Autor Wątek: BIJATYKI  (Przeczytany 28009 razy)

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
BIJATYKI
« dnia: Stycznia 05, 2004, 04:22:39 pm »
Wracam do tego tematu. Był tu przed \"wielką czystką\" i uważam że zasługuje na powrót. Po świętach utwierdziłem się w przekonaniu że Soul Calibur 2 to najlepiej dopasiona gra na konsole i w ogóle najlepsza bijatyka ever. Zresztą 100 h na liczniku mówi samo za siebie: SC2 RULEZ
Poza tym przygrywam też w Dead Or Alive 3. Dark Master, możesz znowu podać mi adres skąd można sciągnąć E... cośtam(bijka squaresoftu) Nie myślałem, że \"wielka czystka\" będzie miał taki skutek i nie spisałem adresu :(                             
« Ostatnia zmiana: Grudnia 16, 2006, 04:42:11 pm wysłana przez _dark_cloud_ »
Kame Hame Ha

Offline Solidus

• This is no Zaku boy... NO ZAKU!
  • SuperMod
BIJATYKI AGAIN
« Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 05, 2004, 04:30:57 pm »
Heh SC 2(Soul Blade...ech...) dostałe pod choinkę.Na tę grę czekałem od czasu,kiedy się dowiedziałem,że ma wogóle się ukazać taka gra.Nie zawiodłem się.Pobija nawet \"wieśniackiego\"(to moja opinia)Tekkena.                            
One little, two little, three little furries
Four little, five little, six little furries
Seven little, eight little, nine little furries
Ten little furry fags.
KILL EM!
Ten little, nine little, eight little furries
Seven little, six little, five little furries
Four little, three little, two little furries
One little furry fag.
ANYONE WANT TO DO THE HONORS?

Offline Dark M

• General
    • http://
BIJATYKI AGAIN
« Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 05, 2004, 06:50:55 pm »
http://www.emuparadise.org/roms/psx/
Niewiem czy działa teraz, słyszałem plotki że nie ale niechiało mi się sprawdzać.                            

Disgaea ... jedna z najpiękniejszych gier, kocham ją.

UWAGA!! Nie znam i nie kożystam z żadnych zasad dotyczących ortografi i składni języka polskiego

Offline lechu

• Adventurer
  • *
BIJATYKI AGAIN
« Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 06, 2004, 08:08:57 am »
Ehrgeiz... dziwna bijatyka:D
Jako że lubi mordoklepki to sie wypowiem:P
Obecnie na pierwszym miejscu stawiam VF4evo - po prostu de best fighting game ever. System zjada wszyskie Soule, Deady i tekkeny razem wzięte. Mam jednak pewne zastrzeżenia co do jej miodności/grywalności... sam nie wiem, ale z nią jest tak że albo Cię zassie na dobre, albo odrzuci po kilku minutach. Jest zdecydowanie trudna jeśli chcesz dobrze grać. Trudna w opanowaniu, ale daje niesamowite możliwości i wiele radochy.
Zaraz po niej stawiam DOA3. Gra zdecydowanie mniej skąplikowana, ale dostarczająca ogrom radochy - prosta na pierwszy rzut oka, ale i po zagłębieniu się w nią jest w czym wybierać. Ona po prostu rządzi się innymi prawami niż np. Tekken czy VF.
Co do SC2... Przyznaję, zrobiłem wielki błąd, gdzyż kupiłem w jednym dniu SC2 i (jap.) VF4evo. Efekt był taki: po 15 miuntach SC2 na półkę, w VF\'a skoleji zagrywałem się przez ponad miesiąc (non-stop! - praktycznie nie odpalając innych gier). Później jakoś już nigdy nie miałem ochoty na odpalenie SC2...                            
You runaway shinobi....

Offline Alakair

• Daredevil
  • **
BIJATYKI AGAIN
« Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 07, 2004, 09:53:52 pm »
SC2 i Tekken Tag na multiplayer. Tekken jesli poznasz naprawde gre na wylot zyskuje inny wymiar. SC2 za rozbudowanie, grafe, postacie, plansze, muzyke i za broń w rekach postaci.
Gram Kilikiem jak coś. W `Tekkeny`: Hwoangiem i/lub Lawem                            
The closer you get to the light, the greater your shadow becomes...

