Autor Wątek: Nintendo DS  (Przeczytany 35245 razy)

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
Odp: Nintendo DS
« Odpowiedź #140 dnia: Maja 07, 2008, 11:47:17 pm »
Z wyewoluowanym Masamune mogę się chyba pożegnać.

Zielone, przejdzie w Onikiri, potem znowu zielone, żeby przejść w Kanesada. Nie musisz do pełna zielonym dawać, wystarczy, że jest ponad połowa zielonego, potem możesz w walce resztę pp zdobyć. Gorzej z Muramasa, bo na to jest czerwone potrzebne... Zresztą, potem wszystko jest do kupienia, więc przy niektórych pinach się tak pocić nie trzeba...

Joshua jest jeszcze spoko, dopiero Beat głupio nabija gwiazdki. Potrafi osiem skosić w jednym ruchu, albo przez cztery walki nie zdobyć żadnej. Ciągle jeszcze się nie nauczyłem walczyć oboma postaciami jednocześnie, więc może gdybym sam posterował trochę beatem, to jakośby to szło. W każdym razie, jak musi sam coś zrobić, to strasznie koślawo mu to idzie.

Offline Solidus

• This is no Zaku boy... NO ZAKU!
  • SuperMod
« Odpowiedź #141 dnia: Maja 08, 2008, 12:04:33 am »
Z wyewoluowanym Masamune mogę się chyba pożegnać.

Zielone, przejdzie w Onikiri, potem znowu zielone, żeby przejść w Kanesada. Nie musisz do pełna zielonym dawać, wystarczy, że jest ponad połowa zielonego, potem możesz w walce resztę pp zdobyć. Gorzej z Muramasa, bo na to jest czerwone potrzebne... Zresztą, potem wszystko jest do kupienia, więc przy niektórych pinach się tak pocić nie trzeba...
Problem z tym, że ja mam tylko jeden Masamune, wypełniony już expem, a teraz nic nie chce mi go wyrzucić. A zielony i czerwony exp to które to są ? Bo wiem, że jeden jest zwykły, a drugi to shutdown.
Joshua jest jeszcze spoko, dopiero Beat głupio nabija gwiazdki. Potrafi osiem skosić w jednym ruchu, albo przez cztery walki nie zdobyć żadnej. Ciągle jeszcze się nie nauczyłem walczyć oboma postaciami jednocześnie, więc może gdybym sam posterował trochę beatem, to jakośby to szło. W każdym razie, jak musi sam coś zrobić, to strasznie koślawo mu to idzie.
Mi tu raczej chodziło o jego brak umiejętności unikania ataków i niskiej defensywie. A tego nabijania gwiazdek nie kapuję, bo po prostu nawalam lewy/prawy cały czas i jakoś mi to wychodzi.
One little, two little, three little furries
Four little, five little, six little furries
Seven little, eight little, nine little furries
Ten little furry fags.
KILL EM!
Ten little, nine little, eight little furries
Seven little, six little, five little furries
Four little, three little, two little furries
One little furry fag.
ANYONE WANT TO DO THE HONORS?

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #142 dnia: Maja 08, 2008, 01:31:38 am »
Zielony - Shutdown
Niebieski - Nawalanie
Czerwony - Mingle Mode i Tip Pin Slammer po Wireless (czyli coś, czego nie mogę zdobywać)

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
« Odpowiedź #143 dnia: Maja 08, 2008, 03:00:38 am »
Tant - arigato :)

właśnie kończe powoli Phoenixa wronga pierwszego. zostały mi jeszcze druga i trzecia część. w międzyczasie jeszcze pokemony i digimony, a w sumie na celowniku już mam TWEWY. miałem nawet póki co zamiar odpuścić sobie mr. wronga i juz teraz wziasc sie za TWEWY ale chyba ot tak przygód mr. Wronga sobie nie odpuszcze :P
Kame Hame Ha

