Autor Wątek: Front Mission  (Przeczytany 14627 razy)

Offline GamePlay

• General
    • http://gunzbibo.neostrada.pl
Front Mission
« dnia: Stycznia 03, 2004, 01:17:06 am »
Myślę że dobrze trafiłem z tematem. Jak myślicie o serii, podoba wam się. Mnie się bardzo podoba, że aż świruje na jej punkcie. Akcja w rożnych częściach dzieje się w różnych miejscach i ma z każdą różnych bohaterów, co sprawia że gra jest bardzo oryginalna. Co do kwestii grafiki to nie będę się wupowiadał bo od SNESa do PSXa dłuuuuuuga droga :D i widać wielką przepaść pomiędzy Front Mission 1st a Front Mission 2. Jeżeli chodzi o dźwięk to on jak przystało na firmę Square to jest na prawdę nieeeezły, świetnie dobrane efekty dźwiękowe i ta muzyka, która podbudowuje klimat :) Teraz wy napiszcie co o niej myślicie :D                            
I got my head checked by a jumbo jet. It wasn't easy but nothing is, no... [Whoo hoo!] Well I feel heavy metal [Whoo hoo!] And I'm pins and I'm needles [Whoo hoo!] Well I lie and I'm easy, all of the time and I'm never sure why I need you... Pleased to meet ya!

Offline Ard

• Wanderer
  • Vi Veri Veniversum Vivus Vici
Front Mission
« Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 03, 2004, 01:28:55 am »
Cóż ja moge powiedzieć...grałem tylko o trzecią część i troszecze w pierwszą. Powiem tak: wspaniale zrobiona gra...ze srednia grafika...ale ze wspaniałą grywalnością...nie mogłem oderwac sie na długo od tej gry. Możliwość składania mechów...skile...net...nigdy wcześniej nie spotkałem się z czymś takim w grach. Dla mnie hicior...kto nie grał...nich żałuje :D                            

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
Front Mission
« Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 03, 2004, 12:47:08 pm »
ja gralem tylko w 3 czesc i urzekla mnie odrazu :D swietne jest skladanie swoich mechow. ostatnio cos przestalem grac (jeszcze nie przeszedlem) ale niedlugo sie postaram przejsc :D ci co nie grali - naprawde warto!!!                            
"Zapewne, ponieważ jesteśmy tak stworzeni, że porównywamy wszystko ze sobą i siebie ze wszystkim, więc szczęście i nieszczęście zależy od przedmiotów, z którymi się porównywamy, i przeto nie ma nic niebezpieczniejszego nad samotność. Wyobraźnia nasza, z natury swej skłonna do wzlotów, żywiona fantastycznymi obrazami poezji, stwarza sobie tłum istot stojących na różnych szczeblach, wśród których my stoimy na najniższym i wszystko prócz nas wydaje się wspaniałe, każdy inny jest doskonalszy. A dzieje się to w sposób zgoła naturalny. Czujemy często, że nam czegoś brak - i zda się nam, iż własnie to, czego nam brak, posiada ktoś inny, któremu też przydajemy i to wszystko, co my mamy, i nadto jeszcze pewne idealne zadowolenie. I oto szczęśliwiec jest zupełnie gotów - nasz własny twór!"

Offline Solidus

• This is no Zaku boy... NO ZAKU!
  • SuperMod
Front Mission
« Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 03, 2004, 02:32:22 pm »
Jedna z najlepszych gier Squaresoftu.
Jak już kiedyś pisałem.Ja przechodzę grę szósty raz.Gram na zmianę.Raz w scenariusz Emmy raz w scenariusz Alisy.
Najlepszy jest scenariusz Alisy.                            
One little, two little, three little furries
Four little, five little, six little furries
Seven little, eight little, nine little furries
Ten little furry fags.
KILL EM!
Ten little, nine little, eight little furries
Seven little, six little, five little furries
Four little, three little, two little furries
One little furry fag.
ANYONE WANT TO DO THE HONORS?

