Teh Blog Tiem!
[blog=uczelnia]
Póki co sesja układa się dobrze, ale z sesjami na PG to bywa tak, że lubią się ciągnąć w nieskończoność. Tak jak chyba większość innych kierunków, wysłaliśmy pismo do prodziekana w sprawie przedłużenia sesji, bo tak wyszło, że terminy egzaminów poprawkowych zaczęły nam wychodzić poza jej zakres heh. Jeżeli o mnie chodzi, w nie udały mi się 2 egzaminy - chemia organiczna i podstawy elektroniki. Z obu główną winę ponoszą wykładowcy, którzy są sadystami (w pierwszym terminie chemię zaliczyły 3 osoby z około 70-ciu). Organiczną zdaję za 7 godzin, więc możecie mi życzyć szczęścia. Co prawda jeszcze się nie zacząłem uczyć, ale wiem jak to u mnie działa - mniej-więcej o 0:30 połknąłem 60mg chlorowodorku efedryny, za jakieś pół godziny powinien zacząć działać. A jak zacznie działać, to materiał pochłonę jednym ruchem.
[/blog]
[blog=zdrowie]
Polepszyło mi się, i to znacznie. Tydzień temu byłem w szpitalu, celem sprawdzenia, czy nadaję się do podawania tych eksperymentalnych leków, no i okazało się, że jestem zbyt zdrowy. Moja krew różni się od normalnej tylko jednym wskaźnikiem, konkretnie zawyżonym CRP (stężenie białka C reaktywnego, wysokie oznacza stan zapalny), ale to normalne przy tej mojej nieszczęsnej chorobie. Poleżałem w szpitalu jeden dzień, zrobili mi drugi raz kolonoskopię, i podobno z jelitem jest coraz lepiej. Trochę mi doskwiera fakt, że muszę trzy razy dziennie łykać zestaw trzech tabletek, no ale idzie do tego przywyknąć - przynajmniej nie mam sraczki co godzinę heh...
[/blog]
[blog=internety]
Zacząłem się ostatnio bawić wykresami z Alexa.com. Fajna zabawa tak sobie wpisywać site'y różne i patrzeć jaką mają oglądalność. Dowiedziałem się m.in., że jesteśmy na 3280 miejscu najczęściej odwiedzanych stron w tym kraju, co plasuje nas 3 miejsca przed
www.anime-gate.pl, które wydawało mi się strasznie popularną stroną. Zastanawiające jest też to, że ponad 2% odwiedzających nas ludzi to Brazylijczycy... ciekawe czego tu szukają. Można się też ciekawych rzeczy o demografii dowiedzieć - dotąd z lekkim przymrużeniem oka podchodziłem do wszystkich tych plotek, że na Wyspach Brytyjskich już niewielu angoli zostali i tam praktycznie sami Polacy żyją. Ale jak zobaczyłem, że nasza-klasa jest na 10'tym miejscu najczęściej odwiedzanych stron w Irlandii (wyżej niż MySpace i irlandzki eBay!!!) to się złapałem za głowę...
[/blog]