Autor Wątek: Avatar Exchange  (Przeczytany 30897 razy)

Offline The_Reaver

• Heartless Engineer
  • Redaktor
  • Dark Keyblade Master
« dnia: Października 27, 2006, 07:10:57 pm »
Ponieważ stary temat, z powodu problemów internetowych Hisoki, umarł, pomyślałem, że przydało by się zrobić nową edycję upadłego Avatar Exchange z nowymi zawodnikami, a najważniejsze nowym prowadzącym (w tym wypadku mnie :).
Zasady, bez zmian. Każdy szuka dla danej osoby avatara jak najlepiej pasującego do danej kategorii, który wysyła mi na priva. Po około tygodniu (mam nadzieję) zamiaszczam avki. Każda osoba ustawia avatar, który otrzymała.
Głosować może każdy na forum, a uczestnicy - obowiązkowo. Proponuje system podobny ze Squarezonki, z tym że na odwrót. Czyli głosujemy na 3 najgorszych, dając im kolejno 3, 2 i 1 punkty. Ten kto po tygodniu otrzyma najwięcej punktów odpada.
Żeby uniknąć takich akcji, że komuś się chce grać przez 3 pierwsze rundy, a potem ma całą zabawie w d*** proponuje następujący system. Jeśli dana osoba nie zdąży do deadlinu, otrzymuje odemnie warna. Jeśli otrzyma odemnie 3 warny, żegna się z zabawą, nieważne na jego prośby i groźby. Ale jeśli po otrzymaniu warna nie nadeśle w ciągu kolejnego tygodnia nie nadeśle zaległego ava, uważam ją za "martwą" i automatycznie wylatuje.
Mysle, że kategorie, które zostały zapropnowane przez Marva we wcześniejszej zabawie nie wymagają zmian i mam nadziję, że można wciąż liczyć na twoją współpracę Marv. Oczywiście, jesli ktoś ma jakieś ciekawe propozycje, z chęcią je wysłucham (a raczej wyczytam).

Więc czekam na chętnych do reaktywacji zabawy i prosiłbym, by to były osoby, które są naprawdę chętne i nie mają katastrofalnych problemów z łączem internetowym, (jak wcześniejsza organizatorka). Więc kto jest chętny??

(naturalnie ja w to wchodzę)
I'm in Space!

Offline GLenn

• AvEx3 Master
  • Weapon Master
  • Hollow Kon
    • http://nudenaru.deviantart.com/
« Odpowiedź #1 dnia: Października 27, 2006, 07:28:14 pm »
im for ale proponowal bym signiature exchange gdyz mozna sie bardziej wykazac  

Offline The_Reaver

• Heartless Engineer
  • Redaktor
  • Dark Keyblade Master
« Odpowiedź #2 dnia: Października 27, 2006, 07:31:35 pm »
im for ale proponowal bym signiature exchange gdyz mozna sie bardziej wykazac
well może następnym razem.
I'm in Space!

Offline GLenn

• AvEx3 Master
  • Weapon Master
  • Hollow Kon
« Odpowiedź #3 dnia: Października 27, 2006, 07:32:21 pm »
tak czy siak masz juz uczestnika  

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #4 dnia: Października 27, 2006, 07:39:05 pm »
Mnie nie może zabraknąć w żadnej takiej akcji, więc się zgłaszam.

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
« Odpowiedź #5 dnia: Października 27, 2006, 08:10:24 pm »
a co mi tam :P ajem here :F
Kame Hame Ha

MarvelliX

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Października 27, 2006, 08:16:02 pm »
można wciąż liczyć na twoją współpracę Marv.
czyyyli w czym w kreceniu wskazowkami zegarka wybierajac dziedzine? ;p gdzies tam mam jecze ich liste i ktore juz byly.... wymienilem czarnobiale i tonacje niebieską na avy w tonacji jednobarwnej to daje wsumie 10 kategorii

Offline The_Reaver

• Heartless Engineer
  • Redaktor
  • Dark Keyblade Master
« Odpowiedź #7 dnia: Października 27, 2006, 08:44:19 pm »
To poszukaj tej listy, i dobrze byś wymienił co tam masz. BTW mam nadziję, że ty też się pieszesz go zabawy??
I'm in Space!

