Autor Wątek: Tournament of the Titans  (Przeczytany 24434 razy)

Offline ferfe

• Redaktor
  • I'm a patient man.
Odp: Tournament of the Titans
« Odpowiedź #120 dnia: Sierpnia 15, 2009, 01:31:49 am »
Mogę się zgłosić jeszcze?

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #121 dnia: Sierpnia 15, 2009, 02:04:10 am »
Czy w grę wchodzą także OC(Original Characters)? No i jak bardzo powerowy może być team...: Jeżeli dojdzie do sytuacji, w której wyżej wymieniona drużyna składająca się na Chmurka, Baretta i Tifę zmierzy się z (przykładowo) Goku, Supermanem i kimś jeszcze IMBA, to co wtedy?

Cytat: Mój post
- Planuję pewną zmianę w puli wojowników. W pierwszym turnieju, walki wojowników i nadzorujących były losowo ze sobą sprzężone, i każdy, kto brał udział w turnieju, opisywał co najmniej kilkunastu różnych bohaterów. Tym razem chciałem to zmienić tak, aby, podobnie do półfinałów w pierwszym TotT, każdy nadzorujący miał swojego własnego herosa, którym grałby od początku do końca. Nie jest wykluczone nawet, że zamiast jednego bohatera, gracz będzie mógł mieć drużynę złożoną z max. 3-4 osób, która reprezentowałaby go we wszystkich walkach/eventach. Wojownicy ci, odmienni dla każdego nadzorującego, byliby przez niego wybierani lub, co ważniejsze, tworzeni od zera. Wybór teamu miałby tu spełniać rolę strategiczną - wybranie Clouda, Tify i Barreta ma tą zaletę, że wszyscy ich znają i gracz będzie mógł opierać się na ich charakterystykach, wiedząc dokładnie jak te postacie zachowują się w danej sytuacji i co spodziewają się czytać potencjalni głosujący. Tworzenie postaci od zera daje więcej swobody, ale wymusza więcej wysiłku przy pisaniu, zwracania większej uwagi na kreację postaci. Postaci też będą oczywiście dysponowały dowolną ilością specjalnych umiejętności, zaklęć, mieczy świetlnych i wyrzutni rakiet przeciwpancernych. Nadzorujący jednak będą musieli zdać sobie sprawę z tego, że jeżeli jego postaci będą "Overpowered", to prawdopodobnie bez większych problemów poradzą sobie z walką/eventem, co odbije się na długości tekstu. Drużyna przeciwna z kolei, nadzorowana przez kogoś, kto nie dał swoim podopiecznych mocy super saiyan, będzie mógł napisać złożoną i ciekawą walkę, w której drużyna wojaków cudem uniknęła fireballa, poradziła sobie z wezwanym demonem i wygrała walkę resztką sił. Dzięki własnej drużynie, każdy nadzorujący będzie miał się z kim identyfikować, będzie miał możliwość wykazania się zdolnościami strategicznymi, i ogólnie cały turniej nabierze pikanterii.

Mogę się zgłosić jeszcze?

Możesz.

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #122 dnia: Września 06, 2009, 02:23:51 pm »
Panie, panowie, proszę się zgłaszać. Miejsc jest zasadniczo 10, więc jeszcze 3 zostały. Wolałbym, żeby się zapełniły z samych forumowiczów - zasadniczo mogę ogłosić rekrutację do TotT2 w newsie na głównej, ale póki nie muszę, to nie chcę tego robić.

Offline Agred

• Harmonixer
  • Redaktor
  • Ogólnie zmęczony...
    • Fantasy PBF
« Odpowiedź #123 dnia: Grudnia 01, 2009, 09:28:28 am »
 Skoro są jeszcze wolne miejsca, to jeszcze ja chętnie się zapiszę.
 Swoją drogą, bardzo popularna ta zabawa, co?  :F

Offline Fergard

• Berserker
  • Doh!
« Odpowiedź #124 dnia: Grudnia 23, 2009, 06:21:52 pm »
Tak się zastanawiam... Czy pomysł wciąż żyje? Nasz Rzekomo Nowy Reżyser Tant zapowiadał jakieś rewelacje w grudniu. Ja wiem, Święta i tak dalej, mimo to jednak wyrażam swoje zaniepokojenie.
Nigdy nie zaliczałem się do specjalnie uduchowionych osób.

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #125 dnia: Stycznia 10, 2010, 10:24:10 pm »
A więc...

Pomysł w mojej głowie jest jak najbardziej żywy. Miałem ostatnio kilka fajnych pomysłów co do niego i już mam w głowie coś, co na tą chwilę mogę nazwać wersją finalną.

