Autor Wątek: Next-Geny  (Przeczytany 25042 razy)

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
Next-Geny
« Odpowiedź #80 dnia: Czerwca 26, 2006, 10:09:06 pm »
http://www.youtube.com/watch?v=5cOBtMMWteA&e - Sony S U X !
I rozumiem, ze ten rewolucyjny pad, ktorego LEPSZA wersje mielismy 7 lat temu, to jeden z waznych czynnikow, wplywajacych na to, ze konsola bedzie kosztowac 600$?

Z czasem coraz bardziej sie przekoniuje, do konsoli MS ;]

Offline Solidus

• This is no Zaku boy... NO ZAKU!
  • SuperMod
Next-Geny
« Odpowiedź #81 dnia: Czerwca 26, 2006, 11:00:52 pm »
http://www.youtube.com/watch?v=5cOBtMMWteA&e - Sony S U X !
I rozumiem, ze ten rewolucyjny pad, ktorego LEPSZA wersje mielismy 7 lat temu, to jeden z waznych czynnikow, wplywajacych na to, ze konsola bedzie kosztowac 600$?
<_<...>_>... OCH !
To też dowodzi, że "ultramegazajebisty" "pad" od Wii też nie jest "rewolucyjny".
One little, two little, three little furries
Four little, five little, six little furries
Seven little, eight little, nine little furries
Ten little furry fags.
KILL EM!
Ten little, nine little, eight little furries
Seven little, six little, five little furries
Four little, three little, two little furries
One little furry fag.
ANYONE WANT TO DO THE HONORS?

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
Next-Geny
« Odpowiedź #82 dnia: Czerwca 26, 2006, 11:50:11 pm »
Ale jest zupelnie inny niz ten od Sony. Poza tym, Ninny chce za swoja konsole 250$ i proponuje nieco inny wymiar zabawy niz Sony

Offline Solidus

• SuperMod
Next-Geny
« Odpowiedź #83 dnia: Czerwca 27, 2006, 12:23:29 am »
A ja powiem, że mnie już wk**wia ta cała sytuacja. Znaleźli sobie kozła ofiarnego, którym jest Sony i szukają NAJMNIEJSZEGO gówna, żeby się przyczepić. O Wii jeszcze jakoś ani jednego złego słowa nie usłyszałem, a napewno ma jakieś niedociągnięcia. O Wii zresztą wogóle nic nie wiem. Nie wiem jakie gry mają na niego wyjść, jakie ma dane techniczne, NIC o nim nie wiem. Nic wogóle nie mówią o tej konsoli !
Ja mam kompletnie w dupie czy PS3 wypali czy nie, i tak go kupię. Na Wii może sobie kiedyś uzbieram (niedługo na 18-stkę będę miał dostęp do swojego konta bankowego. Powrzucam parę złotych, kasa wzrośnie i kupię sobie Wii...może...).
Inny wymiar ? Machanie padem ? Łaaaaał...oczywiście nikt nie może teraz tego samego zrobić, bo zaraz będzie, że zrzynka.
250$ w USA ! W polsce będzie kosztowac tyle, co PS3.

Możesz mi wytłumaczyć co widzisz w konsoli Micro$yfu ? Ja jedynie widzę same FPP, napieprzanki i wyścigi. Nic ciekawego w stylu EyeToy czy Dance Dance Revolution. Poza tym X360 jest strasznie awaryjny i Micro$yf wypuścił patche (TAK ! PATCHE !), które naprawiają 125 bęłdów w SYSTEMIE konsoli.
Ten little furry fags.
KILL EM!
One little furry fag.

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
Next-Geny
« Odpowiedź #84 dnia: Czerwca 27, 2006, 07:01:44 am »
Ja nigdy nie kupiłbym X360, w szczególności po tym, co przeczytałem w postach Chocobo... kupił sobie chłopak konsole i mu się spaliła po miesiącu, chociaż nic nielegalnego z nią nie robił (chyba, że się nie przyznał hehe).

