umm.... kolego, to nie jest dział do napinania się, ale do zadawania pytań. Nie masz się co wywyższać, bo nie zaimponujesz nam tym (mi napewno nie, bo ja się ani razu nie zaciąłem w FFXII i poniekąd rozumiem co piszesz), a młodszych kolegów, którzy na pare rzeczy nie wpadli, tylko zdenerwujesz. Nie każdy zna angielski na tyle dobrze, żeby wyłapać wszystko z fabuły, a w kilku momentach trzeba zrobić coś więcej niż tylko iść przed siebie i zabijać co się da. Opisy są tworzone właśnie dla takich ludzi, którym nie starcza znajomości języka.
Swoją drogą, nie wiem po kiego ci tyle LP. Ok, ja też miałem gdzieś taki level jak wchodziłem do Feywood'u, ale jeszcze długa droga przed tobą, a po uzupełnieniu górnej części license boarda, reszta jest prawie zbyteczna, tylko od czasu do czasu należy tam zainwestować, aby można się ubrać w nowy sprzęt. Całą tabelke u wszystkich miałem rozwiniętą troche dalej (w Pharos), chociaż tam już miałem wszystko co chciałem mieć i od Giruvegan właściwie rozwijałem tabelke, tak aby fajnie wyglądała. Wnioskuję, że w słabym miejscu sobie level nabijałeś i zabiłeś więcej przeciwników niż ja poprostu. Ale to nie temat na to, jak pisałem... jak chcesz podyskutować o grze, to nie tutaj, tylko
TUTAJ