Nie odzywałem się ponieważ czekałem niecierpliwie na wymagane 10 osób do startu. Widać jednak, że będę się musiał obejść smakiem. Może to i lepiej... dzięki temu będę mógł trochę luźniejszą formę rozgrywek wprowadzić, nie będąc ograniczonym sztywnym systemem grupowo-pucharowym. Jeszcze opracuję to wszystko dokładniej, ale przypuszczam, że dam radę to urządzić w miarę sensownie, bez względu na liczbę uczestników. Nie mniej jednak dalej uważam, że 10 uczestników to liczba optymalna, więc jak ktoś się jeszcze zgłosi, to będzie fajnie.

W każdym razie, ogłaszam co następuje:

Chciałbym z tym bajzlem wystartować w połowie lutego, czyli pi*drzwi za miesiąc. Chcę jednak wiedzieć na czym stoję, więc każdy, kto się wstępnie zgłosił, niech potwierdzi swoje uczestnictwo postem tutaj. Liczę na to, że to potwierdzeniem będzie ze strony uczestnika wiążące i będzie on w stanie aktywnie brać w rozgrywce udział przez kolejnych kilka miesięcy. Wstępnie planuję dwie walki i jeden event co tydzień, ewentualnie jedną walkę i jeden event, więc prawdopodobnie będzie wymagane pisanie czegoś raz na dwa tygodnie. Jak wszystkie wstępnie zgłoszone osoby potwierdzą, że chcą grać, napiszę każdemu czego wymagam na początek. Zacznijcie myśleć nad postacią (póki co jedną, potem się zobaczy, czy jest sens się bawić w drużyny), jaką chcecie mieć w Turnieju. Może to być postać z jakiejś gry/filmu/książki/życia codziennego, chociaż zachęcam do stworzenia czegoś własnego (ja sam na potrzeby TotT2 będę musiał z 10 postaci własnych stworzy, a pewnie jeszcze drugie tyle w trakcie gry będzie potrzebne heh). Zastanówcie się dobrze nad swoim wyborem, bo fajnie będzie, jak danej postaci nie będzie trzeba zmieniać - przeczytajcie jeszcze raz co napisałem na poprzedniej stronie, jakie są zalety i wady posiadania takiej, a nie innej postaci, bo jej wybór będzie mieć strategiczne znaczenie dla całego przebiegu turnieju. Nie chcę, żeby dwie osoby miały to samo, więc sugeruję zastanowić się też nad rezerwą, a jeżeli wybrana przez was postać nie będzie oryginalna, postarajcie się odpowiednio wcześniej "zaklepać" ją u mnie (nie musicie się zdradzać ze swoim wyborem tutaj, możecie mi napisać na GG lub Priva). Jak już to zrobicie, zacznijcie myśleć nad tym jak będzie wyglądało wprowadzenie tej postaci - będę wymagał tekstu, min 5k znaków, w którym dana postać zostanie wprowadzona do turnieju. Jakieś wydarzenia, na skutek których zostaje ona wybrana przez jednego z Bogów na swego reprezentanta. No ale o tym jeszcze wam dokładniej napiszę później.

Agred
DarkButz
Fergard
Musiol
Yuzuriha

Ferfe
Smogu
Kitano (Teeno)
« Ostatnia zmiana: Stycznia 26, 2010, 02:00:17 pm wysłana przez Tantalus »

Offline Solidus

• This is no Zaku boy... NO ZAKU!
  • SuperMod
« Odpowiedź #126 dnia: Stycznia 11, 2010, 05:23:04 pm »
Ja potwierdzam. Jako postać to sobie zaklepuję Nathan'a Spencer'a z Bionic Commando.
One little, two little, three little furries
Four little, five little, six little furries
Seven little, eight little, nine little furries
Ten little furry fags.
KILL EM!
Ten little, nine little, eight little furries
Seven little, six little, five little furries
Four little, three little, two little furries
One little furry fag.
ANYONE WANT TO DO THE HONORS?

Offline Yuzuriha

• Dead Shadow
  • SemiRedaktor
  • Let's go together ... in to the darkness
    • http://www.deadshadow666.deviantart.com/
« Odpowiedź #127 dnia: Stycznia 11, 2010, 07:59:55 pm »
Ja też,co do postaci to się jeszcze zastanawiam (chociaż wątpię,by ktokolwiek ją wybrał hehe).

Offline Fergard

• Berserker
  • Doh!
« Odpowiedź #128 dnia: Stycznia 11, 2010, 09:29:08 pm »
I mua się zgłasza. Postać jeszcze niezdefiniowana, choć najprawdopodobniej będzie to jakiś mój OC(Original Character), względnie taki, na którego mam copyright od znajomka(A on trochę ich miał) bądź takowy, do którego praw nie mam(Zagraniczni, więc może się nie wyda). Reasumując jednak, wciąż nie mam absolutnej koncepcji do wyboru.

