Autor Wątek: Front Mission  (Przeczytany 14630 razy)

Offline FaLa

• Knight
Front Mission
« Odpowiedź #20 dnia: Stycznia 13, 2004, 08:43:08 pm »
co do tej misji to tak: tych rakiet nie zdazylem zdobyc wrog ubiegl mnie pierwszy, co do tego gagatka to jak zaczno go atakowac to poprosi cie o pomoc jezeli dobrze pamietam. Chyba nie udalo mi go obronic ale i tak sie dolaczyl do mojej wesolej paki metalu i srubek :D a co do wroga to wszystkich rozwalic  :twisted:  
Teraz ja mam pytanko: czy wy tez mieliscie take cos z tlumaczonym romem (chodzi mi o FM na snesa) ze na pewnych misiach cos sie z tekstem rypalo i gra dalej nie szla :?: bo ja wlasnie mialem taki problem wiec musialem grac w FM w wersje dla \"zawansowanych\" czyli po japonsku z tego powodu nie zalapalem wiekszosci fabuly. Jezli nie mieliscie to bym prosil zeby ktos mi wyslal przez gg FM w ludzkim jezyku  :) (bym wolal wersje ang ale jak bedzie i polska to nie bede wybredny  :D  
z gory dziekowa                            
Posting and You
... Każdy człowiek chce znać przyszłość...
Aż zobaczy jak okrutne przeznaczenie szykuje mu los! Niektórzy wariują ze strachu...
Inni umierają gdy pozostaną pozbawieni nadziei na ocalenie !
Uważaj, bo cena nieograniczonej wiedzy jest wysoka...

Offline Ard

• Wanderer
  • Vi Veri Veniversum Vivus Vici
Front Mission
« Odpowiedź #21 dnia: Stycznia 13, 2004, 11:15:59 pm »
oficjalnie na forum chcialem zwrocic honor GamePlay\'owi, ktoremu chcialem wmowic ze we FM jest misja gdzie mozna walczyc TYLKO 1 mechem...juz teraz wiem ze nie ma takiej misji...pogubilem sie troszke (ach te starsze gry, sa takie trudne :D )...dzieki za pomoc GamePlay                            

Offline GamePlay

• General
    • http://gunzbibo.neostrada.pl
Front Mission
« Odpowiedź #22 dnia: Stycznia 22, 2004, 03:58:38 pm »
co do tej misji to tak: tych rakiet nie zdazylem zdobyc wrog ubiegl mnie pierwszy, co do tego gagatka to jak zaczno go atakowac to poprosi cie o pomoc jezeli dobrze pamietam. Chyba nie udalo mi go obronic ale i tak sie dolaczyl do mojej wesolej paki metalu i srubek :D a co do wroga to wszystkich rozwalic  :twisted:  
Teraz ja mam pytanko: czy wy tez mieliscie take cos z tlumaczonym romem (chodzi mi o FM na snesa) ze na pewnych misiach cos sie z tekstem rypalo i gra dalej nie szla :?: bo ja wlasnie mialem taki problem wiec musialem grac w FM w wersje dla \"zawansowanych\" czyli po japonsku z tego powodu nie zalapalem wiekszosci fabuly. Jezli nie mieliscie to bym prosil zeby ktos mi wyslal przez gg FM w ludzkim jezyku  :) (bym wolal wersje ang ale jak bedzie i polska to nie bede wybredny  :D  
z gory dziekowa

Hmmm... Zacznę tak: Wszystkie misje polegają na rozwaleniu wszystkich w FM, ale są chyba z 3 wyjątki. A co tłumaczenia to są nawet 2 wersje  :D : Polska i Angielska(Ta druga to niestety nie US bo żadna z gier FM nie wyszła dalej niż poza Japonię z wyjątkiem FM3 gdzie, która wyszła tylko do stanów, czyi w wersji US, ale dla gracza nie znającego FM trzecia część to po prostu nuuuuuuda  :| ). Jak chcesz FM w wersji angielskiej to kliknij tu: Front mission in english

Jak wiecie, to niedawno wyszła Front Mission ze snesa na PSX :D
Moim zdaniem jest dużo lepsza od wersji na PSX lecz jest trudniejsza. Zmieniła się między innymi szata graficzna, dźwięki są lepsze(już nie bzyczące) a jeszcze zmienił się sposób walki, już nie można oszukiwać za pomocą \"Save state\" :D                            
I got my head checked by a jumbo jet. It wasn't easy but nothing is, no... [Whoo hoo!] Well I feel heavy metal [Whoo hoo!] And I'm pins and I'm needles [Whoo hoo!] Well I lie and I'm easy, all of the time and I'm never sure why I need you... Pleased to meet ya!

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
Front Mission
« Odpowiedź #23 dnia: Lutego 05, 2004, 10:05:49 am »
Ja najpierw grałem w FM3 na PSX\'ie i nie uważam, że dla kogoś kto nie miał do czynienia z wersją na SNES\'a, FM3 jest nudne. Przeciwnie, uważam, że dobrze jest zacząć od tej właśnie części, albowiem FM1 może razić gracza grafiką lub bzyczącymi odgłosami.                            

