Autor Wątek: Nintendo DS  (Przeczytany 35219 razy)

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Odp: Nintendo DS
« Odpowiedź #40 dnia: Czerwca 06, 2007, 04:28:37 pm »
Ziomki wezcie mi powiedzcie i wytlumaczcie jak najwiekszemu debilowi, tudziez czytelnikowi czasopisma CLICK! co bede musial kupic i ile mniej wiecej zaplacic za caly osprzet ktory mi bedzie potrzebny do piracenia gdy kupie sobie w anglii NDSa lite i wroce do kraju... zapodajcie mniej wiecej ceny i co bede musial dokupic i wogole na czym co polega bo nie wiem o co chodzi wogole ;]

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #41 dnia: Czerwca 06, 2007, 04:38:11 pm »
Dzisiaj ta technologia poszła na przód, to wydasz mniej niż ja. Myślę, że TEN mały gadżet, to wszystko czego potrzebujesz. 2GB pamięci, na którą zgrywasz sobie gry na DS'a, po czym wkładasz to do górnego slota (wersja z 1GB jest tańsza o 35 PLN, więc w sumie bardziej się pyl dopłacić trochę za większą pojemność). Kup w konsola.net, to ci gość jeszcze pewnie płytkę dorzuci, gdzie będziesz miał cały potrzebny software...
« Ostatnia zmiana: Czerwca 06, 2007, 04:39:04 pm wysłana przez Tantalus »

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
« Odpowiedź #42 dnia: Czerwca 07, 2007, 01:49:16 pm »
Macieju a jak ja na ta karte zzucam gry? Moj laptop jest o tyle chu*owy ze nie mam w nim zadnego sotu na karty flashowe czy inne karty SD czy o chu* chodzi ;/ Te nowsze laptopy spoko maja te wejscia na kartyale ja nie mam... to jak ja na te karte zzucac mam gry? :(

Aha i jeszcze jedno, jak mniej wiecej dziala Wi-Fi na NDSie? Macie jakis artykul czy cos? Musze instaowac sobie cos na tej karcie czy jakies inne hakerskie tricki? I czy normalnie na przyklad moglbym grac sobie z toba butz jak ty bys byl u siebie w domu na waryniolu a ja na koperniku? Czy raczej musimy stac od siebie 3 metry i tylko wtedy zadziala :D

EDYTUJ:::
Okey co do pierwszego pytania to nie wazne bo na allegro sobie poszukalem tego przedmiotu co mi tant zapodales i tam wszystko pisze co i jak :]
http://www.allegro.pl/item202608237_ds_linker_16g_pamiec_2gb_najnowszy_firmware.html
« Ostatnia zmiana: Czerwca 07, 2007, 01:52:05 pm wysłana przez Gipsi »

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline Solidus

• This is no Zaku boy... NO ZAKU!
  • SuperMod
« Odpowiedź #43 dnia: Czerwca 07, 2007, 01:55:42 pm »
Macieju a jak ja na ta karte zzucam gry? Moj laptop jest o tyle chu*owy ze nie mam w nim zadnego sotu na karty flashowe czy inne karty SD czy o chu* chodzi ;/ Te nowsze laptopy spoko maja te wejscia na kartyale ja nie mam... to jak ja na te karte zzucac mam gry? :(

Aha i jeszcze jedno, jak mniej wiecej dziala Wi-Fi na NDSie? Macie jakis artykul czy cos? Musze instaowac sobie cos na tej karcie czy jakies inne hakerskie tricki? I czy normalnie na przyklad moglbym grac sobie z toba butz jak ty bys byl u siebie w domu na waryniolu a ja na koperniku? Czy raczej musimy stac od siebie 3 metry i tylko wtedy zadziala :D

EDYTUJ:::
Okey co do pierwszego pytania to nie wazne bo na allegro sobie poszukalem tego przedmiotu co mi tant zapodales i tam wszystko pisze co i jak :]
http://www.allegro.pl/item202608237_ds_linker_16g_pamiec_2gb_najnowszy_firmware.html
Ad. karty SD - jeśli Twój laptop ma wejście USB to wystarczy kupić czytnik kart SD za jakies 20zł.