Offline Solidus

• SuperMod
« Odpowiedź #129 dnia: Stycznia 11, 2010, 10:56:01 pm »
I mua się zgłasza. Postać jeszcze niezdefiniowana, choć najprawdopodobniej będzie to jakiś mój OC(Original Character), względnie taki, na którego mam copyright od znajomka(A on trochę ich miał) bądź takowy, do którego praw nie mam(Zagraniczni, więc może się nie wyda). Reasumując jednak, wciąż nie mam absolutnej koncepcji do wyboru.
Jakikolwiek 'copyright' to raczej ostatnia rzecz, o której bym tutaj myślał. Ja jakoś do Capcomu nie będę wysyłał maili o pozwolenie użycia Spencera w paru fanfikach.
Ten little furry fags.
KILL EM!
One little furry fag.

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #130 dnia: Stycznia 25, 2010, 01:04:14 pm »
W piątkę to my sobie nie pogramy. Albo będą zgłoszenia albo przekładamy to na kiedy indziej (kiedy znajdą się chętni w wystarczającej ilości).

Offline Musiol

• kiedyś byłem tutaj popularny
  • SuperMod
    • pssite.com
« Odpowiedź #131 dnia: Stycznia 25, 2010, 07:35:40 pm »
Niech będzie, wchodzę w to i biorę Kratosa.

Offline Agred

• Harmonixer
  • Redaktor
  • Ogólnie zmęczony...
    • Fantasy PBF
« Odpowiedź #132 dnia: Stycznia 28, 2010, 07:54:40 pm »
Chyba nie jest za późno... Nie?
W każdym razie zgłaszam siebie i OC. Na razie w fazie produkcji.

Offline Yuzuriha

• Dead Shadow
  • SemiRedaktor
  • Let's go together ... in to the darkness
    • http://www.deadshadow666.deviantart.com/
« Odpowiedź #133 dnia: Stycznia 28, 2010, 09:05:46 pm »
Um ja prawdopodobnie też wezmę swojego OC jakby co,choć zastanawiam się jak będzie wyglądało opisywanie ich?

Offline Fergard

• Berserker
  • Doh!
« Odpowiedź #134 dnia: Marca 06, 2010, 10:50:27 pm »
Więc bawmy się. Zaklepuję sobie pana o wdzięcznym imieniu Turbo Man(Megaman classic series).

P.S Jak tak patrzę na swoją grupę, to przychodzi mi do głowy ważka sugestia: I'm screwed.

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #135 dnia: Marca 10, 2010, 12:28:55 am »
Póki co czekam wciąż na więcej ludzi. Minimum 7 osób, optymalnie jest mieć 10. Postaram się tymczasem kogoś zorganizować, a w weekend napiszę może jakiś "zwiastun", co by na siebie uwagę zwrócić.

Offline Solidus

• SuperMod
« Odpowiedź #136 dnia: Marca 10, 2010, 12:33:52 am »
Mamy 5. Smoga trzeba w dupsko kopnąć. Resztę można spróbować zrekrutować na głównej.
Ten little furry fags.
KILL EM!
One little furry fag.

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #137 dnia: Marca 10, 2010, 12:49:42 am »
Zagadam do Reavera, Smoga faktycznie trzeba w szturchnąć, przydałby się równie Teeno/Kitano, który się coś rzadko u nas pojawia ostatnio. No ale marzy mi się dziesiątka. Nie chcę uderzać z tym na główną, bo Allach jeden wie jakie nieszczęścia mogą z głównej do forum napłynąć i zacząć tu pisać...

Offline The_Reaver

• Heartless Engineer
  • Redaktor
  • Dark Keyblade Master
« Odpowiedź #138 dnia: Marca 10, 2010, 08:45:00 am »
Ja od razu mówię, że nie mam za bardzo czasu z powodu pracy dyplomowej. Choć nie wiem, czy przez jeden oblany egzamin nie będę musiał powtórzyć semestru przez cholerne wprowadzenie specjalizacji (nienawidzę być tym ostatnim rocznikiem na starych zasadach) i przez to, że przedmiot który oblałem jest prowadzony przez inną osobę, pod zmienioną nazwą, nie dostanę warunku.
I'm in Space!

Offline Fergard

• Berserker
  • Doh!
« Odpowiedź #139 dnia: Marca 10, 2010, 10:07:22 pm »
Jeżeli wymaga tego sytuacja, to ja tam jestem w stanie przełknąć stado jedenastolatków piszących: "Sóper rycesz śmierci"(Czyt. Tidus) zapił "tu wpisz imię dowolnej postaci, oczywiście pełne błędów ortograficznych", wpijajonc mó miecza w twasz", choć taka sytuacja chyba byłaby więcej niż niekomfortowa.
Jeżeli mamy się bawić w newsa na głównej, to sugerowałbym dla każdego kandydata oraz "kandydata" mały teścik: Niech napisze jakieś opowiadanko odnośnie swojej postaci i prześle go Tantowi. Na bank 95% kandydatów zniknie jak ręką odjął, a zostanie tylko ten wspaniały odsetek potrafiący pisać. Chyba...