Autor Wątek: Tales of Phantasia  (Przeczytany 22731 razy)

Offline Alakair

• Daredevil
  • **
Tales of Phantasia
« Odpowiedź #20 dnia: Stycznia 08, 2004, 11:14:29 pm »
Walka w ToD2 jest bezbłedna. Zwłaszcza jak sie człowiek nie bawi w jakies auto, ani semi-auto tylko gra na manual. Fajne jest to ze znajomy wpada z padem i przecodzimy gre na hardzie we 2. Co do ToD1 to gra jest naprawde fajna. Jest taki moment jest, ze gra własnie się skończyła. Wszysko jest ok, koniec zła, misja skończona. Bohater wraca do domu. Po paru h grania akcja znowu sie rozkreca bo stało się coś innego. Jak dla mnie bomba. Gra mi się podobała i polecam pograc w nią.                            
The closer you get to the light, the greater your shadow becomes...

Offline Mortus

• Wanderer
    • http://
Tales of Phantasia
« Odpowiedź #21 dnia: Stycznia 09, 2004, 05:41:44 am »
Walka w ToD2 jest bezbłedna.
Bodajże taka sama jest w ToP na PSX\'a, ale niestety nie dam rady tego na razie uświadczyć :-(                            
Mortus łoz hir
"Lepiej jest nie odzywać się i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości" - by unknown artist

Offline Alakair

• Daredevil
  • **
Tales of Phantasia
« Odpowiedź #22 dnia: Stycznia 09, 2004, 12:32:25 pm »
Nie do końca. w ToD2 postać może wykonać kombosy bez speciala. Np 3 hit combo i potem dopiero odpalany jest special. Są one dostyć proste np o, dół+o,dół+o albo góra+o,o ale dają wiele przyjemnosci. Potem pod klawisze można sobie przypisać speciale innych postaci wiec jest tak ze najpierw R1 odpalamy Fireballa magiem, potem wciskamy L1 wchodzimy specialem inną postacią i dopiero x+przód wchodzimy własnym. Ot to jest dopiero walka...                            
The closer you get to the light, the greater your shadow becomes...

Offline Mortus

• Wanderer
Tales of Phantasia
« Odpowiedź #23 dnia: Stycznia 09, 2004, 04:20:10 pm »
Gdzieś na stronce czytałem poradnik, jak odwalić 100 hit combo na Rem :D:D Nigdy nie próbowałem, ale nieźle to musi później podczas podliczania wyglądać :D                            
Mortus łoz hir
"Lepiej jest nie odzywać się i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości" - by unknown artist

Offline Yuzuriha

• Dead Shadow
  • SemiRedaktor
  • Let's go together ... in to the darkness
    • http://www.deadshadow666.deviantart.com/
Tales of Phantasia
« Odpowiedź #24 dnia: Stycznia 09, 2004, 05:43:49 pm »
Ja to miałam okazję pograć w ToD na psx i powiem że gierka jest zarąbicho...fajny jest system walki ale nie nacieszyłam się nia długo bo miałam ją pozyczoną :cry:                            

Offline Lobo

• Soldier
Tales of Phantasia
« Odpowiedź #25 dnia: Stycznia 18, 2004, 04:43:32 pm »
Przedwczoraj zciągnąłem i gram jak oszołom.Na razie jestem w Moria Galerry(czy cuć) ale leją mnie ostro więc bede musiał trochu sie podpakować.Faktycznie, giera jest wypasiona na maxa, od samego intra(z tą wypasioną śpiewaną muzą) ciarki mi po plerach przechodzą a system walki bombowy.Ino można by było dać więcej opcji taktycznych naprzykład kazać tej lekarce(imię mi się zapomniało) cały czas jeno leczyć i nie miotać innych czarów bo many szkoda.
I czy Arche przez całą grę jest taka zboczona? :D (ten sen na statku gdzie wszyscy się upili).                            
Nie wiń gracza, wiń grę!

