Autor Wątek: Nintendo DS  (Przeczytany 35240 razy)

Offline Cid

• Soldier
Odp: Nintendo DS
« Odpowiedź #80 dnia: Grudnia 21, 2007, 10:58:14 pm »
Witam! Od niedawna mam router i chciałbym zmierzyć się z innymi użytkownikami SQ  ;) Może ktoś się zgłosi i zaproponuje termin rozgrywki np w Mario Kart'a ?

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #81 dnia: Grudnia 21, 2007, 11:03:08 pm »
Ja proponuję umówić się na wieczór w drugie święto, żebyśmy w czwórkę się w Mario Karta zmierzyli. Akurat będę miał czas, żeby postacie pozdobywać i przypomnieć sobie o co chodzi w tej grze...

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
« Odpowiedź #82 dnia: Stycznia 02, 2008, 08:59:35 pm »

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline Solidus

• This is no Zaku boy... NO ZAKU!
  • SuperMod
« Odpowiedź #83 dnia: Stycznia 02, 2008, 09:07:40 pm »
Nintendo DS 2 :]
http://swiatn.pl/index.php?mode=4&nr=1147
Snif...Snif...czujecie to ? To pyszny zapach oczywistego do bólu fejka. A skriny są z Mario Kart Wii.
One little, two little, three little furries
Four little, five little, six little furries
Seven little, eight little, nine little furries
Ten little furry fags.
KILL EM!
Ten little, nine little, eight little furries
Seven little, six little, five little furries
Four little, three little, two little furries
One little furry fag.
ANYONE WANT TO DO THE HONORS?

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
« Odpowiedź #84 dnia: Stycznia 02, 2008, 09:13:48 pm »
Snif...Snif...czujecie to ? To pyszny zapach oczywistego do bólu fejka. A skriny są z Mario Kart Wii.
No przeciez pisze ze to Fake :]
No chyba ze nie czytales newsa tylko patrzales na obrazki... Tak czy inaczej slicznie wyglada :]

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline Solidus

• SuperMod
« Odpowiedź #85 dnia: Stycznia 02, 2008, 09:20:30 pm »
No przeciez pisze ze to Fake :]
No chyba ze nie czytales newsa tylko patrzales na obrazki... Tak czy inaczej slicznie wyglada :]
Widzieć widziałem, ale bardziej wiarygodne by było jakby dał skriny z MK z GC. Poza tym wygląda jak papierośnica, albo puderniczka ;/ No i dziękuję autorowi newsa za poinformowanie, że to render, bo bym nigdy nie zgadł ;]
Ten little furry fags.
KILL EM!
One little furry fag.

Offline G-1

• "cudowny" użytkownik
  • General
« Odpowiedź #86 dnia: Stycznia 02, 2008, 09:30:33 pm »
Nie rozumiem po co się czepiasz, że ktoś napisał że to render. Sol ty naprawdę wszystkiego się czepiasz i wszędzie negatywy widzisz same, jakbyś miał okres. ;/
A pozatym to rzeczywiscie wygląda jak jakiś chiński palmtop albo coś takiego, nie podobają mi się zbyt duże łuki i taki platynowawy kolor. ;/
(...)Poprostu ja nie mam czasu na granie w kilkudziestogodzinne gry po to żeby poznać fabułe jakąś lipnawą w której ziomu ratuje świat, a ja podczas tego ratowania świata biegam sobie mietkiem naciskam przycisk X i walcze z potworem, później oglądam film jak ten mietek główny bohater gada 30 minut z jego wybranką z czeg nie wynika nic ciekawego, później zaliczam każdą postać w lokacji i gadam z nią żeby dowiedzieć się na przykład że ładną mamy pogode, a nowa generacja konsol będzie mi oferowała to samo z tym że z lepszą grafiką... nie gry to już nie jest dla mnie główna rozrywka i nie mam czasu na kilkadziesiąt godzin grania podczas gdy o wiele epszą fabułe mogę mieć oglądając jakiś koreański film... teraz już mnie granie nie ara, jak mówiłem wcześniej przed konsolą chce się rozerwać, niepotrzebny do tego jest mi główny bohater stworzony z 40 milionów pixeli zamiast z 4...

emiel_

• Gość
« Odpowiedź #87 dnia: Stycznia 11, 2008, 12:02:40 pm »
Ok pytanko do D(re)Siarzy ;> a w sumie do Sola bardziej, bo on chyba z DSem już wszystko robił :P Jak można odtwarzać w najprostszy sposób mp3 na DS?I czy znacie (znasz) jakiś dobry, DZIAŁAJĄCY emulator SNESa na DS? (Bo chciałbym przejść pierwszą część Star Ocean, a gra na DSie jest dużo wygodniejsza, niż siedzenie przed kompem:>     

Offline Solidus

• SuperMod
« Odpowiedź #88 dnia: Stycznia 11, 2008, 12:11:02 pm »
Ok pytanko do D(re)Siarzy ;> a w sumie do Sola bardziej, bo on chyba z DSem już wszystko robił :P Jak można odtwarzać w najprostszy sposób mp3 na DS?I czy znacie (znasz)
Moonshell jest do tego najlepszy.

I czy znacie (znasz) jakiś dobry, DZIAŁAJĄCY emulator SNESa na DS? (Bo chciałbym przejść pierwszą część Star Ocean, a gra na DSie jest dużo wygodniejsza, niż siedzenie przed kompem:>     
Najlepszy ponoć jest SNEmulDS, ale ja nie korzystam z tego typu rzeczy. Ponoć większość gier działa na nim na 100% prędkości.
Jednakże na żadnym z obecnych emulatorów SNES'a Star Ocean nie działa.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 11, 2008, 12:13:35 pm wysłana przez DarkButz »
Ten little furry fags.
KILL EM!
One little furry fag.

emiel_

• Gość
« Odpowiedź #89 dnia: Stycznia 11, 2008, 12:18:30 pm »
Thank U - nie omieszkam sprawdzić.Ten Moonshell natomiast - on ma aktualizacje?Jeśli tak, to jaka wersja jest najnowsza?Poza tym jeszcze coś innego mnie interesuje - a mianowicie wykorzystanie internetu w konsolce.Mam wireless, więc nie powinno być żadnych problemów.Tylko nie wiem czy trzeba coś skonfigurować?Bo jak np. włączam Download Play - nic się nie dzieje i moja cierpliwość dobiega końca po jakichś 10 minutach czekania :P
 Poza tym - czy np. bez problemu mógłbym zagrać z kimkolwiek z Was, powiedzmy, w takiego Mario Karta? (Nadmienię, iż nie mieszkam w PL)     

Offline Solidus

• SuperMod
« Odpowiedź #90 dnia: Stycznia 11, 2008, 12:21:47 pm »
Thank U - nie omieszkam sprawdzić.Ten Moonshell natomiast - on ma aktualizacje?Jeśli tak, to jaka wersja jest najnowsza?Poza tym jeszcze coś innego mnie interesuje - a mianowicie wykorzystanie internetu w konsolce.Mam wireless, więc nie powinno być żadnych problemów.Tylko nie wiem czy trzeba coś skonfigurować?Bo jak np. włączam Download Play - nic się nie dzieje i moja cierpliwość dobiega końca po jakichś 10 minutach czekania :P
http://mdxonline.dyndns.org/archives/2007/08/moonshell_ver171p1_top_page.shtml Tu jest najnowszy moonshell...Oczywiście strona jest w moonspeak'u, ale da się połapać. Co do Download Play to działa on jedynie przy Game Sharing i przy Nintendowych Access Pointach (głównie w Amerikkan GameSpot'ach).
Ten little furry fags.
KILL EM!
One little furry fag.

emiel_

• Gość
« Odpowiedź #91 dnia: Stycznia 11, 2008, 12:29:14 pm »
Ponawiam pytanko co do gry w MK, jeżeli chodzi o Star Ocean, to nieźle mnie zbiłeś do parteru;/ Ostatnie pytanie, bo ileż można męczyć jedną osobę;>
   Mianowicie, czy wiesz o co chodzi z następującym problemem i czy to wina konsoli?
Jakiś tydzień temu stwierdziłem, że nudzi mi się w pracy, więc wpadłem na genialny pomysł przejścia FFI i II na DSku(mówię o oryginalnym kardridżu GBA na którym jest FFI i II).Wszystko jest cacy do momentu save'u. Zapisuję stan gry, wyłączam konsolkę i co?Właśnie - nic.Po wznowieniu gry, muszę zaczynać od nowa;/ Sprawdzałem na innej grze, którą niedawno kończyłem - Golden Sun - i tam wszystko chodzi elegancko, wszystkie save'y zachowane.Wiesz może co może być powodem takiego stanu rzeczy?Bo  nie powiem, jest to trochę irytujące;/

Offline Musiol

• kiedyś byłem tutaj popularny
  • SuperMod
    • pssite.com
« Odpowiedź #92 dnia: Stycznia 11, 2008, 03:50:52 pm »
Ponawiam pytanko co do gry w MK, jeżeli chodzi o Star Ocean, to nieźle mnie zbiłeś do parteru;/ Ostatnie pytanie, bo ileż można męczyć jedną osobę;>
   Mianowicie, czy wiesz o co chodzi z następującym problemem i czy to wina konsoli?
Jakiś tydzień temu stwierdziłem, że nudzi mi się w pracy, więc wpadłem na genialny pomysł przejścia FFI i II na DSku(mówię o oryginalnym kardridżu GBA na którym jest FFI i II).Wszystko jest cacy do momentu save'u. Zapisuję stan gry, wyłączam konsolkę i co?Właśnie - nic.Po wznowieniu gry, muszę zaczynać od nowa;/ Sprawdzałem na innej grze, którą niedawno kończyłem - Golden Sun - i tam wszystko chodzi elegancko, wszystkie save'y zachowane.Wiesz może co może być powodem takiego stanu rzeczy?Bo  nie powiem, jest to trochę irytujące;/
na pewno to oryginał? Bo to dziwota, że gra się nie zapisuje O_O

emiel_

• Gość
« Odpowiedź #93 dnia: Stycznia 11, 2008, 07:32:00 pm »
Gra to oryginał, mam do niej to kartonowe pudełeczko :D Dostałem od brata na gwiazdkę, kupiona normalnie w sklepie;/ Nie mam pojęcia skąd ten problem, ale faktem jest, iż występuje :/