Motion Sense? Powaliło was chyba, nie mam zamiaru machać całymi dwoma łapami, aby osiągnąć efekt równy temu, co dzisiaj robię lewym kciukiem. To już bym joystick wolał.... Wibracje? Wkurzają mnie niesamowicie, zawsze je wyłączam jak tylko mam okazje, bo one nie służą IMO absolutnie niczemu. No i na litość boską, nikt nie kupuje konsoli ze względu na jej parametry. No bo gdyby tak było, to Game Cube nie byłby takim niewypałem, a NDS nie niszczyłby tak PSP. Nie jest ważne jakie konsola ma parametry, ale jakie gry na nią wyjdą. Dlatego ja kupuje PS3, bo będzie to konsola dla jRPG'ów, a nie jak X360, dla wyścigówek i shooterów, czy ŁIIII, dla gier z dałnem (tak ogólnikowo mówię, chociaż wiem, że na nine zawsze wychodzą dobre gry i pewnie bym to kupił, gdyby mi odbiło... ale narazie zostane przy PS3).
« Ostatnia zmiana: Czerwca 27, 2006, 07:02:08 am wysłana przez Tantalus »

Offline Solidus

• SuperMod
Next-Geny
« Odpowiedź #85 dnia: Czerwca 27, 2006, 12:05:31 pm »
Motion Sense? Powaliło was chyba, nie mam zamiaru machać całymi dwoma łapami, aby osiągnąć efekt równy temu, co dzisiaj robię lewym kciukiem. To już bym joystick wolał.... Wibracje? Wkurzają mnie niesamowicie, zawsze je wyłączam jak tylko mam okazje, bo one nie służą IMO absolutnie niczemu. No i na litość boską, nikt nie kupuje konsoli ze względu na jej parametry. No bo gdyby tak było, to Game Cube nie byłby takim niewypałem, a NDS nie niszczyłby tak PSP. Nie jest ważne jakie konsola ma parametry, ale jakie gry na nią wyjdą. Dlatego ja kupuje PS3, bo będzie to konsola dla jRPG'ów, a nie jak X360, dla wyścigówek i shooterów, czy ŁIIII, dla gier z dałnem (tak ogólnikowo mówię, chociaż wiem, że na nine zawsze wychodzą dobre gry i pewnie bym to kupił, gdyby mi odbiło... ale narazie zostane przy PS3).
Sam się modlę, żeby można było w grach wyłączać ten Motion Sense. Nie wyobrażam sobie grać w Ace Combata i machać padem. Od tego będę miał przecież Flightsticka !
Mnie wibracje nie wkurzają, a nawet mi pomagają i chętnie z nimi gram. Czasem w grach nie zauważam niektórych rzeczy, a Dual Shock daje mi o nich znać. Nie chcę tylko, żeby następny pad Sony odrywał tymi wstrząsami ręce.
Ja też się nie patrzę na parametry (używami ich tylko jako tanich argumentów). PS3 napewno kupię chociażby dlatego, że wyjdzie na nią o wiecej gatunków gier, które mi się podobają - nie zwykłe, bezmózgie nawalanki i strzelanki (czyli coś dla amerykańców), ale gry, w których trzeba często pomyśleć. Będą to też serie nam znane i przez nas kochane. Kiedy część będzie grała na Wii w Mario na jednego wkurzając się, że nie ma z kim grać (bo gry na Wii będą typowo "imprezowymi" grami), a inna część na X360 będzie tracić resztki szarych komórek rozwalając w krwawej masakrze kolejnego przeciwnika, posiadacze PS3 będą sobie zagrywać w kolejnego MGS'a i FF'a, czy w Tekkena na parę osób. Playstation był IMO zawsze takim złotym środkiem między konsolami - nie było w niej przepychu żadnego z typów gier - były gry "na imprezę", były bezmózgie strzelanki i były gry wymagające posiadania mózgu. Nie mówię, że posiadacze konsol Micro$yfu są głupi. Owszem, jest tam parę gier wartych uwagi, ale nie mają one nic ciekawego do przekazania. Grając w Mario Party Ileśtam też nie wyciągniesz żadnych wniosków, oprócz takich, że fajnie grać z kumplami. Gry na PlayStation natomiast zawsze coś nam przekazywały, dawały jakieś życiowe wskazówki, czegoś nas uczyły. Dlatego pozostanę przy grach na konsolę Sony, nawet, jeśli jest ona skazana na niepowodzenie (w co z całego serca wątpię). Owszem, bardzo mnie kusi Wii, nawet GC chciałem niedawno kupić, ale jednak pozostanę póki co przy PS3. Wii może kiedyś kupię.
Ten little furry fags.
KILL EM!
One little furry fag.

