Spoko, ja nie mówię, że macie mieć takie samo zdanie jak ja. Po prostu spodziewałem się hiciora i chyba trochę zapomniałem o tym, że ci faceci są tak starzy
Oglądąc film o bandzie bad-assów zawsze mam przed oczami Predatora - tamta ekipa wymiatała, Schwarzenegger, Landham i zajebisty Jesse Ventura
(do tego koleś ma cholernie zdrowe poglądy ! poszukajcie sobie na YT, nie to co ten sprzedawczyk Arni; dawniej reklamował cykl dokumentów M. Friedmana, a teraz się zamienił w keynesistę) . Tamta banda była zajebista i nie potrzebowali jakichś głupich dialogów - wystarczyły onelinery. A tutaj co, niektóre dialogi są żałosne - dialogi Jeta Li są jakby zrobione na siłę (potrzebuje forsy! moja rodzina jest biedna!). Ten monolog Rourke był bardzo słaby. Couture był dobry w klatce, ale aktorem to on nie jest. Naprawdę, skoro robimy kino kiczowate to darujmy sobie jakieś pseudomądre teksty. Pamiętacie tekst Blane'a "Chcecie? Nie to nie, to gówno zrobi z was seksualnych tyranozaurów" albo "Blane Krwawisz - Nie mam czasu krwawić". A tutaj jakie mamy teksty "Kula jest szybsza od światła/ nie mam forsy, potrzebuje forsy na wychowanie dzieci/ ucho mi sie rozjebało, wiecie w ogóle jak działa ucho?". Pokażcie mi choć jeden tekst który przejdzie do historii kina akcji. W Predatorze (DILLON! YOU SONOVABITCH) było ich mnóstwo, tak samo w Commando (Pamiętasz jak mówiłem, że zabiję cię na końcu? Kłamałem. albo "let off some steam bennet:P ).
No i to aa12 ma większą moc niż m134 minigun ;p Pewnie jeszcze może strącać samoloty i planety (niczym gwiazda śmierci)
Może miałem za duże oczekiwania - ale myśle, że dałoby się z takiej obsady więcej wykrzesać. Czekałem na ten film jaki taki smaczek dla miłośników kina akcji lat .80 - obsada, fabuła no i konwencja. Niestety, efekt był taki jak przy Królestwie Kryształowej Czaszki.
Gdzie w Expendables są takie sceny jak
ta.
Albo
teZ innej beczki Ale mnie wkurwia ta Henryka Krzywonos. Zrobili z łamistrajka bohaterke strajku, no do jasnej cholery spełniają się słowa dr Goebbelsa "kłamstwo powtórzone 1000 razy stanie się prawdą