Offline Musiol

• kiedyś byłem tutaj popularny
  • SuperMod
    • pssite.com
« Odpowiedź #144 dnia: Czerwca 10, 2008, 11:09:57 pm »
Dobra, poratujcie, bo w sumie planuje kupić ze 2/3 gry na NDSa, z czego jedną na pewno jest nowy Advance Wars, bo to zacna gra. Coś wyszło fajnego ostatnio oprócz TWEWY (i tak nie grałem jeszcze ;p), halp anyone? ;]

Offline Solidus

• SuperMod
« Odpowiedź #145 dnia: Czerwca 10, 2008, 11:33:03 pm »
Jeśli koniecznie na DS'a to oprócz tych dwóch gier to tylko Pokemon Mystery Dungeon Explorers of Time/Darkness polecić. Jeśli niekoniecznie na DS'a to może Metroid Fusion, albo Metroid - Zero Mission ?
Ten little furry fags.
KILL EM!
One little furry fag.

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
    • http://www.audioscrobbler.com/user/Morchol
« Odpowiedź #146 dnia: Czerwca 10, 2008, 11:44:49 pm »
poczekaj parę dni na FFTA2... chociaż w sumie nie wiem czy europejska premiera też już teraz jest

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
« Odpowiedź #147 dnia: Czerwca 11, 2008, 11:41:13 am »
ewentualnie jeszcze mi osobiscie sie podoba zelda na ds'a wiec ja oprócz TWEWY poleciłbym zelde ;f
Kame Hame Ha

Offline MarvelliX

• Master of Random Knowledge
  • Admin
  • dood!
    • http://squarezone.pl
« Odpowiedź #148 dnia: Sierpnia 10, 2008, 12:12:00 am »
umm sa jakies pluginy czy cos na ta *baterie? np przydalby mi sie aktualny czas w grze pokazany (dzie maly w koncie czy cos) albo wiecej trybow jasnosci...

*R4 ;f

Offline Solidus

• SuperMod
« Odpowiedź #149 dnia: Sierpnia 15, 2008, 12:37:42 am »
http://www.youtube.com/watch?v=KrAYDSTkXgQ - Bob's Game - gra zrobiona przez jedną osobę. Wygląda bardzo zajebiście.
Ten little furry fags.
KILL EM!
One little furry fag.

Offline MarvelliX

• Master of Random Knowledge
  • Admin
  • dood!
    • http://squarezone.pl
« Odpowiedź #150 dnia: Sierpnia 16, 2008, 04:43:14 pm »
lah hardkor pewnie sama prezentacje z 5 lat robil ;f

----------

hjuston łi gat problem... nie wiem czy ktos z was spotkal sie z takim czyms... ale pod warstwa dotykowa mojego dolnego ekraniku (nad ekranikiem wizualnym ale pod dotykowym) lazi jakis maly bialy potforek (robaczek wielkosci pixela) boje sie go przycisnac zeby mi plamki na wieki nie zrobil a bydlak se spaceruje powoli w najlepsze robiac efekt martwego pixela tam dzie stanie (upierdliwe rzeklbym). konsoli otworzyc raczej nie moge bo szkoda gwarancji -.-
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 16, 2008, 04:44:58 pm wysłana przez MarvelliX »

emiel_

• Gość
« Odpowiedź #151 dnia: Września 12, 2008, 09:27:05 pm »
Zapytam tylko czy grał ktoś z Was w Final Fantasy Tactics A2: Grimoire of the Rift(NDS) i o jakąś konstruktywną opinię o tej grze, bo mam okazje ją kupić za naprawdę śmieszne pieniądze.

Offline Solidus

• SuperMod
« Odpowiedź #152 dnia: Września 12, 2008, 09:44:54 pm »
Zbyt długo nie grałem (jakieś 3-4 godziny). IMO gra nie jest zła, choć raczej nie warta kupna. Grafika na poziomie FFTA z GBA, muzyka to odgrzewane kotlety, a fabuła dalej tragiczna. Gameplay nawet ciekawy, choć walki potrafią być powolne. Umiejętności i profesji trochę jest, ale trzeba je odblokowywać wykonując sidequest'y, więc trzeba poczekać zanim coś dobrego będzie można zrobić (najbardziej mnie boli kompletny brak różdżek dla magów na początku gry, przez co dalej mam lipne czary). Skoro o czarach mowa...o ile przeciwnik nie ma żadnych słabości to magia zadaje dość podobne obrażenia jak zwykła broń ręczna. Niektóre zasady podczas walk są przegięte np. zakaz atakowania przeciwnika z daleka, zakaz poruszania się o jedno pole czy zakaz criticali (na które nie mamy wpływu). Ja bym dał raczej FFTA2 6.5/10.
Ten little furry fags.
KILL EM!
One little furry fag.