Offline akkaak

• Soldier
    • http://akcorp.republika.pl
Next-Geny
« Odpowiedź #86 dnia: Lipca 17, 2006, 01:04:17 am »
Nie chcę tylko, żeby następny pad Sony odrywał tymi wstrząsami ręce.

no i nie bedzie:) bo wibracji nie ma wcale, za to sony zerżło sterowanie od Wii. Ale sie porobiło;]

Offline RadicalDreamer

• Yume
  • Wanderer
Next-Geny
« Odpowiedź #87 dnia: Lipca 17, 2006, 09:13:37 am »
Moim zdaniem Nintendo Wii odniesie sukces...ale na bardzo krótką metę. Gdy w końcu opadną już emocję wokół tego nowatorskiego pada, posiadacze konsoli nintendo zapragną wspaniałych tytułów z konkurencyjnych konsol, przede wszystkim PS3. Przecież to właśnie jakość gier decyduje o sukcesie danej platformy. Sony myśli bardziej długodystansowo. Stworzyło zaawansowaną strukturę wewnętrzną swojej konsoli, a przede wszystkim jako jedyne wyposażyło ją w napęd Blu-Ray. Oba te czynniki znacząco wpłyną na dalszy rozwój gier na tę platformę. Będą one coraz bardziej rozbudowane, lepsze graficznie i otworzą przed graczami nowe horyzonty. Po za tym PS3 już na starcie posiadać będzie ogromne wsparcie ze strony największych developerów. Oznacza to że konsola tak jak jej poprzedniczki będzie ponownie posiadać najlepszą bibliotekę gier ze wszystkich platform. Przecież właśnie różnorodność i wspaniałość gier na konsole giganta z Japonii przyczyniła się do tak wielkiego sukcesu Sony. Gry takie jak Chrono Cross, Metal Gear Solid, Final Fantasy 7, Xenogears, Silent hill czy Shadow of the Colossus to przecież dzieła które zmieniją nasze życie.
« Ostatnia zmiana: Lipca 17, 2006, 09:20:40 am wysłana przez RadicalDreamer »

Offline Giant Enemy Crab

• Daredevil
  • **
    • http://www.squarezone.pl
Next-Geny
« Odpowiedź #88 dnia: Lipca 21, 2006, 12:33:36 am »
A ja mam to w nosie która konsola będzie lepsza, która gorsza. Obie z nich będą coś warte na pewno i na obie będą tytuły dla których warto będzie je kupić. Na którą będzie więcej, a na którą mniej to już się okaże po premierze. Nie bede teraz spekulował na ten temat, tym bardziej że tak naprawdę to nie ma powodów. Chyba że dla kogoś to jakaś walka ideologiczna ;). To mi przypomina walki kiboli, albo z zamierzchłych czasów amiga vs atari ;). Przecież do niczego to nie prowadzi. Jedni będą woleć ninny drudzy soniaka. Mam nadzieję jednak że będzie spora grupa osób (tak jak ja) która będzie traktować wszystkie konsole tak samo ;) (oprócz x-szmelców oczywiście, bo dla mnie ixy już nie istnieją jako konsole).

