Padłem jak to przeczytałem, na serio nic tak dawno mnie nie rozbawiło ;] Ciekawe dlaczego fragment z lisem był zaznaczony jako błąd interpunkcyjny xD
Mmm... Ktoś podyktował młodszej siostrze jakieś bzdety, potem sam poprawił czerwonym długopisem?... Od kiedy to pracki z polskiego pisze się na kartce w kratkę?
-----------------------------------------------------------------------
http://www.gazetawyborcza.pl/1,75248,4190213.htmlJak usłyszalam o tym w radiu, pierwsze co pomyślałam, to "co jest ku234?" Cóż, niezbyt to taktowne, ale dochodzę do wniosku, że Polsce trzeba więcej niż 50 lat, żeby wymienić wszystkich debili w rządzie i zacząć odzyskiwać twarz.
Teraz mówiąc "jestem Polakiem", na świecie brzmi mniej więcej jak "jestem homofobem", albo "jestem cofniętym w rozwoju, zapatrzonym w kler, bogobojnym chrześcijaninem. Teoria wielkiego wybuchu? Zgiń przepadnij, siło nieczysta, na stos!"
Z kraju patriotów przeistoczyliśmy się w fanatyków z klapkami na oczach, ale to już wiecie. Polska była traktowana jak za przeproszeniem dziwka, każdy bral i rozbierał, jak chciał, byliśmy uciskani, mordowani i prześladowani. Powinniśmy być krajem, który chyba jako jeden z nielicznych naprawdę wie, co znaczą prawa człowieka i ludzka godność, a tym czasem podchodzi to pod "nam się teraz za te krzywdy należy nie wiadomo co, a odmieńców po stosach palić". Gdzie nie popatrzę, ludzie tylko by brali, oby więcej i lepiej, i jakoś po akcji MEN'u nie widzę, żeby miało się coś zmienić, chyba że na gorsze. Boję się po prostu przyszłego pokolenia.
Ciekawe, czy jakby spuścili na nas przypadkiem nuka, to czy ktoś by za nami zaplakał...