Proponuję, żeby Marv zamieścił tutaj liste tych kategorii, które mieliśmy, żebyśmy mieli jakąś baze. Potem dopowiemy, które odpadają i jakie dorzucamy. Wpierw jednak, przydałoby się znać ilość zawodników, żeby wiedzieć ile tych kategorii mamy wziąć. Ty Reaver się tego podjąłeś (sam o tym myślałem, ale doszedłem do wniosku, że mi się nie chce i mam już dużo na głowie), wiec zadecydujesz o tym co brać i najlepiej sam wylosujesz. Po co mamy w to Marva mieszać.
Kategorie IMO, powinny być mocno sprecyzowane. No może nie bardzo mocno, ale na tyle, aby avatary były do siebie podobne, choć nie identyczne. Tak jak z tym pomysłem, o niebieskiej tonacji avów. Podoba mi się też ten pomysł Glenna z krajobrazami. Nie podobają mi się takie ogólnikowe, jak "mowych wschodni", czy "postać z kreskówki", czy coś w tym stylu, bo wtedy zbyt dużo zależy od gustu i preferencji głosujących. Kilka moich propozycji:
"Zbliżenie na oczy"
"Advent Children"
"Bohater studia CLAMP"
"Emotikony" (takie w dużym rozmiarze)
"Cosplayer"
"Afroamerykanie"
"Rysowane w Paincie"
Takie pierwsze lepsze, jakie mi do głowy przyszły. Są na tyle sprecyzowane, że nie będzie dużej rozbierzności między pracami i pozostawiają na tyle luzu, aby każdy mógł pokazać swój talent.
Jeszcze jedno. Proponuję, aby (idąc śladami Idola), finał odbył się wtedy, kiedy uczestników zostanie trójka. Wtedy dane im będzie przygotować avatar dla jednego z konkurentów, ale już bez kategorii, co by ostatnie zadanie było najtrudniejsze.. kategoria dowolna czyli że.
Cokolwiek ustalimy, poczekać trzeba na uczestników, bo w czwórke nic nie zrobimy.