Offline GamePlay

• General
Front Mission
« Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 03, 2004, 02:37:24 pm »
Powiadasz, że najlepszy jest Alisa walkthrough, a czy tam też się jedzie do Da Han Zong Republic czy gdzie indziej :?: Cała resztę nie wiedzących o co mi chodzi ( :D ) zapraszam tu Front Mission                            
I got my head checked by a jumbo jet. It wasn't easy but nothing is, no... [Whoo hoo!] Well I feel heavy metal [Whoo hoo!] And I'm pins and I'm needles [Whoo hoo!] Well I lie and I'm easy, all of the time and I'm never sure why I need you... Pleased to meet ya!

Offline Solidus

• SuperMod
Front Mission
« Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 03, 2004, 02:56:59 pm »
W sumie to lokacje do których jedziesz są identyczne tylko walczysz np. z Hua Lian Rebels i z Purple Haze,a współpracujesz z Rapid Reaction Forces.Aha tam nikt z \"dobrych\" nie ginie w końcowej fazie.

KONIEC SPOJLERÓW.                            
Ten little furry fags.
KILL EM!
One little furry fag.

Offline Ard

• Wanderer
Front Mission
« Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 03, 2004, 04:12:43 pm »
W sumie to lokacje do których jedziesz są identyczne tylko walczysz np. z Hua Lian Rebels i z Purple Haze,a współpracujesz z Rapid Reaction Forces.Aha tam nikt z \\\"dobrych\\\" nie ginie w końcowej fazie.

KONIEC SPOJLERÓW.

to jest wlasnie ciekawe w FM3...w jednym scenariuszu Purple Haze to twoi fumfle :D ...w drugim juz musisz z nimi walczyc...uwazam tylko ze jest tam za duzo postaci...i tak pewnie wszyscy grajacy maja swoja ulubiona czworke i tylko nimi graja                            

Offline GamePlay

• General
Front Mission
« Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 03, 2004, 06:39:06 pm »
Tomnie czasem denerwuje, że można mieć nie więcej niż 4 na polu bitwy gdy we Front Mission 1st (Jeszcze w wersji na Snesa) można było ich mieć aż 15 :!: Wniosek jest taki: Niech żyje nam SNES :!:                            

Offline Ard

• Wanderer
Front Mission
« Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 03, 2004, 07:05:24 pm »
15 na jedenj walce...dla mnie przesada...przeciez w jednej turze niszczysz ok.4-5 wrogich mechow...no chyba ze przeciwnik wypuszcza na ciebie 60 mechow...to wtedy tak...poza tym wez to wszystko zupgarduj...eeee nie...ja sie ciesz eze w FM3 jest tylko 4 w czasie walki...za duzo ich jest ogolnie (chyb a8 na przejscie)...a oni niczym sie nie roznia tylko wygladem...wiec po co oni :?:                            

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
Front Mission
« Odpowiedź #9 dnia: Stycznia 03, 2004, 10:44:13 pm »
15 w jednej walce: i wydaj im wszystkim polecenia i jeszcze czekaj na wykonanie, a potem jeszcze ruch przeciwnika. zdecydowanie wole 4                            
"Zapewne, ponieważ jesteśmy tak stworzeni, że porównywamy wszystko ze sobą i siebie ze wszystkim, więc szczęście i nieszczęście zależy od przedmiotów, z którymi się porównywamy, i przeto nie ma nic niebezpieczniejszego nad samotność. Wyobraźnia nasza, z natury swej skłonna do wzlotów, żywiona fantastycznymi obrazami poezji, stwarza sobie tłum istot stojących na różnych szczeblach, wśród których my stoimy na najniższym i wszystko prócz nas wydaje się wspaniałe, każdy inny jest doskonalszy. A dzieje się to w sposób zgoła naturalny. Czujemy często, że nam czegoś brak - i zda się nam, iż własnie to, czego nam brak, posiada ktoś inny, któremu też przydajemy i to wszystko, co my mamy, i nadto jeszcze pewne idealne zadowolenie. I oto szczęśliwiec jest zupełnie gotów - nasz własny twór!"

