Autor Wątek: Fallout  (Przeczytany 36061 razy)

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
Fallout
« Odpowiedź #140 dnia: Lipca 23, 2004, 08:40:37 pm »
WTF?? nie słyszałem o tym... swoją drogą ostatnio żadko grywam w jakiekolwiek RPG P&P...
]

Offline little

• Wanderer
Fallout
« Odpowiedź #141 dnia: Lipca 23, 2004, 10:52:42 pm »
Fajna gierka. Można z niej zrobić nawet rpg. Była na dodatkowej płycie Fallouta Tactics.

Robisz swój odział i sie nawalasz z kolegą (można grać w pare osóB) który ma swój. Praktycznie wszystko jak w normalnym Falloucie.

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
Fallout
« Odpowiedź #142 dnia: Lipca 23, 2004, 11:58:57 pm »
humhum kojaży mi sie to z batle techem grał ktos ?? taka fajna planszówka z mechami na jej podstawie mechwarriora zrobili swoją drogą nie grałem nigdy w tacticsa bo słyszałęm że nie trzymał klimatu...
]

Offline little

• Wanderer
Fallout
« Odpowiedź #143 dnia: Lipca 24, 2004, 07:57:15 pm »
Nom w Tacticsie jest całkowicie inny klimat, ale też mi pasuje.

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
Fallout
« Odpowiedź #144 dnia: Sierpnia 20, 2004, 11:34:32 am »
właśnie kupiłem sobie Tacticsa... gierka ma klimacik.... brakuje mi tylko APA MK2 ale cóż, nie można mie ćwszystkiego.... jestem ledwo po pierwszej misji,  więc za dużo nie napiszę. Figurki są faktycznie, może je wydrukuje... tylko i tak nie będe miał z kim grać....
Kame Hame Ha

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
Fallout
« Odpowiedź #145 dnia: Sierpnia 22, 2004, 10:52:22 pm »
Rónież zakupiłem tacticsa całe 20 zł :P w kazdym razie gierka jest ok, moim zdaniem trzyma jednak klimat w każdym razie... Dynamiczna strategia czasu rzeczywistego lub turowa... zajebiście sie Hammerem jeździ jedna osoba prowadzi 4 ładują z kałachów, piękna sprawa :D normalnie jak w somalii :) w każdym razie gierka ma to coś co wciąga ;) ide ratować panią burmistrz...
]

Offline Rad!cal.87

• Daredevil
  • **
    • http://
Fallout
« Odpowiedź #146 dnia: Sierpnia 22, 2004, 11:04:36 pm »
przeglądając sobie ostatnio stare płyty, odgrzebałem właśnie fallouta 2 ze starego numeru cd action... teraz tylko dziwie sie sam sobie, czemu za pierwszym podejsciem ( czyli pare lat temu :] ) gra totalnie mi sie nie spodobała... no ale naprawiłem swój błąd, lepiej późno nish wcale = ) jak tylko skończę dwójkę, biorę sie za jedynkę i tacticsa, tak mnie wciągnęło... a nawet chcemy z kumplami spróbować zagrać w fallouta pnp ( tylko go troszkę zmodyfikujemy )... zobaczymy co z tego wyjdzie =D
bla

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
Fallout
« Odpowiedź #147 dnia: Sierpnia 23, 2004, 12:40:49 am »
Do wszystkiego trzeba dorosnąć :P pare lat temu pewnie grałeś w unreale i inne FPS a nie w głowie były Ci cRPGi ja tam nigdy nie lubiłem gier wymagających małpiej zręczności :P w każdym razie jeżeli jeszcze Fallouta 2 nie skończyłeś to zacznij od nr.1 =) bo są one ze sobą bezpośrednio powiązane więc możesz sobie jedynke deliktanie spoilnąć...  
]

Offline Rad!cal.87

• Daredevil
  • **
    • http://
Fallout
« Odpowiedź #148 dnia: Sierpnia 23, 2004, 10:46:04 am »
hehe no może, może i cza dorosnąć...

a o powiązaniach tesh mi kumpel mówił, no ale nie kciało mi się czekać, ash się pierwsza część ściągnie, a tu na biurku w zasięgu ręki leżała sobie płytka z falloutem 2 + brak gier i nuda = gramy w fallouta 2 hehe zobaczę sobie te powiązania w drugą stronę, będę oryginalny :P

a skoro mówimy jush o falloucie ( dziwne .. w takim temacie hehe ) to fanie by było, gdyby trójka wyszła przed 2010 i gdyby panowie z Bethesda nie schrzanili jej, bo niepokojące słuchy docierają do mojej głowy  <_<  jak przerobią fallouta na postnuklearnego morrowinda, to będzie porażka :|

ps. nigdy nie lubiłem unreala, quake tesh mi do gustu nie przypadł :P i wszelkie tego typu gry... w tamtym czasie grałem w FF 8 :P
bla

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
Fallout
« Odpowiedź #149 dnia: Sierpnia 23, 2004, 11:05:57 am »
Ja tesh :P a;e fallouta nie zaniedbałem :P w każdym razie ja tam do morowinda nic nie mam ale wole fallouta w starym wydaniu niech nic nie poprawiają z grafiką... lubie ten stary klimat ;)
]