Offline Mortus

• Wanderer
Tales of Phantasia
« Odpowiedź #26 dnia: Stycznia 18, 2004, 05:49:50 pm »
od samego intra(z tą wypasioną śpiewaną muzą)
Bo ja wiem czy te intro było takie zarąbiste (chyba że mówisz o tym z wersji na PSX\'a - to było niezłe).....
Podpakuj się podpakuj - przyda ci się bankowo :D
Co do \"lekarki\" :D to możesz jej zawsze w menu \"wyłączyć\" czary, których nie chcesz, i tym samym \"zmusić\" ją do ciągłego leczenia ;-)
Arche..... a sam zobaczysz jaka jest :D                            
Mortus łoz hir

Offline Volrath

• Daredevil
  • **
    • http://www.dbgpbem.prv.pl
Tales of Phantasia
« Odpowiedź #27 dnia: Stycznia 18, 2004, 06:06:47 pm »
Ja pamiętam, że jak pierwszy raz grałem w ToP jakieś dwa latka temu (czy tam półtora roku :D) to zaciągłem się w Moria Gallery :D (nie miałem Sorcerers Ring\'a) i nabiłem szukając jakiegoś sekretnego przejścia tyle leveli, że do końca gry każdy banalnie wszystko przechodziłem :D                            
Aeris: I want to meet you.
Cloud: But I\'m right here.
Aeris: I know, I know what I really mean is, I want to meet...you.

Offline Ard

• Wanderer
  • Vi Veri Veniversum Vivus Vici
Tales of Phantasia
« Odpowiedź #28 dnia: Stycznia 19, 2004, 11:04:02 pm »
ja wlasnie zaczalem grac...gierka zapowiada sie super :D ...niezle zrobiona, ciekawy system walki ( choc wkurza mnie ze moj hero po kazdym ciosie wraca skad przyszedl :P )...jestem na etapie gdzie tracimy Chestera...mialem gre od ponad roku i nawet jej nie wlaczylem  :( ...co ja bede dalej pisal...spadam grac :D  :D  :D                            

Offline Ard

• Wanderer
Tales of Phantasia
« Odpowiedź #29 dnia: Stycznia 26, 2004, 11:19:45 am »
w chwili obecnej jestem na 7 poziomie w Morii...giera wciaga ma maxa...co mnie denerwuje to ze walki sa za czesto :D ...ja wim ze to rpg i tak musi byc, ale to juz jest lekka przesada...zrobie 3 kroki i walka...ale z drugiej strony w Morii jeszcze nikt mi nie podskoczyl (Cless ma chyba 25 lv)...                            

Offline Volrath

• Daredevil
  • **
Tales of Phantasia
« Odpowiedź #30 dnia: Stycznia 31, 2004, 03:46:45 pm »
ARD - jedynym trudnym nie-bossem z potworów jest Urchin i założę się z tobą o masamune\'a , że nie pokonasz go nawet na 99 levelu :D

Jeszcze (względnie) trudne były te babki w lower levels of moria gallery co sobie osłonke włączały, ale od Urchinów nieporównywalnie słabsze :D                            

Offline Ard

• Wanderer
Tales of Phantasia
« Odpowiedź #31 dnia: Stycznia 31, 2004, 04:46:57 pm »
w chwili obecnej wyszedlem z THE TOWER OF TWELVE STARS...jakos powoli leci...powiedz Volrath gdzie znajde tego leszcza o ktorym wspominales...jak mu tam...Urchin...zobaczymy czy taki dobry :D

i jeszcze powiedz mi czy jest w grze jakis sposob na \"latwa\" kase...bo czasami nie chce mi sie zbierac walczac z wiesniakami :P                            

Offline Volrath

• Daredevil
  • **
Tales of Phantasia
« Odpowiedź #32 dnia: Stycznia 31, 2004, 05:00:55 pm »
Ten leszcz ma 1 HP bodaj :D:D:D Można go spotkać w przyszłości, w niższych poziomach moria gallery

Sposób na łatwą kasę? Powiem tak - po Midgardzie już nie ma problemów z kasą - przedmioty są całkiem tanie, a zdobywana kasa b. duża... ja na przykład w przyszłości kupowałem wszystkie nowe przedmioty od razu i jestem trzy i pół miliona na plusie :D                            

Offline Ard

• Wanderer
Tales of Phantasia
« Odpowiedź #33 dnia: Lutego 17, 2004, 02:51:13 pm »
jestem juz dosyc dalego w grze wiec moge sie juz wypowiedziec dokladniej...giera przeswietna...rewelacyjny system walki, choc z drugiej strony to przyzwyczajenie do kierowania wszystkimi postaciami nie pozwala tak do konca cieszyc sie z tego swietnego sytemu...fabula tez jest bardzo ciekawa, nie jakis szmelc napisany w jeden wieczor...co mi sie najbardziej podoba w grze to to ze jest trudna...nie jest strasznie trudna, ale za latwa to tez nie jest...trzeba sie niekiedy nameczyc, i to nawet ze zwyklymi burolami...polecam kazdemu kto nie gral :!:

chcialem jeszcze ruszyc sprawe...kto jest lepszy w druzynie :?:  Arche czy Chester :?:

ja uwazam ze ten drugi, chocby dlatego ze 2 magow w druzynie wystarczy, choc Arche ma bardzo ciekawe i pomocne czary...jakie jest wasze zdanie w tym temacie :D                            

Offline Solidus

• This is no Zaku boy... NO ZAKU!
  • SuperMod
Tales of Phantasia
« Odpowiedź #34 dnia: Lutego 17, 2004, 03:02:17 pm »
Tak,gra jest świetna oprócz tego przeklętego EER(Enemy Encounter Rate).Za często są te walki!
Ja miałem w drużynie Clessa,Mint,Arche i Chestera.Po prostu Klarth wydawał mi się czasem nieco zbędny.                            
One little, two little, three little furries
Four little, five little, six little furries
Seven little, eight little, nine little furries
Ten little furry fags.
KILL EM!
Ten little, nine little, eight little furries
Seven little, six little, five little furries
Four little, three little, two little furries
One little furry fag.
ANYONE WANT TO DO THE HONORS?

Offline Ard

• Wanderer
Tales of Phantasia
« Odpowiedź #35 dnia: Lutego 17, 2004, 03:07:12 pm »
to teraz mnie zagioles Solidus :D ...ale tak popatrzec z drugiej strony, to Arche ma podobne czary do Klarth\'a...zywioly te same, tylko inna sila i wyglad...ma tez wiecej czarow niz summoner...nie patrzylem na to z tej strony, thx :D ...musz esie dobrze zastanowic bo wymieram sie na nizsze poziomy Morii, a podobno tam nie jest za wesolo :D                            

Offline Volrath

• Daredevil
  • **
Tales of Phantasia
« Odpowiedź #36 dnia: Lutego 17, 2004, 03:12:09 pm »
Z drugiej strony na NeoDhaosa DUŻO lepsi są dwaj magowi (Gremlin Klartha to najpotężniejszy chyba bajer na grze) niż Chester z łukiem, nawet na 99 levelu (wszystkich mam na maxa :D)

Co do pakowania - ja robię to tu jak we wszystkich Finalach - cały czas trzymam w drużynie najsłabszych (oprócz Clessa, który w drużynie być musi). Kiedy ci \'na urlopie\' mają już mniejszy level od tych w drużynie - zmieniam ich miejscami. Żadna filozofia, a pakowanie skuteczne i równomierne :D                            

Offline Ard

• Wanderer
Tales of Phantasia
« Odpowiedź #37 dnia: Lutego 17, 2004, 03:19:05 pm »
na niego to pewnie tak...przeciez tylko przy pomocy magii mozna go pokonac :D ...ale bardziej chodzi mi o Morie, czy takie zwykle lokacje...kto wam bardziej przypasowal do walki...ja wole Klarth\'a niz Arche, wiec wybor mam miedzu Arche a Chesterem...pewnie i tak wszystkich zmaxuje na maxa, jak to mam w zwyczaju...

P.S. czy ktos posiada moze ToD 2 (czy jest ToD1, czy ToP jest pierwsza czescia?)...jaeli tak to prosze o kontakt (GG lub priv)...z gory thx :D                            

Offline Mortus

• Wanderer
Tales of Phantasia
« Odpowiedź #38 dnia: Lutego 17, 2004, 06:18:49 pm »
Mój defaultowy skład to: Cless z Excaliburem, Chester z Berserk Bow, Klarth z Gremlinem i Arche z Meteor Stormem (czy jakoś tak :D). Uznałem Mint za zbędną laseczkę po dostaniu Chestera ;-)
Qrdę liczę na to, że ToP na PSX\'a ukaże się po angielsku, bo jest tam jeszcze jedna postać :D
A co do EER, to po ostatnim przejściu Morii mając Scouting Orb (chyba tak to się zwało) można go skutecznie zmniejszyć (3 działania to ma - brak wpływu, nieskończony Holy Bottle i nieskończony Dark Bottle :D)                            
Mortus łoz hir

Offline Ard

• Wanderer
Tales of Phantasia
« Odpowiedź #39 dnia: Lutego 17, 2004, 06:23:01 pm »
to jak ty sie leczyles w czasie walk Mortus :?: ...nie mow mi ze zwyklymi lekami...fakt ze Mint wojowniczka najlepsza to nie jest, ale jej funkcje w druzynie uwazam za duzo i jakos trudno byloby mi sie bez niej obejsc...zakreciliscie mnie troszke :roll:  :wink: