Autor Wątek: Komediowe anime i mangi  (Przeczytany 13799 razy)

Offline Solidus

• This is no Zaku boy... NO ZAKU!
  • SuperMod
Komediowe anime i mangi
« Odpowiedź #40 dnia: Maja 11, 2005, 10:21:45 pm »
A jeszcze nie obejrzałem. Jakoś o tym zapomniałem :F Zresztą muszę podociągać jeszcze pare odcinków DELUXE.
One little, two little, three little furries
Four little, five little, six little furries
Seven little, eight little, nine little furries
Ten little furry fags.
KILL EM!
Ten little, nine little, eight little furries
Seven little, six little, five little furries
Four little, three little, two little furries
One little furry fag.
ANYONE WANT TO DO THE HONORS?

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Komediowe anime i mangi
« Odpowiedź #41 dnia: Maja 11, 2005, 10:32:25 pm »
Ja oglądnąłem jakiś czas temu 2 odcinki... raczej niczym mnie nie przykuło... z 2 razy tam się zaśmiałem amoże nawet więcej ;] ale nic po zatym... bardziej mi się kojażyło z jakąś kreskówką z Cartoon Network... no ale zobaczymy jak będzie dalej... jak mi się zacznie praktyka to napewno oglądne, mam narazie 16 epów na płytach :)  

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline little

• Wanderer
Komediowe anime i mangi
« Odpowiedź #42 dnia: Maja 12, 2005, 08:33:54 pm »
Dobra przeczytałem pierwsze 3 tomiki VGA. Ja nie moge I want more ^^ Genialne. Czułem sie jak wtedy gdy zaczełem czytać I''s... Tylko że is jest genialne do czasu bo potem to sie robi opera mydlana....mam nadzieje że niestanie sie tak z VGA. Jak narazie widze w niej same plusy. Główny bohater to spoko gościu co do Ai to jeszcze jej do końca nie rozszyfrowałem....może za kilka tomików wyrobie se dokładniejszą opinie to tej pani. JAk narazie jest debeściacka :P Kreska mi sie jeszcze strasznie mandze podoba. JAkośtak pasuje do tego typu mangi. Jest taka...inna no niewiem jak ją opisać bo ogólnie to sie nie znam. Kreska moze mi sie podobać albo nie i raczej nic więcej o niej nie powiem bo sie nie znam. Wkażdym bądź razie dostałem dzisiaj mangi i odraz przeczytałem (w tle leciał "Sad Statue" SOAD) wszystkie 3 tomiki. Jeszcze przeczytam sobie dzisiaj 20 tom AMG ale to wieczorem bo to już ostatnia manga z dostawy w tym miesiącu :P

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
Komediowe anime i mangi
« Odpowiedź #43 dnia: Maja 20, 2005, 08:47:36 pm »
HMMM.... właśnie obejrzałem kolejny odcinek Jungle wa itsumo Hale nochi Guu Final... czemu.... czemu to musiał być ostatni? Dlaczego tak piękna seria, musiała się tak szybko skończyć, co? Ale syf.... ale jest coś co mnie trzyma przy życiu.... to, że ostatni odcinek Hale Guu Final nie podsumował serii w żaden sposób i to, że na końcu wyskoczył byczy napis "See You Again".... AAAAAAA..... TAK... TO MUSI BYĆ TO..... BĘDZIE CZWARTA SERIA!!!!!!! MUSI BYĆ!!!

Tak... ten post chyba faktycznie lepiej pasował tutaj....

Offline Hisoka

• SS-Obersturmbannführer
  • Blade Dancer
  • Cute Cynic
    • http://smellofwhitecat.blogspot.com/
Komediowe anime i mangi
« Odpowiedź #44 dnia: Maja 24, 2005, 07:25:43 pm »
dziś w Empiku miałam komedię-chciałam zobaczyć jak wygląda hack....kartkuję,kartkuję...jakoś dziwnie jak Love Hina wygląda...zdejmuję okładkę,patrzę.....Love Hina...jakiś idiota podmienił

Offline GLenn

• AvEx3 Master
  • Weapon Master
  • Hollow Kon
    • http://nudenaru.deviantart.com/
Komediowe anime i mangi
« Odpowiedź #45 dnia: Maja 24, 2005, 07:31:09 pm »
Love Hina to tez po czesci Komedia ale szkoda mi Urashimy ma prze***ane ogółem a dostawal po pysku tyle razy co golota

Offline Hisoka

• SS-Obersturmbannführer
  • Blade Dancer
  • Cute Cynic
Komediowe anime i mangi
« Odpowiedź #46 dnia: Maja 24, 2005, 07:32:05 pm »
i taki bezbronny był...ale uwielbiałam Kitsune

Offline little

• Wanderer
Komediowe anime i mangi
« Odpowiedź #47 dnia: Maja 27, 2005, 09:05:39 am »
A ja musie sie przyznać że jestem ciota i nieczytałem ani nie oglądałem ani jednoego odcinka Love Hiny !!

