Autor Wątek: Total offtopic  (Przeczytany 3267968 razy)

Offline Iniuria

• Adventurer
  • *
Odp: Total offtopic
« Odpowiedź #25500 dnia: Września 03, 2007, 10:33:37 pm »
A tam wodke... Tak to bedzie tylko sprawdzian na mocnosc glowy. Jak jestescie odwazni to zagrajcie w to z tranem zamiast wodki ;]
o nie ;/ tylko nie tran ;/ najgorsze co może być ;/ bleh, aż mi niemiłe wspomnienia z dzieciństwa wróciły jak kazali mi to pić ;/
ja nie wiem jak to smakuje :} ale nie podoba mi sie ten pomysł

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
« Odpowiedź #25501 dnia: Września 03, 2007, 10:34:35 pm »
Mientcy jestescie ;]
"Zapewne, ponieważ jesteśmy tak stworzeni, że porównywamy wszystko ze sobą i siebie ze wszystkim, więc szczęście i nieszczęście zależy od przedmiotów, z którymi się porównywamy, i przeto nie ma nic niebezpieczniejszego nad samotność. Wyobraźnia nasza, z natury swej skłonna do wzlotów, żywiona fantastycznymi obrazami poezji, stwarza sobie tłum istot stojących na różnych szczeblach, wśród których my stoimy na najniższym i wszystko prócz nas wydaje się wspaniałe, każdy inny jest doskonalszy. A dzieje się to w sposób zgoła naturalny. Czujemy często, że nam czegoś brak - i zda się nam, iż własnie to, czego nam brak, posiada ktoś inny, któremu też przydajemy i to wszystko, co my mamy, i nadto jeszcze pewne idealne zadowolenie. I oto szczęśliwiec jest zupełnie gotów - nasz własny twór!"

Offline Chief Roberts

• Szef Internatu
  • Paladin
« Odpowiedź #25502 dnia: Września 03, 2007, 11:27:20 pm »
Jako zadeklarowany buddysta, nie pijam alkoholu.  :-[

Offline GLenn

• AvEx3 Master
  • Weapon Master
  • Hollow Kon
    • http://nudenaru.deviantart.com/
« Odpowiedź #25503 dnia: Września 03, 2007, 11:29:53 pm »
piepszysz ;]

Offline Chief Roberts

• Szef Internatu
  • Paladin
« Odpowiedź #25504 dnia: Września 04, 2007, 12:14:44 am »
Z przyjemnością.

Offline Hisoka

• SS-Obersturmbannführer
  • Blade Dancer
  • Cute Cynic
    • http://smellofwhitecat.blogspot.com/
« Odpowiedź #25505 dnia: Września 04, 2007, 09:39:51 am »
to wszyscy piją wódkę ,a dla chiefa tran,albo domestos [chociaż nie wiem czy domestos nie zawiera alkoholu....:)]

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
« Odpowiedź #25506 dnia: Września 04, 2007, 09:46:25 am »
to wszyscy piją wódkę ,a dla chiefa tran,albo domestos [chociaż nie wiem czy domestos nie zawiera alkoholu....:)]

.... wódkę? a moze ktoś by sie ze mna absyntu napil? ;f
Kame Hame Ha

Offline Hisoka

• SS-Obersturmbannführer
  • Blade Dancer
  • Cute Cynic
« Odpowiedź #25507 dnia: Września 04, 2007, 10:15:01 am »
....absynt.....:) Tan prawdziwy? Ile %? :D

Offline GLenn

• AvEx3 Master
  • Weapon Master
  • Hollow Kon
    • http://nudenaru.deviantart.com/
« Odpowiedź #25508 dnia: Września 04, 2007, 11:31:41 am »
er a skad go wezmiesz ;] pozatym ja tam nie lubie miec omamów podczas picia ;]

Offline Hisoka

• SS-Obersturmbannführer
  • Blade Dancer
  • Cute Cynic
« Odpowiedź #25509 dnia: Września 04, 2007, 12:04:30 pm »
przy "nie-prawdziwym" nie ma żadnych omamów-właśnie dlatego nieprawdziwy, bo nie ma tego "ziółka". Tyle,że ja piłam 75% absynt i ogólnie mocno wali :D

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #25510 dnia: Września 04, 2007, 12:15:58 pm »
http://img65.imageshack.us/img65/7193/planszowka31do6.jpg kto się na to pisze? ^^

Kumpel powiedział, że możemy w to grać w weekend. Spodobała mu sie idea tej gry hehe. Nie odmówiłem, póki co mamy trzy osoby do grania, jeszcze czwarta potrzebna hehe. Pewnie będziemy grać na "Luksusową" albo "Absolwenta" hehe...

Łah, jestem online, odzyskałem utracone dane, dyski ładnie sformatowałem, wszystko pięknie. Jeszcze tylko muszę znaleźć swojego office'a i zainstalować sobie cały software na nowo... nie potrafię tylko chyba skonfigurować IE, bo ciągle wypluwa mi, że chce znaleźć połączenie przez modem stacjonarny. Ale jakoś się nie zmartwiłem....

Dobra, to tyle. Spadam, muszę szybko posprzątać w pokoju, przejrzeć notatki i nauczyć się, bo za 40 minut nauczycielka przychodzi do mnie...

Offline Chief Roberts

• Szef Internatu
  • Paladin
« Odpowiedź #25511 dnia: Września 04, 2007, 06:28:12 pm »
Na mnie absynt nie działa, też się spodziewałem jakichś tripów jak po kwasie, ale nic nie miałem i ogólnie przereklamowany i 'overrated' (sto punktów dla tego, kto zgrabnie znajdzie polski odpowiednik tego słowa).
Alkoholu nie piję, bo dbam o zdrowie, nie po to katuje się i regularnie, zdrowo odżywiam, żeby potem jakaś libacja mi tydzień ciężkiej pracy zmarnowała. Chyba, że jest okazja jakaś - wtedy nie pogardzę.

Jak chcecie sobie zrobić 'jazdy' to można o wiele taniej i bezproblemowo kupić, co trzeba, zamiast bawić się w Indiane Jonesa i Poszukiwaczy Niedostępnego Absyntu.
Szkoda tylko, że wybrani przez lud reprezentanci narodu, uznali, że to jest dla nas szkodliwe. Jak to dobrze, że się nami opiekują.

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
« Odpowiedź #25512 dnia: Września 04, 2007, 06:53:44 pm »
'overrated' (sto punktów dla tego, kto zgrabnie znajdzie polski odpowiednik tego słowa).
Przeceniony.

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
« Odpowiedź #25513 dnia: Września 04, 2007, 06:56:29 pm »
Z 25 zlotych na 19.99.
"Zapewne, ponieważ jesteśmy tak stworzeni, że porównywamy wszystko ze sobą i siebie ze wszystkim, więc szczęście i nieszczęście zależy od przedmiotów, z którymi się porównywamy, i przeto nie ma nic niebezpieczniejszego nad samotność. Wyobraźnia nasza, z natury swej skłonna do wzlotów, żywiona fantastycznymi obrazami poezji, stwarza sobie tłum istot stojących na różnych szczeblach, wśród których my stoimy na najniższym i wszystko prócz nas wydaje się wspaniałe, każdy inny jest doskonalszy. A dzieje się to w sposób zgoła naturalny. Czujemy często, że nam czegoś brak - i zda się nam, iż własnie to, czego nam brak, posiada ktoś inny, któremu też przydajemy i to wszystko, co my mamy, i nadto jeszcze pewne idealne zadowolenie. I oto szczęśliwiec jest zupełnie gotów - nasz własny twór!"

