I nijak ma to się do PO jako-takiego
No właśnie, że się ma do PO. Ta partia niestety ma bardzo faszystowskie pomysły - vide : wprowadzenie nowego podatku do urządzeń fotografujących uzasadniając to "można sobie skopiować książkę i nie trzeba płacić, więc trzeba to wyrównać", albo "podwyżka podatku na usługi kserokopiowania, bo teraz więcej osób kseruje książki" oraz "podwyżka podatku vat na książki, bo mniej osób czyta więc trzeba wyrównać". Idealnie się wpisuję to w tę myśl - "trzeba wprowadzić podatek, żęby się ludzie rozmnażali i żyło się dostatniej". Niestety, nikt nie wpadł na to, że to właśnie opresyjna polityka podatkowa jest powodem ujemnego przyrostu naturalnego.
Ba, nawet stuprocentowo zgadzam się z poglądem, iż są dokładnie tyle samo warci co PiS.
Takie zdanie miałem przed wyborami - pis czy po, nie ma większej różnicy. Niestety rząd pisu pod względem wolnosci gospodarczej wychodzi na nieco bardziej liberalny. Co jest nieco smutne, bo oni odwoływali się do silnego państwa opiekuńczego a donald tusk wycierał sobie mordę liberalizmem.
Co do Kaczyńskiego, to ja mówię o Jarosławie. To cyniczny podżegacz i sprawa tego nieszczęsnego krzyża najlepiej to pokazuje. Zamiast podjąć jakąś męską decyzję i zrobić coś w kierunku rozwiązania konfliktu, on pielgrzymuje pod ten cholerny krzyż razem ze swoim pisowskimi przydupasami i zgrywa półboga dla tej geriatrycznej mafii z Krakowskiego Przedmieścia. Żenujące.
szczerze mówiąć nie śledzę sprawy krzyża i nie uważam, żeby było to jakieś ważne wydarzenie mające wpływ na moje codziennie życie. Możliwe, że dla dziennikarzy jest ono ważniejsze od nowych podwyżek podatków, akcyz i wprowadzania nowych opłat, ale mnie raczej obchodzi. Nie oglądam codziennie dzienników, ale za każdym razem gdy coś włączę, to słyszę o krzyżu, o rozłamie w PIS, a jakoś nikt nie raczył podsumować obciążeń jakie planują nam zaserwować liberalni politycy.
Prawda jest taka, że ten krzyż jest platformie cholernie na rękę - idealny temat zastępczy. Tak już było m.in. z wyznaniem tuska o paleniu zielska albo "nowymi projektami konstytucji". Bo ten krzyż o ile się orientuje, to stoi nielegalnie i w takiej sytuacji powinna do akcji wkroczyć policja, usunąć, ogrodzić teren i aresztować sprawców wykroczenia/przestępstwa. Ale jakoś nie mogą się z tym uporać.
O umowie z gazpromem, która jeśli zostanie podpisana jest po prostu zdradą interesów państwa, nikt nie mówi. O tym, że umorzyliśmy im grube miliony w zamian za promilową bonifikatę, też nikt nic nie mówi. O przewałach w MON dotyczących uzbrojenia i stanowisk (zwłaszcza w świeżym jeszcze dowództwie wojsk specjalnych) nikt też nie powie. Zabawne, że nad żołnierzami GROM, ekspertami w swoim fachu, będzie sprawował pieczę facet co skoczył kilkadziesiąt razy ze spadochronem i pewnie nie odróżnia zielonej od czarnej taktyki. No ale to się nazywa "pełna odpowiedzialność" i "będziemy dumni z polski, bo ona zasługuje na cud gospodarczy".
A widzieliście to:
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs283.snc4/40509_143137915704329_100000243656407_349447_1445117_n.jpgzobaczcie, na tej mapce są dwie zielone wyspy. Jedna to Polska, a druga...