Autor Wątek: Filmowa Trivia  (Przeczytany 29864 razy)

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
Filmowa Trivia
« Odpowiedź #80 dnia: Października 23, 2005, 11:07:44 pm »
Yaaaay.... Gispi zgadł...

A przyznam się szczerze, że gorszego i bardziej kompromitującego nasz kraj filmu nie widziałem..... jaki inny naród mógłby wpaść na pomysł robienia komercyjnego filmu z komercyjnego reality show puszczanego w komercyjnej telewizji...

Offline Chief Roberts

• Szef Internatu
  • Paladin
Filmowa Trivia
« Odpowiedź #81 dnia: Listopada 08, 2005, 05:17:33 pm »
Co wy chcecie:D Ja tam zawsze sobie oglądam, bo teksty z Dariuszem biją na głowe jakieś Chłopaki nie-płaki i inne poranki kojota.

"Jeszcze Dariusz przyjezdzie i będziesz z Dariuszem tańczył"

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Filmowa Trivia
« Odpowiedź #82 dnia: Listopada 08, 2005, 07:32:54 pm »
No film był raczej kiepski, ale tak jak Chef pisze Dariusz miażdżył, ja z tych dwóch kolesi prółem niesamowicie
-Dariusz? To Dariusz?\
-Ty jeszcze zobaczysz jak Dariusz przyjedzie to z tobą nawet nie zatańczy

Po za tym śmiałęm się z postaci Gośki która cały czas chciała z kimś się myknąć i z walk Klaudiusza i Janusza którzy blokowali ciosy przeciwników zanim ci jeszcze je zadali ;]

Sory za nieodpisanie w temacie ale zapomniałem o nim >.>

My Sassy Girl:
Jak główna para nazwała to jajko które zakopali i umieścili w nim swoje listy. Jakiego określenia użyli co do tego jajka?

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline Chief Roberts

• Szef Internatu
  • Paladin
Filmowa Trivia
« Odpowiedź #83 dnia: Listopada 08, 2005, 08:29:32 pm »
No oprócz Dariusza reszta to chała. A Gośka wymiatała, nagle spada ten pajac z 1.PSK (nie wiem dlaczego go tam przyjęli) i Gocha go bierze do siebie i przyjmuje jego nasienie. Jak oni to bosko zagrali. Dno i poracha.

Offline Hisoka

• SS-Obersturmbannführer
  • Blade Dancer
  • Cute Cynic
    • http://smellofwhitecat.blogspot.com/
Filmowa Trivia
« Odpowiedź #84 dnia: Listopada 08, 2005, 08:52:31 pm »
a może tak w innym temacie popiszecie na ten temat...

Offline Kitano

• Daredevil
  • **
Filmowa Trivia
« Odpowiedź #85 dnia: Listopada 08, 2005, 09:14:58 pm »
My Sassy Girl:
Jak główna para nazwała to jajko które zakopali i umieścili w nim swoje listy. Jakiego określenia użyli co do tego jajka?
Kapsula czasu bodajze.

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Filmowa Trivia
« Odpowiedź #86 dnia: Listopada 08, 2005, 09:42:35 pm »
tia "Tajm kapszyl" ;]
jedziesz ziomu  

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline tobiasty

• Soldier
    • http://www.offtopic.klikaj.net
Filmowa Trivia
« Odpowiedź #87 dnia: Grudnia 05, 2005, 03:33:58 pm »
no moze ktos da jakies pytanko  :devil:  
« Ostatnia zmiana: Grudnia 05, 2005, 03:34:15 pm wysłana przez tobiasty »

Offline Chief Roberts

• Szef Internatu
  • Paladin
Filmowa Trivia
« Odpowiedź #88 dnia: Grudnia 06, 2005, 12:19:19 am »
Dlaczego Vader wyczuł moc w Luku oraz Obi-wanie podczas Nowej Nadziei, natomiast jak stał obok Lei i ją interrogował, to nic nie wyczuł? Po pierwsze- to była jego córka, po drugie- ostatnia nadzieja (luk był nową nadzieją), bo takze posiadała moc w swoich powiedzmy genach (czy tam tych chlorocośtam ale tego nie uznaje jako kanon)

Offline Pieszczotek

• Daredevil
  • **
    • http://
Filmowa Trivia
« Odpowiedź #89 dnia: Grudnia 06, 2005, 04:42:40 pm »
bo była wciąż dziewicą? :)
See you, Space Cowboy!

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
    • http://www.audioscrobbler.com/user/Morchol
Filmowa Trivia
« Odpowiedź #90 dnia: Grudnia 06, 2005, 04:45:38 pm »
ee luk tez był dziewicem tfu prawiczkiem =p chyba

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
Filmowa Trivia
« Odpowiedź #91 dnia: Grudnia 06, 2005, 05:25:13 pm »
skąd ta pewność. że Leia była dziewicą ?? Podczas Nowej Nadziei Vader nie wyczuł Luke'a, wyczuł tylko Obi_wana - swego dawnego nauczyciela. Luke był wtedy jeszcze zbyt słaby, by go ot tak wyczuć.
Kame Hame Ha

Offline Chief Roberts

• Szef Internatu
  • Paladin
Filmowa Trivia
« Odpowiedź #92 dnia: Grudnia 06, 2005, 06:27:16 pm »
Nie wiadomo czy wyczuł Obi-1 czy Luka, bo razem przybyli na gwiazdę śmierdzi z tego co pamiętam.
Myślę, ze poprawną odpowiedzią jest- ze lucas jeszcze nie wymyślił tego, ze Luk i Leja są rodzeństwem (dlatego tez się całują bodajze dwa razy- przez co Luk musiał pokutować w Powrocie Dżedaj w stroju kapłana, a nie w tradycyjnym ciuchu Dżedaj (takim jak miał Obi1).
A co do nie-wyczucia Luka- Kłajgon wyczuł w młodym Anakinie (zresztą młody Obi1 takze) moc, więc dlaczego później tato, nie mógł wyczuć swojego syna? A przed córą stał twarzą w twarz i nic. I chciał jej ryjek oszpecić tą maszynką, czy co tam ona robiła.

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
Filmowa Trivia
« Odpowiedź #93 dnia: Grudnia 06, 2005, 06:32:42 pm »
Nie wiadomo czy wyczuł Obi-1 czy Luka, bo razem przybyli na gwiazdę śmierdzi z tego co pamiętam.
Myślę, ze poprawną odpowiedzią jest- ze lucas jeszcze nie wymyślił tego, ze Luk i Leja są rodzeństwem (dlatego tez się całują bodajze dwa razy- przez co Luk musiał pokutować w Powrocie Dżedaj w stroju kapłana, a nie w tradycyjnym ciuchu Dżedaj (takim jak miał Obi1).
A co do nie-wyczucia Luka- Kłajgon wyczuł w młodym Anakinie (zresztą młody Obi1 takze) moc, więc dlaczego później tato, nie mógł wyczuć swojego syna? A przed córą stał twarzą w twarz i nic. I chciał jej ryjek oszpecić tą maszynką, czy co tam ona robiła.
To akurat prawdą nie jest, że Lucas wtedy jeszcze tego nie wymyślił. Lucas miał zamysł całego scenariusza dla wszystkich 6-ciu części już gdy kręcił Nową Nadzieję.  

No i Luke nic nie pokutuje w stroju kapłana. Strój Luke w Powrocie Jedi miał podkreślić mroczność i tajemniczość drogi jaka przed nim stoi i dramat przyszłego wyboru. może też strój jest pietnem bycia synem Darth Vadera - ale to mój domysł jest już akurat

a tak w ogóle... Chief, to jest na pewno pytanie do Trivii, czy mamy zamiar podyskutować filozoficznie o gwiezdnych wojnach??
« Ostatnia zmiana: Grudnia 06, 2005, 06:34:11 pm wysłana przez _dark_cloud_ »
Kame Hame Ha

Offline tobiasty

• Soldier
    • http://www.offtopic.klikaj.net
Filmowa Trivia
« Odpowiedź #94 dnia: Grudnia 06, 2005, 06:47:21 pm »
raczej to dyskusja o gwiezdnych wojnach :P

raczej to daj odpowiedzieć Chief'owi bo to do niego było pytanie  nie szerz offtopa niepotrzebnie... -Gipsi
« Ostatnia zmiana: Grudnia 06, 2005, 07:11:02 pm wysłana przez Gipsi »

Offline Chief Roberts

• Szef Internatu
  • Paladin
Filmowa Trivia
« Odpowiedź #95 dnia: Grudnia 06, 2005, 08:12:44 pm »
To akurat prawdą nie jest, że Lucas wtedy jeszcze tego nie wymyślił. Lucas miał zamysł całego scenariusza dla wszystkich 6-ciu części już gdy kręcił Nową Nadzieję.  

No i Luke nic nie pokutuje w stroju kapłana. Strój Luke w Powrocie Jedi miał podkreślić mroczność i tajemniczość drogi jaka przed nim stoi i dramat przyszłego wyboru. może też strój jest pietnem bycia synem Darth Vadera - ale to mój domysł jest już akurat

a tak w ogóle... Chief, to jest na pewno pytanie do Trivii, czy mamy zamiar podyskutować filozoficznie o gwiezdnych wojnach??
Trivia, czyli to co w temacie nie oznacza jakiegos quizu, po prostu chcialem zeby mi ktois wyjasnil te niejasnosc. Bo niezbadane sa wyroki lucasa
A z tymi scenariuszami lucasa, to bajka niezla. Sam wierzsylem dopoki nie obejrzalem mrocznego widma.  Mialpomysl, ale scenariuszy na bank nie mial, ewentuaknie szkice bo kazdy chyba zauwazy znaczna roznice w dojrzalosci obu trylogii oraz ich jakby przeslaniu. Zreszta lucas slynie ze swej pomyslowosci.
Jak dla mnie kostium po prostu oczyszcza luka z pietna kazirodczej milosci. Nie jrst to stoj jedi tylko szata kaplańska bardziej/ No ale mniejsza z tym. Zadajcie inne pytanie i sory ze sie w "kliz" wtracilem. Co do odpoweidzi to moim zdaniem lucas nie zaplanowal tego ze leja bedzie luka siostra.

DOBRA- widze, ze zepsułem temat. W ramach pokuty pytanie proste jak kąt prosty.

Co w tej scenie mówi Hans Kloss - dodam, dla ułatwienia, ze jest to najbardziej popularny cytat ze "Stawki(...)"
« Ostatnia zmiana: Grudnia 07, 2005, 11:48:53 pm wysłana przez Chief Roberts »

Offline Garfield

• Soldier
Filmowa Trivia
« Odpowiedź #96 dnia: Kwietnia 02, 2006, 09:25:06 pm »
" Nie ze mną te numery Brunner " ?? :P

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
Filmowa Trivia
« Odpowiedź #97 dnia: Lipca 02, 2006, 03:55:33 pm »
eh... Chieffa nie ma, Garfield/Kaski nie ma.... a Trivia stoi... i stoi... i tak sobie stoi... to może ją ruszę.

bardzo łatwe - jak nazywa się ten bohater (nie aktor) i tytuł (dokładny) tego filmu ;)
Kame Hame Ha

Offline Musiol

• kiedyś byłem tutaj popularny
  • SuperMod
    • pssite.com
Filmowa Trivia
« Odpowiedź #98 dnia: Lipca 02, 2006, 04:02:05 pm »
Franciszek Dolas,
"Jak rozpętałem II wojnę światową"

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod