Autor Wątek: Next-Geny  (Przeczytany 25040 razy)

Offline Musiol

• kiedyś byłem tutaj popularny
  • SuperMod
    • pssite.com
Next-Geny
« Odpowiedź #100 dnia: Sierpnia 01, 2006, 11:09:46 pm »
Warto dodać, że Sony jako jedyne narazie będzie wspomagać scene konsolową. Oferując domowym programistom możliwość umieszczenia ich programów w e-dystrybucji PS3. Oczywiście, bedą one freeware, ale płatne, jak zdecyduje programista.

Sol - zarzuć źródło... bo jakoś nie wierze...pomimo tego, ze Ty raczej nie kłamiesz.

Offline Solidus

• This is no Zaku boy... NO ZAKU!
  • SuperMod
Next-Geny
« Odpowiedź #101 dnia: Sierpnia 01, 2006, 11:14:34 pm »
Ja to na innym forum znalazłem, gdzie źródło podała wiarygodna osoba :F
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 01, 2006, 11:15:11 pm wysłana przez Dark Butz »
One little, two little, three little furries
Four little, five little, six little furries
Seven little, eight little, nine little furries
Ten little furry fags.
KILL EM!
Ten little, nine little, eight little furries
Seven little, six little, five little furries
Four little, three little, two little furries
One little furry fag.
ANYONE WANT TO DO THE HONORS?

Offline Musiol

• SuperMod
    • pssite.com
Next-Geny
« Odpowiedź #102 dnia: Sierpnia 02, 2006, 10:04:10 am »
http://www.ps3forums.com/viewtopic.php?t=28412
mnóstwo screenów w HD z E3
polecam obejrzeć

Sol - sam wiceprezes? :P

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Next-Geny
« Odpowiedź #103 dnia: Sierpnia 02, 2006, 12:12:44 pm »
Oczywiscie w to co napisal Sol nie wieze nic a nic... jak mozna nie miec sily na zabezpieczenie swojej konsoli w celu nie tracenia zajebiscie dzej kasy...

Co do screenow Musiola to Gran Turismo wyglada "prawie" jak prawdziwy wyscig ;]

Warto dodać, że Sony jako jedyne narazie będzie wspomagać scene konsolową. Oferując domowym programistom możliwość umieszczenia ich programów w e-dystrybucji PS3. Oczywiście, bedą one freeware, ale płatne, jak zdecyduje programista.
O co dokladniej chodzi bo trochen ie zrozumialem... moglbys wytlumaczyc jakos bardziej po chlopsku dla mnie ;]

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline Musiol

• SuperMod
    • pssite.com
Next-Geny
« Odpowiedź #104 dnia: Sierpnia 02, 2006, 01:48:44 pm »
Co do Sola, nie uwierze, dopóki nie dotane linka ;]

Gipsi - chodzi o to, że jest mnóstwo programów homebrew, czyli emulatorki i inne pierdoły. Teraz większość, ba wszyscy producenci konsol z tym walczą i zabijają tzw. scenę. Sony zamierza z tym nie walczyć, tylko wspomagać,m pomóc w rozprowadzaniu, bo jak wiadomo w PS3 bedzie mozna z neta ściagać rzeczy. Chyba w miare kapujesz.

Offline White_wizard

• Keyblade Master
  • Weapon Master
  • A way to the Dawn
Next-Geny
« Odpowiedź #105 dnia: Sierpnia 03, 2006, 01:10:33 am »
Warto dodać, że Sony jako jedyne narazie będzie wspomagać scene konsolową. Oferując domowym programistom możliwość umieszczenia ich programów w e-dystrybucji PS3.

pytanie brzmi: Gdzie tkwi haczyk?
You were born from nothing, you will turn into nothing. What have you lost? Nothing!