Offline GLenn

• AvEx3 Master
  • Weapon Master
  • Hollow Kon
Komediowe anime i mangi
« Odpowiedź #48 dnia: Maja 27, 2005, 09:26:25 am »
ja tam ogladalem do 23 czy jakos tak (z winampa lecialy i to chyba nie wyszstkie) tak wiec szukam za freee reszty

Offline Solidus

• This is no Zaku boy... NO ZAKU!
  • SuperMod
Komediowe anime i mangi
« Odpowiedź #49 dnia: Maja 27, 2005, 10:31:53 am »
Z Love Hiny to mange przeczytałem chyba 9-10 razy. Anime mam całą serię na kompie. Skończyłem chyba na 13 odcinku.
One little, two little, three little furries
Four little, five little, six little furries
Seven little, eight little, nine little furries
Ten little furry fags.
KILL EM!
Ten little, nine little, eight little furries
Seven little, six little, five little furries
Four little, three little, two little furries
One little furry fag.
ANYONE WANT TO DO THE HONORS?

MarvelliX

• Gość
Komediowe anime i mangi
« Odpowiedź #50 dnia: Maja 27, 2005, 03:59:08 pm »
Love Hina to tez po czesci Komedia
nie po części tylko to jest komedia romantyczna, w niektórych momentach tażałem sie po ziemi :F
Anime bede dopiero sobie załawiał a co do mangi to podjołem sie jej tłumaczenia i szukam kogoś do pomocy (narazie mam 1 osobe tylko -_-)

Offline GLenn

• AvEx3 Master
  • Weapon Master
  • Hollow Kon
Komediowe anime i mangi
« Odpowiedź #51 dnia: Maja 27, 2005, 06:40:19 pm »
pomóc ?^_^?

Offline Hisoka

• SS-Obersturmbannführer
  • Blade Dancer
  • Cute Cynic
Komediowe anime i mangi
« Odpowiedź #52 dnia: Maja 27, 2005, 07:49:17 pm »
ja tylko anime oglądałam-tomików nie mam od kogo wycyganić :blush:

MarvelliX

• Gość
Komediowe anime i mangi
« Odpowiedź #53 dnia: Maja 27, 2005, 09:20:08 pm »
manga za anime? :> dorzuce maskotki i tapety :F

pomóc ?
no cóż mozna by... czcionka ComicSans w spise treści Georgia
1 tom - mam ja
2 tom - Dark Butz
więc możesz 3 wziaść :P
Tu jest przykład...
« Ostatnia zmiana: Maja 27, 2005, 09:26:37 pm wysłana przez MarvelliX »

Offline Hisoka

• SS-Obersturmbannführer
  • Blade Dancer
  • Cute Cynic
Komediowe anime i mangi
« Odpowiedź #54 dnia: Czerwca 10, 2005, 07:41:49 pm »
zaczęłam [tzn. przekartkowałam] pierwsze 2 tomy Onizuki.Damn...ciekawe ile zajmie mi przyzwyczajanie się do tych świńskich ryjków...Onizuka jest już chyba [na razie na pewno] z nich wszystkich najprzystojniejszy. Ale poczekam do mojego jednego z najulubieńszych bohaterów serii-komputerowego przerabiacza. Mam nadzieje,że będzie wyglądał podobnie jak w anime

Offline Kristofer

• Adventurer
  • *
  • Death Note owner ;]
Komediowe anime i mangi
« Odpowiedź #55 dnia: Sierpnia 15, 2005, 12:11:08 pm »
ostatnio pożyczyłem sobie od kumpla 2 pierwsze tomy Love Hina...dżisus to jest po prostu genialne :D :D Uśmiałem się przy tym bardziej niż przy Onizuce. Ok. 1 w nocy zaczełem to czytać, słuchawki na uszy i co chwila się śmieje jak dałn :D:D Później mnie starsza opier****, bo obudziłem wszystkich w domu ;]  

Offline Hisoka

• SS-Obersturmbannführer
  • Blade Dancer
  • Cute Cynic
Komediowe anime i mangi
« Odpowiedź #56 dnia: Sierpnia 22, 2005, 04:39:18 pm »
Wspomnienia Demona- manga, której Tant nie przetrwał od pierwszego tomica i twierszi,że to yaoi....ma dałna i węszy yaoi jak tylko jeden bishonen uśmiechnie się do drugiego...ja jestem już na czwartym tomie i jak na razie mi się podoba. Chwilami może jest trochę za słodko,ale biorąc pod uwagę fakt,że jestem uczulona na słodkie mangi, a to mogę znieść,nie może być aż tak strasznie. Z tomu na tom fabuła staje się lepsza [nie jakoś drastycznie,ale i tak to już "coś"] i nie ma bohaterki [małej, wrednej, wnerwiającej bohorki],która działała mi na nerwy...za to dorzucili pare nowych, fajnych postaci [2 demony] i otworzyli sobie nową furtkę w historii. Poczucie humoru na niezłym poziomie [do tej pory rozwala mnie jedna akcja z tomu pierwszego],choć lekkie i trywialne,kreska mi się podoba [trochę słodka,ale np. Eclipse jest super] i fabuła z perspektywami...jest OK

Offline little

• Wanderer
Komediowe anime i mangi
« Odpowiedź #57 dnia: Września 03, 2005, 05:12:25 pm »
Ok przeczytałem pierwsze 8 tomów GTO i cos musze powiedzieć.... Zawiodłem sie ?? no może nie tak ostro ale spodziewłem sie mega wypas mangi a dla mnie jest porpostu wyjebana. Uśmiałem sie przy niej po pachy, kreska która z początku mi sie nie podobała w końcu jakoś przpadła mi do gustu i wogule manga jest na bardzo wysokim poziemie ale czegoś mi w niej brakowało...... Nieiwem niemiała tgo czegośco ma np. Chobits czy VGA.... ALe to nei zmienia faktu że manga jest zarąbista i można ją spokojnie polecać :D

ostatnio pożyczyłem sobie od kumpla 2 pierwsze tomy Love Hina
info for kristofer:
tak na wszelki wypadek ci mówie żebyś nie zapomniał i nie musiał wydawać kasy na smsy do ciebie na kom powiem ci tutaj :P niezapomnij mi przynieśćtych tomików w poniedziałek a ja ci podżuce moje jak zbysiu mi odda :P dobra konec tego spamu kmam nadzieje że mnie za to nie zabijecie....

Offline Rad!cal.87

• Daredevil
  • **
    • http://
Komediowe anime i mangi
« Odpowiedź #58 dnia: Września 11, 2005, 07:50:32 pm »
Zacząłem niedawno oglądać Fruits Basket i co się okazało, a no to, że ta niepozorna seria jest o niebo lepsza, czyli przede wszystkim śmieszniejsza od 90% koczowatych seriali komediowych z u.s.a. ( a może to po prostu kwestia poczucia humoru, nie wiem ) Onizuka też całkiem niezły, z tego co widziałem na hyperze, szkoda tylko że ominąłem prawie wszystkie odcinki heh
« Ostatnia zmiana: Września 11, 2005, 07:52:45 pm wysłana przez Rad!cal.87 »
bla

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Komediowe anime i mangi
« Odpowiedź #59 dnia: Września 11, 2005, 11:53:50 pm »
Zacząłem niedawno oglądać Fruits Basket i co się okazało, a no to, że ta niepozorna seria jest o niebo lepsza, czyli przede wszystkim śmieszniejsza od 90% koczowatych seriali komediowych z u.s.a. ( a może to po prostu kwestia poczucia humoru, nie wiem ) Onizuka też całkiem niezły, z tego co widziałem na hyperze, szkoda tylko że ominąłem prawie wszystkie odcinki heh
o tak Fruits Basket polecam ogromnie, mam tak wielki sentyment do tej seri że to poemat, w każdym odcinku się przyajmniej kilka razy uśmiałem i  do tego nie raz było mocno uczuciowo... naprawde super anime, postacie które poprostu trzeba polubić i aż chce się włączyć kolejny odcinek. Dlatego mam wielką nadzieje że teraz JPF z ich nowościami szybko wprowadzi Frutis Basket na rynek bo będę kupował na pewno, to jedna z tych serii która pozostawiła po sobie ciepłe wrażenie... zresztą na avku w pewnym momencie miałme głównego bohatera i zmieniałem co chwile jego miny w zależności od humoru w jakim byłem.
Jedna z nielicznych serii którą ogromnie polecam wyjadaczom anime.
« Ostatnia zmiana: Września 12, 2005, 12:15:01 am wysłana przez Gipsi »

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?