11:04:03 pm »
Aleście mnie oszukali  :angry: ubiłem całą wioche i... koniec gry  :blink: kuna aleście mnie w maliny puścili to ja myślałem że tu jakkiegoś zakończenia nie znam a tu taki... ;) nieźle :D
]

Offline Ard

• Wanderer
  • Vi Veri Veniversum Vivus Vici
Fallout
« Odpowiedź #105 dnia: Maja 05, 2004, 06:47:23 am »
jako czlek nawrocony na wlasciwa droge :D rozpoczelem przygode z druga czescia tej niezwyklej gry...i mam nadzieje ze bedzie tak samo dobra jak jej poprzedniczka...jak nie to strasznie bede zawiedziony...jak na razie wrazenia z drugiej czesci sa takie, iz wydaje mi sie ze gra jest "nabijaczem kasy" po czesci pierwszej...grafa ta sama, sterowanie to samo, system dialogow ten sam, swiat ten sam (no troche zmieniony)...ale nie ocenia sie ksiazki po okladce...zagram, skoncze i wtedy bede sial herezje :lol:

ARD całkiem niezła postać

dzieki...moja wlasna postac, ktora ciagle ulegala modyfikacja...zwlaszcza jesli chodzi o fach zlodziejski  :ph34r:  :shu:  

Offline FaLa

• Knight
Fallout
« Odpowiedź #106 dnia: Maja 05, 2004, 08:58:58 am »
jak na razie wrazenia z drugiej czesci sa takie, iz wydaje mi sie ze gra jest "nabijaczem kasy" po czesci pierwszej...grafa ta sama, sterowanie to samo, system dialogow ten sam, swiat ten sam (no troche zmieniony)...ale nie ocenia sie ksiazki po okladce...zagram, skoncze i wtedy bede sial herezje

co beda poprawiac co bylo idealne   :P na pierwszy rzut oka nie widac roznicy ale podluzszym graniu odrazu widac ze gra jest duzo bardziej rozbudowana, swiat nie jest    ten sam miasta sa zupelnie inne jedynie co sie powtarza w obydwu czesciach to voulty     ;), reszta miast jest nowa (o ile pamiec mnie nie myli bo dawno nie gralem w Fallouta). A ze swiat nadal jest postnuklearny to chyba nie spodziewales sie ze bedzie inaczej ?  :P a tak pozatym to wszystkie kontynuacje to "nabijacze kasy"     :lol:  
Posting and You
... Każdy człowiek chce znać przyszłość...
Aż zobaczy jak okrutne przeznaczenie szykuje mu los! Niektórzy wariują ze strachu...
Inni umierają gdy pozostaną pozbawieni nadziei na ocalenie !
Uważaj, bo cena nieograniczonej wiedzy jest wysoka...

Offline Mortus

• Wanderer
Fallout
« Odpowiedź #107 dnia: Maja 05, 2004, 03:37:08 pm »
co beda poprawiac co bylo idealne
Właśnie :)
na pierwszy rzut oka nie widac roznicy ale podluzszym graniu odrazu widac ze gra jest duzo bardziej rozbudowana, swiat nie jest ten sam miasta sa zupelnie inne jedynie co sie powtarza w obydwu czesciach to voulty , reszta miast jest nowa
A dodatkowo można spotkać postacie z Fallout 1 (jak się ma fart, to na mapie znajdziesz bar z postaciami z F1 ;))
Mortus łoz hir

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
Fallout
« Odpowiedź #108 dnia: Maja 07, 2004, 01:43:10 pm »
Mała poprawka - to jest bar w którym gracze przechwalają się swoimi postaciami, i niektórych NPC z f1. Dogmeata(Ochłap w pol.wer.jęz) można nawet dołączyć do drużyny
 Acha, co do dwójki... gra ma jeszcze lepiepszą fabułę niż F1. NewReno wymiata. A jak się dowiesz od Myrona z czego produkowany jest Jet..... padniesz ze śmiechu. F2 obfituje też w masę Ester Eggs.... ach ile to ja już razy kochanego F2 ukończyłem...
« Ostatnia zmiana: Maja 07, 2004, 01:45:43 pm wysłana przez _dark_cloud_ »
Kame Hame Ha

Offline Mortus

• Wanderer
Fallout
« Odpowiedź #109 dnia: Maja 07, 2004, 02:08:25 pm »
F2 obfituje też w masę Ester Eggs
Jenda z głównych zalet tej gry :D Mi się najbardziej podobał most ala Św. Graal Mony'ego ;)
Mortus łoz hir

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
Fallout
« Odpowiedź #110 dnia: Maja 07, 2004, 02:11:51 pm »
Ja tam wole Poszukiwaczy Świętego Granatu Ręcznego. A i jeszcze samo znaleźienie tego Granatu (też żywcem z Monty Pythona:))
Kame Hame Ha

Offline Mortus

• Wanderer
Fallout
« Odpowiedź #111 dnia: Maja 07, 2004, 02:14:33 pm »
Racja zapomniałem o tym :) A te hasło:
Nasa postać: "Nie wiecie gdziej jest GECK?"
Rycerze: "Tak. Mamy nawet kilka przy sobie, ale Ci nie damy" :D
Normalnie Francuzi ze Św. Graala jak żywcem wzięci :D
Mortus łoz hir