Offline Solidus

• SuperMod
Next-Geny
« Odpowiedź #106 dnia: Sierpnia 03, 2006, 01:30:33 am »
Co do Sola, nie uwierze, dopóki nie dotane linka ;]
Gdzieś na gry.wp.pl o tym pisało. Jest też dodane, że jedynie będą się skupiać na zabezpieczeniach Blu-Ray i, że wszystkie nowe gry będą robione na ten nośnik.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 03, 2006, 01:55:40 am wysłana przez Dark Butz »
Ten little furry fags.
KILL EM!
One little furry fag.

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
Next-Geny
« Odpowiedź #107 dnia: Września 06, 2006, 05:11:59 pm »

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
    • http://www.audioscrobbler.com/user/Morchol
Next-Geny
« Odpowiedź #108 dnia: Września 13, 2006, 07:16:27 am »
Jak odkryli użytkownicy forum IGN, amerykański Nintendo poszukuje 150 pracowników do... pakowania konsol Wii, od zaraz. Czyżby najnowsza konsola Japończyków była już gotowa do trafienia na sklepowe półki?

Już w tym tygodniu Nintendo ujawnić ma w końcu szczegółowe informacje na temat premiery Wii - dokładną datę premiery i cenę urządzenia. Czyżby szykowała się niespodzianka w rodzaju "konsola trafi do sklepów jutro"? Zapewne nie, ale można trzymać kciuki.

łał... myślałem, że ma wyjść w listopadzie, a tu może będzie jeszcze szybciej... supcio ^^ im szybciej tym lepiej, zeby pod koniec grudnia już było rozeznanie dobre w grach i cena koło 700 złociszy to może samemu sobie<i wsumie siostrze tez, chcąc niechcąc ;]> prezent gwiazdkowy zrobie ;] a jak nie to sie poczeka i kupi np. na dobry poczatek ferii zimowych<umnie dopiero od 15 lutego ;]>

a jak tam leci wyczekiwanie na "dream machine" przeważającej większości głosujących w tej ankiecie? ;] soniacz nieogłosił przypadkiem, że za przyciski do pada trzeba płacić osobno bo w zestawie jest pad bez? ;]

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Next-Geny
« Odpowiedź #109 dnia: Września 13, 2006, 10:50:49 am »
Ja tak wogole sie zastanawiam jak to z Wii bedzie... czy gry na niego nie bede sie nudzic po 20 minutach... w sumie maja byc normalne powazne serie, i gry takie jak Zelda nudzic sie na pewno nie beda, ale przeciez ile mozna machac padem?

Grafikana Wii wogole jest slaba ale o tym gadac nie ma co, z tym ze jak wszedzie czytam opinie ludzi ktorzy grali na jakichs targach to mowia ze kij z grafika bo gra sie na tym tak zajebiscie ze sie na nic nie zwraca uwagi... ktos tam pisale ze Tony Hawk jest obskurny etc ale jak sie gralo to sie na to nie zwracalo uwagi tylko sie bylo podjaranym... ale w sumie jak dlugo tak sie bedzie cieszyc?
W sumie NDS tez jest slaby graficznie wp orownaniu z PSP a ludzie chyba sie nie nudza, wiec pewnie to tylko takie lipne obawy ktore sie nie potwierdza...