Offline Dark M

• General
BIJATYKI AGAIN
« Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 08, 2004, 04:26:31 am »
Tekken 3,TTT,4
Teraz gram tylko w 4, Podoba mi się głównie system walki nie jest to już wymiana ciosów na przeciw siebie, walka przestrzenna bardziej. Ale do \"pełnej\" 3D rewolucji jeszcze trochę brakuje.
ulubione postacie:
-Bryan
-Henio
-Jin
-Nina
-Lei
-King
-no i oczywiście pan FoX

btw: jeśli poznasz tę gre na wylot niema sensu dalej grać.

SC1

Dla Cołla kupiłem DCka(RiP), i nigdy tego nieżałowałem nieżałowałem (możliwe że to dlatego że dałem za niego 180zł a normalnie po 600 hodził). Wersje na PSXa czy Arcade były w porównaniu z DCkowym SC niczym, Boska grafa, nieziemska animacja, widowiskowe efekty, no i oczywiście Bronie.

Postacie:
-Ivy
-ZigFred

SC2

oprócz grafiki nowy SC niewniusł do moich oczczuć nic nowego SC najlepszym Fighterem 3D jest i będzie koniec. A jak ktos ma cos do animacji to jest ciotą i nie zna sie na rzeczy.

Postacie
-Ive
-Nightmar

DOA 2&3

W 2ke gralłem na DC ale bardzo mało (miałe SC) a w 3 na Xw(ofc.) seria raczej nie przypadła mi do gust, ale zawodniczyki niczego sobie

Pstacie:
-Ayane
-Ayane
-Ayane

Teraz bijatyki 2D

napisze tylko ulubione tytuły:
King Of Fighter all (szczegulnie 2k2),Last Blade1 &2, Samurai Shadown, Marvel Vs Capcom 1&2,

postacie po jednej
-Kof: Kula  8)
-Last Blade:  Setsuna
-SamSho: Yoshitora
-MVsC: Venom                            

UWAGA!! Nie znam i nie kożystam z żadnych zasad dotyczących ortografi i składni języka polskiego

Offline Alakair

• Daredevil
  • **
BIJATYKI AGAIN
« Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 08, 2004, 01:25:20 pm »

btw: jeśli poznasz tę gre na wylot niema sensu dalej grać.

Na multiplayer tez nie? Wtedy jest dopiero fajnie, walka jest poprostu bardzo ciekawa. Pod warunkiem ze obaj gracze umieją b. dobra grać. Ja np. uważam ze granie w Tekkena na singla wogóle nie ma sensu. Odblokowac postacie, czasem chwilke w Practise na cwiczenie nowego zagrania i tyle. Potem testowanie na znajomych.                            

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
BIJATYKI AGAIN
« Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 08, 2004, 01:36:08 pm »
Bądźmy szczerzy - granie z kompem w ogóle jest mało przyjemne . Wiem to bo nie mam drugiego pada JESZCZE i niestety jestem zmuszony do obniżania sztucznej inteligencji konsoli w SC2> A co do DoA3 to ta seria ma najfajniej rozwiązaną sprawę tagowania, gdyż w wielu przypadkach można łączyć techniki dwóch postaci ( Zack tu króluje)
 Dark Master wypisał faworytów, to może i ja to zrobię
 TEKKEN
 Heniek, Law, Jin Kazama
 MORTAL KOMBAT
 1-5 Scorpion, Sub zero
 5 Nitara
 4 Shinok
 3 Stryker, Smoke
 DEAD OR ALIVE2
 Tina, Kasumi
 DEAD OR ALIVE3
 Hitomi, Kasumi, Christie, Brad Wong(pijany miszczu)
SOUL CALIBUR2
Nightmare
Taki
Ivy
Seung Mina
Kilik
 To są ulubione i najczęściej używane przeze mnie w grach                            
Kame Hame Ha

Offline Alakair

• Daredevil
  • **
BIJATYKI AGAIN
« Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 08, 2004, 02:17:47 pm »
W SC2 przeciwnik na super mega hardzie zbija każdy Twój atak. Jak Ty zbijesz to on zbije Twój i tak. Mi taka gra przyjemnosci nie sprawia... Lepiej jak zbijasz kumpla i on się robi czerwyny ze złosci. To jest to!