Offline GLenn

• AvEx3 Master
  • Weapon Master
  • Hollow Kon
« Odpowiedź #8 dnia: Października 27, 2006, 08:47:09 pm »
ale zeby byly tez takie kategorie jak abstrakcja krajobraz itp bo tylko postacie to imo nudno jest  

Offline The_Reaver

• Heartless Engineer
  • Redaktor
  • Dark Keyblade Master
« Odpowiedź #9 dnia: Października 27, 2006, 09:22:21 pm »
ale zeby byly tez takie kategorie jak abstrakcja krajobraz itp bo tylko postacie to imo nudno jest
hmmm. To można załatwić. Hear that Marv, trza dorzucić coś takiego.
I'm in Space!

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #10 dnia: Października 27, 2006, 09:32:33 pm »
wymienilem czarnobiale i tonacje niebieską na avy w tonacji jednobarwnej to daje wsumie 10 kategorii

Czyli co, każdy będzie robił ava w innym kolorze? Way to go Marv, zupełnie mój pomysł skaszaniłeś. Cały trick polegał na tym, żeby wszyscy robili w takim samym kolorze, aby przez pare dni/tygodni, wszyscy główni userzy na forum byli pod tym względem podobni. A tonacja niebieska jest dlatego, że forum jest niebieskie. Nie, żebym miał jakiś osobisty uraz do Mravego, ale ja się kategorycznie nie zgadzam, aby on znowu czerpał z tej listy. Rządam przedyskutowania kwestii kategorii tutaj.

Offline The_Reaver

• Heartless Engineer
  • Redaktor
  • Dark Keyblade Master
« Odpowiedź #11 dnia: Października 27, 2006, 09:43:06 pm »
A więc Tantalusie, co proponujesz??
I'm in Space!

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #12 dnia: Października 27, 2006, 10:50:48 pm »
Proponuję, żeby Marv zamieścił tutaj liste tych kategorii, które mieliśmy, żebyśmy mieli jakąś baze. Potem dopowiemy, które odpadają i jakie dorzucamy. Wpierw jednak, przydałoby się znać ilość zawodników, żeby wiedzieć ile tych kategorii mamy wziąć. Ty Reaver się tego podjąłeś (sam o tym myślałem, ale doszedłem do wniosku, że mi się nie chce i mam już dużo na głowie), wiec zadecydujesz o tym co brać i najlepiej sam wylosujesz. Po co mamy w to Marva mieszać.

Kategorie IMO, powinny być mocno sprecyzowane. No może nie bardzo mocno, ale na tyle, aby avatary były do siebie podobne, choć nie identyczne. Tak jak z tym pomysłem, o niebieskiej tonacji avów. Podoba mi się też ten pomysł Glenna z krajobrazami. Nie podobają mi się takie ogólnikowe, jak "mowych wschodni", czy "postać z kreskówki", czy coś w tym stylu, bo wtedy zbyt dużo zależy od gustu i preferencji głosujących. Kilka moich propozycji:

"Zbliżenie na oczy"
"Advent Children"
"Bohater studia CLAMP"
"Emotikony" (takie w dużym rozmiarze)
"Cosplayer"
"Afroamerykanie"
"Rysowane w Paincie"

Takie pierwsze lepsze, jakie mi do głowy przyszły. Są na tyle sprecyzowane, że nie będzie dużej rozbierzności między pracami i pozostawiają na tyle luzu, aby każdy mógł pokazać swój talent.

Jeszcze jedno. Proponuję, aby (idąc śladami Idola), finał odbył się wtedy, kiedy uczestników zostanie trójka. Wtedy dane im będzie przygotować avatar dla jednego z konkurentów, ale już bez kategorii, co by ostatnie zadanie było najtrudniejsze.. kategoria dowolna czyli że.

Cokolwiek ustalimy, poczekać trzeba na uczestników, bo w czwórke nic nie zrobimy.