Offline Ard

• Wanderer
Front Mission
« Odpowiedź #24 dnia: Lutego 05, 2004, 06:02:59 pm »
Ja najpierw grałem w FM3 na PSX\'ie i nie uważam, że dla kogoś kto nie miał do czynienia z wersją na SNES\'a, FM3 jest nudne. Przeciwnie, uważam, że dobrze jest zacząć od tej właśnie części, albowiem FM1 może razić gracza grafiką lub bzyczącymi odgłosami.

zgadzam sie z Tantalusem w 100%...grajac w FM3 nie mialem do czynienia z jej poprzedniczkami i nigdy nie wydala mi sie nudna...wrecz przeciwnie...szzcegolnie fajnym rozwiazaniem jest zostawienie po przejsciu gry tylko skili zawodnika...gdyby zostawili jeszcze mechy to juz dlasza gra bylaby troche za prosta, a tak jest o wiele ciekawiej :P                            

Offline matek

• Soldier
Front Mission
« Odpowiedź #25 dnia: Marca 10, 2004, 12:49:46 pm »
ja mam japończyka FM2(ale menu in english:))- system fajny, grafa chujowa, ale dialogi rozwalają:):):), np
-#*#%^%#%$#
-%$%(%%$$%$
hehe
a co do FM3 to powiem jedno-boska!!!!!!!! wszystko-system, fabuła, grafa też ok.
no i 2 scenariusze, które przechodz na zmiane(mam 140 godzin). ale przyznam że odkąd mam all BS już mnie tak nie pociąga. kiedy dowiedziałem sie o tricku z tym kompem z Fokushimy to nie mogłem sie opanować i \"zdobyłem\" wszystkie. teraz żałuje. o tym kompie mówiąc- TO BUG JAKIŚ CZY MOŻE SQUAREPOSTANOWIŁO UŁATWIĆ ŻYCIE???????????????????????????                            

Offline GamePlay

• General
Front Mission
« Odpowiedź #26 dnia: Marca 10, 2004, 09:41:25 pm »
Nie patrzę na dialogi w FM 2 bo one nic takiego nie mówią, zawsze trzeba robić to samo => Rozwalić wszystkich. FM 2 pod względem grafiki to nawet mnie się podoba, ale rozgrywka jest taka sobie, w tej części to trzeba najdłużej czekać aby scena walki się wgrała  <_< ale wybór wanzerów i części jest niezły  ;)  
I got my head checked by a jumbo jet. It wasn't easy but nothing is, no... [Whoo hoo!] Well I feel heavy metal [Whoo hoo!] And I'm pins and I'm needles [Whoo hoo!] Well I lie and I'm easy, all of the time and I'm never sure why I need you... Pleased to meet ya!

Offline Ard

• Wanderer
Front Mission
« Odpowiedź #27 dnia: Marca 15, 2004, 11:52:42 am »
GamePlay...specu od FM...ktora czesc serii najbardziej polecasz??...ja gralem tylko w FM 3 i nie sadze aby wczesniejsze cesci bly lepsze od 3...interesuje mnie twoje zdanie, ale podaj tylko jedna odpowiedz z uzasadnieniem :D
« Ostatnia zmiana: Marca 15, 2004, 11:52:55 am wysłana przez ARD »

Offline Solidus

• This is no Zaku boy... NO ZAKU!
  • SuperMod
Front Mission
« Odpowiedź #28 dnia: Marca 15, 2004, 01:45:08 pm »
Przeszłem FM(1) i mam pytanie. O co chodzi z tym zakończeniem? Widzimy tam jak Lloyd idzie w stronę swojego Wanzera i po chwili on wybucha. Dalej po napisach widzimy do żywego w swoim wanzerze razem z Gentz'em. Nie kapuje tego. Może mi ktoś to wyjaśnić?
One little, two little, three little furries
Four little, five little, six little furries
Seven little, eight little, nine little furries
Ten little furry fags.
KILL EM!
Ten little, nine little, eight little furries
Seven little, six little, five little furries
Four little, three little, two little furries
One little furry fag.
ANYONE WANT TO DO THE HONORS?

Offline GamePlay

• General
Front Mission
« Odpowiedź #29 dnia: Marca 15, 2004, 10:30:04 pm »
GamePlay...specu od FM...ktora czesc serii najbardziej polecasz??...ja gralem tylko w FM 3 i nie sadze aby wczesniejsze cesci bly lepsze od 3...interesuje mnie twoje zdanie, ale podaj tylko jedna odpowiedz z uzasadnieniem :D
hihihi ^_^ Kto co lubi:
Front Mission i Front Mission 1st => Klasyka (Lubisz klasyke RPG to dawaj, a sam gram w FM 1st w kampanii USN  :P )
Front Mission 2 => Nowożytność (Rozgrywka nawiązująca do klasycznego FM, tylko że w 3D!)
Front Mission Gun Hazard => Akcja (Wolisz więcej akcji)
Front Mission Alternative => RTS (Strategia czasu rzeczywistego, tutaj musisz się wykazać szybkością działania)
Front Mission 3  => Ulepszenie (ulepszenie dobrego FM 1st, dodano zasięg broni, celność i zmieniono statystyki)

