Autor Wątek: Szkoła  (Przeczytany 20154 razy)

Offline Rad!cal.87

• Daredevil
  • **
    • http://
Szkoła
« dnia: Września 27, 2004, 01:18:03 am »
jak bardziej spostrzegawczy mogli zauważyć, znowu zaczął się rok shkolny, no może nie wczoraj, nie dzisiaj, a jakiś czas temu .. ale chyba dopiero teraz zaczyna się prawdziwa .. szkoła - znienawidzona przez tak wielu młodych ludzi na tym świecie hehe

jak to u was jest? czym jest dla was shkoła? miejscem, gdzie zdobywacie wiedzę? coś co musicie przeżyć, wkońcu rodzice każą? czy może chodzicie tam, by spotkać znajomych? no i najważniejshe ! co wam się nie podoba w washych shkołach ? ( oprócz nauki i nauczycieli rzecz jasna :P ) jak według was powinna wyglądać?

ps. o mały włos bym zapomniał .. pytanie nurtujące kolejne pokolenia skazanych na męczarnie w budynku o nazwie shkoła dzieci - czy nauczciele to tesh ludzie? ( oczywiscie chodzi mi o ich zachowanie w shkole, nie poza ) jeśli macie u siebie w skulu jakieś indywidua na tym stanowisku, to pishcie

jak komuś się nudzi, to fajnie gdyby coś skrobnął, bom ciekaw washych opinii = )
mam nadzieję, że takiego tematu wcześniej nie było oO
bla

Offline Selphie

• Daredevil
  • **
  • Yes, I'm your god.
    • There's no need to fear, Underdog is here!
Szkoła
« Odpowiedź #1 dnia: Września 27, 2004, 07:19:39 am »
nie no ja bardzo lubie szkołe :) nie, nie zwariowałam, nie lubie nauki klasówek, nie lubie swojej obdraanej ławki i satanskiego krzesła (ktoś wyrył na nim pętagramy  <_< ) ale lubie prtzerwy :) i to jest właśnie powód dla którego dzieci nie skaczą z mostu bo rodzice karzą chodzić do skzoły... ja ogólnie dobrze się ucze, więc nauka nie jest jakąś bardzo straszną męczarnią, ale ma sie rozumieć że żadne dziecko nie lubie się uczyć  :prr: (są wyjątki)
co chodzi o nauczycieli, to owszem, sama zastanawiałam sie czy aby napewno to ludzie... jednak muszę przyznać że większość auczycieli lubiem. nie licząc paru którzy mnie nie uczą..
szkoła moja mi sie kompletnie nie podoba, i chociaż spędizlam tam 6 lat i lubie ją, to co chodzi o wygląd jest fef%$^57^*&8&Uh i nie chodzi mi w klasach czy na korytarzu, bo niedawno odnawiali ale o wygląd zewnętrzny <_<  okem to chyba tyle, nie musze dodawać że nit nie lubie dyrki, ale to chyba oczywiste

Offline FaLa

• Knight
Szkoła
« Odpowiedź #2 dnia: Września 27, 2004, 09:30:11 am »
ja mam farta i jeszcze troche wakacji mam,ale jak chodzic do szkoly to na pewno nie po wiedze   :P chyba jedyne co motywuje zeby wstawac rano i isc do tego piekelnego budynku to chyba spotkanie z qmplami   ;) a ogolnie co do nauki wyznaje zasade 3xZ  :D  
Posting and You
... Każdy człowiek chce znać przyszłość...
Aż zobaczy jak okrutne przeznaczenie szykuje mu los! Niektórzy wariują ze strachu...
Inni umierają gdy pozostaną pozbawieni nadziei na ocalenie !
Uważaj, bo cena nieograniczonej wiedzy jest wysoka...

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
Szkoła
« Odpowiedź #3 dnia: Września 27, 2004, 01:59:51 pm »
ale lubie prtzerwy
chyba jedyne co motywuje zeby wstawac rano i isc do tego piekelnego budynku to chyba spotkanie z qmplami
popieram przedmowcow :D
"Zapewne, ponieważ jesteśmy tak stworzeni, że porównywamy wszystko ze sobą i siebie ze wszystkim, więc szczęście i nieszczęście zależy od przedmiotów, z którymi się porównywamy, i przeto nie ma nic niebezpieczniejszego nad samotność. Wyobraźnia nasza, z natury swej skłonna do wzlotów, żywiona fantastycznymi obrazami poezji, stwarza sobie tłum istot stojących na różnych szczeblach, wśród których my stoimy na najniższym i wszystko prócz nas wydaje się wspaniałe, każdy inny jest doskonalszy. A dzieje się to w sposób zgoła naturalny. Czujemy często, że nam czegoś brak - i zda się nam, iż własnie to, czego nam brak, posiada ktoś inny, któremu też przydajemy i to wszystko, co my mamy, i nadto jeszcze pewne idealne zadowolenie. I oto szczęśliwiec jest zupełnie gotów - nasz własny twór!"