Faworki: (mniam)

Tekken 2:
Baek

Tekken 3:
Hwoang , Law, Lei, Jin (w takiej kolejnosci)

Tekken Tag Turnament:
Hwoang + Forest

Tekken 4:
Hwoang i tylko Hwoang.

SC1:
Kilik

SC2:
jw.

Street Fighter: (czasami się zdarza zagrać)
Sagat, Chun Li

VF4+Evo
Lion i troszke Kage

Doa:
Kasumi i koleś którego imienia nie pamietam, ma fryz ala Squall.

Mortal Combat: (All series)
Sub-Zero

W te gry grałem najwiecej i zalezało mi być lepszym od znajomego.
Ostry mix                            

Offline Solidus

• This is no Zaku boy... NO ZAKU!
  • SuperMod
BIJATYKI AGAIN
« Odpowiedź #9 dnia: Stycznia 08, 2004, 03:04:25 pm »
Moje favy:

Soul Blade
-Siegfried
-Misurugi

Soul Calibur 2
-Nightmare
-Mitsurugi
-Yunsung
-Seung Mina

Dead Or Alive 2
-Ein
-Hayabusa

King Of Fighters
-Kyo
-Yori

Tekken
-Hwoarang
-Bryan

Last Blade
-Setsuna
-Musashi

Mortal Kombat
-Noob Saibot(przeczytajcie od tyłu)
-Scorpion

Ehrgeiz
-Cloud(zaskakujące co?)
-Sephiroth(a to pewnie jeszcze bardziej :D ?)                            
One little, two little, three little furries
Four little, five little, six little furries
Seven little, eight little, nine little furries
Ten little furry fags.
KILL EM!
Ten little, nine little, eight little furries
Seven little, six little, five little furries
Four little, three little, two little furries
One little furry fag.
ANYONE WANT TO DO THE HONORS?

Offline Dark M

• General
BIJATYKI AGAIN
« Odpowiedź #10 dnia: Stycznia 08, 2004, 03:50:42 pm »
W SC2 przeciwnik na super mega hardzie zbija każdy Twój atak. Jak Ty zbijesz to on zbije Twój i tak. Mi taka gra przyjemnosci nie sprawia... Lepiej jak zbijasz kumpla i on się robi czerwyny ze złosci.

A wiesz że jest coś takiego jak Gwarant ?? I nawet każda postać to ma.                            

Offline Alakair

• Daredevil
  • **
BIJATYKI AGAIN
« Odpowiedź #11 dnia: Stycznia 08, 2004, 08:30:40 pm »
Chyba wiem, podtym pojęciem kryje sie cios lub ich seria które wyprowadzone w odpowiednim momęcie nie dają szans na unik/blok.
To pojęcie uniwersalne, dotychczas uzywane w wiekszosci bijatyk chyba ze chodzi Ci o cos innego. Na nazewnictwie z SC2 moge się nie znać.                            

Offline lechu

• Adventurer
  • *
BIJATYKI AGAIN
« Odpowiedź #12 dnia: Stycznia 09, 2004, 02:06:40 am »
Co do serii Tekken to moja przygoda z nią rozpoczęła się od T2. Później T3, i T4. W TTT nigdy za wiele nie grałem bo jak gra była na topie to nie miałem PS2, a jak już kupiłem to właśnie ukazał sie jap. T4.
T2 i T3 wspominam jako najlepsze wówczas mordoklepki na rynku.
Na T4 zawiodłem się okrutnie. Nie twierdzę że gra jest cieńka, ale konkurencja (mówię tu o DOA3 i VF4/VF4:evo) jest zdecydowanie lepsza i pozostawia produkt Namco sporo w tyle. Właściwie T4 zamyka pierwszą ligię bijatyk 3D, innymi słowy najsłabsza spośród najlepszych :D
Właściwie to niemal całkiem zapomniałem o bijatykach 2D... Może to dlatego że teraz już nie cieszą się taką popularnością. W tej klasie mam tylko jednego faworyta: Guilty Gear X/XX.
I teraz moje ulubione postacie:

