Mam coś lepszego :
http://gamejolt.com/freeware/games/enviro-bear-2000/files/enviro-bear-2000/download/211/233/A poza tym to skończyłem (?) grać w STALKER-a na tym Dimas modzie. Wcześniej grałem w Stalkera zwykłego i w stalkera z arsenal modem, którego sol polecił. Fajnie było, wszystkie wersje m16, wszystkie rodzaje kałachów - oczywiscie jak przystało na maniaka, zbierałem każdy egzemplarz i wrzucałem go do skrytki w barze 100 radów.
A tutaj w tym Dima's modzie jest jeszcze więcej broni, tak że człowiek sam nie wie czego używać. Kusza, minigun(!) itp. Przeszedłem calego, wykonałem wszystkie ważniejsze zadania (poza peirdolami w stylu "Przynieś gravi/zabij stalkera"). Dodany sprzęt jest niesamowicie drogi i czasami nieco zabugowany (zwłaszcza niewidzialne kombinezony). Dodali trochę trudniejszych do ubicia potworów, niektóre lokacje są znacznie utrudnione, tak że nie trzeba grać na Mistrzu żeby się napocić.
Tak mi to fajnie szlo, aż dotarlem do Prypeci. Tam, od samego początku miałem problemy. Wywalalo mi dosłownie co minutę, przechodzilem prypeć ekspresowo (a szkoda, bo planowalem ją sobie pozwiedzać w niewidzialnym kombinezonie). Próbowałem wszystkiego, zmiany ustawień na najwyższe, najniższe, ale nic się nie dalo. Przebiegłem ją sprintem, nie czekając na oddzial stalkerów który miałby mi pomóc. Przy wejsciu do elektrowni to samo, musiałem szybko biegać i sejwować co pięć sekund ale i tak wywalało. To było niemilosiernie wkurwiające. Po wejściu do elektrowni wywalalo mnie rzadziej, chociaż i tak biegłem bez sprawdzania łupu (dobrze, że wziąłem zapas amunicji do broni). Wlazłem do kryjówki świadomości, niestety dialogi miałem po rosyjsku (pytania po polsku), a jako że tam się nie wyświetiały napisy, darowałem sobie rozmowę). Potem rozwałka przy zwiedzaniu elektrowni - wywalało bardzo rzadko, skaczę przez te portale, skacze aż w końcu wyrzuciło mnie w miejsce, gdzie nie ma żadnego innego portalu. Za mną kontroler, trochę dalej chimera. Biegam i biegam i nic. Odpalam sejwa sprzed chwili - to samo. Odpalam na YT filmik z walkthru ostatnie 3 minuty - koleś po wskoczeniu do ostatniego teleportu ma filmik - mnie wrzuca w środek elektrowni. Zaglądam na forum stalker.pl gdzie odpowiada na problemy autor moda. Ktoś mu zadal pytanie w tej samej kwestii. Jaką dostał odpowiedź ?
"To jest freeplay... - caleb59"
NO "kurczaczek" MAĆ. Szkoda, że tego nie napisali.