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
    • http://www.audioscrobbler.com/user/Morchol
Szkoła
« Odpowiedź #4 dnia: Września 28, 2004, 12:44:04 pm »
hmmm moja szkola... miejsce conamniej specyficzne, luz straszliwy na przerwach pol szkoly wychodzi przed szkole i pali, przy nauczycielach :P podobno w zime mozna palic w szatniach :o
3/4 nauczycieli jest przed trzydziestką często 1-2 lata po studiach wiec są raczej wporządku
wygląda szkola upiornie, ale jest w fazie przygotowan do remontu ja to mam szczescie przez calą nauke w gimnazjum był remont, tu to samo -_-
co do jakis ciekawych historii to np. wczoraj nauczyciel polskiego 24-25 lat na oko :P wchodzi na lekcje i wita nas tekstem:
"niezapowiedzianej kartkowki jednak nie bedzie bo mialem wczoraj problemy techniczne ze sobą i nic nie przygotowalem" skacowany to on byl strasznie az szkoda czlowieka :D

PS. tak wogule to chodze do IV LO w gdyni :P

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
Szkoła
« Odpowiedź #5 dnia: Września 28, 2004, 03:43:47 pm »
a ja tam nienawidze szkoly chodz oceny mam dobre (4, 5, 6). NIENAWIDZE SIE UCZYC. I choc nie szanuje nauczycieli to jednak zdazaja sie wyjatki (w koncu kazdy wyjatekm potwierdza regule). Dzis dostalem 5 z poaka choc nbylem zupelnie nieprzygotowany :P. Ale nasz koles od muzyki to jest przyjeb totalny. Jego teksty: "dobry to taki ktory kradnie auta", "umiejetnosc pisania potrzebna jest by umiec sie podpisac pod zasilkiem dla bezrobotnych inaczej niz X", "Ty jestes Justyna? mmmmmm Ty zawsze tu bedziesz sidziec ?". Do tego koles twierdzi ze Gornika dobrze zaspiewala hymn na MS w KiJ 2k2.
a na dowidzenia to powiem CH.W.D.N :P

Offline White_wizard

• Keyblade Master
  • Weapon Master
  • A way to the Dawn
Szkoła
« Odpowiedź #6 dnia: Września 28, 2004, 08:30:08 pm »
Szkoła..... hm....  szkoła niewątpliwie jest potrzebną instytucją i trzeba sobie zdawać z tego sprawę..... Osobiście nie lubię się uczyć i jestem strasznie leniw.... eeee.... znaczy się mało ambitny :P. Mam generalnie same 5 i 6, a poza tym nauczyciele mnie faworyzują. Ale denerwuje mnie, kiedy tacy nauczyciele, co dają "oceny odpowiednio do nazwiska" i jeszcze twierdzą, że nie popierają faworyzowania.... Szkoła wygląda od zewnątrz w miare porządnie... oczywiście w kiblach zawsze unosi się smród spalonego mięsa i świeżych odchodów. Pół szkoły pali na przerwach, ale dyrektor utrzymuje, że w jego szkole nie ma palących. Nauczyciele generalnie mają z mózgiem. Są oczywiście wyjątki i tacy, których lubię...... Ale szkoła służy mi głównie za miejsce odsypiania niedoboru snu i rysowania podczas lekcji.  
You were born from nothing, you will turn into nothing. What have you lost? Nothing!

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Szkoła
« Odpowiedź #7 dnia: Września 30, 2004, 05:24:20 pm »
Moja szkoła jest taka sobie, lipny budynek, 3 iętrowy, nie ma żadnego cholu tylko małe korytarze;/ a więc ogólnie lipny bo przydał by się jakiś łącznik albo autrium. Jestem z gastronomika więc zaraz obok budynku jest drugi 3 piętrowy budynek w którym znajdują się pracownie Gastronomiczne (gotowanie i takie dupsiki jak panierka kotleta na czas ;) ) oraz kelnerskie (Bar i stołu na których się podaje jedzenie i podłoga którą trza myć-_-') w środku nie jest jakoś strasznie ale z zewnątrz budynek wygląda strasznie... klase mam zjeb*ną maxymalnie, połowa ludzi wporzo i zajebiste poczucie humoru a połowa to ma żarty jak ja miałem w zerówce... ogólnie to mamy różne żarty sexistowskie.. co do palenia to u nas trzeba palić na palarni, bo jak ali się przed budą to chyba nauczyciele sapią, ofkoz mówie o paleniu petów, bo jeśli z kumplami chcemy spalić siakiś TeHaCjusz to się szło na jakąś stara działke rozpieprzoną koło szkoły... ale w tym roku szok i dziemy tam, a tam odnowiona altanka i jakiś żul leży najeba** i śpi... no nic to... trza było iść za sale gimnastyczną się bunkrować

