Autor Wątek: Tales of Phantasia  (Przeczytany 22733 razy)

Offline Mortus

• Wanderer
    • http://
Tales of Phantasia
« Odpowiedź #40 dnia: Lutego 17, 2004, 08:19:26 pm »
Chłopie pod koniec to miałek kasy od nasrania, więc kupowałem maksimum wszystkich leków i maks Rune Bottle\'ów i upgrade\'owałem sobie te leki. Leczyło 60% HP, 60% MP i 60% tegi i tego :D Się to chyba Lemon, Pine i Miracle Gummy zwie ;-) A Mint się mogła schować, bo i tak podczas walki raczej sie nie leczyłem, a po walce mogłem ja dać do składu i leczyć wszystkich :P                            
Mortus łoz hir
"Lepiej jest nie odzywać się i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości" - by unknown artist

Offline Ard

• Wanderer
  • Vi Veri Veniversum Vivus Vici
Tales of Phantasia
« Odpowiedź #41 dnia: Lutego 18, 2004, 03:11:09 pm »
w sumie to masz racje Mortus...ja po prostu jush taki jestem ze w druzynie MUSZE miec kogos kto leczy, chocby tak na wszelki wypadek...trudno jest mi odejsc od tego, wiec dlatego Mint ma u mnie pierwszenstwo w skladzie...moze tesh dlatego ze ma najwieksze piersi jakie widziala Arche :D                            

Offline Solidus

• This is no Zaku boy... NO ZAKU!
  • SuperMod
Tales of Phantasia
« Odpowiedź #42 dnia: Lutego 18, 2004, 05:13:23 pm »
Arche wogóle była chyba najśmieszniejszą postacią w grze.Scena na łodzi jak się schlała,wyżej wymieniona rozmowa z Mint w gorących źródłach i moment jak poszła za tobą do tej wionski elfów(już nie pamiętam nazwy)mimo zakazu.Oczywiście większość tych scenek została \"zmodyfikowana\" przez DeJap\'a.Gdzieś widziałem oryginał tłumaczenia...tylko gdzie?                            
One little, two little, three little furries
Four little, five little, six little furries
Seven little, eight little, nine little furries
Ten little furry fags.
KILL EM!
Ten little, nine little, eight little furries
Seven little, six little, five little furries
Four little, three little, two little furries
One little furry fag.
ANYONE WANT TO DO THE HONORS?

Offline Mortus

• Wanderer
Tales of Phantasia
« Odpowiedź #43 dnia: Lutego 18, 2004, 05:31:21 pm »
Oczywiście większość tych scenek została \"zmodyfikowana\" przez DeJap\'a
Nie ważne :-) Zarąbiście im to wyszło :DAlbo te hasło \"Hej kapitanie ;-)\" - normalnie dzięki takim tekstom chce się żyć :D                            
Mortus łoz hir
"Lepiej jest nie odzywać się i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości" - by unknown artist

Offline Ard

• Wanderer
Tales of Phantasia
« Odpowiedź #44 dnia: Lutego 25, 2004, 11:32:39 pm »
Ps. Moze wiecie do czego jest ten pad ktorego mozna kupic na jednej z wysp w cenie 5000000

to cosio sluzy do wykonywania kombosow...zakupujac to cudo (polecam Lipstick :D ) mozemy wykonac dowolne combo Clessem w czasie walki...nie ustawiamy jush tylko 4, lecz mamy dostep do calego wachlarza ciosow...niestey kombinacje sa troche trudne do wykonania na klawiszach...polecam pada :D                            

Offline White_wizard

• Keyblade Master
  • Weapon Master
  • A way to the Dawn
Tales of Phantasia
« Odpowiedź #45 dnia: Lutego 27, 2004, 08:25:41 am »
Wedłóg mnie to combo counter to najlepsza rzecz w grze (jedyny mankament to to, że trzeba mieć dobrą pamięć), a poza tym to chyba wszyscy się ze mną zgodzą, że gra jest fajna jak...............bardzo fajna                            
You were born from nothing, you will turn into nothing. What have you lost? Nothing!

Offline Ard

• Wanderer
Tales of Phantasia
« Odpowiedź #46 dnia: Marca 14, 2004, 08:31:12 am »
Wedłóg mnie to combo counter to najlepsza rzecz w grze (jedyny mankament to to, że trzeba mieć dobrą pamięć), a poza tym to chyba wszyscy się ze mną zgodzą, że gra jest fajna jak...............bardzo fajna

ja tam nie mialem nigdy zamieru tego uzywac...jakos nie chcialo mi sie zapamietywac tych wszystkich kombinacji...przeciez pod koniec gry herosi zadaja takie obrazenie ze nie potrzeba nawet uzywac skilli...poza tym milego lamania palcow :P ...pad rulez :!:  :wink:  

Offline White_wizard

• Keyblade Master
  • Weapon Master
  • A way to the Dawn
Tales of Phantasia
« Odpowiedź #47 dnia: Marca 14, 2004, 11:42:18 am »
no fakt, że dużo zadają obrażeń, ale z dhaosem raczej bez skilli nie wygrasz....
You were born from nothing, you will turn into nothing. What have you lost? Nothing!

Offline Ard

• Wanderer
Tales of Phantasia
« Odpowiedź #48 dnia: Marca 15, 2004, 12:51:29 am »
a tego to ja jeszcze nie wiem bo chwilowo stanalem  (na dluzej  :huh: ) przy pakowaniu postaci...a to wszystko przez Devila :devil: ...mowisz Magu ze az taki  ciezki jest...przecie on jest slaby na magie, myslalem ze magicy wystarcza... :o  

Offline White_wizard

• Keyblade Master
  • Weapon Master
  • A way to the Dawn
Tales of Phantasia
« Odpowiedź #49 dnia: Marca 15, 2004, 01:01:38 pm »
tylko, że wiesz .....nie chodzi o to, żeby mu dużo zdejmować skillami, bo akurat nic poza magią na niego nie działa, ale trzeba go skillami zajmować, żeby nie atakował magów

Offline Ard

• Wanderer
Tales of Phantasia
« Odpowiedź #50 dnia: Marca 16, 2004, 11:08:36 am »
ale chyba wszystkie skille nie sa potrzebne...cala gre mozna spokojnie przejsc na ustawionych tylko 4 skillach, wiec ostatnia walka az tak ciezka chyba nie jest...poza tym zrob "wode" do przodu na klawiaturze ("woda" do przodu: tyl, tyl/dol, dol, przod/dol, przod...powodzenia :D )

P.S. "woda" jest powiedzeniem uzywanym przez moich znajomych...nazwa wziela sie od czaru ktory puszczal Ryu w SF...wykonywalo sie go dol,dol/przod, przod...kto pamieta jeszcze te czasy ;(  

Offline Solidus

• This is no Zaku boy... NO ZAKU!
  • SuperMod
Tales of Phantasia
« Odpowiedź #51 dnia: Marca 16, 2004, 02:02:40 pm »
Najlepszy skill to chyba teleport. Idealny na Dhaosa. Najpierw używasz "tego przedmiotu do zatrzymywania czasu" i nawalasz teleport pod pyskiem Dhaosa.
One little, two little, three little furries
Four little, five little, six little furries
Seven little, eight little, nine little furries
Ten little furry fags.
KILL EM!
Ten little, nine little, eight little furries
Seven little, six little, five little furries
Four little, three little, two little furries
One little furry fag.
ANYONE WANT TO DO THE HONORS?

