Autor Wątek: Komediowe anime i mangi  (Przeczytany 13801 razy)

Offline Red13Shini

• Adventurer
  • *
    • http://
Komediowe anime i mangi
« dnia: Lipca 12, 2004, 08:07:12 pm »
Edit by Gipsi:Temat dla mang i anime z gatunku komediowych... oglądałeś jakąś romantyczną komedie, anime parodiujące największe komercyjne hity typu Dragon Ball czy Sailor Moon? Wypowiedz się tu...

FLCL:

Anime chyba niemusze nikomu wyjaśniać ???? NAILEPSZE JAKIE WIDZIALEM !!!!!
szkoda ze tak malo jest taak tobrych anim  :unsure:  a jeszcze wieksza szkoda ze tylko 6 odcinkow  :unsure:   :unsure:   :unsure:   :unsure:   :unsure:
« Ostatnia zmiana: Stycznia 08, 2005, 02:09:54 pm wysłana przez Gipsi »
:D:D:D:D

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Komediowe anime i mangi
« Odpowiedź #1 dnia: Lipca 13, 2004, 02:10:33 pm »
No chyba jednak trzeba objaśniać :(
Ja kompletnie tytułu nie kojaże a widze że i inni albo nie golądali albo nie przypadło im do gustu...
O czym to jest? :o  

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline little

• Wanderer
Komediowe anime i mangi
« Odpowiedź #2 dnia: Lipca 13, 2004, 03:27:50 pm »
Ja teżnigdy o tym anime nie słyszałem. Red13Shini możesz z grubsza powiedzieć o czym ono jest  ??

Offline Red13Shini

• Adventurer
  • *
Komediowe anime i mangi
« Odpowiedź #3 dnia: Lipca 14, 2004, 11:04:45 pm »
To jest o chlopcu ktorego typiara walnela gitarą elektryczną !! a potem z jego glowy zaczely wylazic roboty i robot co sie z nimi nawala !!

Anime jest SUPERMEGA ODJECHANE I ŚMIESZNE (zwijalem sie ze smiechu chyba godzinami a moge je ogladac setki razy) ma pszepiekna kreske i swietna muzyka (the Pillows żądzi "ride on shooting star" :P )

:D:D:D:D

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Komediowe anime i mangi
« Odpowiedź #4 dnia: Lipca 15, 2004, 10:32:12 am »
Mi kieyś się ściągnął jeden odcinek jakiegoś anime w którym jakiś koleś został odwiedzony przez kosmitki które jako broń dały mu gitare... i chyba on znimi poleciał gdzieś w kosmos... niewiem bo nie oglądałem całego bo musiałem formata zrobić :unsure:  Oglądałem tylko urywkami... ale to chyba nie to bo tam mu nie wychodziły żadne roboty z głowy :rolleyes: ... hyba

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline Spawn07

• Soldier
Komediowe anime i mangi
« Odpowiedź #5 dnia: Września 17, 2004, 08:34:01 pm »
Witajcie,
mieliście przyjemność oglądania tą anime, bo ja tak. Była mają pierwszą :). Od tamtego czasu kolekcja się powiększała. Jeśli pytają mnie to mnie wzruszyło, mówie tylko jedno Aa! MegamiSama.

Co byście powiedzieli o tej wspaniałem anime? jesli znacie bardziej romantyczną anime to piszcie, jestem bardzo ciekaw. :)

Offline little

• Wanderer
Komediowe anime i mangi
« Odpowiedź #6 dnia: Września 18, 2004, 10:31:00 pm »
Anime niestety nie oglądałem ale czytałem 10 tomów mangi i na tym nie mam zamairu skończyć. Jak ktoś nie kojaży tytułu to po naszemu to jest Oh! My Goddes ;) .
A jak lubisz komedie romantyczne to obejżyj/przeczytaj np. Chobitsa, i''s czy Lilim Kiss.

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
Komediowe anime i mangi
« Odpowiedź #7 dnia: Września 18, 2004, 11:58:25 pm »
Oglądałem to anime i powiem szczerze, że widziałem lepsze z tego gatunku. Zobacz wspomniane przez poprzednika Chobits, czy przez-wszystkich-znane-i-kochane Love Hina.

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Komediowe anime i mangi
« Odpowiedź #8 dnia: Września 20, 2004, 03:54:09 pm »
ach moja bogini..... nieoglądałem anime, mam na płytkach jakąś kinówke ale jest w strasznie słabej jakości-tak jakby ktąś ja nagrywał na sali własną kamerą :shu:  więc niechciało mi się marnować czasu, a jakiś rok temu czytałem pierwsze 3 4 tomy tej mangi i była taka sobie-chyba spodziewałem się czegoś więcej, niebyło złe ale o wiele bardziej mi się podoba Chobits, Love Hina, czy genialne moim zdaniem Video Girl Ai :wub:  ...ale pewnie kiedyś doczytam tę serie do końca bo kumpela ma wszystkie tomy... tylko kiedy ja będę mieć czas, a podejżewam że manga się rozkręci jak będzie więcej bogiń i wszystkie będą dalej walczyły o głównego bohatera :lol:  

Offline elfik_mog

• Daredevil
  • **
  • ばか ばか ばか !!!
Komediowe anime i mangi
« Odpowiedź #9 dnia: Września 20, 2004, 07:58:26 pm »
Czytałam 1 i 3 tomik mangi. Fabuła jest dobra, ale z kreską gożej (z tego co wiem w póżniejszych tomach się rozkręciło). Anime nie widziałam.

Kiedys wpadł mi do rąk pierwszy tom You are under arrest (czy jakoś tak) tego samego autora. Niestety po francusku i nic nie zrozumiałam...

MATURA TO BEZEDURA^^'

Offline little

• Wanderer
Komediowe anime i mangi
« Odpowiedź #10 dnia: Września 25, 2004, 07:52:23 pm »
A ja tam do kreski w Oh!My Goddes nic nie mam. Nawet wole tą z wcześniejszych tomuw :P  

Offline elfik_mog

• Daredevil
  • **
  • ばか ばか ばか !!!
Komediowe anime i mangi
« Odpowiedź #11 dnia: Września 30, 2004, 08:14:12 pm »
Mie uderza w co poniektórych rysunkach brak proporcji i nie podobały mi się ich twarze. Dziś widziałam najnowszy tomik i był OK

MATURA TO BEZEDURA^^'

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
Komediowe anime i mangi
« Odpowiedź #12 dnia: Października 01, 2004, 11:32:51 am »
Ty i te twoje proporcje. jak już zostałaś plastykiem, to potem odczuwalny stajL się jeden defekt - wszystko byś chciała mieć w idealnych proporcjach ty.... plastyku. A gdzie przyjemność z czytania.
Kame Hame Ha

Offline little

• Wanderer
Komediowe anime i mangi
« Odpowiedź #13 dnia: Października 29, 2004, 02:52:57 pm »
Obejżałem anime i stwierdzam że manga o wiele lepsza. Przedewszystkim dłuższa. Samo szukanie domu trwa jakieś 3 rozdziały a w anime nie wiem czy pięć minut. No ale nie ma o sie dziwić jak by miely przedłużyć wszystkie wątki tak jak w mandze to musieli by zrobić cały serial a nie serie OAV. Szczeże to dziwie sie czemu tak nie zrobili....

Offline RainMan

• Soldier
Komediowe anime i mangi
« Odpowiedź #14 dnia: Grudnia 03, 2004, 08:57:19 pm »
Potwierdzam, widziałem wszelkie anime warte obejżenia i FLCL jest po prostu odjechane... ale nie zgodze sie że najlepsze bo każdy wie że najlepsze jest:
Jungle wa itsumo Hare nochi Guu

i każdego kto zaprzeczy zniszcze...
uprzejmością znaczy sie

Offline RED XIII

• Adventurer
  • *
    • http://www.redzik.deviantart.com
Komediowe anime i mangi
« Odpowiedź #15 dnia: Stycznia 06, 2005, 02:24:36 pm »
Ostatnio mam do czynienia z bardzo fajnym anime o 3eh zboczencach ... nazywa sie Green Green i jest przy nim niezly ubaw - goraco polecam ... a moze ktos je zna ?
Traktuj każdy dzień jak swój ostatni , byś mógł umrzeć wieczorem wolnym od żalu ...

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
Komediowe anime i mangi
« Odpowiedź #16 dnia: Stycznia 06, 2005, 02:35:34 pm »
Asa no..... mezame.... sou mainichi DEEP choppiri tsuraine... <coś tam dalej szło> Hora! Hey Boys Hey Girls hayaku tsukau dakara o motome <coś tam coś tam>... opening z tego anime niszczył....

Miałem szczęście/nieszczęście obejrzeć całego Green Green'a.... poleciłbym to little'owi, jako że on uchodzi tutaj za największego zboczucha.... gatunek = ciężkie echii, czyli golizną wieje z lewej i z prawej... fabuła jest słaba, ale wykonanie przednie... wątek miłosny Yuusuke+Midori był maksymalnie beznadziejny... no ale kilka momentów w tym anime wszystki mi zrekompensowało...

Ocena Tanta: 7.5/10

Offline RED XIII

• Adventurer
  • *
    • http://www.redzik.deviantart.com
Komediowe anime i mangi
« Odpowiedź #17 dnia: Stycznia 06, 2005, 03:45:50 pm »
golizna na lewo i prawo :D mnie sie tam bardzo podobalo a najbardziej glupota tych 3eh gosci  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  gdzie to by byc takim maniakiem zboczuchem  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  

No ten watek - fakt beznadziejny ale do wykonania ... niepowiedzialbym ze jest zle , kreska jest przyjemna dla oka a anime ma fajny smieszny klimat :D
Traktuj każdy dzień jak swój ostatni , byś mógł umrzeć wieczorem wolnym od żalu ...

Offline little

• Wanderer
Komediowe anime i mangi
« Odpowiedź #18 dnia: Stycznia 06, 2005, 06:56:56 pm »
RED XIII ty tu cały czas o 3ch zboczeńcach :P  Powiedz mi o paniach występujchych w tym anime :P
Jak masz jakieś screeny z tego anime to zapodaj. Panie w negliżu miło widzane (oczywiście pprzezemnie :P )

BTW: Tant thx za tego "największego zboczucha" :P  Ale widze że mam konkurencej :lol:  RED strzeż sie nienawidze konkurencji :lol:  

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
Komediowe anime i mangi
« Odpowiedź #19 dnia: Stycznia 06, 2005, 07:03:38 pm »
szczerze mowiąc ciężko w tym anime o panie bez negliżu... wpisz Green Green w googla i sam zobacz