Pardon, ja tu troche nie na bierząco jestem i nie mogę zobaczyć co też ten Marv zrobił z zespołem moderującym (chociażby dlatego, że link na głównej stronie forum, prowadzący do niego nie działa przynajmniej od kilku miesięcy). Ja się chciałem uprzejmnie zapytać, po kiego grzyba pozbawiłeś Marvi uprawnień Dark Butz'a i Hisoke (i może kogoś jeszcze, ale więcej nie widzę). Znaczy podaj mi jeden sensowny argument, bo naprawde nie docierają do mnie twoje racje. Oboje wywiązywali się ze swoich obowiązków. O tym co robił DB nie wiem zbyt wiele, ale wiem, ze His modowała regularnie powierzone jej działy i dobrze jej to wychodziło. Dlaczego więc się ich pozbyliśmy, skoro taki układ był dobry? Niby komu to wadzi, że mamy więcej moderatorów, niż powinniśmy mieć? Są fora na których jest więcej modów, a na nasze mimo wszystko jest dosyć spore. Chociaż ewidentnie nie jest wykorzystywany pełen jego potencjał, to mimo wszystko duża ilość moderatorów owocuje małą ilością spamu, a nawet jeżeli jakiś jest, to jest w rozsądnych granicach. Nie zaprzeczycie chyba, że DB i Hisoka wymierzali sprawiedliwość należycie, możesz nawet Marv sypnąć statystykami moderatorskimi, bo wiem, że to poprze moje słowa. Krótko mówiąc:
Wady wywalenia tych moderatorów:
- Mniejsza mimo wszystko skutecznośc w zwalczaniu spamu. Czasami oni są na forum w czasie, kiedy nie ma innych modów (oprócz mnie, bo ja tu mieszkam hehehe)
- Fakt, że oboje mogą się poczuć urażeni takim stanem rzeczy. Pamiętacie co było z qiax'em, jak mu odebrano możliwość kasowania shout'ów? No właśnie...
Zalety wywalenia tych moderatorów:
- Żadne
Wniosek:
- Oponuje za przywróceniem ich do czynnej służby, chyba że sami stwierdzą, że nie chcą wracać. Nie miałeś Marv absolutnie żadnych podstaw, aby ich zredukować do szarych userów i odbierać im te odrobine mocy, którą mieli.
To tyle z mojej strony... that was a public service announcement, brought to you by Tantalus...