Tylko w FM3 nistety fabuła jest liniowa, ale czasami bywa, że musisz wybrać kierunek gry, jak na przykład Emma i Alisa walktrough ^_^.
Do wyboru, do koloru...
Jeszcze trzeba poczekać na najnowszą produkcję, która ukaże się niedługo - Front Mission Online => TPP z rozgrywką sieciową.
Przeszłem FM(1) i mam pytanie. O co chodzi z tym zakończeniem? Widzimy tam jak Lloyd idzie w stronę swojego Wanzera i po chwili on wybucha. Dalej po napisach widzimy do żywego w swoim wanzerze razem z Gentz'em. Nie kapuje tego. Może mi ktoś to wyjaśnić?
Ja tam wybuchającego nic nie widziałem, jedynie wyspę, a Lloyd dalej będzie najemnikiem tylko niestety z rozpadniętą grupą, ale i tak później wszyscy się łączą i jest potem jeszcze jedna walka do stoczenia ^_^
« Ostatnia zmiana: Marca 15, 2004, 10:34:48 pm wysłana przez GamePlay »

Offline little

• Wanderer
Front Mission
« Odpowiedź #30 dnia: Kwietnia 06, 2004, 09:35:07 pm »
Ja w FM niegdy nie grałem. Mam jedynke na snesa ale jakoś nie chce mi sie zacząć grać.
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 06, 2004, 09:35:46 pm wysłana przez little »

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
Front Mission
« Odpowiedź #31 dnia: Kwietnia 07, 2004, 11:16:54 am »
To zagraj w 3 bo naprawde warto :) odkad mam FM3 tio pogrywam w niego godzinke dziennie :) THX to ARD :) a z jedynka też warto sie zapoznać co prawda 3 lepsza ale... z braku laku lepszy kij :P
]

Offline little

• Wanderer
Front Mission
« Odpowiedź #32 dnia: Kwietnia 12, 2004, 08:09:28 pm »
Zagrałem se ostatnio (3 dni temu) w jedynke. I powiem jedno. Z*******E  !!!.
Musze se skołować 3 bo jeżeli jest lepsza od jedynki to to jest po prostu gra bogów.

Offline FaLa

• Knight
Front Mission
« Odpowiedź #33 dnia: Kwietnia 12, 2004, 08:23:44 pm »
ja wlasnie ostatio sobie sciagnolem FM 3 z wielkim trudem ale sie jakos sciagnelo   :P chociaz przeszedlem dopiero 2 misie to gra mi sie podoba tylko jakos nie moge sie przyzwyczaic do tego 3D   ;)  
Posting and You
... Każdy człowiek chce znać przyszłość...
Aż zobaczy jak okrutne przeznaczenie szykuje mu los! Niektórzy wariują ze strachu...
Inni umierają gdy pozostaną pozbawieni nadziei na ocalenie !
Uważaj, bo cena nieograniczonej wiedzy jest wysoka...

Offline GamePlay

• General
Front Mission
« Odpowiedź #34 dnia: Kwietnia 13, 2004, 02:31:28 pm »
3D jak najbardziej tu służy, tylko niestety nie na zbliżeniach <_< ale mozna budynki sobie dokladnie obejrzec z kazdej strony, oraz 3D sluzy temu nowatorskiemu (chyba tak) systemowi walk.

Offline Solidus

• SuperMod
Front Mission
« Odpowiedź #35 dnia: Kwietnia 13, 2004, 07:23:56 pm »
Taaa...zbliżenia sa najgorsze I to, że ręce nie łączą się z korpusem. Postacie też mogły by jakoś ciekawiej wyglądać(podczas walki).
Ten little furry fags.
KILL EM!
One little furry fag.

Offline little

• Wanderer
Front Mission
« Odpowiedź #36 dnia: Kwietnia 13, 2004, 07:37:52 pm »
A ja mam pytanko.
Na jaką konsole jest FM 2 ??

Offline Solidus

• SuperMod
Front Mission
« Odpowiedź #37 dnia: Kwietnia 14, 2004, 09:13:15 am »
Jak dobrze pamiętam to jest na PSX'a.
A teraz mam pytanie co do FM4. On już chyba został wydany w Japonii...a kiedy USA i Europa ?
Ten little furry fags.
KILL EM!
One little furry fag.

Offline little

• Wanderer
Front Mission
« Odpowiedź #38 dnia: Kwietnia 14, 2004, 01:09:53 pm »
No to widze ja jestem nieźle zacofany. Bede musiał to nadrobć.

Offline GamePlay

• General
Front Mission
« Odpowiedź #39 dnia: Kwietnia 14, 2004, 04:28:28 pm »
Wersja USA bedzie w lipcu razem ze Star Ocean, a już można sięgać (albo można było się gać) po demo dyski z tą grą ZA DARMO OD SQUARE! na tej stronie DEMO DYSK PS2 :lol:  
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 14, 2004, 06:04:09 pm wysłana przez GamePlay »