Haha... nie chcę mi się bloga dłuższego tworzyć, ale napiszę tylko, że dzisiaj miałem egzamin. Z Przysposobienia Obronnego hehehe.... nic się absolutnie nie uczyłem, napisałem go w 10 minut i zdałem na 4 heh. Czyli teraz mnie czeka jedna z dwóch opcji:
1. Wylosują mnie i jadę na obóz wojskowy na 6 tygodni. Jakoś się przemęczę, trudno się mówi, lepsze to niż 9 miechów. Wracam z rangą kaprala hehe..
2. Nie wylosują mnie. Wszelkie zobowiązania w stosunku do ojczyzny uregulowane i przy dobrych wiatrach nigdy więcej nie zobaczę WKU.
Szansa na wylosowanie to jakieś 20%. A więc najpewniej już mam wojsko z głowy, no ale wypadki chodzą po ludziach.. a jak mnie wylosują, to sobie przełożę jakoś, bo mi się w tym roku nie chce jechać na ten obóz (pewnie w następnym też mi się nie będzie chciało heh).
z tym równouprawnieniem to troche prawdy jest-kobiety walczyły i walczyły,a jak już jest t ie chca przyjąć negatywnych tego skutków. Dalej chcą wcześniejszych emerytur itp. Trzeba troche konsekwencji.
Pomijając pierdoły w stylu wcześniejszych emerytur, w polsce jest równouprawnienie. Chyba wszędzie jest, jest ono w jakiś sposób gwarantowane prawnie. Tak samo jak nie ma rasizmu i innych dyskriminacji. No przynajmniej według założeń odgórnych. To co siedzi w ludzkich głowach to już inna bajka i tego nie zmieni żadna feministyczna manifestacja.
Dlatego właśnie fajnie jest tutaj być modem i tak dużo osób ma tutaj moda. Nic się nie robi a ma się masę uprawnień ;]
No uprawnień i bonusów mamy mnóstwo rzekłbym. Najbardziej mi się podoba ten guzik po lewej w panelu administracyjnym, po którego naciśnięciu wyskakuje ci z CD-romu kubek gorącego expresso...