Autor Wątek: Nintendo DS  (Przeczytany 35232 razy)

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
Odp: Nintendo DS
« Odpowiedź #120 dnia: Kwietnia 27, 2008, 12:18:41 am »
FF3 jest taki se

FFXII:RW jest D-O D-U-P-Y

PW3 jest zajebisty, ale tylko, jak grałeś wcześniej we wcześniejsze

nic oryginalnego nie powiedziałem, no ale zawsze...

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
« Odpowiedź #121 dnia: Kwietnia 27, 2008, 01:25:30 am »
no i po mojej i Tantowej rozmowie na gg dokonałem wyboru. teraz czekam na M3 do DS'a. a chwile temu dostałem od ciotki 40 zet wiec bedzie na nową dwu gigową kartę sd.a smogu miał przestać piracić heh ;f
Kame Hame Ha

Offline Solidus

• This is no Zaku boy... NO ZAKU!
  • SuperMod
« Odpowiedź #122 dnia: Kwietnia 30, 2008, 10:25:09 pm »
OK. Więc gram sobie w TWEWY jak gdyby nigdy nic, kiedy nagle gra się wiesza wydając dość mocny pisk. Wyłączam konsolkę, po czym włączam ją ponownie. Czarny ekran. Nic się nie pojawia. Jakieś 2 minuty później sie dopiero włączył. Tak kilka razy jeszcze było. Niby już wszystko wróciło do normy, ale WTF, mate ?
One little, two little, three little furries
Four little, five little, six little furries
Seven little, eight little, nine little furries
Ten little furry fags.
KILL EM!
Ten little, nine little, eight little furries
Seven little, six little, five little furries
Four little, three little, two little furries
One little furry fag.
ANYONE WANT TO DO THE HONORS?

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #123 dnia: Kwietnia 30, 2008, 10:35:05 pm »
OK. Więc gram sobie w TWEWY jak gdyby nigdy nic, kiedy nagle gra się wiesza wydając dość mocny pisk. Wyłączam konsolkę, po czym włączam ją ponownie. Czarny ekran. Nic się nie pojawia. Jakieś 2 minuty później sie dopiero włączył. Tak kilka razy jeszcze było. Niby już wszystko wróciło do normy, ale WTF, mate ?

Nie miałem dotąd takich problemów, a gram w TWEWY jak pierdolnięty od dłuższego czasu. Znakomita gra, coraz bardziej mi się podoba. Tylko wku**ia mnie to, że pewnie połowy pinów nie rozwinę, bo nie mam jak zdobywać czerwonego PP...

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
« Odpowiedź #124 dnia: Kwietnia 30, 2008, 10:39:43 pm »
no idea. ja własnie mecze M3. zarzuciłem sobie Chocobo Tales. swietna gra jak na razie ;) anyway mam pytanie - do odpalania gier GBA potrzebuje jekiejs specjalnej przystawki? bo myslałem, by wrzucić ff6 advance ale cos mi go nie chce czytac - wyskakuje komunikat, bym wsadził coś w slot2 ndsa ;f

a ten caly rumble back to sobie moga wsadzic. ja i tak z tego bym nie korzystał, ale nawet jesli, to to dziadostwo jest robione pod wersje Lite, a ja mam classica.
Kame Hame Ha

Offline Solidus

• SuperMod
« Odpowiedź #125 dnia: Kwietnia 30, 2008, 10:43:27 pm »
no idea. ja własnie mecze M3. zarzuciłem sobie Chocobo Tales. swietna gra jak na razie ;) anyway mam pytanie - do odpalania gier GBA potrzebuje jekiejs specjalnej przystawki? bo myslałem, by wrzucić ff6 advance ale cos mi go nie chce czytac - wyskakuje komunikat, bym wsadził coś w slot2 ndsa ;f
Yup. Przystawki do Slot1 obsługują jedynie gry z DS'a. Żeby zagrać w gry na GBA trzeba mieć przystawkę Slot2.
Ten little furry fags.
KILL EM!
One little furry fag.

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
« Odpowiedź #126 dnia: Kwietnia 30, 2008, 10:49:54 pm »
huh. whatever. poki co i tak bede miał tyle gier do wymęczenia na ds'ie ze kogo tam obchodzą przystawki slot 2 ;f najblizsze pół roku przynajmniej mam z głowy ;f
Kame Hame Ha

emiel_

• Gość
« Odpowiedź #127 dnia: Maja 01, 2008, 06:19:52 pm »
Dobra, mam pytanko. Mam okazje kupic RPGa, ale wole najpierw zasiegnac opinii tutaj. Gral ktos z Was w Lunar:Genesis badz Lunar:Dragon Song? Jezeli tak, to jakie sa Wasze odczucia?Bo gierki moge miec po naprawde okazyjnej cenie...
BTW. Smoku kup se Mario Karta ;> FF3 jest ok, a XIIRW to tylko strata pieniedzy-mozesz mi wierzyc.Mam ta gre od momentu jej premiery i jakos nie ruszalem jej po przejsciu kilku pierwszych leveli. Jezeli musisz jakiegos Finala miec to wez 3.
« Ostatnia zmiana: Maja 01, 2008, 06:21:51 pm wysłana przez emiel_ »

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #128 dnia: Maja 02, 2008, 08:44:43 pm »
Dobra, mam pytanko. Mam okazje kupic RPGa, ale wole najpierw zasiegnac opinii tutaj. Gral ktos z Was w Lunar:Genesis badz Lunar:Dragon Song? Jezeli tak, to jakie sa Wasze odczucia?Bo gierki moge miec po naprawde okazyjnej cenie...

Nie znam, ale na Gamerankings gra zebrała tylko 59%, czyli to raczej nic wybitnego...

emiel_

• Gość
« Odpowiedź #129 dnia: Maja 02, 2008, 08:46:54 pm »
Thx Tant, bo opinie jakie widzialem byly od skrajnych zachwytow po totalne mieszanie z blotem.Wolalem wiec tutaj popytac zanim cos kupie. Po tym jak wybulilem 30£ na FFXII RW po premierze i na gre nie moge patrzec - podchodze ostrozniej do moich zakupow:>

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #130 dnia: Maja 02, 2008, 11:15:29 pm »
Zamawiaj The World Ends With You - no strach jaka ta gra jest za**bista... tak do konsoli przykuło mnie dotąd jedynie kilka tytułów (Elite Beat Agents, Chocobo Tales, Feel The Magic XY/XX, może Big Brain Academy), ale inne były zazwyczaj krótkie i w kilka dni miałem je zaliczone. TWEWY męczę od tygodnia, a wierząc statystykom, to się nawet dobrze nie rozkręciłem (tera jestem z Beat'em, dzień pierwszy).

Offline Solidus

• SuperMod
« Odpowiedź #131 dnia: Maja 03, 2008, 12:47:26 am »
Zamawiaj The World Ends With You - no strach jaka ta gra jest za**bista... tak do konsoli przykuło mnie dotąd jedynie kilka tytułów (Elite Beat Agents, Chocobo Tales, Feel The Magic XY/XX, może Big Brain Academy), ale inne były zazwyczaj krótkie i w kilka dni miałem je zaliczone. TWEWY męczę od tygodnia, a wierząc statystykom, to się nawet dobrze nie rozkręciłem (tera jestem z Beat'em, dzień pierwszy).
Dla mnie to TWEWY za bardzo stara się stylem być jak Jet Set Radio + zabawa w barbie. Poza tym to najwyżej gra jest dobra. Zdobywanie PP nawet jeśli nie gramy jest strasznie OH EXPLOTABLE, bo poprostu przestawiam sobie czas w DSie i zdobywam 270PP na tydzień.

No i prawie mi DS'a zepsuł.
Ten little furry fags.
KILL EM!
One little furry fag.

emiel_

• Gość
« Odpowiedź #132 dnia: Maja 03, 2008, 02:29:20 pm »
Zamawiaj The World Ends With You - no strach jaka ta gra jest za**bista...
Hmmm...gierka jest za 24£ +darmowa przesylka.Ogladam sobie video z niej i jest dosyc...oryginalna.
BTW. Jakiegos dobrego RPGa na DSa bym chcial.Ale takiego naprawde dobrego ;/

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
« Odpowiedź #133 dnia: Maja 03, 2008, 03:46:10 pm »
hm... ja tam od siebie mogę polecić juz na dzis dzien dwie popierdółkowate gry - Pokemon Diamond i Digimon World DS ;f do pokemonów sie strasznie przyssałem, dwa dni i już ponad 15 godzin na liczniku, a w digimonach póki co 3 godziny na liczniku ;f lepsze od jakiegokolwiek innego rpg'a ;f
« Ostatnia zmiana: Maja 03, 2008, 03:46:53 pm wysłana przez Smogu »
Kame Hame Ha

Offline Solidus

• SuperMod
« Odpowiedź #134 dnia: Maja 03, 2008, 03:49:16 pm »
hm... ja tam od siebie mogę polecić juz na dzis dzien dwie popierdółkowate gry - Pokemon Diamond i Digimon World DS ;f do pokemonów sie strasznie przyssałem, dwa dni i już ponad 15 godzin na liczniku, a w digimonach póki co 3 godziny na liczniku ;f lepsze od jakiegokolwiek innego rpg'a ;f
Zamiast DWDS sciągnij Digimon World - Dusk/Dawn. Więcej stworków, więcej rodzajów ewoluowania ich itd. Jeszcze Pokemon Mysterious Dungeon Explorers of Time/Dark jest fajne.

A...jak będziesz miał WhyFy to daj znać i sobie powalczymy w Pokemonach, bo jestem w trakcie tworzenia dobrej drużyny ;]
« Ostatnia zmiana: Maja 03, 2008, 03:51:46 pm wysłana przez DarkButz »
Ten little furry fags.
KILL EM!
One little furry fag.