T2: King, Paul, Lei
T3: King, Hwoarang, Lei
T4: Hwoarang, Lei, Marduk
DOA2: Ein, Jean Lee, Zack
DOA3: Hitomi, Leon, Jean Lee
VF4: Vanessa, Wolf, Lion
VF4evo: Goh, Wolf, Lion
Soul Blade: Taki, Mitsurugi
Soul Calibur: Ivy, Kilik
Mortal Combat 5: Scorpion, Sonya, Frost
Guilty Gear X/XX: Testament, Faust, (taka blond laska walcząca włosami :D., sory że tak po lamersku bo to niby jedna z moich ulubionych postaci ale naprawdę nie pamiętam :D)                            
You runaway shinobi....

Offline Yuzuriha

• Dead Shadow
  • SemiRedaktor
  • Let's go together ... in to the darkness
    • http://www.deadshadow666.deviantart.com/
BIJATYKI AGAIN
« Odpowiedź #13 dnia: Stycznia 09, 2004, 06:01:24 pm »
Ja to narazie widziałam SC2 w empiku i moge zapomnieć (bo nawet nie mam konsoli ps2 :cry: )mam tylko Tekkena taga(mogłam pograć na pożyczonej od kolegi konsoli)...moge narazie pocieszyc się Tekkenem3....Co do ulubionych bijatyk(na psx)to min.

Tekken2:
-LeeChaolan
-Baek
-Michelle Chang

Tekken3:
-Hwoarang RULEZ!!!
-Ling
-Julia

Bloody Roar2:
-Uriko
-Yugo
-Bakuryu

Soul Blade:
-Taki
-Soung Mina
-Hwang

Ehrgeiz:
-Tifa :D
-Han
-Clair

DoA:
-Kasumi
-Jann Lee
-LeiFang

Tekken tag:
-Hwoarang + Jin(ja z moją siorką nieźle rozwaliłyśmy kolesiów na turnieju :D )                            

Offline GamePlay

• General
    • http://gunzbibo.neostrada.pl
BIJATYKI AGAIN
« Odpowiedź #14 dnia: Stycznia 09, 2004, 06:12:09 pm »
Cóż mogę powiedzieć: Guility Gear X oraz wszystkie (nooo prawie) na CPS-2 :D To moje ulubione bijatyki. A jeszcze dochodzą do tego Tekeny i Soul Edge.

PS> Widzę, że YUzuriha trochę grasz w Tekkena 2. Moje ulubione postacie to Forrest Law (wszystkie Tekkeny), Beak (nieźle kopie) i Jun.                            
I got my head checked by a jumbo jet. It wasn't easy but nothing is, no... [Whoo hoo!] Well I feel heavy metal [Whoo hoo!] And I'm pins and I'm needles [Whoo hoo!] Well I lie and I'm easy, all of the time and I'm never sure why I need you... Pleased to meet ya!

Offline Shmatan

• Adventurer
  • *
    • http://neojsite.cal.pl
BIJATYKI AGAIN
« Odpowiedź #15 dnia: Stycznia 10, 2004, 08:20:23 pm »
Ja tam lubie grac w T3 :P ciagle jak w to gram to proobuje zrobiuc 3*EWGF i nie wychodzi mi ... i jeszce jedna bijatyka w ktoora lubie grac :P
Bloody Roar 2. wiem ze ta gra jest \"troche\" masherska, jednak wyjerypane w kosmos kombosy zakonczone specjalem to jest wypas !!!
koncze...
Electric Wind God Fist na pozegnanie wam sle POTROOJNIE :D                            
NEO JSITE - duchowy następca jrpg.pl

W hołdzie kreatywności  *.*

<-mój design ^^''