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
Next-Geny
« Odpowiedź #89 dnia: Lipca 21, 2006, 12:44:38 am »
Ja lubie każdą konsolę, poza IKS-złomem.... dawno temu byłem szczęśliwym posiadaczem Atari XE, moje dzieciństwo upłynęło pod znakiem Amigi 50o i przez chwilę C64. Później miałem swojego PSX'a, którego uwielbiałem bardziej, niż dzisiaj swojego PS2, a jeszcze w trakcie zdażyło mi się dosyć długo grać na N64 (chociaż miałem 3 gry chyba heh) i bardzo dobrze wspominam tą konsolę. Nie miałem nigdy kontaktów z Segami, ale jakby mi ktoś chciał sprzedać Saturn'a albo tym lepiej Dreamcast'a z grami za rozsądną cenę, to bym się chyba skusił. Żałuję, że nie miałem SNES'a, bo bardzo wiele godzin spędziłem przy jego emulatorze na PC'ie. Jedyne czego nie lubię to X-Box... nawet dobrze tego nie uzasadnię. W życiu bym tego nie kupił, w szczególności po tym, jak przeczytałem twoje posty Chocobo, w których to opisałeś, jak ci się X360 rozwalił po miesiącu. Wii to będzie napewno za**bista konsola, już się wkurzam, że na to ma wyjść Seiken Densetsu MMO. Nintendo potrafiło zawsze się wstrzelić w rynek, niech druzgoczące zwycięstwo NDS'a na polu handheld'ów będzie dowodem tego. Mimo to, jeżeli mam wybierać, to kupię PS3, jako że na to wydanych będzie pewnie więcej tytułów niż na Wii, a do marki Sony mam sentyment po moim śp. szaraku i czarnulce, którą mam teraz.

Offline RadicalDreamer

• Yume
  • Wanderer
Next-Geny
« Odpowiedź #90 dnia: Lipca 22, 2006, 07:10:27 pm »
A ja mam to w nosie która konsola będzie lepsza, która gorsza. Obie z nich będą coś warte na pewno i na obie będą tytuły dla których warto będzie je kupić. Na którą będzie więcej, a na którą mniej to już się okaże po premierze Nie bede teraz spekulował na ten temat, tym bardziej że tak naprawdę to nie ma powodów. Chyba że dla kogoś to jakaś walka ideologiczna . To mi przypomina walki kiboli, albo z zamierzchłych czasów amiga vs atari .
Nigdy nie faworyzowałem żadnego sprzętu i nie mam nic przeciwko temu aby konsole Xbox 360 czy Wii zdominowały rynek i okazały się lepsze od PS3. Oczywiście nie da się przewidzieć na pewno która konsola będzie numerem 1, jednak każdy gracz chcący kupić nowe platformy będzie musiał w końcu podjąć tę ciężką decyzję na którą z nich wydać swoje ciężko zarobione pieniądze (chyba że ktoś ma wystarczająco kasy by zaopatrzyć się we wszystkie konsolki, wtedy to już inna sprawa :) Z zakupem którejś z konsol warto się na razie wstrzymać, aby poczekać aż wszystkie stanieją i wyjdą na nie konkretne gry. Pamiętam że z początku  posiadania mojej PS2 nie byłem nią zbyt zachwycony. Wyszły wtedy między innymi  MGS2,Silenty 2i3, Xenosaga, Suikoden3, Tekken4. Tytuły te były sequelami kultowych gier z mojego ukochanego szaraka i (przynajmniej według mnie) nie dorastały do pięt swoim poprzednikom. Prawdziwy przełom nastąpił dopiero w zeszłym roku, kiedy to końcu zaczęły pojawiać się tytuły naprawdę warte zainteresowanie w tym dwa moje ulubione tytuły na PS2- God of War i Shadow of the Collossus.
Gdybym jednak dzisiaj miał zaopatrzyć się w którąś z konsol to i tak postawiłbym na PS3.Swoją decyzję argumentuje tym że to właśnie na jej dwie poprzedniczki ( a zwłaszcza szaraka) powstały najlepsze gry w jakie kiedykolwiek grałem( i w które z taką samą pasją gram do dziś) oraz tym o czym pisałem już wcześniej. Mam nadzieję że moja decyzja okaże się słuszna...    