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline RadicalDreamer

• Yume
  • Wanderer
Next-Geny
« Odpowiedź #110 dnia: Września 13, 2006, 10:51:08 am »
a jak tam leci wyczekiwanie na "dream machine" przeważającej większości głosujących w tej ankiecie? ;] soniacz nieogłosił przypadkiem, że za przyciski do pada trzeba płacić osobno bo w zestawie jest pad bez? ;]
Jeśli chodzi o kwestię standardowego wyposażenia konsol to Sony od lat stosuje tę samą smutną poliytykę, wrzucając do zestaw "podstawowego" tylko jednego pada i Euro czyli to bez czego raczej nie da się grać. Kupując konsole wydaje nam się że zapłaciliśmy nie tak dużo, a jednak jeśli przychodzi nam grać to dochodzimy do wniosku że trzeba jeszcze dokupić inne "gadżety", bo jeśli ktoś chcę memorkę, drugiego pada czy kabel RGB, musi wybulić kolejną kasę. Tak było zawsze i tak niestety będzie i tym razem.
Co do wyczekiwania na "dream machine", to u mnie nie jest ono aż takie wielkie. Można być pewnym że cena nowego dziecka Sony zwali wszystkich z nóg (zwłaszcza w Polsce :) ), a to między innymi dlatego że PS3 ma być pierwszym urządzeniem na świecie wykorzystującym nośnik BluRay no i w ogóle ma być nieźle zaawansowana technicznie. Po za tym pojawia się problem piratów i przeróbek :)"Złamanie" konsoli na pewno nie będzie łatwe i nie stanie się szybko (jeśli w ogóle komuś się to uda). W tej chwili można też zapomnieć o "domowym" kopiowaniu gier, bo w końcu też upłynie trochę czasu zanim pojawią się nagrywarki wykorzystujące BluRay. Po mimo tego i tak czekam na PS3, bo sądzę że jeśli chodzi o jakość i rajcowność tytułów jakie pojawią się na tę platformę, to Sony znów nie zawiedzie i będzie królować na rynku.
« Ostatnia zmiana: Września 13, 2006, 10:52:59 am wysłana przez RadicalDreamer »

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Next-Geny
« Odpowiedź #111 dnia: Września 13, 2006, 10:57:23 am »
Jeśli chodzi o kwestię standardowego wyposażenia konsol to Sony od lat stosuje tę samą smutną poliytykę, wrzucając do zestaw "podstawowego" tylko jednego pada i Euro czyli to bez czego raczej nie da się grać. Kupując konsole wydaje nam się że zapłaciliśmy nie tak dużo, a jednak jeśli przychodzi nam grać to dochodzimy do wniosku że trzeba jeszcze dokupić inne "gadżety", bo jeśli ktoś chcę memorkę, drugiego pada czy kabel RGB, musi wybulić kolejną kasę. Tak było zawsze i tak niestety będzie i tym razem.
No ale w sumie co ma byc dodawane jesczze do konsoli? Nintendo tez chyba nie dodaje raczej memorek do swoich konsol, padow tez nie.
Najgorsze w sony jest to ze oni w tych swoich zjebanych konsolach nie daja 4 portow na pady, bo ci idioci chca zarobic na jakims wiejskim bumerangu ktorego i tak nikt nie kupuje a przez to producenci poprostu nie robia gier na 4ech playerow... ile razy bylo tak ze jedna gra na konsolach Nintendo cz MS byla na 4 a na PSOne czy two gra byla na max 2 graczy....
Co im kur*a szkodzi dać te je*ane 4 porty?

Offline Musiol

• SuperMod
    • pssite.com
Next-Geny
« Odpowiedź #112 dnia: Września 13, 2006, 11:01:39 am »
Czemu nie dają? Bo PS3 ma niby mieć 7 portów na pady działająca na Wi-Fi/Blutooth

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
    • http://www.audioscrobbler.com/user/Morchol
Next-Geny
« Odpowiedź #113 dnia: Września 13, 2006, 02:01:12 pm »
pozatym ostatnio jeszcze wyszlo, ze niedadza kabla do HDTV<nawet skąpy Microsoft daje ;]>
a piloty do wii maja byc bodajze 2 w zestawie

