Nie wiadomo czy wyczuł Obi-1 czy Luka, bo razem przybyli na gwiazdę śmierdzi z tego co pamiętam.
Myślę, ze poprawną odpowiedzią jest- ze lucas jeszcze nie wymyślił tego, ze Luk i Leja są rodzeństwem (dlatego tez się całują bodajze dwa razy- przez co Luk musiał pokutować w Powrocie Dżedaj w stroju kapłana, a nie w tradycyjnym ciuchu Dżedaj (takim jak miał Obi1).
A co do nie-wyczucia Luka- Kłajgon wyczuł w młodym Anakinie (zresztą młody Obi1 takze) moc, więc dlaczego później tato, nie mógł wyczuć swojego syna? A przed córą stał twarzą w twarz i nic. I chciał jej ryjek oszpecić tą maszynką, czy co tam ona robiła.
To akurat prawdą nie jest, że Lucas wtedy jeszcze tego nie wymyślił. Lucas miał zamysł całego scenariusza dla wszystkich 6-ciu części już gdy kręcił Nową Nadzieję.
No i Luke nic nie pokutuje w stroju kapłana. Strój Luke w Powrocie Jedi miał podkreślić mroczność i tajemniczość drogi jaka przed nim stoi i dramat przyszłego wyboru. może też strój jest pietnem bycia synem Darth Vadera - ale to mój domysł jest już akurat
a tak w ogóle... Chief, to jest na pewno pytanie do Trivii, czy mamy zamiar podyskutować filozoficznie o gwiezdnych wojnach??
Trivia, czyli to co w temacie nie oznacza jakiegos quizu, po prostu chcialem zeby mi ktois wyjasnil te niejasnosc. Bo niezbadane sa wyroki lucasa
A z tymi scenariuszami lucasa, to bajka niezla. Sam wierzsylem dopoki nie obejrzalem mrocznego widma. Mialpomysl, ale scenariuszy na bank nie mial, ewentuaknie szkice bo kazdy chyba zauwazy znaczna roznice w dojrzalosci obu trylogii oraz ich jakby przeslaniu. Zreszta lucas slynie ze swej pomyslowosci.
Jak dla mnie kostium po prostu oczyszcza luka z pietna kazirodczej milosci. Nie jrst to stoj jedi tylko szata kaplańska bardziej/ No ale mniejsza z tym. Zadajcie inne pytanie i sory ze sie w "kliz" wtracilem. Co do odpoweidzi to moim zdaniem lucas nie zaplanowal tego ze leja bedzie luka siostra.
DOBRA- widze, ze zepsułem temat. W ramach pokuty pytanie proste jak kąt prosty.
Co w tej scenie mówi Hans Kloss - dodam, dla ułatwienia, ze jest to najbardziej popularny cytat ze "Stawki(...)"