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
« Odpowiedź #94 dnia: Stycznia 12, 2008, 06:15:36 pm »
Tak BTW tego co pytal emiel...
Slucha ktos z was MP3 na DSie? Albo chociaz probowal? Czy wy tez macie taki z dupy dzwiek?
Ostatnio mi sie rozladowaly baterie w mp3 playerze a za chiny nie umiem znalezc baterii wiec postanowilem wrzucic na NDSa na karte jakies mp3... no i muza brzmi strasznie z dupy, jakbym na "jamniku" nagrywal piosenki z radia na kasete. Muzy slucham na moon shelu -sluchawki mam z dupy jakies tdk za dwadziescia iles zlotych-ale w grach slychac normalnie jakos, na mp3playerze na tych samych sluchawkach tez normalnie.
Czy to kazdy nds tak z dupy puszcza mp3 czy ja mam jakas trefna wersje moon shela?

Offline Solidus

• SuperMod
« Odpowiedź #95 dnia: Stycznia 12, 2008, 06:40:38 pm »
Tak BTW tego co pytal emiel...
Slucha ktos z was MP3 na DSie? Albo chociaz probowal? Czy wy tez macie taki z dupy dzwiek?
Ostatnio mi sie rozladowaly baterie w mp3 playerze a za chiny nie umiem znalezc baterii wiec postanowilem wrzucic na NDSa na karte jakies mp3... no i muza brzmi strasznie z dupy, jakbym na "jamniku" nagrywal piosenki z radia na kasete. Muzy slucham na moon shelu -sluchawki mam z dupy jakies tdk za dwadziescia iles zlotych-ale w grach slychac normalnie jakos, na mp3playerze na tych samych sluchawkach tez normalnie.
Czy to kazdy nds tak z dupy puszcza mp3 czy ja mam jakas trefna wersje moon shela?
Ja raczej nie mam problemów z moonshell'em. Do DS'a mam słuchawki Big Ben'a, które były w zestawie ochronnym i są o wiele lepsze od jakichkolwiek innych, jednakże poza DS'em są one beznadziejne.
Ten little furry fags.
KILL EM!
One little furry fag.

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
« Odpowiedź #96 dnia: Stycznia 12, 2008, 07:50:03 pm »
Czyli ze DS moze odtwarzac muzyke normalnie? Tak jak slyszysz mp3 na kompie na sluchawkach? Ta sama mniej wiecej jakosc?
To ja nie mam pojecia czemu u mnie tak z dupy slychac. Myslalem ze poprostu moze NDS ma jakies lipne bebechy i slabo odtwarza mp3... Nic sproboje na innych sluchawkach ale watpie by cos pomoglo.

emiel_

• Gość
« Odpowiedź #97 dnia: Stycznia 13, 2008, 08:19:02 pm »
To chyba słuchawki Gipsi, póki co na DSie nie odtwarzam mp3, ale robiłem to bardzo długo na PSP, i też miałem z dupy dźwięk na początku, a jak tylko zmieniłem słuchawki, jakość polepszyła się kilkakrotnie.

Offline Musiol

• kiedyś byłem tutaj popularny
  • SuperMod
    • pssite.com
« Odpowiedź #98 dnia: Stycznia 13, 2008, 08:20:31 pm »
Czyli ze DS moze odtwarzac muzyke normalnie? Tak jak slyszysz mp3 na kompie na sluchawkach? Ta sama mniej wiecej jakosc?
To ja nie mam pojecia czemu u mnie tak z dupy slychac. Myslalem ze poprostu moze NDS ma jakies lipne bebechy i slabo odtwarza mp3... Nic sproboje na innych sluchawkach ale watpie by cos pomoglo.
DS ma dupiate bebechy do odtwarzania muzyki, takie są moje odczucia, ale tak to jest, jak się słucha muzyki na porządnym MP3 i dobrych słuchawkach ;]

emiel_

• Gość
« Odpowiedź #99 dnia: Stycznia 13, 2008, 08:24:06 pm »
Musiol, niektórych nie stać na zajeb***sty odtwarzacz i DS'a jednocześnie, więc ludzie się ratują w różny sposób (bajdełej - mp3 pewnie masz...SONY??? :D )