Offline K4m!k423

• Soldier
BIJATYKI AGAIN
« Odpowiedź #16 dnia: Stycznia 10, 2004, 08:24:50 pm »
Mi to sie juz T3 znudziło i czekam aż Melfice dostanie tą swoją \"Kochana Czarnulke\" ... i bedziemy karac w T4 :DDDDD i moze Bloody roar 3 czy to 4 już wyszła :DDDD... Ja chcem FFX2 :((                            
Jak tu sie nie pociac jak cie dziewczyna rzuci;(((

Offline Ard

• Wanderer
  • Vi Veri Veniversum Vivus Vici
BIJATYKI AGAIN
« Odpowiedź #17 dnia: Stycznia 14, 2004, 12:34:34 am »
kiedys pogrywalem w T3...owszem giera super...tylko jak dla mnie troche za duzo w niej bylo \"wszystkiego\"...ciosow, kombinacji...
gdzies zatracila sie ideaa bijatyk...sa proste i szybkie...nikt w nich nie kombinuje...i dlatego bardziej sobie cenie stare, dobre gry 2D...zwlaszcza serie The King Of Fighters (najbardziej 97)...kazda postac ma 2-3 \"specjale\"...reszta to zwykle ciosy...i tu zaczyna sie walka...a jeszcze z kims \"zywym\"...cos pieknego

na starym forum o ile mnie pamiec nie myli Dark Master (moge sie mylic) pisale ze w KoF\'ie sa postacie z Samurai Shodow...ja nie zauwazylem...ze w KoF\'ie sa postacie z Fatal Fury, to tak...poza tym SS chowa sie do KoF\'a...pogralem troche i nie znalazlem w tej grze nic ciekawego...                            

Offline Dark M

• General
BIJATYKI AGAIN
« Odpowiedź #18 dnia: Stycznia 14, 2004, 12:52:43 am »

Beak

Baek .... 16ptk.!

ARD
1. Ja nie pisałem żadnych głupot o SS i KoFie.
2. SS ma klimat jaki lubie, Spoko postacie i bronie... coś pieknego.
3. \".. sa proste i szybkie...nikt w nich nie kombinuje....\"
Jak nikt nie kombinuje to granie niema sensu :wink: ,  pozatym KoF to hyba jedno z wolniejszych 2Df.
4. Specjali w KoFie są hyba 4, 1. z \"P\", 2 z \"K\" 3. Polegający na \"magi\" czy jakiejś innej ściemie. 4. tzw. DUŻY specjal czyli zrzeający max \"powera\".                            

Offline Ard

• Wanderer
  • Vi Veri Veniversum Vivus Vici
BIJATYKI AGAIN
« Odpowiedź #19 dnia: Stycznia 14, 2004, 09:58:59 am »
to przepraszam Dark Masterze...cos pomieszalem...ale to wlasnie ty polecales mi zagranie w SS (a jak nie ty to ktos inny z forum...to prosze sie przyznac kto, bo znowu wyjdzie ze sie czepiam do \"bossow\" :D )...otoz meczylem z kumplem SS4 cos okolo pol godzinki...nic ciekwego tam nie znalezlismy...generalnie to samo co w KoFie...\"woda\" w przod z P lub K...\"woda\" w tyl z P lub K...a co do \"szybkosci\" KoFow to zgodze sie z toba tylko co do serii 94 (no moze jeszcze 95)...te to sa wolne...ale reszta ma najnormalniejsza predkosc pod sloncem...czy porownac go do jakiegos nowego SF czy do Capcom vs. SNK (wlasnie do SS 4 bym sie przyczepil ze jest troche za \"zlowiasty\")...ale to chyba rzecz gusty...ja wole KoFa, ty wolisz SS i mozemy sobie pogadac :wink:

co do specjali w KoFie...to chodzi mo o ciosy zadawane bedac na \"maxie\"...sa postacie posiadajace nawet po 3 \"specjale\"...robi sie je z P lub K ale trzeba sie troche nameczyc :D ...\"specjal\" jest wiekszym \"czarem\" ktory dla postaci (czar) jest zwyklym ciosem