Offline Samael

• Soldier
    • http://www.jmedia.cba.pl/
Next-Geny
« Odpowiedź #91 dnia: Lipca 25, 2006, 10:25:33 pm »
Wszystkie next-geny mogą się okazać lepsze od PS3, ale ono i tak prawdopodobnie utrzyma swoją pozycję, ponieważ ma renomę i kilkunasto (już chyba) letnią tradycję. Jedynie Sony przez ten cały czas nie zmieniło nazwy tylko dodaje numerki do kolejnych wersji. A konkurencja?? Nintendo po entertainmentach kolejno 64 --> GC --> i teraz Wii. Sega Saturn--> Dreamcast (w moim odczuciu lepszy niż PS2), po czym dało sobie spokój z konsolami. Właśnie na przykładzie Dreama widać jak dużą rolę odgrywa wspomniana tradycja na rynku. Co do ilości gier na poszczególne platformy to wiadomo, że producenci będą tworzyć progi dla zaufanego i pewnego źródła zbytu jakim jest PS.

Offline White_wizard

• Keyblade Master
  • Weapon Master
  • A way to the Dawn
Next-Geny
« Odpowiedź #92 dnia: Lipca 31, 2006, 11:22:51 pm »
W sumie to jakby na to nie patrzeć, nie ma konsoli lepszych i gorszych... Wysztskie mają swoje dore i złe strony o których nawet nie będę tu pisał, bo generalie wszyscy już je wymienili, jeżdżąc na przemian po każedej konsoli z kolei. U mnie generalnie sprawa prezentuje się bardzo prosto. Kupię ps3 i tyle. Na inne konsole napewno nie będzie mnie stać, a i trzeba pomyśleć o kasie na gry bo podejrzewam, że specjalnie szybko nikt nie wymyśi dobrego sposobu na piracenie gier na ps3. Oczywiście nie mam zamiaru kupować onsolki zaraz po premierze, bo raz, że szkoda mi kasy, a dwa po co mi konsola zaaz po przemierze skoro nie będzie na nią żadnych dobrych tytułów?
You were born from nothing, you will turn into nothing. What have you lost? Nothing!

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Next-Geny
« Odpowiedź #93 dnia: Sierpnia 01, 2006, 02:10:21 am »
Oczywiście nie mam zamiaru kupować onsolki zaraz po premierze, bo raz, że szkoda mi kasy, a dwa po co mi konsola zaaz po przemierze skoro nie będzie na nią żadnych dobrych tytułów?
E tam nie jest tak zle... zawsze znajda sie zajebiste gierki nawet na premierze. Wii na przyklad bedzie mialo na starcie Zelda:The Twilight Princess ktora to pozycja pewnie bedzie jednym z najlepszych tytuow ktory ukaze sie przez cale zycie Wii na rynku.
PS3 tez pewnie bedzie mial jakies eleganckie gry na starcie... bo ch*jni nikt nie kupi.
Generalnie to jedyna konsola ktora miala tragiczny start i slabe launch titles bylo PS2... zadna inna konsola nie miala takich chu*ni podczas premiery. Tym razem Sony nie moze sobie pozwolic na taki krok bo wystartuja jako ostatni ze swoja konsola, wiec jesli nie pokaza niczego dobrego to poprostu nikt ich nie kupi bo edami eli wszyscy Wii albo X360... a wtedy PS2 startowalo jako pierwsze to moglo pozwolic sobie na slabe tytuly.

Inna sprawa to sprawa ceny... PS3 bedzie mialo dla polskiego gracza tak ogromna zare cenowaze obawiam sie iz malo kto bedzie w stanie pozwolic sobie na zakup... i za szybko tez ta cena nie spadnie.

« Ostatnia zmiana: Sierpnia 01, 2006, 02:19:42 am wysłana przez Gipsi »

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline Solidus

• SuperMod
Next-Geny
« Odpowiedź #94 dnia: Sierpnia 01, 2006, 03:15:02 am »
A Wii będzie wolne od regionów ? Bo niedługo mam 18-stkę, trochę kasy się nazbiera, a preorder kosztuje 999zł i bym sobie go preordernął chętnie. Nie chcę jednak grać jedynie na grach z importu i w pokoju gościnnym, gdzie TV obsługuje kabel RGB ;/
Ten little furry fags.
KILL EM!
One little furry fag.

