no to teraz juz wiem chyba o co chodzi - po prostu sprawdzilem co sie stanie kiedy pojde w innym skladzie - czyli bez rinoi - i okazalo sie, ze wszystko cyka... wniosek z tego, ze raczej gra jest pierdolnieta...
acha! kiedy ide z rinoa, druzyna chodzi po balkonie zmiast biegac jak to jest w przeciwnym przypadku, wszystko wydalo mi sie dziwne bo gra sie w tym miejscu ani nie tnie ni nie wiesza, po prostu nie mozna wyjsc z miejscowki.
jezeli ktos zna mimo wszystko sposob w jaki mozna sobie z tym poradzic (moze idzie jakos przeskoczyc fragment gry, naprawic ja czy zrobic cos jeszcze innego) to prosilbym o zamieszczene informacji - na razie bluznie grajac na ne swoim savie (nie mam save'a sprzed wyboru skladu druzyny)...
...przy okazji tego problemu wylapalem taka funkcje jak save state, o ktorej nie mialem dotad pojecia (a jest naprawde przydatna!) i sciagnalem psxmemtool - tyle, ze on mi chyba nie pomoze...
i JESZCZE JEDNA SPRAWA - ustawilem grafike wg wskazowek gosci z plepsxe i dotad chodzilo wszystko git lacznei z filmikami ale odkad balamb wzniosl sie ponad ziemie squall i balamb garden znikneli z mapy swiata (zamiast squalla widac malutki cien w miejscu gdzie stoi a b-gardena w ogole nie widac), na mozu natomiast miga wielka czarna plama dookola miejsca, w ktorym powinien byc b-garden...
THX za odpowiedzi!!!
zapomnialbym dodac, ze korzystam z wtyczki Pete`s DX6(D3D) a karta graficzna to SiS cos tam i jest zintegrowana