Offline GLenn

• AvEx3 Master
  • Weapon Master
  • Hollow Kon
« Odpowiedź #13 dnia: Października 27, 2006, 11:22:58 pm »
ok nie czaje tematu  3 4 7 7 nie jest sprecyzowana  

MarvelliX

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: Października 28, 2006, 12:18:49 am »
Tant mnie tak rozumie jak pies kota... w jednobarwnej to znaczy z gory okreslonej barwy wybiore losowy kolor z palety i wszyscy w nim beda robic

Pierwotna:
1.avy sezonowe
2.film
3.muzyka [muzyka nie-azjatycka! ]
4.jrock i azjaci
5.zwierzęta
6.manga & anime
7.w tonacji niebieskiej
8.fantasy
9. czarnobiałe
10.gry
11.ninja/samuraje/geishe/itp

Po mojej obrobce:
1.avy sezonowe (czyli jesień)
2.film (znani aktorzy, bohaterowie filmów)
3.artyści (znani piosenkarze, pisarze, malarze etc.)
4.abstrakcja (czyli cos czego nikt nie rozumie ;p)
5.zwierzęta
6.manga & anime
7.w tonacji jedno barwnej
8.fantasy (od krasnoludkow przez smoki i księzniczki po demony z piekła rodem)
9.gry
10.kultura wschodu (ninja, samuraje, geishe, mnisi itp.)

jak zbraknie jest i rezerwa ;p
« Ostatnia zmiana: Października 28, 2006, 12:19:22 am wysłana przez MarvelliX »

Offline The_Reaver

• Heartless Engineer
  • Redaktor
  • Dark Keyblade Master
« Odpowiedź #15 dnia: Października 28, 2006, 09:47:05 am »
Z listy twojej Tant od razu nie podoba mi się zbliżenie na oczy i emoticony. I coś czarno też widzę to w paincie (Dead od razu dla mnie). Co do kategori Marva (który jeszcze nie potwierdził, czy gra czy nie), to trudno powiedzieć co odpada, bo wszystkie są jakby na miejscu. Narazie trzeba poczakać na uczestników. Mam nadzieję, że do 5.XI.2006 będzie chociarz 10 osób (minimum), a jak nie to poczekamy dłużej.

Ludzie, kto chce niech się zgłasza. G-1, Agrias, podobno wy jesteście chętni.
I'm in Space!

Offline G-1

• "cudowny" użytkownik
  • General
« Odpowiedź #16 dnia: Października 28, 2006, 12:37:02 pm »
EE no jeszcze nie zdążyłem posta napisać a już się denerwujesz. Troche cierpliwości. Jasne, że startuje, chociaż wczoraj skończył mi się trial w photoshopie.  ;)  
(...)Poprostu ja nie mam czasu na granie w kilkudziestogodzinne gry po to żeby poznać fabułe jakąś lipnawą w której ziomu ratuje świat, a ja podczas tego ratowania świata biegam sobie mietkiem naciskam przycisk X i walcze z potworem, później oglądam film jak ten mietek główny bohater gada 30 minut z jego wybranką z czeg nie wynika nic ciekawego, później zaliczam każdą postać w lokacji i gadam z nią żeby dowiedzieć się na przykład że ładną mamy pogode, a nowa generacja konsol będzie mi oferowała to samo z tym że z lepszą grafiką... nie gry to już nie jest dla mnie główna rozrywka i nie mam czasu na kilkadziesiąt godzin grania podczas gdy o wiele epszą fabułe mogę mieć oglądając jakiś koreański film... teraz już mnie granie nie ara, jak mówiłem wcześniej przed konsolą chce się rozerwać, niepotrzebny do tego jest mi główny bohater stworzony z 40 milionów pixeli zamiast z 4...

Offline Agrias

• Daredevil
  • **
  • Our lives are as fleeting as a dream.
« Odpowiedź #17 dnia: Października 28, 2006, 09:07:50 pm »
Ja tez startuje . Tylko mam takie okropne pytanie . Jesli mi nie starczy czasu by cos zrobic fajnego to moge poprostu sciagnac  kads ??? Czy nie ??  

Offline GLenn

• AvEx3 Master
  • Weapon Master
  • Hollow Kon
« Odpowiedź #18 dnia: Października 28, 2006, 09:09:22 pm »
imo nie tu masz zrobic nie znalesc , na deviancie wszystko mozna znalesc wiec konkurs bylby imo bez sensu  

Offline Agrias

• Daredevil
  • **
  • Our lives are as fleeting as a dream.
« Odpowiedź #19 dnia: Października 28, 2006, 09:15:57 pm »
Dobra i tak itak sie zglaszam :D ^^ ( sory za te poytanie)