Ja się nie mogę doczekać, żeby zobaczyć jak to gówno wyjdzie w polskim wydaniu. Do tego (nie wiem, może nie zauważyłem go wcześniej), ale w reklamach nagle zobaczyłem Bandai'a (akurat reklamowały się jakieś figurki Power Rangers). Jeżeli Bandai jest w Polsce, już pewnie mają gotowy cały advertisement z naruciaka, gotowy do wypuszczenia na nasz rodzimy rynek. No ale to anime to jedno z najbardziej komercyjnych zjawisk, jakie w ostatnich latach wyszły z japlandu, to wiedziałem, że prędzej czy później do nas trafi (chociaż obstawiałem Cartoon Network, bo angielski emituje Naruto już od jakiegoś czasu, nie wspominając o amerykańskim).
Mimo to pozostaję dobrej myśli. Ja jestem dosyć zadowolony z tego co zaczyna pojawiać się na Jetix, bo, jako że praktycznie nie oglądam telewizji jako takiej, lubię sobie czasem włączyć kreskówkę jakąś, jak jest to coś do obejrzenia. Niedawno zaczęli emitować francuskiego Galactic Football, całkiem przyzwoicie zrobioną kreskówkę z dużą ilością cell-shadingowych animacji, które wyglądają jak rodem z japonii (co prawda niskimi kosztami to robili, ale zawsze). Też od jakiegoś czasu stacja ta pokazuje Shaman King'a, który jest shonen, to fakt, ale wcale niezłym jak na swój gatunek (i jednosezonowym dla odmiany heh) oraz Ooban, zdaje się, że robiony przez kogoś od Miyazakiego, właśnie na potrzeby telewizji Fox'a. Oczywiście, Hellsinga się obejrzeć nie spodziewam, ale Naruto się idealnie wkomponuje w ten zestaw. Mam tylko nadzieję, że go zbytnio nie okroją... (jak przetłumaczą opening albo ending, to wycofam wszystkie dobre słowa, jakie pisałem o polskich tłumaczach... Haruka Kanata PL =_=.... argh...)