Offline White_wizard

• Keyblade Master
  • Weapon Master
  • A way to the Dawn
Tales of Phantasia
« Odpowiedź #52 dnia: Marca 16, 2004, 05:12:38 pm »
fak teleport był dobry, a nawet bardzo, ale ja go załatwiałem przedmiotem "Mahjohn Tile"...... każdy taki przedmiot, to kilka tabliczek Mahjohn, którymi rzucasz w przeciwnika...... każda tabliczka zdejmuje ok 2000 , a ja miałem tego ze 20 sztuk.....

Offline Mortus

• Wanderer
Tales of Phantasia
« Odpowiedź #53 dnia: Marca 16, 2004, 05:41:53 pm »
Ja to załatwiłem inaczej (i było błyskawicznie). Czekamy aż się pojawi, walimy Hrono Glass (te zmorfowane Rune Bottle'm), Klarth Gremlinem, Arche - Meteorem a Cless Fury Slash na łapsko. Jak znowu zniknie to Cless Soul Wave - jak pojawi się damage, to wiem kiedy zatrzymać czas :) Trzy (czy coś koło tego) takie rundki i cya.
Mortus łoz hir

Offline Ard

• Wanderer
Tales of Phantasia
« Odpowiedź #54 dnia: Marca 17, 2004, 11:17:06 am »
dzieki za podopowiedz jak mam sie zabrac za tego wiesniaka...normalnie tak sie napalilem na 6 gwiazdke Clessem za az przestalem grac :( ...ale niedlugo sie to zmieni...
na jakich levelach miales ludki Mortus??

Offline Mortus

• Wanderer
Tales of Phantasia
« Odpowiedź #55 dnia: Marca 17, 2004, 01:41:52 pm »
Nawet nie pamiętam, ale jak odiwedzisz wszystkie możliwe lokalizacje, a Morię przede wszystkim to nie powinno być problemu. Jak masz Gremlina i Excalibura dla Clessa to już piqś :P
Mortus łoz hir

Offline White_wizard

• Keyblade Master
  • Weapon Master
  • A way to the Dawn
Tales of Phantasia
« Odpowiedź #56 dnia: Marca 17, 2004, 03:12:24 pm »
co ty wogule mówisz o levelach? Przecież jak przejdziesz przez wszystkie lokalizacje to masz 99 lv jak się patrzy. A poza tym gwiazdek u Clessa jest bodajże 12, albo nawet 13  

Offline Ard

• Wanderer
Tales of Phantasia
« Odpowiedź #57 dnia: Marca 18, 2004, 06:21:32 am »
co ty wogule mówisz o levelach? Przecież jak przejdziesz przez wszystkie lokalizacje to masz 99 lv jak się patrzy. A poza tym gwiazdek u Clessa jest bodajże 12, albo nawet 13
eee...to ja nie wiem jak przechodzilem gre, ale Clessem mialem chyba 90 lv jak zrobilem wszystko w grze i moglem spokojnie udac sie do ostatecznej walki...reszta teamu troche z tylu, wiec albo musialbys duzo walczyc alebo nie wiem co robic zeby wszyscy mieli 99 lv po zwiedzeniu wszystkiego)...co do gwiazdek to mam piec i wydaje mi sie ze jest tam jeszcze miejsce tylko na jedna (gram w wersje na SNES'a)...

Offline White_wizard

• Keyblade Master
  • Weapon Master
  • A way to the Dawn
Tales of Phantasia
« Odpowiedź #58 dnia: Marca 18, 2004, 03:49:14 pm »
nie na pewno jest więcej..... przecież za posiadanie odpowiednich przedmiotów masz 5, albo 6.... reszta jest za techniki.....

Offline Ard

• Wanderer
Tales of Phantasia
« Odpowiedź #59 dnia: Marca 18, 2004, 06:33:43 pm »
to gdyby tak bylo to mialbym juz maxa, bo kazda postacia posiadam wszystkie techniki (no oprocz Chestera ;) ...zobaczymy jak zmaxuje wszystkie postacie w Morii...juz nieduzo, ale czasu malo :unsure: