Autor Wątek: Total offtopic  (Przeczytany 3264064 razy)

Offline Musiol

• kiedyś byłem tutaj popularny
  • SuperMod
    • pssite.com
Odp: Total offtopic
« Odpowiedź #27180 dnia: Lutego 03, 2008, 10:22:56 pm »
kur*a, Kefka jest spedalony na maxa :]

Offline Solidus

• This is no Zaku boy... NO ZAKU!
  • SuperMod
« Odpowiedź #27181 dnia: Lutego 03, 2008, 10:27:23 pm »
Gips - z tym, że Amano nie jest tylko chara designerem dla SE, ale też jest dość znaną postacią w świecie sztuki i ma własne wystawy. Zresztą wolę już anorektycznego Amano niż obrazki Nomury, którego postacie muszą mieć od cholery pasków i zamków i zamków na paskach (popatrz chociażby na postacie z Kingdom Hearts).

17 utwór...jeszcze tylko 294...
One little, two little, three little furries
Four little, five little, six little furries
Seven little, eight little, nine little furries
Ten little furry fags.
KILL EM!
Ten little, nine little, eight little furries
Seven little, six little, five little furries
Four little, three little, two little furries
One little furry fag.
ANYONE WANT TO DO THE HONORS?

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
« Odpowiedź #27182 dnia: Lutego 03, 2008, 11:03:05 pm »
Amano >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>...
.
.
.
...>>>>>>>>>>>>>>>
.
.
.
...>>>>>>>>>>>>> Nomura

Chocby dlatego, ze ma chocby sladowe ilosci jakiejs inwencji, kreatywnosci czy uj wie czego. A Nomura wszystko co mial do zaoferowania pokazal w FF VII (choc fakt faktem, kreske ma genialna, ale co z tego, skoro stylu za grosz) i od tamtej pory tylko zmienia kolor wlosow i oczu u postaci.
« Ostatnia zmiana: Lutego 03, 2008, 11:03:39 pm wysłana przez Siergiej »

Offline Musiol

• kiedyś byłem tutaj popularny
  • SuperMod
    • pssite.com
« Odpowiedź #27183 dnia: Lutego 03, 2008, 11:04:10 pm »
od tamtej pory tylko zmienia kolor wlosow i oczu u postaci.
dodaje paski i zamki ;p

Offline G-1

• "cudowny" użytkownik
  • General
« Odpowiedź #27184 dnia: Lutego 03, 2008, 11:13:22 pm »
Nie było gdzieś przypadkiem odpowiedniego tematu o chara-designie ? Albo przynajmniej o FF Versus XIII ? ;p
« Ostatnia zmiana: Lutego 03, 2008, 11:27:10 pm wysłana przez G-1 »
(...)Poprostu ja nie mam czasu na granie w kilkudziestogodzinne gry po to żeby poznać fabułe jakąś lipnawą w której ziomu ratuje świat, a ja podczas tego ratowania świata biegam sobie mietkiem naciskam przycisk X i walcze z potworem, później oglądam film jak ten mietek główny bohater gada 30 minut z jego wybranką z czeg nie wynika nic ciekawego, później zaliczam każdą postać w lokacji i gadam z nią żeby dowiedzieć się na przykład że ładną mamy pogode, a nowa generacja konsol będzie mi oferowała to samo z tym że z lepszą grafiką... nie gry to już nie jest dla mnie główna rozrywka i nie mam czasu na kilkadziesiąt godzin grania podczas gdy o wiele epszą fabułe mogę mieć oglądając jakiś koreański film... teraz już mnie granie nie ara, jak mówiłem wcześniej przed konsolą chce się rozerwać, niepotrzebny do tego jest mi główny bohater stworzony z 40 milionów pixeli zamiast z 4...

MarvelliX

• Gość
« Odpowiedź #27185 dnia: Lutego 04, 2008, 01:58:15 am »
fsystkiego naplepshejshego Heciaczku ;*

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
« Odpowiedź #27186 dnia: Lutego 04, 2008, 09:52:20 am »
Wszystkiego naj....eee, zaraz. Heti i tak tego nie przeczyta, bo juz z 50 lat go na SZ nie bylo ;]

dodaje paski i zamki ;p
W DoC byla jeszcze niebieska swiecaca linia...

Offline Yuzuriha

• Dead Shadow
  • SemiRedaktor
  • Let's go together ... in to the darkness
    • http://www.deadshadow666.deviantart.com/
« Odpowiedź #27187 dnia: Lutego 04, 2008, 12:20:48 pm »
Yuz, czytaj newsy na głównej Mrugnięcie
Czytam...ale jakoś mi się nie podoba teraz główna,jakieś wielkie napisy ma i mi się rozciągnęła no ale cóż.Jak się nie ma co się lubi,to się lubi co się ma.
Ej ten nawet jeśli ten char z 13 jest trochę podobny do Sasuke to tylko z wyglądu.Kto powiedział,że to będzie jego identyczne odbicie?A ja i tak się cieszę bo w końcu jakiś nie blond hair char ;P.Co do Amano i Nomury.Amano ma piękne prace,ale daleko temu do ideału no i moim zdaniem nadają się bardziej do jakiejś galerii albo coś w tym stylu.Nomura rysuje prosto,ale jego styl bardziej mi się podoba,bo cóż jest bardziej nowoczesny.Szczerze sama chciała bym tak rysować heh.

Offline Solidus

• SuperMod
« Odpowiedź #27188 dnia: Lutego 04, 2008, 12:36:32 pm »
Co do Amano i Nomury.Amano ma piękne prace,ale daleko temu do ideału no i moim zdaniem nadają się bardziej do jakiejś galerii albo coś w tym stylu.Nomura rysuje prosto,ale jego styl bardziej mi się podoba,bo cóż jest bardziej nowoczesny.Szczerze sama chciała bym tak rysować heh.
Amano miałby większy potencjał jakby teraz tworzył designy postaci. Wcześniej dawał postaciom pełno kolorowych gówinek na strojach, których nie dało się dać na sprite'owe postacie z ery SNES'owej. Osobiście bym wolał, żeby Nomura i Amano zamienili się w czasie. I u Nomury wk*rwia mnie fakt, że każda z jego postaci aż się prosi o jakiś chory, gejowski fanfik ;[

94 utwór...pozostało 219. Póki co utwory są całkiem zajebiste, choć część jednak nie pasuje do klimatu gry. I rozumiem, że motyw przewodni z Zeldy jest fajny, ale po cholerę wlepiali go do 11 z 14 utworów ?!
Ten little furry fags.
KILL EM!
One little furry fag.

MarvelliX

• Gość
« Odpowiedź #27189 dnia: Lutego 04, 2008, 12:46:31 pm »
Wszystkiego naj....eee, zaraz. Heti i tak tego nie przeczyta, bo juz z 50 lat go na SZ nie bylo ;]
uhuhu do not understimate him ... nie wiesz co gadasz on jest tak czesto jak ja ;f a to ze pisze przeciwproporcjonalna ilosc postow do mojej to inna sprawa ;x niemoge wafla przekonac zeby zaczal pisac

Offline Goha

• General
  • uuu... John Woo...
« Odpowiedź #27190 dnia: Lutego 04, 2008, 02:27:51 pm »
Cytat: DarkButz
I u Nomury wk*rwia mnie fakt, że każda z jego postaci aż się prosi o jakiś chory, gejowski fanfik ;[
Yes, someone finally see the TRUTH!

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
« Odpowiedź #27191 dnia: Lutego 04, 2008, 10:55:05 pm »
nosz ku.... ząbkuje ;/

8ka mi sie wyżynać zaczęła :[ ale i tak nie jest źle. przed obroną dyplomu trzy na raz mi sie wyżynały... ale kutwa, znów przez kilka dni bede mógł jest tylko kaszke i kaszkopodobne rzeczy.. a jutro do domu jade i miałęm zjesc cos normalnego po miesiacu akademikowego żywienia ;/
Kame Hame Ha

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #27192 dnia: Lutego 04, 2008, 11:03:37 pm »
8ka mi sie wyżynać zaczęła :[ ale i tak nie jest źle. przed obroną dyplomu trzy na raz mi sie wyżynały... ale kutwa, znów przez kilka dni bede mógł jest tylko kaszke i kaszkopodobne rzeczy.. a jutro do domu jade i miałęm zjesc cos normalnego po miesiacu akademikowego żywienia ;/

Mi się jedna już wyrżnęła na dobre, ale teraz czuję od jakiegoś czasu, że druga próbuje się wydostać na zewnątrz. Na szczęście, nie jest na tyle źle, żebym nie mógł jeść heh.

Offline Hisoka

• SS-Obersturmbannführer
  • Blade Dancer
  • Cute Cynic
    • http://smellofwhitecat.blogspot.com/
« Odpowiedź #27193 dnia: Lutego 05, 2008, 12:57:51 am »
http://pl.youtube.com/watch?v=h5qHfqcWIDo&feature=related

przypomniałam sobie jak bardzo to uwielbiam :)

moje 8semki ruszają i stają , ruszają i stają...a jak ruszają to boli :/ Raz nie mogłam pić nic zimnego, bo czułam jakby mi ktoś igłę wbijał w dziąsło i nią ruszał

Offline Solidus

• SuperMod
« Odpowiedź #27194 dnia: Lutego 05, 2008, 03:07:18 am »
Skończone...313 utworów z Brawl'a przesłuchanych. Wszystkie od początku do końca. Nawet te, które powodowały krwawienie moich uszu.

[rant nobody cares about]
Podsumowywując :
Mario Bros - dość sporo utworów, sporo wariacji. Parę przeróbek głównego motywu, ale głównie starali się, aby nie było zbyt wielu powtórzeń. Od zwykłego Mario Bros aż po Super Mario Sunshine i Mario Kart DS. Same aranżacje.

Donkey Kong - w sumie tylko dwa utwory mi się spodobały - King K.Rool i Stickerbrush Symphony. Reszta to przeróbki muzyki z różnych gier Donkey Kongowych. Same aranżacje.

The Legend of Zelda - jak już pisałem - zbyt często powtarzali motyw przewodni. Pierwszy utwór z nim jest fajny, oprócz tego Ocarina of Time Medley. Reszta co rehash'e w sumie i 3 inne utwory. Same aranżacje oprócz dwóch utworów z TP.

Metroid - poza początkowym gadaniem w Brinstar Remix i całym Norfair Remix to wszystko jest OK. Szczególnie świetny Vs.Ridley. Same aranżacje.

Yoshi's Story - 6 utworów, spodobał mi się tylko jeden. Raczej same radosne utwory. Chyba same aranżacje.

Kirby - 12 utworów, do żadnego z nich nie mam zastrzeżeń. Pojawiły się wszystkie utwory, które bym chciał - Dedede's Theme, Gourmet Race (przy którym wysrałem całą katedrę, kiedy po 10 sekundach z cymbałków zamieniło się w metal), Butter Building (czyli medley utworów głównie z Kirby's Dreamland) czy świetny Zero Two. Jedynie 3 bez aranżacji.

Star Fox - głównie orkiestralne utwory, jedynie Corneria jest dynamicznym kawałkiem, parę utworów niezmienionych z SF64 i SF-Assault. Może być.

Pokemon - bomba nostalgiczna. Wszystkie utwory są świetne; stare jak PokeCenter, Route 101 i nowe jak Palkia/Dialga Battle czy Wild Pokemon Battle Diamond/Pearl. Wszystkie aranżowane.

F-Zero - tu jestem trochę zawiedziony. Jedynie 3 utwory odświeżyli (na szczęście w tym Mute City), reszta wyciągnięta jest z F-Zero X i F-Zero GX.

Fire Emblem - pół-na-pół jeśli chodzi o aranżacje. Main Theme bardzo ładnie brzmi z łacińskim wokalem, przeróbka "Attack" też jest ładna. Raczej same orkiestralne utwory.

Mother - mi utwory nie podeszły za bardzo. Brakowało mi w nich dynamiki. Chyba same aranżacje.

Pikmin - poza World Map to IMO nic ciekawego. Za dużo weeaboo'owskiego śpiewania.

Wario Ware - same aranżacje (poza kawałkami 3-sekundowymi). Sporo utworów z wokalem. Angielskie brzmią nieźle, japońskie nie tak bardzo.

Animal Crossing - sporo rip'ów z piosenek K.K.Slider'a i tylko dwie są przerobione (ale za to świetnie brzmią, cegły poleciały z tyłka przy skrzypkowej partii Go K.K.Rider!). Poza tym Main Theme, The Roost i Tom Nook's Store/Town Hall.

Kid Icarus - poza tragicznym "Kid Icarus Medley" to w porządku w sumie.

Starocie - parę przeróbek z gier NES'owych (w tym genialny Tetris) i oryginalny medley. Może być.

DS/Wii - PictoChat brzmi fajnie. Praktycznie cały utwór zrobiony jest z odgłosów DS'a. Poza tym kawałki jak Mii Channel czy Wii Shop Channel, bądź Excite Truck.

Metal Gear - FUCK YEAH ! Same świetne utwory. Encounter to chyba najlepszy kawałek w całej grze. Poza tym instrumentalny Snake Eater (bez wokalu), nietknięte Yell"Dead Cell", Battle in the Base i Cavern. Poza tym intro z MG2-Solid Snake, Tara's Theme z MG i Calling to the Night z MGPO z wokalem. Cuda jak dla mnie.

Final Destination - świetny utwór. Remix motywu przewodniego całej gry. Idealnie się zmienia nastrój utwory wraz ze zmieniającym się tłem planszy.

Sonic - ugh...z 13 utworów tylko jeden nie psuł mi uszu. Połowa to nietknięte kawałki ze starych Sonic'ów, reszta to strasznie lipne, pseudometalowe utwory z nowszych gier z tragicznym głosem. Tylko jeden daje radę, bo ma wycięty wokal.

Reszta to utwory z Melee po lekkim (czasem bardzo lekkim) make-upie, creditsy i Victory Theme'y.

Ogólnie soundtrack jest genialny. Jest tu praktycznie wszystko - od muzyczek NES'owych idąc przez jazz czy elektronikę, kończąc na metalu. Są jednak utwory, które zupełnie nie pasują. Są strasznie spokojne, smętne, nie pasujące raczej do gry, w której aż tyle się dzieje.

[/rant nobody cares about]
Ten little furry fags.
KILL EM!
One little furry fag.

Offline RadicalDreamer

• Yume
  • Wanderer
« Odpowiedź #27195 dnia: Lutego 05, 2008, 10:17:51 am »
Nie lepiej z tym postem do "Muzyki Gracza"? Może jakiś Mieczysław będzie chciał zobaczyć opinię o muzie z SSSBBB i nie pomyśli by zajrzeć do TO ;f

Offline Solidus

• SuperMod
« Odpowiedź #27196 dnia: Lutego 05, 2008, 10:30:57 am »
Nie lepiej z tym postem do "Muzyki Gracza"? Może jakiś Mieczysław będzie chciał zobaczyć opinię o muzie z SSSBBB i nie pomyśli by zajrzeć do TO ;f
I tak nikt nie czyta moich postów, więc różnica żadna ;]
Ten little furry fags.
KILL EM!
One little furry fag.

Offline The_Reaver

• Heartless Engineer
  • Redaktor
  • Dark Keyblade Master
« Odpowiedź #27197 dnia: Lutego 05, 2008, 11:40:03 am »
Mała uwaga Butz, Sig byś zaktualizował (chyba, że secret charakterów nie wrzucasz).
I'm in Space!

Offline Solidus

• SuperMod
« Odpowiedź #27198 dnia: Lutego 05, 2008, 04:58:14 pm »
Mała uwaga Butz, Sig byś zaktualizował (chyba, że secret charakterów nie wrzucasz).
Poczekam, aż wszystkie postacie będą ;]

O, już są.
« Ostatnia zmiana: Lutego 06, 2008, 01:56:39 pm wysłana przez DarkButz »
Ten little furry fags.
KILL EM!
One little furry fag.

Offline ivymike

• Soldier
« Odpowiedź #27199 dnia: Lutego 06, 2008, 02:03:26 am »
Ej, pisze ktoś teraz na forum RM?
Bo chyba bijemy się we własnym gronie...