Offline White_wizard

• Keyblade Master
  • Weapon Master
  • A way to the Dawn
Next-Geny
« Odpowiedź #95 dnia: Sierpnia 01, 2006, 10:39:29 pm »
Inna sprawa to sprawa ceny... PS3 bedzie mialo dla polskiego gracza tak ogromna zare cenowaze obawiam sie iz malo kto bedzie w stanie pozwolic sobie na zakup... i za szybko tez ta cena nie spadnie.
znaczy się ja i tak ps3 kupię sobie njawcześniej za kilka lat, tak jak z ps2 (którego mam od 2 lat, czyli szmat czasu od premiery) Bo jakby na to nie patrzeć, kasa ulicą nie chodzi

A Wii będzie wolne od regionów ?
tak mówią.....

You were born from nothing, you will turn into nothing. What have you lost? Nothing!

Offline Solidus

• SuperMod
Next-Geny
« Odpowiedź #96 dnia: Sierpnia 01, 2006, 11:01:47 pm »
"Nie mamy już siły wymyślać nowych zabezpieczeń do naszej konsoli, skoro i tak zostaną one złamane, tak jak stało się to w przypadku naszych poprzednich produktów. Zysk z sprzedanych gier pomimo ogromnego piractwa i tak przekorczył oczekiwany poziom dwukrotnie w przypadku Playstation i pieciokrotnie w przypadku Playstation 2, jak widać piractwo wcale nie szkodzi, a nawet pomaga; zastanówcie się ile osób kupi konsolę na której można grac tylko w oryginalne gry, a ile osób kupi konsolę bez zabezpieczeń w celu pogrania sobie w gry darmowo sciągniete z internetu lub przegrane od kolegi. W związku z zaistniałą sytuacją postanowiliśmy wstrzymac pracę nad zabezpieczeniami i przekierować fundusze przeznaczone na ten cel (5mld dolarów) na cele marketingowe."
Ten little furry fags.
KILL EM!
One little furry fag.

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
Next-Geny
« Odpowiedź #97 dnia: Sierpnia 01, 2006, 11:05:19 pm »
Halleluyah, niech żyją Modchipy i SwapMagic'i do PS3!

Inny problem, że ściągnięcie gry z internetu to już nie bedzie takie nic... na PSX się ściągało lekko, na PS2 już troche mniej lekko, a jak wejdzie BluRay, to będę pewnie jedną grę ciągnął przez półroku (nie wspominając o tym, że jeszcze bym się musiał wyposażyć w BluRay'ową nagrywarkę).

Offline White_wizard

• Keyblade Master
  • Weapon Master
  • A way to the Dawn
Next-Geny
« Odpowiedź #98 dnia: Sierpnia 01, 2006, 11:05:28 pm »
Jeśli jest to prawdą, to zaczynam bardzo lubić sony. Jako jedyni doszli do najardziej oczywistego wniosku i zrobili to co zrobić należało heh....
chociaż w sumie i tak nie muszą się martwić o zabezpieczenia, bo puki co nagrywarek blu ray raczej nie ma

Offline Solidus

• SuperMod
Next-Geny
« Odpowiedź #99 dnia: Sierpnia 01, 2006, 11:07:12 pm »
Halleluyah, niech żyją Modchipy i SwapMagic'i do PS3!

Inny problem, że ściągnięcie gry z internetu to już nie bedzie takie nic... na PSX się ściągało lekko, na PS2 już troche mniej lekko, a jak wejdzie BluRay, to będę pewnie jedną grę ciągnął przez półroku (nie wspominając o tym, że jeszcze bym się musiał wyposażyć w BluRay'ową nagrywarkę).
Od tego raczej będą dyski twarde do PS3...
Ten little furry fags.
KILL EM!
One little furry fag.