Nauczyciele niektórzy wporzo a niektórzy nie... podoba mi się nauczycielka z angielskiego która sobie tam gada swoje a ja sobie wyobrażam jakbym się z nią kochał, a ona by krzyczała podczas sexu po angielsku, całkiem ładna kobieta... oprócz tego jest fajna ostatnio WFstka, bardzo wysportowana, ale oddałbym się jej do pouczenia pewnego "sportu"...szkoda że mnie nie uczy, ale zawsze jak przechodzi to śpiewam jej jakiś beznadziejny text w stylu "Horizons drive, You're in my heart, all is Silence now, Your in my heart..." no i wtedy się ładnie uśmiecha :)  

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline Yuzuriha

• Dead Shadow
  • SemiRedaktor
  • Let's go together ... in to the darkness
    • http://www.deadshadow666.deviantart.com/
Szkoła
« Odpowiedź #8 dnia: Września 30, 2004, 05:38:01 pm »
Heh...moja szkoła...hehe ja już nie chodzem do szkoły to mam jeden problem z głowy...
Ale wracając wspomnieniami to nigdy jej nie lubiłam,musiałam wczesnie wstawac i jeszcze do niej dojeżdzać...nauczycieli miałam w miare spox...budynek nie był taki zły,w środku też znośnie....co do klasy to była mało liczna...15 osób to troche mało,ludzie nawet w pożo choć nie wszyscy(jak zawsze to bywa)....mogem powiedzieć że cieszem się że zdałam ją bez większych problemów i nie muszę już tam wracać...

Offline elfik_mog

• Daredevil
  • **
  • ばか ばか ばか !!!
Szkoła
« Odpowiedź #9 dnia: Września 30, 2004, 08:37:17 pm »
Szkoła to dobra rzecz :lol:  tylko chemii mogło by nie być ;) . A tak na poważnie to ta cała szkoła potrzebna jest i basta. Ja np. w swojej pogłębiam wiedze na tematy plastyczne. Plastik rzondzi :lol: . Jak ktoś chce zdawać do liceum to zapiszcie się do plastyka. Mamy tu samych świrów... :w00t: . Jeśli jesteście normalni to nie wytrzymacie i zwarjujecie :grin: ..

MATURA TO BEZEDURA^^'

Offline Rad!cal.87

• Daredevil
  • **
Szkoła
« Odpowiedź #10 dnia: Września 30, 2004, 10:19:09 pm »
prawde mówiąc bez shkoły obejść sie raczej nie da..  nie tylko dlatego ze bedziemy gupkami jak ją olejemy, ale co bym robił całymi dniami, gdyby jej nie było? oO
oczywiscie zawshe na nią narzekam i ogólnie nie lubię :P ale napewno nie zlikwidowałbym tej instytucji heh

to co wkurza mnie w mojej shkole to:
1. wygląd oO mała stara, przedwojenna heh ma 100 lat i wygląda jakby jej nikt nie modernizował.. i nie polecam jej komuś kto cierpi na klaustrofobię ( czy jak to tam sie pishe )
2. ochroniarz - w tym roku jakiś totalny idiota, wygląda jak były komandos i ma bardzo "inteligentą" twarz, od razu było widać, że z nim coś nie tak.. nie można przy nim na ławce siąść, nie wypushcza ani nie wpusczha głównym wejściem ( to po co ono ? oO ), aż dziw, że można na parapecie siadać
3. mój profil - czemu mamy 3/4 przedmiotów rozsherzonych?? skoro profil jest mat-inf ?? czemu mamy więcej języków obcych niż językowy?? i czemu mamy tylko dwie infy w tygodniu - czyli tyle samo co historii? oO bez sensu

jedyne co mi sie podoba w mojej shkole, to luźna atmosfera i niektórzy ludzie, nauczyciele niektórzy to ładne dziwolągi, ale takich lubiem najbardziej heh ( no moze sora od historii, ktory nam kazal zeshyt 200-stronnicowy zalozyc nie za bardzo, ale reshta dziwakow jest w porządku ;] )

a chodze do (?) L.O im. D. czchowskiego w Radomiu, numerka oczywiscie nie pamietam, chyba III hehe i love my skul :P
bla

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
Szkoła
« Odpowiedź #11 dnia: Października 01, 2004, 11:49:30 am »
U mnie w liceum było to samo. Ale teraz są studia. Już kocham piątki - wykłady od 8 do 9.30. To jest życie:)
Kame Hame Ha

Offline GamePlay

• General
    • http://gunzbibo.neostrada.pl
Szkoła
« Odpowiedź #12 dnia: Października 01, 2004, 04:55:33 pm »
Trochę szkołe mniej lubię niż wcześniej, a to przez nowego nauczyciela od języka angielskiego. Jest to kobieta, która śmieje się, że nie potrafię powiedzieć słowa substitution. Więc uruchomiłem swój talent do znajdywania martwych szczurów <nawet wiem gdzie je szukać i nikt po za mną> i włożyłem jej jednego do torebki jak tylko z sali wyszła. Dzień później przychodzi do naszego domu i mówi, jak wyciągając z torebki portfel w banku poczuła coś oślizgłego i futrzastego. Powiem, że podłoga w moim pokoju była za mała na wykonanie operacji rotfl.
I got my head checked by a jumbo jet. It wasn't easy but nothing is, no... [Whoo hoo!] Well I feel heavy metal [Whoo hoo!] And I'm pins and I'm needles [Whoo hoo!] Well I lie and I'm easy, all of the time and I'm never sure why I need you... Pleased to meet ya!

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
Szkoła
« Odpowiedź #13 dnia: Października 01, 2004, 05:54:02 pm »
bezzzz kitu mnie by w szkole uje*ali za cos takiego
« Ostatnia zmiana: Października 01, 2004, 05:54:31 pm wysłana przez S&S »

Offline elfik_mog

• Daredevil
  • **
  • ばか ばか ばか !!!
Szkoła
« Odpowiedź #14 dnia: Października 02, 2004, 04:33:39 pm »
a u mnie było fajno w tym tygodniu w szkółce :lol: . Poniedziałek - środa był plener, czwartek - normalne lekcje, piątek - wycieczka do Warszawy (na wystawy, galerie i film "Mój Nikifor"). W tym roku szkolnym czeka mnie jeszcze jeden całotygodniowy plener (Kraków) i jeszcze jedna wycieczka do Wa-wy. Na pewno jeszcze coś nam zorganizują :grin: .

MATURA TO BEZEDURA^^'

Offline Gamaliel

• Soldier
Szkoła
« Odpowiedź #15 dnia: Października 08, 2004, 11:20:15 pm »
Taaa napewno coś nam jeszcze zorganizują  :D Mam taką nadzieję!!! I masz rację plastik rządzi,zapisujcie się do Plastika tu jest cool.No a co do świrów to prawda ja byłam wcześniej zwykłą, szarą uczennicą, grzeczną dziewczynką a teraz...eee też jestem grzeczną dziewczynką ale z czrnymi włosami i kolczykiem w brodzie :shu:  Hmmm szkoła jest potrzebna to niezaprzeczalny fakt ale przedmioty powinniśmy sobie wybierać sami!!! Po co mi plastikowi fizyka, chemia to jeszcze rozumiem na studia sie przyda, ale gegra, w-f po jakiego gwinta??!!!My to sobie poćwiczyć możemy przy sztaludze pedzlem!!! No i teraz znów zaczęły się klasówki i kartkówki...hmmm to straszne. Szkoła to piekło ale sie przydaje!!! :devil:  
Ciągły płacz, tęsknota za ciepłem drugiej osoby :(

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
Szkoła
« Odpowiedź #16 dnia: Grudnia 10, 2004, 08:59:25 pm »
rrrrrrwaaaaaaaaa!!!! Ta nasza "wychowawczyni" poprzesadzala cala klase za to ze bylismy niegrzeczni. A jaka klasa w gimnazjum jest grzeczna do cholery? O_o
do tego da jeszce innym nauczycielom kartke z tym jka mamy siedziec -_- a niech to szlag! I do tego jesytem usadzony najgozej jak sie da! Obok mnie gupia, gruba idiotka, przede mna najwieksza ciota klasy, za mna kujon z najbardziej pedalskim wygladem w klasie -_-. Koles w sumie fajny (ten drugi) tylko gupio wyglada. Zawsze ulizany i dziwnie sie zachowuje. Ale ma czasem fajne akcje :D

Offline Selphie

• Daredevil
  • **
  • Yes, I'm your god.
    • There's no need to fear, Underdog is here!
Szkoła
« Odpowiedź #17 dnia: Grudnia 10, 2004, 09:35:42 pm »
no to co u nas laski w klasie napisaly ze kopernik to ameryke odkryl, sciągaly od siebie, boshe...  albo jak kumpel odemnie pd sciągał to sie podpisal "ola Nowak" i gale dostal.. i ja tez  <_<  

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
    • http://www.audioscrobbler.com/user/Morchol
Szkoła
« Odpowiedź #18 dnia: Grudnia 10, 2004, 10:48:02 pm »
a tak mniejwiecej wygląda moje boskie 4LO :P
http://www.losux.prv.pl/

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
Szkoła
« Odpowiedź #19 dnia: Grudnia 11, 2004, 06:42:23 pm »
buahhahaha swietne to jest. Ziomislaw rzadzi :D kidy beda nastepne odcinki?