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
Next-Geny
« Odpowiedź #114 dnia: Września 13, 2006, 03:00:03 pm »
pozatym ostatnio jeszcze wyszlo, ze niedadza kabla do HDTV<nawet skąpy Microsoft daje ;]>
No bo Sony ma wyjebana szczeke jak Jacek Krzynowek ;] Tego Componenta, czy jak to sie tam nazywa nie bedzie nawet w drozszym zestawie :lol:
o między innymi dlatego że PS3 ma być pierwszym urządzeniem na świecie wykorzystującym nośnik BluRay no i w ogóle ma być nieźle zaawansowana technicznie.
Niezabardzo. Odtwarzacze Blu-Ray juz sa i na ebayu mozna nawet wychaczyc laptopy z BR tansze niz bedzie PS3 w wersji "giga pack" ;]
W tej chwili można też zapomnieć o "domowym" kopiowaniu gier, bo w końcu też upłynie trochę czasu zanim pojawią się nagrywarki wykorzystujące BluRay.
Juz sa, bodajze Samsunga. Z tymze cena oscyluje bodaj w okolicach 1000 zielonych ;] Wiekszym probleme w piraceniu beda rozmiary gier. Resistance: Fall of man ponoc juz zajmuje okolo 20Giga.
bo sądzę że jeśli chodzi o jakość i rajcowność tytułów jakie pojawią się na tę platformę, to Sony znów nie zawiedzie i będzie królować na rynku.
Sony jak narazie robi wrazenie jakby zapominalo, ze nie jest jedyna firma na rynku konsol. MS na razie ostro ich jedzie po pupie bez wazeliny i czekam tylko na info ze MGS4 nie bedzie exclusivem dla Soniacza i juz bede wiedzial, ze pod TVkiem wyladuje u mnie X360.
Grafikana Wii wogole jest slaba ale o tym gadac nie ma co, z tym ze jak wszedzie czytam opinie ludzi ktorzy grali na jakichs targach to mowia ze kij z grafika bo gra sie na tym tak zajebiscie ze sie na nic nie zwraca uwagi... ktos tam pisale ze Tony Hawk jest obskurny etc ale jak sie gralo to sie na to nie zwracalo uwagi tylko sie bylo podjaranym... ale w sumie jak dlugo tak sie bedzie cieszyc?
W sumie NDS tez jest slaby graficznie wp orownaniu z PSP a ludzie chyba sie nie nudza, wiec pewnie to tylko takie lipne obawy ktore sie nie potwierdza...

Masz racje, ale mimo wszystko nie da sie ukryc ze pod wzgledem techniczny, to Wii wypada po prostu zenujaco. Jest mniej wiecej na poziomie Xa pierwszego. Poza tym mam dziwne wrazenie, ze jednka gry beda nudzic sie szybciej niz powinny. Na handheldach gra sie raczej mniej niz na stacjonarkach, wiec IMO porownanie niekoniecznie trafne...kieszonki rzadza sie inymi prawami niz konsole stacjonarne.

Offline RadicalDreamer

• Yume
  • Wanderer
Next-Geny
« Odpowiedź #115 dnia: Września 13, 2006, 10:08:45 pm »
o między innymi dlatego że PS3 ma być pierwszym urządzeniem na świecie wykorzystującym nośnik BluRay no i w ogóle ma być nieźle zaawansowana technicznie.
Niezabardzo. Odtwarzacze Blu-Ray juz sa i na ebayu mozna nawet wychaczyc laptopy z BR tansze niz bedzie PS3 w wersji "giga pack" ;]
W tej chwili można też zapomnieć o "domowym" kopiowaniu gier, bo w końcu też upłynie trochę czasu zanim pojawią się nagrywarki wykorzystujące BluRay.
Juz sa, bodajze Samsunga. Z tymze cena oscyluje bodaj w okolicach 1000 zielonych ;] Wiekszym probleme w piraceniu beda rozmiary gier. Resistance: Fall of man ponoc juz zajmuje okolo 20Giga.
bo sądzę że jeśli chodzi o jakość i rajcowność tytułów jakie pojawią się na tę platformę, to Sony znów nie zawiedzie i będzie królować na rynku.
Sony jak narazie robi wrazenie jakby zapominalo, ze nie jest jedyna firma na rynku konsol. MS na razie ostro ich jedzie po pupie bez wazeliny i czekam tylko na info ze MGS4 nie bedzie exclusivem dla Soniacza i juz bede wiedzial, ze pod TVkiem wyladuje u mnie X360.
Wow! Ale jestem zacofany. To co napisałem opierałem na tym co słyszałem kawał czasu temu. Jak ta technika prze do przodu. Niedługo będę musiał wywalić moją starą poczciwą nagrywarę bo będzie już przestarzała he, he.