Offline Chief Roberts

• Szef Internatu
  • Paladin
« Odpowiedź #25514 dnia: Września 04, 2007, 07:08:15 pm »
Jak już to 'przeceniany' :) ale to nie to. Faktycznie, jego antonim ładnie się da przetłumaczyć na 'niedoceniany', ale w tym przypadku jakoś nie pasuje :F

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
« Odpowiedź #25515 dnia: Września 04, 2007, 07:30:38 pm »
Pasuje.

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #25516 dnia: Września 04, 2007, 09:20:50 pm »
Jak chcecie sobie zrobić 'jazdy' to można o wiele taniej i bezproblemowo kupić, co trzeba, zamiast bawić się w Indiane Jonesa i Poszukiwaczy Niedostępnego Absyntu.
Szkoda tylko, że wybrani przez lud reprezentanci narodu, uznali, że to jest dla nas szkodliwe. Jak to dobrze, że się nami opiekują.

No ja różne legendy słyszałem o absyncie, ale nigdy nie piłem. A jeżeli chodzi o "jazdę" to jest conajmniej kilka legalnie sprzedawanych u nas substancji (chociaż znaczna część na receptę T_T), które można do tego wykorzystać hehe. Ostatnio powiedziałem mamie, żeby mi kupiła coś na kaszel, to mi kupiła niejaki Tussipect w postaci tabletek i syropu. Na pewno część słyszała o tym popularnym wśród studentów medykamencie, najpopularniejszym i najłatwiej dostępnym źródle efedryny w naszym kraju hehe. Efedryna to bardzo fajny środek, o wzorze dosyć podobnym do adrenaliny, znany wśród sportowców jako środek dopingujący, a wśród studentów jako środek dopingujący hehe... nie powiem, po pierwszej dawce (skromnej, 2 tabletek, czyli według recepty), przez jakiś czas czułem się podejrzanie rozbudzony. Przypuszczam, że tak od ok. 60mg (4 tabletki) możnaby poczuć mocniejsze działanie.

Jakby ktoś chciał spróbować, to niech się przejdzie do apteki hehe. Efedryna co prawda uzależnia, ale mniej niż, dajmy na to, kofeina, poza tym człowiek się szybko na jej działanie uodparnia (szybciej niż na kofeinę). Można ją stosować od czasu do czasu jako substytut kawy, bo działa trochę podobnie (chociaż innymi reakcjami chemicznymi heh).

Zresztą, komu ja to piszę. Chief na pewno doskonale wie co to jest efedryna, a pozostali albo jej nie potrzebują (bo nie studiują heh) albo mają mnie gdzieś i nie czytają moich postów T_T.
« Ostatnia zmiana: Września 04, 2007, 09:21:33 pm wysłana przez Tantalus »

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
« Odpowiedź #25517 dnia: Września 04, 2007, 09:42:24 pm »
Chief tez nie czyta Twoich postow.

http://www.karber.net/textbased/pong/pong.asp?u=4&r=1&h=0 Pong tekstowy O_o Po piatym punkcie mi sie znudzilo ;p

Offline Chief Roberts

• Szef Internatu
  • Paladin
« Odpowiedź #25518 dnia: Września 04, 2007, 09:52:43 pm »
Efedryna+kofeina+aspiryna :) Jeszcze Bilobil, Lecytyna, Propolis, Propolen... Kiedyś miałem ciekawą rozpiskę, mającą rzekomo dawać efekty jak po cyklu kreatynki+hmb

Jednakże, powiedzcie mi moi drodzy, jaki jest sens faszerowania się tanimi i mało skutecznymi substytutami. Lepiej byłoby kupić wołomińską czystą amfę i mamy najlepszy efekt, jaki można osiągnać.
Ale oczywiście, to złe, szkodliwe. Posłowie wiedzą najlepiej, co dla nas dobre. Podatki są dobre, narkotyki fuj fuj.

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #25519 dnia: Września 04, 2007, 11:15:16 pm »
Kumpel mi na gg wysłałe, pewnie się Chiefowi spodoba hehe:
http://pl.youtube.com/watch?v=wN-JU9tZ5Jg