emiel_

• Gość
« Odpowiedź #153 dnia: Września 12, 2008, 09:49:51 pm »
To lipa trochę ;/ FFTA na GBA nawet mi się podobało, no ale jeżeli mam po raz drugi kupować grę, którą już nota bene mam, to sorry. Z tymi sidequestami już mi się nie podoba...trudno, poczekam na coś dobrego, w międzyczasie przechodząc FFIV (ależ mi się nie chce, no ale do recki muszę) Dzięki butzu za info.
PS. Wiem, że to nie ten temat, ale skoro już tutaj pytam to zapytam jeszcze o coś, jakby co to odpowiedz w dziale PS3 - myślę o zakupie MGS4(grałem tylko w jedynkę)- warto?

Offline Solidus

• SuperMod
« Odpowiedź #154 dnia: Września 12, 2008, 09:52:08 pm »
Zapomniałem dodać, że zepsute rasy dalej są zepsute (vide Viera).

myślę o zakupie MGS4(grałem tylko w jedynkę)- warto?
Ja bym jednak proponował najpierw w MGS2 i 3 zagrać. Inaczej nicholery nie zrozumiesz fabuły MGS4.
« Ostatnia zmiana: Września 12, 2008, 09:52:48 pm wysłana przez DarkButz »
Ten little furry fags.
KILL EM!
One little furry fag.

emiel_

• Gość
« Odpowiedź #155 dnia: Września 12, 2008, 09:56:16 pm »
Nie wiem czy mi się będzie chciało - jeszcze zobaczę.A zapytałem dlatego,że wszyscy dookoła wciąż się podniecają tym tytułem. Thx za info

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #156 dnia: Września 12, 2008, 10:20:03 pm »
Emiel - Jak ci się podobało FFTA z GBA, to to też ci się podoba. Grafika praktycznie nie zmieniona, muzyka nic wybitnego, fabuła do chrzanu, no ale system nadrabia. Do tego to dobra inwestycja ze względu na to, że naprawdę mnóstwo czasu trzeba spędzić nad tą grą, żeby zdobyć w niej wszystko co jest do zdobycia. Ja mam jakieś 120h nabite, pomimo jej wszelkich wad, więc jednak coś w tej grze musi być. Krótko mówiąc, wciąga jak cholera, chociaż nie ma ku temu powodów heh.

Offline Solidus

• SuperMod
« Odpowiedź #157 dnia: Stycznia 03, 2009, 12:17:37 am »
http://en.wikipedia.org/wiki/World_Destruction:_Michibikareshi_Ishi

The game takes place in a fictional world ruled by anthropomorphic animals known as Ferals.
Ugh...
Humans live as slaves
...fuck...
and a group of terrorists dubbed the "World Annihilation Front"
Hm ?
intends to destroy the world in rebellion.
Czyli...rozwalamy świat...opanowany przez...furfagi ?
FUCKING AWESOME
Release date(s) JP September 25, 2008
NA Fall 2009
Fuck...trzeba poczekać do jesieni...

I jeszcze coś, co może zachęci innych :
The development team of the game comprised over fifty people and includes key designers who previously worked on Xenogears, as well as former staff from Grandia, Drakengard and Etrian Odyssey. The game was directed by Kyoki Mikage of imageepoch and produced by Yoichi Shimosato of Sega.[5]

The score of the game was composed by Yasunori Mitsuda and was performed by the Czech Philharmonic. A promotional album titled World Destruction Premium Soundtrack will be offered with pre-orders of the game.[6]
« Ostatnia zmiana: Stycznia 03, 2009, 12:52:33 am wysłana przez DarkButz »
Ten little furry fags.
KILL EM!
One little furry fag.