Offline Ard

• Wanderer
Front Mission
« Odpowiedź #10 dnia: Stycznia 04, 2004, 08:25:41 pm »
jak dla mnie to mogloby ich byc tylko 4...gdyby jeszcze oni mieli jakies specjalizacje (np.w broni)...a tu kazdego mozesz wyszkolic w dowolnym poslugiwaniu sie bronia...wyuczyc jakie chcesz skille...ciekawym rozwiazaniem tu bylyby \"profesje\" (cos al\'a FF9)...                            

Offline Solidus

• SuperMod
Front Mission
« Odpowiedź #11 dnia: Stycznia 04, 2004, 08:37:13 pm »
Chodzi ci o coś w stylu
-Fighter
-Defender
-Sniper
-Heavy Gunner
??
Trochę mało by ich było i za bardzo by Finalem pachniało,chociaż może...
Jeszcze gdyby każdy miał części wyłącznie dla siebie...                            
Ten little furry fags.
KILL EM!
One little furry fag.

Offline Ard

• Wanderer
Front Mission
« Odpowiedź #12 dnia: Stycznia 05, 2004, 12:34:33 am »
Chodzi ci o coś w stylu
-Fighter
-Defender
-Sniper
-Heavy Gunner
??
Trochę mało by ich było i za bardzo by Finalem pachniało,chociaż może...
Jeszcze gdyby każdy miał części wyłącznie dla siebie...

o cos wlasnie takiego by mi chodzilo Solidus...no bo popatrz...masz ekipe, budujesz mechy...teraz twoim jedynym wyznacznikiem do rozlozenia druzyny jest to, kto na jakim poziomie na poslugiwanie sie jaka bronia...i to wszystko...
a z tymi czesciami to uwazam ze to moglby byc swietny pomysl...gdyby jakas tam reka o wysokim wspolczynniku ACC czy HIT (juz za bardzo nie pamietam :D ) byla dostepna tylko dla postaci SNIPER to by bylo spox...snajperka jest zdecydowanie celniejsza niz shotgun czy maszingun :D ...dla mnie pomysl bomba :P                            

Offline GamePlay

• General
Front Mission
« Odpowiedź #13 dnia: Stycznia 06, 2004, 10:00:09 pm »
15 w jednej walce: i wydaj im wszystkim polecenia i jeszcze czekaj na wykonanie, a potem jeszcze ruch przeciwnika. zdecydowanie wole 4

We Front Mission 1st to nie było take trudne, tam miałeś mniej rzeczy do roboty niż we Front mission 3, tam nie miałeś celowania, AP i tych innych rzeczy. Tam tylko podchodzisz i masz do wyboru: piącha lub maszynówka lub snajperka :P A jak waliłeś z dużej odległości to mogłeś wywalić (jak miałeś odpowiedni kupiony sprzęt) 3 rakiety naraz :!:                            

Offline Ard

• Wanderer
Front Mission
« Odpowiedź #14 dnia: Stycznia 06, 2004, 10:56:00 pm »
ok GamePlay...widze zes obcykany we FM to mam pytanko...we FM 1 zaraz na poczatku jest misja (chyba 2 lub 3) gdzie grupa udaje sie na miejsce jakiejs katastrofy...jest tam jeszcze jeden kolo (na pamietam imienia)...ty walczysz jednym zawodnikiem z teamu, a komputer ma z 8-10 mechow...tego kola trzeba ochraniac (nic min nie mozna robic,caly czas sie cofa)...co tam trzeba zarobic :?: ..probowalem rozwalic wszystkich wrogow, ale nie dalem rady...jak mozesz to HELP :!:  :D                            

Offline Alakair

• Daredevil
  • **
Front Mission
« Odpowiedź #15 dnia: Stycznia 07, 2004, 08:41:40 pm »
Ja przelazlem tylko FM 3 i to w scenariuszu Alisy tylko. W Emmy 2 razy daleko zaszedłem ale z jakoegoś powodu przerywałem gre. To memorka siadła, to poprostu `bo tak` albo bo nie było miejsca na cos innego wiec szło FM w pole. W 2 chyba grałem troszke (PL chyba nawte) i mi się ardzo podobała. Bede musiał się zabrac do tego jeszcze.                            
The closer you get to the light, the greater your shadow becomes...