Ad. Wi-Fi - jasne, że mógłbyś grać ;] Wi-Fi to poprostu bezprzewodowy net. Wystarczy kupić :
a) router Wi-Fi
b) Wi-Fi MAX
c) Nintendo Connector
Jedną z tych rzeczy. Najlepszą opcją jest Nintendo Connector, bo można z niego zrobić Access Point do praktycznie każdej rzeczy.
One little, two little, three little furries
Four little, five little, six little furries
Seven little, eight little, nine little furries
Ten little furry fags.
KILL EM!
Ten little, nine little, eight little furries
Seven little, six little, five little furries
Four little, three little, two little furries
One little furry fag.
ANYONE WANT TO DO THE HONORS?

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #44 dnia: Czerwca 07, 2007, 03:08:28 pm »
No ten gadżet podłączasz do kompa kabelkiem... USB chyba masz...

Patrzę tak na opis tego ustrojstwa i aż ci zazdroszczę, że ja muszę grać na obskurnym Super Card'zie, a u ciebie i ładny interface jest i masz pamięci sporo... zjebany ten mój sprzęt piracki przy tym DSLinker'ze...

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
    • http://www.audioscrobbler.com/user/Morchol
« Odpowiedź #45 dnia: Czerwca 10, 2007, 12:10:31 am »
em... ziomkowie<wsumie głównie DB ;]> tak właściwie jest jakiś w 100% sprawny emulator SNESa na DSa? "SNESDS" heh świetnie to brzmi ;]

Offline Musiol

• kiedyś byłem tutaj popularny
  • SuperMod
    • pssite.com
« Odpowiedź #46 dnia: Czerwca 10, 2007, 12:16:47 am »
em... ziomkowie<wsumie głównie DB ;]> tak właściwie jest jakiś w 100% sprawny emulator SNESa na DSa? "SNESDS" heh świetnie to brzmi ;]
http://skizo.org/njusydetal.php3?id=2457&sys=nds ;)

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #47 dnia: Czerwca 10, 2007, 12:25:39 am »
NO jest tylko SNEmulDS, który prawie działa... prawie....

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
« Odpowiedź #48 dnia: Czerwca 10, 2007, 01:44:52 am »
;/ rozumiem, że "prawie" robi w sumie wielką różnicę i z komfortowego pykania w CT czy Secret of Mana nici?

Offline Cid

• Soldier
« Odpowiedź #49 dnia: Czerwca 10, 2007, 01:48:24 am »
Co do Gipsiego. Może kup sobie M3 Simply? Ja go mam i jestem baaardzo zadowolony - gier nie trzeba pathować (jedynie filmy ale program jest na płytce wraz z Moonshell'em, która jest w zestawie). Gry zgrywasz z kompa na kartę flash (w zestawie jest 1 GB KingStone i czytnik kart też jest więc wystarczy, że masz wejście USB) i można grać  :D Jedyna wada to cena bo ok 200zł :-\ ale teraz to już pewnie mniej.

Offline Solidus

• SuperMod
« Odpowiedź #50 dnia: Czerwca 10, 2007, 02:33:56 am »
Są jednak wady posiadania kart Slot 1. Nie można grać na nich w gry na GBA. A nawet jeśli można to nie da się zrobić już na nich GBA Union (np. jak mamy włożonego carta z Megaman Zero 3 na GBA do DS'a i Megaman ZX to w tym drugim możemy walczyć bossami z gry na GBA, co da się też zrobić na kartach Slot 2 włączając na nim grę z GBA, wyłączając ją i włączając grę na DS'a).

No chyba, że tylko SuperCard ONE jest tak upośledzony.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 10, 2007, 02:34:27 am wysłana przez DarkButz »
Ten little furry fags.
KILL EM!
One little furry fag.

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #51 dnia: Czerwca 10, 2007, 03:18:09 am »
DS Linker obsługuje wszystko... to SuperCard, SuperKey i 1GB SD w jednym cartridge'u, pasujący do slotu pierwszego...

Offline Cid

• Soldier
« Odpowiedź #52 dnia: Czerwca 11, 2007, 09:50:47 am »
 gdy kupie sobie w anglii NDSa lite i wroce do kraju...
 Nie jestem pewien ale chyba  będzie Ci potrzebna przejściówka do ładowarki żeby używać jej w Polsce, bo na mojej jest napisane że nie można używać w UK, także Oni mają chyba oddzielne  :P

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
« Odpowiedź #53 dnia: Czerwca 11, 2007, 03:52:40 pm »
on mają po prostu inne gniazdka, ale taka "magiczna przejsciówka" to 5-10 zł raczej tylko ;] sam też właśnie mam bo jakoś kupiłem brytyjskiego dsa ;]
« Ostatnia zmiana: Czerwca 11, 2007, 03:53:55 pm wysłana przez Morchol »

Offline Solidus

• SuperMod
« Odpowiedź #54 dnia: Czerwca 11, 2007, 10:42:32 pm »
http://gonintendo.com/?p=18698#respond
Apollo Justice ? WTF is this shit ? Na gejmfakach jeden koleś zaproponował imię Justin Case, które brzmi o wiele lepiej ;/
Ten little furry fags.
KILL EM!
One little furry fag.

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
« Odpowiedź #55 dnia: Czerwca 11, 2007, 10:48:42 pm »
lol ;] drugie najgłupsze imię dla bohatera po "Mighty Guy'u" ;]

Offline Cid

• Soldier
« Odpowiedź #56 dnia: Czerwca 15, 2007, 10:52:15 pm »
Dziś przeszedłem grę Custom Robo Arena ;) Oceniając wyłącznie subiektywnie dałbym jej 10/10, no ale patrząc obiektywnie można doszukać się i kilku wad. Tu znajdziecie opis gry http://rc.gry-online.pl/s016.asp?id=7445
Bardzo podobało mi się to, że nie da się (no prawie :P) jej przejść nie wymieniając części, a jest ich naprawdę sporo także możemy modyfikować naszego masakratora do woli :D Drugą sprawą o której warto wspomnieć to poziom naszych przeciwników i choć zwyczjani commanderzy są dość łatwi to z niektórymi o wyższych levelach miałem większy problem (wiadomo przecież jak miło się gra gdy trzeba się trochę pomęczyć ;)). Dobrym pomysłem są walki choć troszke różniące się od zwykłych potyczek, gdy przykładowo pomagając policji chodzimy sobie wieczorkiem na patrol. Dodatkową zaletą są misje poboczne. Fabuła nie jest rewelacyjna a mimo to wciąga, chociaż na początku nudzi fakt, że po każdym dniu wracając do domu wysłuchujemy identycznych tekstów naszej famili a ranki to także "dzień świstaka". Minusem (i chyba największym) jest minimalne wręcz wykorzystanie interaktywnych możliwości DS'a. Dotykowy ekran służy nam  tylko i wyłącznie do czyszczenia naszego pupila i odpalania menu którę i tak można włączyć za pomocą przycisku, mikrofon zaś nie został wogóle wykorzystany. Także ostateczne (w miarę obiektywna) ocena to 7+/10. Polecam każdemu.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 15, 2007, 10:54:27 pm wysłana przez Cid »

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #57 dnia: Lipca 21, 2007, 08:44:04 pm »
Trace Memory (a.k.a. Another Code: Two Memories) - Gra od CING. Co mam powiedzieć.... Hotel Dusk: Room 215, powinien nazywać się Trace Memory 2. W grze chodzi dokładnie o to samo, zrobioną ją w prawie identycznym stylu, z prawie identyczną grafiką, ten sam koleś robił też design postaci (ojciec głównej bohaterki wygląda jak Hyde z Hotel Dusk, a inna postać jeszcze jak ten koleś, którego Hyde szukał). Damn it, nawet retrospekcje na końcu każdego rozdziału są dokładnie takie same jak w Hotel Dusk. Główną bohaterką jest młoda dziewczynka imieniem Ashley Roberts, która przyjechała na opuszczoną wyspę, aby znaleźć swojego ojca naukowca. Do pomocy ma specjalne urządzenie (wyglądające jak DS Classic) oraz ducha zmarłego przed ponad 50 laty chłopca. Wbrew pozorom, fabuła nie jest infantylna, ani jakaś bardzo nienaturalna - kaliber ten sam co w Hotel Dusk. Zaletą/wadą gry jest to, że łyka się ją chyba szybciej nawet od HD - miałem 4 godziny na liczniku jak skończyłem ostatni chapter, bo jakoś miałem nosa do tych wszystkich logicznych zagadek i wiedziałem co gdzie robić (kilka zagadek było naprawdę ciekawych muszę przyznać). Nie mniej jednak grało się całkiem miło. Trzeba tylko przeboleć nudny początek, potem jest coraz lepiej. Ocena: 8/10.