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
Fallout
« Odpowiedź #150 dnia: Sierpnia 23, 2004, 01:02:35 pm »
a które Intro falloutowskie jest wg. was najlepsze??/1,2 czy Tactics???
dla mnie każde jest świetne, ale najlepsze ma dwójka - give me a kiss to bulit a dream on in my imagination... a na deserek panowie z enclave ładnie czeszą z minigunów biednych cywili... słodkie. W jedynce najlepszy moment, to ten gdy w wiadomościach pokazany jest fragment - "nasi chłopcy dobrze sobie radzą w Kanadzie " - dwóch gości wyżywa się na związanym żołnierzu, a potem spluwa i kula w łeb. Na koniec oczywiście machają dumni z siebie w stronę kamery. W tactics z kolei urzekła mnie panorama Chicago i jazda Hummerem :)
Kame Hame Ha

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
Fallout
« Odpowiedź #151 dnia: Sierpnia 23, 2004, 04:48:56 pm »
Jazda Hummerem RLZ, ale każdy fallout ma swój urok i powiem że najlepszy jak dal mnie jest 2.... ofkoz :P w każdym razie nie ma to jak swoboda działania... troche za krótki ale nie ma gier bez wad :) i oczywiście zabójczy humor :D
]

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
Fallout
« Odpowiedź #152 dnia: Sierpnia 30, 2004, 01:35:09 pm »
W F2 mnie podoba się ta sprawa, że po zakończeniu głównej fabuły, nie kończysz gry. Możesz sobie dalej zwiedzać świat i czerpać rozrywkę z różnych nowych tekścików NPCów... np w New Reno jeden gościu chwalił się, że w Falloucie3 będzie grał ważną rolę. albo dzieciaki bawiące się w Chosen One'a walczącego z Enclavą... tak... F2 ma humorek :)
Kame Hame Ha

Offline Kakashi

• Daredevil
  • **
    • http://uks.sroda.prv.pl
Fallout
« Odpowiedź #153 dnia: Października 22, 2004, 05:55:48 pm »
hmm, te posty troche zachecaja do gry, ale i tak szybko mi sie znudzila. mialem spory poziom, duzo amunicji, ladne zabawki, kupe zycia i wogole, ale jakos mnie nie wciagnelo (mowa o czesci 2). Za to pierwsza mi sie spodobala, niestety nie ukonczylem ze wzgledu na formatowanie twardziela... i jakos nie moge upolowac Fallouta 1 (nie chce mi sie sciagac), a do 2 moze sie jeszcze kiedys przekonam, jak na razie lezy sobie na poleczce... :shu:  

kare ki ni mizu wo...
deisui ni haeru kimi wa mou...

Teraz słucham:

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
Fallout
« Odpowiedź #154 dnia: Października 19, 2005, 06:26:18 pm »
Ostatnio znów odświeżam sobie fallouty... miał ktoś stycznoś z tym konsolowym (ps2, x-box) pseudo RPG-em o tytule Bractwo Stali? zastanawiem się czy kupi bo jakiś znajomy znajomego cgce sprzeda oryginała na x-boxa za 75 zeta. wie ktoś coś, czy warto? czy gra ma klimat itd. bo nie chcę przeży niepotrzebnego rozczarowania. recenzje recenzjami, ale wolę pozna opinię kogoś kto miał stycznoś z tą grą
Kame Hame Ha

Offline Typoon

• Adventurer
  • *
  • Welcome to Team Evil!
    • Smocza Klinga
Odp: Fallout
« Odpowiedź #155 dnia: Lutego 01, 2007, 12:50:01 am »
 Przygodę z Falloutem zacząłem od drugiej części, która pochłonęła mnie bez reszty. Z dokładnością co do procenta skilla planowałem postać, a później zapuściłem się w ten zniszczony wojną nuklearną świat, pełen golizny, przemocy i skorpionów, z którymi można było pograć w szachy ;)
 Grafika - całkiem niezła, a niektóre animacje, np. podziurawienie wroga minigunem, były nad wyraz udane i smakowite, a zarazem brutalne. Świat przedstawiony nieźle zbudowany, tu graffiti na ścianie, tam zniszczony budynek, liczba szczegółów na ekranie może nie zachwycała, bo widzieliśmy często te same budynki, ale pod innymi kątami lub lekko zmodyfikowane, ale nie tylko to buduje klimat, ale także...
 Muzyka - re-we-la-cja. Idealnie oddawała klimaty postnuklearnego świata, w którym nie było większej nadziei na lepsze jutro. New Reno, New Cali Republic, Den. Moimi ulubionymi motywami są jednak: utwór z bazy Raidersów oraz na mapie świata, po zdobyciu samochodu (kojąca nerwy gitarka, po ostatnio odbytej walce na pustkowiach z "zielonymi" ;) )
 Grywalność - kolejny raz re-we-la-cja. Grało się świetnie, zawsze było kilka wyborów,w jaki sposób chcemy wykonać zadania, można było być bad/good guy , rozbudowane dialogi (nierzadko zabawne + opcje dialogowe sugerowane przy jednym z Perków), mnóstwo broni (lekka, ciężka, biała, czarna ;) ), dużo by pisać o Odpadzie Toksycznym Drugim, ogólnie gra roxi, po prostu  :P
Fallout 1 był drugi do przejścia, jednak 2 będzie zawsze najlepszym.
Sacrificing minions : is there any problem it CAN'T solve?