Offline GamePlay

• General
Front Mission
« Odpowiedź #16 dnia: Stycznia 09, 2004, 04:18:29 pm »
ok GamePlay...widze zes obcykany we FM to mam pytanko...we FM 1 zaraz na poczatku jest misja (chyba 2 lub 3) gdzie grupa udaje sie na miejsce jakiejs katastrofy...jest tam jeszcze jeden kolo (na pamietam imienia)...ty walczysz jednym zawodnikiem z teamu, a komputer ma z 8-10 mechow...tego kola trzeba ochraniac (nic min nie mozna robic,caly czas sie cofa)...co tam trzeba zarobic :?: ..probowalem rozwalic wszystkich wrogow, ale nie dalem rady...jak mozesz to HELP :!:  :D

Sprecyzuj się trochę. 2 czy 3 misja to tam jest samolot, a niedaleko tego samolotu leża skrzynki :?: Jeżeli tak to: Do tego gościa w czerwonym wanzerze na częściach Tendusa wyślich 2 gości (jak zabiją tego gościa to nic się nie powinno stać, możesz grać dalej), a dołem niech pójdzie reszta, zainstaluj sobie lepiej na każdym z wanzerów wyrzunie rakiet (dobre na długie odległości :) ) i atakuj każdego pierwszego gościa który wejdzie w zasięg (najlepiej to właśnie rakietami) całą tą resztą, tak samo jak u tamtego gościa. O skrzynki się nie martw bo tak czy siak to oni je obrobią i pamiętaj (Zasada nr1 w FM) \"zawsze atakuj wszystkimi swoimi najpierw jednego gościa, a potem następnego\", ewentualnie możesz ich zmienić w roślinki :D                            

Offline Ard

• Wanderer
Front Mission
« Odpowiedź #17 dnia: Stycznia 09, 2004, 10:34:22 pm »
to juz chyba przeszedlem...chodzi o misje w ktorej mozesz wziac tylko jednego mecha...na miejscu bitwy jest jakis przypadkowy kolo, ktorym nie mozesz sterowac...on tylko ucieka przed mechami wroga...to musi byc nastepna misja po tym co napisales                            

Offline GamePlay

• General
Front Mission
« Odpowiedź #18 dnia: Stycznia 10, 2004, 10:54:33 pm »
Z tego co ja pamiętam to nie ma takiej misji, do której możesz wybrać tylko jednego wanzera :wink: Chyba, że walczysz w koloseum, ale to nie jest misja. Następna misja po tym to jest chyba z tym, że musisz chronić ciężarówki OCU. Zajrzyj tu FrontMission.org                            

Offline Ard

• Wanderer
Front Mission
« Odpowiedź #19 dnia: Stycznia 11, 2004, 02:11:55 am »
Z tego co ja pamiętam to nie ma takiej misji, do której możesz wybrać tylko jednego wanzera :wink: Chyba, że walczysz w koloseum, ale to nie jest misja. Następna misja po tym to jest chyba z tym, że musisz chronić ciężarówki OCU. Zajrzyj tu FrontMission.org

GamePlay, cienko z pamiecia  :D  (joke)...jest w FM taka misja...jest to misja od razu po opuszczeniu 2 miasta...idziesz tam cala ekipa, ale do walki mozesz wziac tylko 1...jest tam 1 gosc ktory ucieka przed wrogami...lezy tam tez rozbity transportowiec w ktorym jest bron (chyba rakiety)...i wlasnie tam nie wiem co mam zrobic...czy ochraniac goscia, czy zdobyc bron, czy zabic wszystkich :?: ...jest na pewno taka misja...