Rub Rabbits - Uwielbiam tą grę, tak jak uwielbiam "Feel The Magic: XY/XX". Sequel rzeczonego tytułu, tak dobry jak jego godny poprzednik, utrzymany w dokładnie tym samym stylu. Bardzo oryginalnie wykonana gra, z gatunku minigierkowców. Dzika fabuła, poryte gry (których jest 36 chyba w sumie), do tego gra wciąga. Przeszedłem ją dzisiaj tak za jednym zamachem. Brawa dla Team Sonic od Segi za powtórzenie czegoś naprawdę świetnego. Ocena: 9.5/10.

Settlers DS - Port dla Settlers 2. Nic dodać, nic ująć. Odrobinę ograniczono grafikę względem oryginału, ale w zasadzie gra jest identyczna co drudzy Settlersi. Graficznie bardzo ładne, muzyczka gra elegancka, akurat jakąś maksymalnie beznadziejną planszę trafiłem, ale to już nie wina gry hehe. Jest niestety jedna, poważna wada tej gry - wydaje się, że DS jest zbyt słaby, żeby ją udźwignąć. Plansze ładować się potrafią minutę, podobnie wygląda save'owanie (tak MINUTĘ... może to wina kart SD, ale raczej nie sądzę). Do tego, kiedy na planszy mamy sporo budynków/ludzików i jeździmy sobie plansza, gra potrafi zwolnić i to poważnie. Nie mniej jednak, oprócz tego dostaliśmy Settlers 2, czyli port bardzo dobrej gierki. Ocena wstępna: 8/10.

Offline Musiol

• kiedyś byłem tutaj popularny
  • SuperMod
    • pssite.com
« Odpowiedź #58 dnia: Lipca 22, 2007, 02:36:07 pm »
tak MINUTĘ... może to wina kart SD, ale raczej nie sądzę)
się wtrącę, tak długie save'y są winą karty SD, w pokach sejwowało się ok minuty (Sol potwierdzi), wymieniłem na szybszą i save się robi ok 2 sekundy ;)

Offline Solidus

• SuperMod
« Odpowiedź #59 dnia: Sierpnia 24, 2007, 07:31:38 pm »
Gyakuten Saiban 3 (a.k.a. Phoenix Wright - Ace Attorney - Trials and Tribulations)

Ostatnia z części przygód młodego prawnika jaka ukazała sie na GBA (i trafiła na DS'a). Graficznie gra nie zmieniła się ani trochę. Dalej mamy sprite'y wyjęte niemalże z GBA. Muzyka natomiast jest cudowna. Najlepsza chyba w całej obecnej serii (nie liczę GS4, który jest tylko po japońsku), choć twórców było stać na coś więcej niż lekkie ulepszenie chiptunek ze starej wersji. Jednakże takie utwory jak "Objection ! 2004" i "Allegro 2004" zapadają w ucho. Co do fabuły to żadna z poprzednich części nie zgwałciła mi umysłu tak bardzo jak obecna. Nie kojarzę, żeby była tam jakaś luźna sprawa jak np. sprawa z wytwórnią filmową w pierwszej części czy cyrku w drugiej. Epizody są bardzo długie (zacząłem grać od poniedziałku prawie non-stop). Jest jeden dość krótki, ale jego zawartość wynagradza wszystko. Podobnie jak w poprzedniej części Capcom nie dodał żadnego dodatkowego epizodu, ale spraw jest tym razem 5. Ostatnia sprawa niszczy praktycznie wszystkie inne. Było w niej więcej momentów, gdzie chciało by sie powiedzieć "WTF ?!" niż jakiejkolwiek innej.
10/10 bezsprzecznie.
Ten little furry fags.
KILL EM!
One little furry fag.