Offline Giant Enemy Crab

• Daredevil
  • **
    • http://www.squarezone.pl
« Odpowiedź #158 dnia: Stycznia 09, 2009, 09:22:06 am »
Premiera US jesień 2009? Naprawdę potrzeba aż rok, żeby przetłumaczyć kilka stron tekstu? Bo znając sprawę obniżenie poziomu trudności sprowadzi się tylko po zmniejszenia punktów hp przeciwników. Swoją drogą tam w Japonii to naprawdę ludzie mają w co grać na dsie... zazdroszczę.

Offline Solidus

• SuperMod
Re: Nintendo DS
« Odpowiedź #159 dnia: Marca 12, 2009, 01:02:53 am »
Enchanted Folk dzisiaj wyciekł do sieci. Jeśli ktoś nie wie co to jest to tłumaczę - Jest to coś w stylu połączenia Animal Crossing z Harrym Potterem z tą różnicą, że jest zajebiste i od Konami. Jesteśmy uczniem w szkole magii. Można by też powiedzieć, że jest to Animal Crossing z bardzo rozwiniętym systemem socjalnym. O ile w AC były 3 typy charakteru na obie płci to tutaj jest postaci ok. 150 i każda ma inny charakter (czasem są oczywiście bardzo podobne do siebie). Postacie są też bardziej zróżnicowane. Oprócz zwierząt są m.in roboty, zombie, demony, CHODZĄCE TELEFONY KOMÓRKOWE, KONIE TROJAŃSKIE I ŻYWE MATRIOSZKI. Postacie nie są tak sztywne jak w AC. Tym razem rozmawiają między sobą i roznoszą plotki bądź w zależności od ich traktowania zrobisz sobie z kogoś kolegę albo wroga. Np. jak użyjesz czaru, po którym zacznie się deszcz kwiatów będąc facetem koło innej męskiej postaci to wkrótce dostaniesz od kogoś subtelną wiadomość, żeś pedał (nie jest to tak dosłowne tam oczywiście). Oczywiście postacie, które mówią cos o tobie natychmiast przerywają rozmowę jak podejdziesz za blisko (tu przydaje się czar niewidzialności) Można też umawiać się na randki z osobnikami innej płci. Teksy postaci mają czasem cwanie ukryte podteksty seksualne. Np. robot z telewizorem zamiast głowy (TV-20C się nazywa) powiedział mi, że widział jak Kelsey (koleś co wygląda jak Link tyle, że zombie) "dobrze się bawił będąc samemu w klasie" i że "chętnie by zaoferował mu pomoc w zabawie za pieniądze". A potem rzucił na mnie czar pierdzenia. Poza tym gra ma fabułę. Co tydzień dostajemy jakieś zadanie do zrobienia. Razem są 52, więc jest gra na cały rok. Można też grać na instrumentach, a jeśli spodoba się to pobliskim osobom to przyłączą się do ciebie tworząc mały koncert. Musimy chodzić też na zajęcia, które odbywają się raz dziennie (można wybierać kiedy, wystarczy porozmawiać z dyrektorem). Czasem dostaniemy podczas nich liścik od kolegi bądź koleżanki siedzącej obok. Możemy wybrać żeby go przeczytać i ominąć lekcję, albo go zignorować i nauczyć się nowego czaru. Czarów używamy oczywiście naszą magiczną różdżką, ale tworzenie ich jest inne. Musimy wybrać i połączyć kilka ikon ze sobą. Np. połączenie ikon "magic", "toilet" i "serenade" tworzy czar ciągłego pierdzenia (oczywiście nie za bardzo spodoba się to osobie, na którą rzucisz ten czar). Czasem trzeba też trzymać w rękach jakiś przedmiot czy być w odpowiednim miejscu, żeby czar się udał. Ikon jest w jasną cholerę, więc czarów pewnie jest jeszcze więcej. Jedyne czego nie ma tego, że świat zmienia się za każdym razem gdy zaczynamy nową grę. Zawsze będzie taki sam. Cóż, nie można mieć wszystkiego.
Ten little furry fags.
KILL EM!
One little furry fag.