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
Fallout
« Odpowiedź #112 dnia: Czerwca 03, 2004, 11:04:30 pm »
jakies 2 godzinki temu zainstalowalem sobie z nudow fallouta 2 i gralem przez jakies 1,5 godziny wiec moge sie cos wiecej wypowiedziec niz kiedys (5 minut grania :D) szczerze mowiac to sie ta gra meczylem. nie odpowiada mi klimat swiata postnuklearnego, nie odpowiada mi walka, muza doprowadza po chwili do szalu i ogolnie nic mi nie pasi. no ale coz kazdy ma inny gust mnie do tej gierki nie przekonacie...  
"Zapewne, ponieważ jesteśmy tak stworzeni, że porównywamy wszystko ze sobą i siebie ze wszystkim, więc szczęście i nieszczęście zależy od przedmiotów, z którymi się porównywamy, i przeto nie ma nic niebezpieczniejszego nad samotność. Wyobraźnia nasza, z natury swej skłonna do wzlotów, żywiona fantastycznymi obrazami poezji, stwarza sobie tłum istot stojących na różnych szczeblach, wśród których my stoimy na najniższym i wszystko prócz nas wydaje się wspaniałe, każdy inny jest doskonalszy. A dzieje się to w sposób zgoła naturalny. Czujemy często, że nam czegoś brak - i zda się nam, iż własnie to, czego nam brak, posiada ktoś inny, któremu też przydajemy i to wszystko, co my mamy, i nadto jeszcze pewne idealne zadowolenie. I oto szczęśliwiec jest zupełnie gotów - nasz własny twór!"

Offline little

• Wanderer
Fallout
« Odpowiedź #113 dnia: Czerwca 04, 2004, 03:10:38 pm »
Jak dla mnie klimat i muzyka to jedne z największych atutów gry.
Takiego wyrąbanego (jak dla mnie oczywiście) klimatu nie znajdziesz w żadnej inne grze.

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
Fallout
« Odpowiedź #114 dnia: Czerwca 04, 2004, 03:15:43 pm »
Heh ja uwielbiam ten klimat ;) jak można nie lubić tego świata ;) wciśniśnij sie w pancerz wspomagany i idź do new reno :D jakie texty leca to poezja :D w ogóle Fallout to jedna z najgenijalniejszych gier{moim zdaniem :P }
]

Offline Chief Roberts

• Szef Internatu
  • Paladin
Fallout
« Odpowiedź #115 dnia: Lipca 05, 2004, 06:50:28 pm »
Fallout wraz z Baldurem tworzą duet dwóch najlepszych RPG-ów których chyba nic szybko nie przebije

Fallout ma świeny klimat niepowtarzalny i oryginalny przy tych wszystkich fantasy-rpg, świetne przedmoity, sardoniczny humor- zresztą nie ma co wymieniać, kto grał w Fallouta jedynke i dwójke na pewno wie

szkoda tylko że braterstwo stali nie trzymało poziomu i zrobili z niego przeciętną strategie, choć dla fanów Fallouta jest ona takim odświerzeniem klimatu i nowymi przedmiotami  

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
Fallout
« Odpowiedź #116 dnia: Lipca 05, 2004, 07:04:51 pm »
zapomniałeś o Tormencie... zdaje się...
]

Offline Mortus

• Wanderer
Fallout
« Odpowiedź #117 dnia: Lipca 05, 2004, 08:26:53 pm »
zapomniałeś o Tormencie... zdaje się...
Ano zapomniał zapomniał. Zaryzykowałbym nawet stwierdzenie, że to on i Fallouty otwiera czołówkę cRPG, a Baldury są dopiero później.
Mortus łoz hir

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
    • http://www.audioscrobbler.com/user/Morchol
Fallout
« Odpowiedź #118 dnia: Lipca 05, 2004, 09:03:03 pm »
oj nie, na podium się zmieści cała trójka, tyle że z Tormentem na czele ;)

Offline Ard

• Wanderer
  • Vi Veri Veniversum Vivus Vici
Fallout
« Odpowiedź #119 dnia: Lipca 05, 2004, 09:07:53 pm »
niom fakt...zapomniał :D...zdecydowanie stawiam PT przed BG...ten drugi tytuł jakoś mi nie podszedł, kompletnie nie wiem dlaczego...nie krytykuje tej gry, co to to nie :P...po prostu kiedyś nadejdzie ten czas że się za nią wezme :D

BTW: czy udało się wam w PT mieć Bezimiennym wszystkie statsy na maxa...mi się udało...serio, screena nie mam, ale chyba pamietam jak to zrobić...fajnie to wyglądało: STR (opis)..."jesteś najsilniejszą istotą we wszechświecie" :D...tak samo było przy innych statsach...

P.S. co by za dużego offtopa nie robić w tenacie Fallouta proponuje założyć nowy temacik...kto zacznie ?? :D