A co do obecnej kondycji PS3 o której pisze Siergiej, to chyba jeszcze za wcześnie by o o tym mówić. Z tego co pamiętam PS2 na początku startu też nie miała zbyt kozackich gier, a każdy chyba wie jaki przełom nastąpił później (zwłaszcza w zeszłym roku). Wystarczy chociażby spojrzeć teraz na Xboxa 360. Kto by przypuszczał że po tak słabym starcie konsola pana z Redmond, będzie miała całkiem ciekawą i pokaźną bibliotekę tytułów, jak w tej chwili. Jak to mówią, poczekamy zobaczymy.
« Ostatnia zmiana: Września 13, 2006, 10:09:35 pm wysłana przez RadicalDreamer »

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Next-Geny
« Odpowiedź #116 dnia: Września 13, 2006, 11:03:01 pm »
Wystarczy chociażby spojrzeć teraz na Xboxa 360. Kto by przypuszczał że po tak słabym starcie konsola pana z Redmond, będzie miała całkiem ciekawą i pokaźną bibliotekę tytułów, jak w tej chwili. Jak to mówią, poczekamy zobaczymy.
a jakie XBox 360 ma teraz fajne gry? Bo ja kojaze tylko te ze startu mniej wiecej...

Offline Solidus

• SuperMod
Next-Geny
« Odpowiedź #117 dnia: Września 13, 2006, 11:04:05 pm »
Wystarczy chociażby spojrzeć teraz na Xboxa 360. Kto by przypuszczał że po tak słabym starcie konsola pana z Redmond, będzie miała całkiem ciekawą i pokaźną bibliotekę tytułów, jak w tej chwili. Jak to mówią, poczekamy zobaczymy.
a jakie XBox 360 ma teraz fajne gry? Bo ja kojaze tylko te ze startu mniej wiecej...
Chromehounds i Dead Rising. Spory wybór, co ?
Ten little furry fags.
KILL EM!
One little furry fag.

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
Next-Geny
« Odpowiedź #118 dnia: Września 13, 2006, 11:06:58 pm »
http://www.gamespot.com/games.html?type=games&platform=1029
cyba o te chodzi Gipsi - z tych tytułów tylko splinter cell mnie by zainteresowal. no i moze jeszcze halo zwei. w lego star wars zagram na NDSie, a CoD 2 wyszedł wieki temu na PieCa

ale ja sie nie znam, bo sie zadnym z next genów nie interesuje :P
Kame Hame Ha

Offline Solidus

• SuperMod
Next-Geny
« Odpowiedź #119 dnia: Września 13, 2006, 11:13:05 pm »
http://www.gamespot.com/games.html?type=games&platform=1029
cyba o te chodzi Gipsi - z tych tytułów tylko splinter cell mnie by zainteresowal. no i moze jeszcze halo zwei. w lego star wars zagram na NDSie, a CoD 2 wyszedł wieki temu na PieCa

ale ja sie nie znam, bo sie zadnym z next genów nie interesuje :P
Halo 2 ? Nie wiem wogóle co takiego zwajebistego jest w tej serii...Już trzeci raz podchodzę do tej gry i za każdym razem stwierdzam - "NUDA !". 0 orygnalności. Ot zwykła strzelanka. Żadnego ciekawego systemu czy innowacyjności, wszystkie bronie takie same tylko, że inaczej wyglądają i jedna ma namierzające pociski a reszta nie (tylko snajperka chyba się różni siłą ognia). Jakoś mnie nie rwie na przejście jej...chyba, że z Trainerem.
Ten little furry fags.
KILL EM!
One little furry fag.