Kolejny temat, w którym wyrażam swoje zdanie i mogę narazić się moim przedmówcom.
Final Fantasy VII
Gra stara, kultowa i legendarna. Była przełomowa pod każdym względem. Taki krok nie mogł przejsć bez echa, które odbija się do dnia dziesiejszego. Przed sześcioma laty nie bylo jej równych.
Final Fantasy VII
Zupełnie coś innego, rzeczywistość, postacie, system gry. Nie można powiedzieć, że ósemka była gorsza. Jedynie niektóre rzeczy widzieliśmy już w siódemce, a cała rozgrywka nie musiała wszystkim przypaść do gustu. Ja również zostałem przy FFVII, ale zauważyłem plusy kolejnej części.
Final Fantasy IX
Po tych kilku latach jakie minęły od wydania FF VII, zmienił się świat, ludzie i wyszedł następny Final Fantasy. Dzięwiata część zaskoczyła mnie. Była to ostatnia część na szaraka. Poprawiła się grafika, ale to rzecz normalna, a nie najważniejsza. Ponownie wiele uległo zmianie. Biorąc pod uwagę, wszystko co oferuje FF IX, to uważam, że ma w sobie to \"coś\" i nie licząc niektórych japońskich popierdółek Squaresoft wydał ciekawą grę.
Mimo wszystkich zmian jakie zaszły od pierwszych do ostatnich części serii nie można obojętnie podejść do tematu. Wszystko idzie do przodu, a kto stoi w miejscu ten sie cofa. Niestety tego nie zmienimy. Uważam, że to co było wcześniej zawsze warto wspominać...