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
« Odpowiedź #135 dnia: Maja 05, 2008, 10:59:30 pm »
no ba, sie zobaczy, tylko najpierw musze sobie to fi-wi zmontowac jakos pewnie ;f

pytanie natury solucjowej - w DigiWorld przy awansowaniu przy każdym digimonie są wymagania jakie mus spełnić. no i ta trzecia forma oprócz wymaganego levelu ma przewaznie jakies cos w stylu holyexp, albo beasexp, to juz rozgryzłem, ale jes jeszcze jakis numer pomiedzy levelem a tym expem. nie znalazłem nigdzie skrinszota w necie wiec ciezko mi pokazac o co chodzi jakby ;f w kazdym razie jest tam taka gwiazdka i numerek 2500. wtf jakby?

------edit-----

tak z innej beczki - mam pytanko odnosnie odtwarzania filmów na DSie - mam niby ten converter czy jak mu tam, ale za każdym razem jak próbuje nim jakis film przekowertowac to mi komunikat wyskakuje, ze plik jest nieobsługiwany, albo format filmu nieprawidłowy...? WTF? próbowałem póki co na rmvb i na avi

any clue? ew - macie programik który działa for sure?
Kame Hame Ha

Offline Solidus

• SuperMod
« Odpowiedź #136 dnia: Maja 05, 2008, 11:57:51 pm »
tak z innej beczki - mam pytanko odnosnie odtwarzania filmów na DSie - mam niby ten converter czy jak mu tam, ale za każdym razem jak próbuje nim jakis film przekowertowac to mi komunikat wyskakuje, ze plik jest nieobsługiwany, albo format filmu nieprawidłowy...? WTF? próbowałem póki co na rmvb i na avi

any clue? ew - macie programik który działa for sure?
Moonshell+dpgtools.
Ten little furry fags.
KILL EM!
One little furry fag.

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
« Odpowiedź #137 dnia: Maja 06, 2008, 02:06:16 am »
ok ja moze jestem jakis tepy czy cos. siedze juz od dwóch godzin i sie z tym bawie, ale mi nie idzie. moze jestem jakies beztalencie. moge prosic o instrukcje krok po kroku o co kaman?
Kame Hame Ha

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #138 dnia: Maja 07, 2008, 11:03:49 pm »
Dla mnie to TWEWY za bardzo stara się stylem być jak Jet Set Radio + zabawa w barbie. Poza tym to najwyżej gra jest dobra. Zdobywanie PP nawet jeśli nie gramy jest strasznie OH EXPLOTABLE, bo poprostu przestawiam sobie czas w DSie i zdobywam 270PP na tydzień.

Foolishness... Rany boskie, im dłużej gram w TWEWY, tym bardziej kocham tą grę. No nie mogę uwierzyć, że kwadratowym udało się zrobić coś TAK dobrego. Pierwszy raz od nie pamiętam kiedy mamy oryginalnych bohaterów (a nie kserokopie Tidusa i Yuny), grafika jest git, muzyka ujdzie w tłoku, gra wciąga niesamowicie i do tego jest tak rozbudowana, że łach... no słowo daję, od czasów Chocobo Tales, Feel The Magic oraz Elite Beat Agents, nic mnie tak nie przykuło do DS'a, a o ile tamte tytuły szybko zaliczyłem, to tego chyba dopiero jutro albo pojutrze skończę (już mam ostatni dzień z Beatem, więc koniec gry już niedługo).

Smogu - Korzystaj z Batch DPG - prosty, skuteczny i łatwy w obsłudze. Jeszcze przydaje się też Avi Synth. Oba programy ci zaraz gdzieś uploadnę i wyślę na gadu.

Offline Solidus

• SuperMod
« Odpowiedź #139 dnia: Maja 07, 2008, 11:29:48 pm »
Foolishness...
Oh come on...Misje, gdzie trzeba wypromować daną markę są trochę...lipne. Anyway, fabuła póki co tworzy ładną sinusoidę. Początek nudny i cliche w cholerę, później staje się coraz ciekawiej, kończy się tydzień, przychodzi moment "WTF ?!", a później znowu derp...Konieczność eksperymentowania z expem, żeby ewoluować broszki jest trochę denerwująca, zważając na fakt, że nie wiemy, jakiego expa dana broszka wymaga. Z wyewoluowanym Masamune mogę się chyba pożegnać. A teraz i tak nie mogę grać, bo gigantyczna ilość screen-slashan zniszczyła mi folię ochronną.

A Joshua ssie. Chryste, jak on ssie. Jedynie jego drugi special jest w miarę dobry, ale o ile z Shiki mogłem biegać na 1-szym levelu, to z nim muszę na co najmniej 12-tym chodzić.
« Ostatnia zmiana: Maja 07, 2008, 11:36:15 pm wysłana przez DarkButz »
Ten little furry fags.
KILL EM!
One little furry fag.