Offline nak

• Soldier
« Odpowiedź #156 dnia: Lutego 19, 2007, 02:17:05 pm »
W pierwszą część Fallouta nie grałam z tego prostego powodu, że, erm, jakoś mi się nie chciało.
Wkurzyło mnie ograniczenie czasowe.
Potem sięgnęłam po drugą część... i przeszłam ją parę razy.
Dużo humoru. ^^ Ojciec Tully ROXuje xD
Za to Fallout Tactics to według mnie totalna porażka i z...epsuło całą serię.
Po prostu nie, i tyle!

Offline GLenn

• AvEx3 Master
  • Weapon Master
  • Hollow Kon
    • http://nudenaru.deviantart.com/
« Odpowiedź #157 dnia: Lutego 19, 2007, 09:08:19 pm »
bo to jest tak jak robisz z kultowej gry cos na styl turowej zabawy w najemników ;/

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
« Odpowiedź #158 dnia: Lutego 20, 2007, 12:27:46 pm »
hm... ograniczenie czasowe w falloucie dawało tej grze sporo uroku... tzn 10 dni na ocalenie twej krypty, to sporo czasu, do tego dawało to niesamowity realizm. nie ma tego, ze mozesz latami (jak w dwójce) chodzic i szukac GECK. masz tyle i tyle czasu, jak nie to zawalasz misję. to było w jedynce piękne, ze miałeś wolność działania, ale nie mogłeś sobie pozwolic na zadne błędy, bo inaczej gejm rover. potem po znalezieniu chipa i zniszczeniu Military Base dopiero miało sie swiety spokój, i mastera mozna było sobie chwilowo odpuścić.

co do Fallouta Tactics - IMO jest to dobra gra strategiczna, klimat jest w niej swietny, całt czas mamy ten sam świat. jedyny problem z tą gra jest taki, ze NIE WOLNO do niej podchodzić jak do jakiejś kontynuacji czy coś. to jest po prostu odrębna historia rozgrywająca się w uniwersum fallouta, ale w zupełnie innym miejscu. do Tacticsa nie wolno podchodzić jak do RPGa i wtedy jest to gra piękna i wciągająca. moim zdaniem jet to pozycja udana i ciekawa, osadzona w znakomitym swiecie.

wujek emul wysyła mi teraz z wielkim trudem Fallouta Bractwo Stali na x-boxa... ciekawym jest jak ta gra sie bedzie prezentowac. podobno ma ona klimat fallouta, co jest dużym plusem, ale ma dwie wady... jest to gra action RPG cośw stylu Baldurs Gate Dark Alliance na konsole, to raz, a dwa... nie ma w niej ŻADNYCH sekretów czy bonusów, które miały by mnie zmotywowac do przejscia gry raz jeszcze. ot dobra klimatyczna gierka, ale na raz. jak to wyjdzie w rzeczywistości - no cóż, przekonam sie jak zagram, l poki co wujkowi emulowi jeszcze 2 giga zostało do wysłania mi ;/
Kame Hame Ha

Offline Spec (Wraith)

• Berserker
  • Trololo
    • Rise of the Empire
« Odpowiedź #159 dnia: Maja 23, 2008, 07:46:06 pm »
Szmogu, osobiście polecam ci znów zainstalować Falla 2, a następnie ściągnąć do niego rzecz zwącą się Fallout 2 Restoration Project (by Killap).

Cóż to jest? Obszerny dodatek przywracający wszystkie te rzeczy, które miały się znaleźć, ale pozostały niedokończone (tak tak, będzie można odwiedzić wioskę Sulika i rozwiązać questa z jego siostrą!), a także dodający kilka własnych pomysłów autora (jest możliwość zaaplikowania nowej 'talking head' specjalnie dla Cassa). Szczególnie ciekawe są encountery z Kagą - poprzednim Wybrańcem, który teraz będzie ciebie chciał utłuc (właśnie gram w Falla 2 i 2 razy spotkałem śmiecia - najpierw była walka na dzidy, potem walczylim przy pomocy bodajże hunting rifle'ów [nie wiem, co on miał, ale ja na pewno waliłem równo z huntinga]). Jest też nowe miejsce służące do obłowienia się sprzętem - EPA stoi otworem. Mamy też nową dzielnicę w Den (na razie wyczaiłem tylko, że po pozbyciu się bandytów Tylera w kościele idziemy z Larą pozbyć się Tylera na jego własnej imprezie właśnie w Den Residental). Protip: jak będziesz miał dość wysoki Science, zajrzyj do głównego komputera Krypty 8 - trochę expa + podejrzenia dot. prawdziwego celu Krypt. Podobno później da się to "dokończyć" w "świętej Trzynastce".